Съвети за университети в Шотландия

• 129 193
  • 822
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Пак изчезнахте всички  Crossing Arms

Учат ли вече вашите студенти ? Моят имал да решава задачи, но май го грабнаха купоните и все не може да стигне до математиката  Twisted Evil

Някоя добра душа да пусне нова тема, моля  Mr. Green

# 736
.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 04:47 от cool_witch

# 737
  • Варна
Пусни я ти, имаш по- голям опит   smile3534

Ами не знам,  май предложението беше за студенти в чужбина изобщо ,не само в кралството. Хайде и другите да си дават мнението  Peace

Отвориха ли УКАС вече тази година  newsm78

# 738
.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 04:32 от cool_witch

# 739
  • Варна
Ще стискам палци, всичко да е наред и да направи правилния избор  newsm10

Иначе и аз се интересувам да съм подготвена и никога директен сблъсък със сина , само обиколно и с манипулация. В противен случай не стигаме до никъде.

# 740
Още не знам да имат нещо да учат. Снощи набързо се чухме. Щом не иска да говорим много, значи е добре.

# 741
Дъщеря ми освен психхологията е избрала биология и основи на науките. По биология имаха домашно за чехълчето, а по основи на науките са взели строеж на атома и опрации с трицифрени неща Joy. Изненадана е от цените на учебниците, но то е защото тук в Бг обикновено се комбинираха и три деца вземаха един комплект. Май читалнята към библиотеката ще стане втори дом.
На лекциите за сега присъстват много хора (около 300).

# 742
Аз утре ще се включа по някое време, че съм каталясала  Simple Smile

# 743
  • Варна
Аз утре ще се включа по някое време, че съм каталясала  Simple Smile

Хайде ,вече в новата тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=679406.0

Тъй като никой не даде мнение, я пускам обща за всички студенти в чужбина.

# 744
Още от 17 септември са ги впрегнали здраво да учат.Вчера си купи учебника по физика,който струва  малко над 50 паунда.Дебел е около 10 сантиметра и в петък ще правят някакъв тест,като има да чете 50 страници.По специалността са ги разделили на групи по 4 човека и започнаха да правят асансьорче,което да спира на 3 етажа.Няма да е лесно,но ще се справят.В общежитието имат парно от 3-4 дена.Съквартиранта му е ползвал пералня и сушилня срещу 3 паунда и нещо не запомних точно.Често споменават,че ядат макарони.Сигурно са на сметка.Разбрах,че яйцата били скъпи.Вече са яли мусака и пълнени чушки приготвени естествено от момичета.В петък,ще са им готови уверенията от унито нужни за откриване на сметка там.Скоро ще се подстригват.Това е за сега от нас.Чакаме от други мами новини.

# 745
И аз да споделя впечатленияот разговори със сина. Впечатлен е от Университета, от залите за лекции и преподавателите. Каза, че няма нищо общо с Български университет (той изкара 2 години в техническия - Варна). Да, вече са им раздали домашните по математика, но са за целия семестър и всеки понеделник трябва да предават по 2-3 задачи. Нивото още било като в училище, така че ще навлизат плавно в материала. Притеснява го само икономиката - предмет по избор, където щяло да пада голямо учене. Та с две думи - университета е супер.
Града не го харесва, времето също. Все му е студено, не може да се стопли. Предполагам това е от прехода от 30 градуса в Бг на 12 в Глазгоу. Но ще свикне.
Вчера даже ходи на мач - купил си е билети за домакинските срещи на местния Селтик...т.е. живота продължава!

# 746
  • Варна
Момичета, много интересни неща разказвате  Peace Моят не споделя толкова подробно. Пуснах нова тема с името "Студенти в чужбина - 2 ", ето тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=679406.0, защото най-вероятно тази ще я заключат, тъй като сме на 50-та страница  Peace

# 747
Ама ти там ли си? Изтървала съм го тоя момент. И как така ви записаха за лекар, не ви ли поискаха подробна биография, пет пълномощни с преводи и легализации и хиляда мокри печата? Дъщеря ми каза, че някакъв документ е попълвала и си измислила имунизациите, защото майка и така и не стигна до този въпрос.
Вече съм си в БГ , днес се завърнах , а за JP попълни една бланка с данни погледнаха му белега от БСЖ и това беше .Даже здравната карта не му поискаха.

# 748
Виждам,че всички духнахте в новата тема.Е,такъв е животът.Желая здраве и късмет на всички настоящи и бъдещи студенти в Шотландия.  

# 749
Ами нали старата щели да я заключат. Аз не съм много наясно, но в тази наистина си бяхме много полезни и на мен лично много, много ми помогна във всяко едно отношение.

Общи условия

Активация на акаунт