Съвети за университети в Шотландия

• 129 229
  • 822
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Ами нещо, което досега не се е споменавало в темата , а е хубаво да се вземе  Mr. Green Някой може и да се е сетил за нещо такова.

Още не си е подредил куфара, може да се наложи да "вади" от него като го претегли  Simple Smile

# 586
.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 04:51 от cool_witch

# 587
  • Варна
ooooh!

Emergency food задължително - вакуумирано сирене и кашкавал, трайни колбаси, вафли, солети (спасяват). А бе няма да казвам какво и колко бяхме сложили, че само valha няма да се смее Wink Бедна му е фантазията колко път го чака + висенето по летищата. Храна да си има и в ръчния багаж.

Изхождай от това, че няма още същия ден да хукне по магазините и не го слушай като ти казва, че не иска. Те повечето протестират - първия път.

Ей за тая храна колко го навивам, искам да му правя сандвичи за из път, той не ще  Twisted Evil Ще видим кой кого ще надвие по въпроса  Close.

Лекарства му взех. Прибори за хранене по едно време се сетих, после пак съм забравила, ще взема да му дам някакви. А , и за джапанките забравих .Ще меря куфара в къщи, имам електронен кантар. Пък и най-вероятно ще подрежда багажа утре посред нощите, та няма да има възможност за проверка някъде другаде.

Аз пък се сетих, който е с изцяло черни / едноцветни  куфари, да си сложи някакви цветни лепенки с името, защото на лентата за багаж тези куфари трудно се разпознават отдалеч . Пък на големите летища си е цяло приключение да си разпознаеш веднага куфара, ако не си си лепнал нещо свое си  Peace

# 588
.

# 589
  • Варна

А бе той няма ли приятели, които вече учат в UK - те акъл да му дадат. Много са полезни в такива случаи.

Много ми е твърдоглав , не ще да слуша никой. И от директни съвети не поема , трябва леко и внимателно и най-вече заобиколно да подхождам, за да го накарам да направи нещо , дори когато ще му е от полза. Ще трябва да се убеждаваме някак. Той даже искаше само с едно малко куфарче да пътува / наполовина на тези големите / в което да си вземе 2 панталона и 2 тениски. Все пак се убедихме за по-големия куфар, сега остава да си го подреди, пък и аз да пъхна тук таме някои неща вътре  Mr. Green

# 590
  • София
Сребърна паричка , не го слушай какво иска да вземе, а напъхай каквото можеш, после ще ти е благодарен и ще се чуди защо е отказвал, да вземе определени неща. За мрежов кабел са ти казали, но и един чадър на първо време, както и хавлиени кърпи,  поне комплект спално бельо/чаршафи и калъфки/ , ако не прибори поне едно джобно ножче с повече джаджи по него, сухи и мокри кърпички+ необходимата козметика, не знам какво предлага общежитието но 2-те закачалки, които пъхнах вътре се оказха недостатъчни. В някой страничен джоб може и силиконова гъба за обувки.

# 591
  • Варна
Сребърна паричка , не го слушай какво иска да вземе, а напъхай каквото можеш, после ще ти е благодарен и ще се чуди защо е отказвал, да вземе определени неща.

smile3521

Ще го издебна някак си докато не гледа да сложа още някои нещица Mr. Green

lorna, още нещо да питам , билетите за автобуса от шофьора ли се купуват ? / за рейса от автогарата до общежитието / .

# 592
  • София
Сега видях какъв чАдър съм написала, но определено щеше да му свърши работа ако го бях пъхнала. Нещото за което не получих " благодарност", но е униформата докато си говорим по скайп е едно долнище на анцунг със потника за домашна употреба  Simple Smile .

# 593
Момичета, а как решите въпроса с одеялото? Гледам, че сте по-активни тук и затова питам в тзи тема, нищо, че ние ще пътуваме в друга посока. Имахме идея да си вземе поларено, но сега баща й предлага спален чувал, който с разгъва като одеяло - по-малко място заема в куфара, а топли повече.

# 594
Когато нашата девойка заминаваше куфара и основно беше пълен с разни там тълковни и какви ли не речници. За битовите неща и бяхме определили бюджет и тя си закупи от Кьолн спално бельо, възглавница и завивка, прибори, всичко. В общежитието и нямаше нищо - само легло и бюро.
Когато ходи за един семестър в Ирландия - в къщата/общежитието така да се каже/ си имаха завивка и възглавница - само трябваше да си носи спално бельо и хавлии.

# 595
,

# 596
Ние сложихме органайзер за обувки, полиетиленов, защото май няма да има много място в стаята. Също и подправки за готвене, защото там били скъпи, а щерка ми смята да си готви. Купих и закачалка, която се окача на вратата, може да потрябва.

# 597
  • София
[quote/]

Във вакуумиращ плик - юрган, възглавница и хавлии. Никакво място не заема.
[/quote]
А какъв плик ползвахте, защото на мен ми предстои пращане с куриерска фирма на подобни неща, а чета противоречиви отзиви за качеството им. /Съжалявам за нахлуването в Шотландската тема но тази за набор 93 нещо замря, а синът ни от седмица е в Шотландия и отказва да си купи втора възглавница за 20 евро/.

# 598
Сребърна паричка билетите се купуват от шофьора на автобуса - в брой се плащат, не може с карта - около 2 паунда струва. Ако има 4 човека - най-удачно е с такси - 25 паунда е от летището до Фърхил.
За Фърхил, ако сте заявили спално бельо - не е необходимо да носите от България. Прибори - вилици, лъжици, нож, чаша, чиния не сме носили - купихме за по 1 паунд от Паундленд. Тенджери и тигани има в кухнята. Гардеробът е достатъчно голям, имаше и 5-6 закачалки, но и ние си носехме.

# 599
Това за вакуумиране на плик и на мен ми хрумна, всяка пролет така прибираме зимните завивки вкъщи. Но не става ли прекалено тежко? Дъщеря ми ще пристигне в неделя сутринта и едва ли ще има същия ден откъде да купи разни нещица.

Общи условия

Активация на акаунт