Съвети за университети в Шотландия

• 129 228
  • 822
  •   1
Отговори
# 600
За вакуумните пликове - в един момент се оказва, че куфарът е достигнал позволените килограми, а в същото време е празен. Но иначе са удобни - ние също ги ползвахме.
az_pak_az, много скъпа е тази възглавница . Миналата година гледах в ТЕСКО - МЕТРО - големия магазин, една олекотена завивка с размери 150/200 - 5-6 паунда. Да провери в този магазин, че по другите сигурно са по-скъпи.

# 601
Момичета, ако свърши работа да споделя необходимите документи при заминаване:1-Писмо за прием в университета,2-Сертификат по английски-оригинал,3-преведена диплома за средно образование,4-лична карта,5-писмо за студентски кредит/субсидия,6-Европейска здравна карта,7-Самолетен билет    Препоръчително-1-2 снимки паспортен формат,международен паспорт.                     Ако знаете,какво търсене му направихме на писмото с резултатите от Toefl,докато го намерим.Нашия син на 7 септември сутринта ще лети.

Последна редакция: чт, 06 сеп 2012, 17:30 от morska68

# 602
Да добавя и Офертата за настаняване и Списък с имунизациите от личния лекар.

# 603
  • Варна
Сребърна паричка билетите се купуват от шофьора на автобуса - в брой се плащат, не може с карта - около 2 паунда струва. Ако има 4 човека - най-удачно е с такси - 25 паунда е от летището до Фърхил.

Ще пътува сам и няма уговорка с други българчета. Ако на автогарата успее да се намери с някой,
ще може да ползва такси, засега планът е с автобус  Peace

Момичета, а как решите въпроса с одеялото? Гледам, че сте по-активни тук и затова питам в тзи тема, нищо, че ние ще пътуваме в друга посока. Имахме идея да си вземе поларено, но сега баща й предлага спален чувал, който с разгъва като одеяло - по-малко място заема в куфара, а топли повече.

И аз се чудих за спален чувал, но дори и за него няма да има място в куфара сякаш. Но и според мен е по-добрия вариант от поларено одеалце, то почти не топли. Аз мисля моя да отиде да си купи олекотена завивка от Теско или АСДА. Ето тук има за 5.91 паунда :http://www.tesco.com/direct/value-single-duvet-135tog/200-1962.p … mp;skuId=200-1962. irenapleven, вижте и при вас какви са цените. Кога ще пътувате , в Германия сякаш почва по-рано учебната година ?

Мерси за списъка с документите, мисля, че е приготвил всичките   bouquet

# 604
  • някъде из облаците
Полареното одеало е наистина тъничко, но пък може да се ползва вместо покривало за леглото, а за първата нощ все ще свърши работа. Моето миналата година от АСДА си купи всичко, даже и чаршафи и не беше никак скъпо, но пък тя беше на 5-10 минути от квартирата ѝ.И тъй като при нас не остана място за храна, поне за същия ден, от АСДА си бяха пазарували и готвили още вечерта, ама при вас от Лондон си е доста път и е задължително да има нещо сандвичи. При нас съквартиранта ѝ беше проучил абсолютно всичко, кое къде се намира, моето на готово се възползва, това е да не се оплаквате,  hahaha че момчетата не били оправни.

az_pak_az, има и по-евтини възглавници, много е скъпо 20 паунда.

Момичета, за такси да внимават, че има такива които и кожата ще им одерат. По принцип в сайтовете на университетите си пише, питайте кои са по-евтини. Аз бях питала мамите за Манчестър, а при голямата си бяхме платили посрещане и понеже тя не беше в общежитие, те я бяха оставили и ѝ бяха извикали по-евтино такси до хостела.

За ваксините - аз бях превела ваксините на децата, ама никой не им ги търси, нищо че си пишеше, че трябват.

# 605
Аз така и не преведох дипломата, нито за ваксини нещо съм търсила. Ако потрябва все ще се оправим някак.

# 606
Нашия син се обади,че е пристигнал и се е настанил.Не е имал проблеми с багажа.Големия му куфар беше малко над 23 кг снощи,като го теглихме.

# 607
Браво! Схемата работи! Онлайн ли се чекирахте, че още се чудя?

# 608
И моят син току що излетя от Варна. Дано да се оправи без проблеми!

# 609
Момичета,минавам само да ви кажа,че заминаваме с дъщерята в неделя за Глазгоу...аз се връщам на 19/09 и обещавам да разказвам като се върна! Желая на всички деца приятно пътуване и лесна и бърза адаптация на шотландска земя!

# 610
Чекирането  на багажа не е онлайн.Малко се луташе докато разбере къде се прави това.Тук кара цяла зима с къс ръкав, и като го попитах какво е времето ми каза: доста хладно.Което значи студено според мен.Съветвам ви да им включите роуминг и ще ги набирате вие.Вечерта преди да тръгне го включихме.Само ми пусна стрела и го набрах аз.Плаща се само 0,18 лв на минута.Абонати сме на Глобул.Е и по скайп се видяхме после.В багажа му сложих вилица,лъжица,нож и чаша.Чашата е лека,пластмасова.Не,че там няма,ама за първо време.

# 611
Съветвам ви да им включите роуминг и ще ги набирате вие.Вечерта преди да тръгне го включихме.Само ми пусна стрела и го набрах аз.Плаща се само 0,18 лв на минута.Абонати сме на Глобул.

За всички оператори цената на роуминга е толкова. На първо време е най-удачния вариант за
връзка.
Момичета,минавам само да ви кажа,че заминаваме с дъщерята в неделя за Глазгоу...аз се връщам на 19/09 и обещавам да разказвам като се върна! Желая на всички деца приятно пътуване и лесна и бърза адаптация на шотландска земя!

Аз заминавам на 15.09 и се връщам на 19.09 също. Simple Smile

# 612
Ще чакам с нетърпение завръщането и разказите на майчетата. Ние пътуваме днес следобед към 17 от Букурещ. В къщи се шегуват с мен, че непрекъснато съм висяла в БГ МАМА, но майката на момчето, с което ще пътува дъщеря ми , доста неща беше пропуснала. Незаменим си е нашият форум, ще се чуваме и след като започнат. Успех на всички!

# 613
Чекирането  на багажа не е онлайн.Малко се луташе докато разбере къде се прави това.Тук кара цяла зима с къс ръкав, и като го попитах какво е времето ми каза: доста хладно.Което значи студено според мен.Съветвам ви да им включите роуминг и ще ги набирате вие.Вечерта преди да тръгне го включихме.Само ми пусна стрела и го набрах аз.Плаща се само 0,18 лв на минута.Абонати сме на Глобул.Е и по скайп се видяхме после.В багажа му сложих вилица,лъжица,нож и чаша.Чашата е лека,пластмасова.Не,че там няма,ама за първо време.
Багажа се оставя на място,няма как. Онлайн чекирането включва запазване на място и разпечатване на билет. За нискотарифните компании  е безплатно, иначе на гише на летището взимат такса. Не е сложно, щом и аз се справям.

# 614
bvelikova72,малко по нагоре ме питаш дали се е чекирал онлайн и аз отговарям,че не.Това направи на летището.Ние имахме разпечатан билета,който е за отиване и връщане.Извинявам се,че съм се изразила неправилно.

Последна редакция: сб, 08 сеп 2012, 10:04 от morska68

Общи условия

Активация на акаунт