Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 26

• 71 246
  • 694
  •   1
Отговори
# 510
Е ти какво очакваше-folk star ли да избере детето?! Mr. Green
Щот моята е rock star... Чек да ти покажа...
http://media.snimka.bg/8855/023965949.jpg?r=0

Не бре. Ако беше стил   superuu  superuu щях мнооо да се изкефя, ама не... стилът е нещо като Риана. А за мен това е  Sick ooooh!.
Ама ние с брат ѝ, леееекииинко си я свикваме с нашата си музика.  Joy Joy Joy Joy Joy Joy

ей тез момчета, скоро ги открих и много ми харесаха

Joy Joy Joy Joy Joy

# 511
Е ти какво очакваше-folk star ли да избере детето?! Mr. Green
Щот моята е rock star... Чек да ти покажа...
http://media.snimka.bg/8855/023965949.jpg?r=0

Не бре. Ако беше стил   superuu  superuu щях мнооо да се изкефя, ама не... стилът е нещо като Риана. А за мен това е  Sick ooooh!.
Ама ние с брат ѝ, леееекииинко си я свикваме с наяата музика.  Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Е,по -добре Риана,отколкото Райна,нали... Mr. Green Joy Joy
А инак за музикалните пристрастия има време,ще поумнее...Ама то като е заобиколена от правилно ориентирани хора,няма къде да ходи! Wink
ROCK FOREVER!!!  superuu  superuu  superuu

# 512
  • София
мм, добре, че все още имаме чувство за хумор! Особено ти в твоето гипсирано положение  Hug

Просто нЕма начин някой доФтор да не ни гипсира психически  Mr. Green

За първите ми болнични от ЛКК, хирургът в поликлиниката поиска с очите си да се увери, че наистина съм оперирана, въпреки че бях омотана в два пласта бинт  Shocked  Ами ако сама съм си написала епикризата, за да ходя да крънча болнични  Laughing

СисанкеJoy за правилно ориентираните хора с панделчици и сладки ушенца  Hug

# 513
Здравейте,и аз да се оплача,имаше много проблеми и въпроси при определяне на вида на тумора ми,а сега пък и при хормоналните рецептори има различия,явно съвсем нормално нещо...От едната лаборатория - 2-та рецептора напълно отрицателни,от другата - лека положителна реакция при единия и съвсем лека при другия!Нямам засегнати лимфни възли,но от сряда започвам химио заради тройно-отрицателния рак,но днес излезе този втория резултат-леко положителен,и при положение,че материала от блокчето е много лош и не може да се прецени!Какво се прави в такива случаи?Имам опасение,че за всеки случай ще ми направят 8 курса химио като за трипъл-негатив,и 5 години хормонотерапия като за хормоночувствителен?Моля ви знаете ли какво правят химиотерапевтите при такива случаи?

# 514
СисанкеJoy за правилно ориентираните хора с панделчици и сладки ушенца  Hug

Тц...Такива работи нЕма в нашата къща!!! Mr. Green

# 515
Здравейте ...е нема такъв дзер като Бг здравопазване .Днес ходих при онкотерапевтката за назначаване на химия .Взеха да ми свалят звезди как тумора ми бил малък , нямало мета в лимфните възли  и поради тази причина няма да получавам Херцептин .Но пък понеже съм ХЕР2 3+,с много голяма експресия в повече от 50% от ту клетките  ще правим  8 курса химия - 4 червена и 4 бяла .И разбира се хормонална терапия с Нолвадекс и Золадекс.Такъв бил протокола , дори само в един възел ако имах мета и щяха да ми изпишат Херцептин.Намерих го този протокол - наредба 34/2005г с последно допълнение от 2010г,чл 15 ,ал 1........... #Cussing out
Цитат
НЕ ПОДЛЕЖАТ НА АДЮВАНТНО ЛЕЧЕНИЕ С ХЕРЦЕПТИН ПАЦИЕНТКИ, ПРИ КОИТО СА НАЛИЦЕ СЛЕДНИТЕ ФАКТОРИ В КОМБИНАЦИЯ:
Тумори под 1 см;
N 0 - негативна аксила;
Висока експресия на ЕR и PR, доказани имунохистохимично – над 50 % шанс за отговор;
Като споменах , че имам предписан Херцептин от немски професор ми казаха , че тук не е Германия и като толкова искам да отивам да ми го правят там newsm78

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 15:11 от pepita/tani

# 516
Наистина много нагло!Търси да намериш вратичка!В епикризата ти пише ли колко лимфни възли са извадени и колко са изследвани?

# 517
  • В царството на игрите:)
Ей, ще се гръмна с тези истории дето ги разправяте...Колкото и да се опита човек да запази спокойствие, ще му избият балансите. Да ви кажа аз като влизам в болница ставам една хрисими, хрисима, не може те да ме познаете. По - ниска от тревата, по - тиха от водата. но от не малко годишния си опит там вече знам, че по друг начин не става. А понякога ми се иска да #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Криси, много ми стана тъжно като ти четох поста, защото и аз бях на 35 години като ме оперираха и също имах скоро родено детенце. Щерка ми беше на 4 месеца като ме диагностицираха. Пределно ми е ясно всичко, което минава през главата ти - мислите, емоциите и чувствата. На всички тук ни е ясно затова пиши без да се притесняваш. Тук сме страхотна група bowuu
Пепи, не бях чела наредбата, но така се измъкват доста гадничко. Сега разбирам защо, когато доктора ми писа 2.2 см. тумора, без да е точно толкова, какво е имал предвид. Вика, нека е повече, така всичко ще ти направят Mr. Green Боже, докъде се стига в тази държава.  #Crazy И каква е тази червена и бяла химия - лекарставата си имат имена, бе #2gunfire
Лили, а на теб душко, не знам какво да ти кажа? Не разбрах кое колко е и къде са ти ги определили?
Сега като слушам се питам дали не подходих много лековерно като не си проверих резултатите на още едно място. Ама майната му - късно е вече да се чудя Rolling EyesОт година на година обаче нещата стават по - зле Sad

# 518
Когато аз повторих изследванията си за ER и PR,онколожката в Благоевград ми каза,че тук са валидни само резултати от доц.Христова и евентуално от Плевенската болница . Казах ѝ,че мисля да ги направя в Лондон.И отговорът ѝ беше,че ако от там получа положителен резултат,а тук е бил отрицателен,то за тях ще бъдат достоверни само и единствено българските резултати!
Явно такива са правилата! Confused

# 519
Някъде четох че около 30%(мисля че беше) от жените с рак без метастази в лимфните възли имат метастази в костния мозък!Честно казано не съм още стигнала да чета това какво точно означава,но ако е така Пепита можеш да попиташ МЗ те знаят ли дали ти имаш там метастази или не знаят!

А мойто питане е какви стойности трябва да са рецепторите за да не се води трипъл-негатив и да се прави хормонотерапия?

# 520
Имам извадени 24 възела и изследвани 23- без мета, а тумора е описан точно 1 см/ ако знаехме - на мамографията и ехографията е описан 15 мм/.Иначе в Германия правих и костна сцинтиграфия- всичко е наред там.

www.mh.government.bg/DownloadHandler.ashx?id=4629 това е протокола за отпускане на скъпоструващи лекарства, ако представлява интерес може да се публикува на първа страница

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 18:38 от pepita/tani

# 521
Цитат
А мойто питане е какви стойности трябва да са рецепторите за да не се води трипъл-негатив и да се прави хормонотерапия?

на фиша от изследването трябва да пише .На моя , рецепторите са маркирани като точки , като за позитивен резултат се счита общ сбор > 3 ;моя сбор е 13/ 6т за естроген и 7т за прогестерон/- пише силно +

# 522
"Ей, ще се гръмна с тези истории дето ги разправяте" - копирах го - признавам си.

Като чета Таня се сещам, че и на мен ми свършиха блокчетата докато се мъчех да открия кой от всички резултати и истинския и как точно да продължа напред. Аз се доверих на интуицията си и за сега съм жива и се справям с диагнозата. Понякога се чудя дали не съм сгрешила в някое решение, но   никога няма да разбера. Те и докторите бяха всеки с различно мнение. Като мач: София срещу Русе  или Русе срещу София, както ви харесва. Но щом живея в Русе, ако искам да правя нещо, то не може да е различно от това, което предлагат тукашните специалисти. Където искаш се консултирай, но прави това, което мислиш, че е правилно.
 Извинявам се , че се увлякох.

# 523
 Пепито1 , кога ще пием кафе ? Утре ми е първата химия, другата седмица пък ще ходя за болничен , само кажи и съм на линия.... Party

# 524
  • София
Здравейте мои мили приятелки! Ей, налегна ни голям студ! Не помня такова време! Големи катаклизми. Дано по-бързо да се оправи времето, та да се зарадваме на кокиченцата, минзухарчетата и фрезийте! пък да можем да направим едно кафепиене на тиферич! Еееех мечти!
Лили_лили недей да четеш повече писаници в интернет. Контролните изследвания които всички правим на 6 месеца и сцинтиграфията на 1-2 години са точно за това, да се следи дали има рецидиви. Не ми е известна такава статистика, че тези които нямат мети в лимф.възли, имат мети в костите. Това не може да бъде. Поддържането на добри контролни резултати означава, че организма е в ремисия, която може да продължи до края на живота. По принцип в онкото след пет години ако всичко е ок, те свалят от отчет и те считат за здрава. Дай боже на всички нас!!!!!!!! Praynig
Колкото до това, че нашите доктори не приемат чужди изследвания, може би са прави! Но искам да ви кажа, че когато правих консултация в САЩ, доктора също беше много въздържан. Просто ми каза, че лечението е адекватно, щом е препоръчано от специалист и нищо повече. Вярно, че аз там не правих изследвания, защото са ужасно скъпи, но той погледна българските и каза, че същите правят и при тях. За щастие, при лечението на онкозаболявания има възприети единни световни стандарти за лечение. Пак искам да кажа, че размера на туморчето не определя вида на лечението. Има други показатели които определят плана на лечение. Ако имате доверие на лекуващия ви доктор, оставете го да прецени какво лечение трябва да се приложи и най-важното - вярвайте му!!!!!! Това ще ви донесе спокойствие и сила да се борите. Тук в темата може само да си обменяме мнения и преживявания, но в никакъв случай съвети по отношение на лечението и най-вече поставяне на диагнози.      

Общи условия

Активация на акаунт