Съвети за университети в Шотландия

• 129 232
  • 822
  •   1
Отговори
# 570
Иначе платих даже и общежитието /1200 паунда/ с карта Виза електрон, никакъв проблем нямаше.

Това за кое общежитие е?
За Фърхил в Глазгоу.

Е това е супер. аз вече преведох, но останалите ще са с Виза, както и депозита. А с какво се стига от летището до там, ако знаеш де?

# 571
Не знам, дъщеря ми и един неин съученик ще ходят от Лондон с автобус, но предполагам, че в сайта на летище Глазгоу има достатъчно информация.

# 572
  • някъде из облаците

Е това е супер. аз вече преведох, но останалите ще са с Виза, както и депозита. А с какво се стига от летището до там, ако знаеш де?

Виж някъде по-нагоре в темата бях качила един линк как и с какво се стига, пишеш си от летището до адреса на общежитието и ще ти излезнат автобуси, влакове,метро, на коя спирка трябва да се прекачиш и т.н.

За багажа и авиокомпаниите не ги мислете, на всички се случват. Н-р на майка ми от Бостън Бритиша не бяха качили куфара   #2gunfire, уж минавал на по-сериозна проверка, но тя се е чекирала 2 часа преди полета, та са имали достатъчно време да го проверяват. Наложи се на другия ден да ходят да чакат същия полет, за да си го вземе, е провалиха ни плановете за съботата и то с резервация, същия ден тя каза, че имало много изгубени багажи и на Луфтханза. Има недоволни и от френските авиолинии, четох в един друг форум за счупен куфар от тях, а при нас всичко си беше ок, при това с прекачване, нито една счупена бутилка  Laughing

На летището в София на Т2 на излитащи не пускат изпращачите, но пък в залата за пристигащи пускат всички, поредната безсмислица според мен. Може да чакате при асансьорите, децата могат да си чекират багажа и да се върнат при вас. Сега поне има табло със заминаващите полети, че като изпращахме децата нямаше и се налагаше да ходят през няколко минути да проверяват дали е започнал чекинга за техния полет.

Успех на дечицата ви, леко и безаварийно кацане, бързо адаптиране и хубави, успешни студентски години, и много истински приятели дано намерят там  Hug Hug Hug 

# 573
  • Варна
Не знам, дъщеря ми и един неин съученик ще ходят от Лондон с автобус, но предполагам, че в сайта на летище Глазгоу има достатъчно информация.

А от автогарата в Глазгоу до Фърхил с какво ще се придвижвате ? Знаете ли вече ?

Гледах разни сайтове за обществен транспорт, но се върви първо до спирката около 500 м. и после от спирката на слизане до общежитието пак толкова. Излязоха ми автобуси с номера 17 и 40.Та се чудя с куфара и сака колко лесно ще се придвижи.

Гледам тук всъщност
http://www.travelinescotland.com/journeyplanner/enterJourneyPlan.do;jsessionid=7C7845780741410417043C4FF75D41B0.sc1

# 574
За придвижването от автогарата до Фърхил погледнете този сайт - автобус 119

http://www.firstgroup.com/ukbus/glasgow/journey_planning/timetab … 8&redirect=no

GLASGOW Buchanan  е автогарата и трябва да се слезе на Maryhill Shopping Centre.
Не знам дали сте питали в общежитието, но миналата година пристигнахме около 7.00 часа сутринта и докато отворят рецепцията в 10.00 часа трябваше да стоим навън, а беше доста хладно. Така, че ако някой пристига преди 10.00 часа (освен, ако Фърхил не са казали, че ще настаняват по всяко време) по-добре да остане на аерогарата, а не да стои навън пред общежитието.

# 575
  • Варна
lorna, много благодаря за сайта   bouquet

Този автобус от самата автогара ли се хваща или някъде наблизо. Пише  Buchanan Bus Station , но все пак от къде точно ? А и на коя фирма е този автобус, ако знаеш ?

Да разбирам ли ,че от Buchanan до Maryhill Shopping Centre са само 2 спирки на автобуса ? От Maryhill Shopping Centre до Фърхил ще погледна на Гугъл Мап как се стига пеш.

Аз както писах по-напред, моичкият нещо се е поизнервил и нито се старае сам да си намери някаква информация,нито пък иска да му говорим за заминаването. Като го попитам нещо и ми отговаря ,да не му говоря за пътуването. Пък както се разбра вече, аз съм си паника голяма и искам нещата да са ми известни предварително, тогава се чувствам по-спокойна  Embarassed

# 576
Ами то всички сме си паника, ама какво повече да направим? Щом отиват да учат в чужбина, ще трябва да намерят и автобуса. Все пак аз отпечатах и тези указания. И май ще понапиша на един лист някои инструкции и за там. Сега ни обвиняват, че сме досадни, но там със сигурност ще им липсваме и домашната храна, разбира се.

# 577
  • Варна
Аз се притеснявам дали ще разбере кой автобус да хване и откъде . Но той е с нагласата ,че всичко ще стане от само себе си. С обратното движение и непознатото място ще му е леко объркано според мен. В краен случай и такси може да хване.Но няма да му е излишно поне за посоките да е ориентиран, но кой ме слуша мен  Tired

Иначе ,ще пристигне в 7.05 ч. на автогарата и докато се придвижи до общежитието смятам ,че ще стане 8.30-9.00 ч. Дано да са отворили рецепцията .

За храната не знам, той моя почти не яде готвено.

# 578
Моите деца през последните две-три години добре си похапват и със сигурност това ще и липсва, въпреки че долу - горе има представа от готвене, а и единият съквартирант е второкурсник, много напреднал в това отношение. Иначе и ние си мислим, че всичко ще стане от само себе си. Освен това се опитвам да обясня, че там парите изтичат с друга скорост и ми се каза " е то ти понеже си живяла там 20 години, та знаеш"... Но такива са си младите хора, и ние сме били така, докато не ти опре до главата...

# 579
  • Варна
А той и моя все ме репликира, че каквото е забравил да си  вземе оттук щял да си го купи оттам , а като го питам от къде ще вземе пари и мълчи. С впечатлението съм, че момичетата са по-оправни на тази възраст от момчетата. Момчетата не мислят много, много за "битовизмите ", разбирай храна, дрехи, пране, почистване и т.н. Има си и изключения , разбира се ,но като цяло.
Мисля си, че ще си отдъхна като се обади ,че е пристигнал в общежитието. Обещала съм си ,че после няма да го мисля колко е ял и какво  Mr. Green

# 580
Е, разбира се, че пак ще ги мислим...такива сме си ние. Но за първото пътуване  притесненията са си най-големи.

# 581
  • Стара Загора
Не се заблуждавайте - и момичетата са същите, нали са свикнали всичко ние да правим... Предполагам, че като останат сами ще се научат на всичко.
За придвижването от летището - в сайта на нашия университет има указания как да стигнем, с какъв транспорт, дори са написани цени.  Таксито е 25 лири, но поне те кара до мястото. Цената с автобус е около 4,50 лири. Четох някъде, че варианта да се съберат няколко човека за такси не е лош.
Препоръката да се изчака на летището е много добра особено за пристигащите по нощите, дано само младежите да ни чуят.

# 582
  • Варна
Аз и днес да се разпиша. Още не сме готови с багажа, но ако някой се е сетил за още нещо важно ,което трябва да се вземе, нека сподели  Mr. Green

Май моя ще пътува пръв  bye.

# 583
Успех! Днес лично аз съм се сетила за мрежов кабел. Май се оказа, че нямаме много дрехи с дълги ръкави, ама колкото толкова. Ще чакаме вече новини за първия пристигнал!!!

# 584
.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 04:51 от cool_witch

Общи условия

Активация на акаунт