Съвети за университети в Шотландия

• 129 224
  • 822
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
И аз ще чакам разказите от Глазгоу с нетърпение и снимков материал  Wink

Моят син вчера тръгна от Варна с мноооого дълъг маршрут и в момента все още чакам да се обади ,че е пристигнал в Глазгоу  Praynig. Иначе полета Варна - София навреме, София - Хийтроу половин час закъснение още при излитане и автобуса от Хийтроу също отпътува с 30 минути по-късно . Нямаме изгубен или повреден багаж за наша радост /поне до качването в автобуса /. В крайна сметка пътува само с един куфар 18 кг. и чанта за лаптоп с разни електроники вътре. Храна категорично отказа да носи,включително сандвичите. Нямам представа дали е ял нещо някъде по пътя, не ми е казал  Tired.

Лек път днес на дъщеричката на  bvelikova72 и утре на мама aledora и дъщеричка  Peace

morska68, май от твоя син ще чакаме първи "репортажи" за обстановката  Simple Smile

Ето един поздрав от мен - Глазгоу,от Ю Туб http://www.youtube.com/watch?v=9bnnGMUuPa4

и още поглед отвътре на стая във Фърхил http://www.youtube.com/watch?v=sPGt8OuPY3s

newsm51

# 616
  • Варна
Пак аз  Wink

bvelikova72, виждам те на "балкона" , в колко часа ще тръгвате ? Дъщеричката ще лети от Букурещ, нали ?

И моят син току що излетя от Варна. Дано да се оправи без проблеми!

Разкажи малко повече,пристигнахте ли вече ?

# 617
Хайде много късмет и успех ма всички дечица! Кураж и много търпение на родителите им!

Сребърна паричка чудесен поздрав!

# 618
  • Варна
Моят син се обади ,че е пристигнал в общежитието, но нямал интернет .За това говорихме много кратко.  Според него ще трябва да си плаща за да има интернет.  lorna, пак теб ще питам - вярно ли е,че ще трябва да плаща и колко е таксата на месец ?
Поне се успокоих ,че пътуването му приключи .

# 619
Нашия студент е настанен в двойна стая със българин.Обща кухня и баня,ще ползват 5 стаи с по 2-ма души.За сега има още 2 момчета от България.Каза,че има възглавница и завивка.Купил си хляб-800 грама за 1паунд от близко до общежитието магазинче.Изпратили са му примерни задачи по специалността.

# 620
  • Варна
morska68, какви са му първите впечатления от града ?

Моя успя да си пусне Интернета и не се плаща. Първоначално не е разбрал нещо, явно. Само, че легна да спи и нищо конкретно не ми писа на Скайпа . Като го питах как е там, отговори само "добре", каквото и да значи. Все още няма завивка и е само с чаршафи. Как ще спи и няма ли да му е студено незнам. Дано утре отиде да си купи . Нашите във Фърхил са със собствена баня на всяка стая. Дано отиде и някоя мама скоро ,че да разкаже по-подробно за обстановката, моя се смята за много голям и не иска нищо да ми обяснява  Tired

Аз пък се ровя из Ю Туб и гледам разни клипчета, ето още едно от Глазгоу http://www.youtube.com/watch?v=SAVro6qYhX4

# 621
bvelikova72, виждам те на "балкона" , в колко часа ще тръгвате ? Дъщеричката ще лети от Букурещ, нали ?

Чакам всеки момент да кацнат в Лондон, голяма благословия е за нас това летище в Букурещ, хем е близо, хем много полети има, хем и на малкия дънки купихме, че не спря да мрънка.

# 622
bvelikova72, лесна ли е ориентацията по пътя към летището в Букурещ? Русе ни е на 150 км, оттам до Букурещ знам, че са към 70. Така че не е изключено някое от следващите пътувания на дъщерята да е от или до там, вместо София. Казвали са ми, че и по-добри цени на билети можело да се намерят.
Единствената ни чуденка е дали има табели към летището, и то по възможност на английски.

# 623
По принцип пътят е лесен, особено ако го знаеш. Има табели, и на румънски са разбираеми. Ще помагаме, ако се наложи!

# 624
Сребърна паричкаедва сега се включвам (не бях в града)- гледаме да бъдем повечко време заедно със сина, поне през деня, че вечер е много "зает" с партита.
Не можах да ти отговоря за Интернета - не се плаща, но се радвам, че момчето се е справило.

# 625
А интернетът безжичен ли е?

# 626
bvelikova72 има и безжичен, и кабелен Интернет, но по-добър е кабелния - ако не си носите кабел, дават срещу 5 паунда депозит от рецепцията.

# 627
  • Варна
lorna  Hug

А интернетът безжичен ли е?

Моят не каза какъв е ,но от тук си взе кабел, по съвет от съфорумките   Simple Smile

# 628
И аз и сложих кабел, следвайки вашите съвети, все пак кабелния обикновено е по-добър.

# 629
Моят вече е на място. Днес се мести от хостела при бивши съученици. Ще търси квартира. Имахме големи проблеми с пътуването. В Лондон им забавиха багажа на летището и за 5 мин си изтърва чекирането за полета до Глазгоу. Цяла нощ си говорихме по телефона, за да не заспи...
Сега вече всичко се нарежда.
момчетат ще му помогнат!

Общи условия

Активация на акаунт