Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 26

• 71 244
  • 694
  •   1
Отговори
# 540
Гери, аз не съм ходила на ПЕТ скенер и не мога да ти кажа нищо по въпроса.Изчакай да се появи Миленка,тя е запозната по-добре! Peace

Ето ви нещо интересно!
http://zdrave.log.bg/article.php?article_id=129774

# 541
  • В царството на игрите:)
Здравейте, студено ми е, нещо ми е криво...А, бе въобще искам зимата вече да си ходи. Радвах и се, ама вече ми писва #2gunfire
Гери, аз съм ходила на петскенер. Изследването не се различава много от обикновения скенер. Първо ти слагат абокат и те оставят на спокойствие около два часа, защото се смята че преди изследването не трябва много да се ходи и говори и т. н. После ти инжектират изотопа и ти дават една бутилка с вода + контрастно вещество, която трябва да изпиеш за 1 час. Леко неприятно и горчиво е и почти никой не го изпива цялото, но колкото повече толкова по - добре. После те извикват на самия апарат. Не си затворена, а около теб има една окръжност, която сканира. Трае около 15 минути. След това те слагат за около половин час в една стая, защото си силно радиоактивна и си тръгваш. не е хубаво около 12 часа да си близо до деца. Трябва да пиеш повече течности. Чакаш си резултата. Това е. Нищо страшно като изследване, но мисля, че аз ще получа удар докато си чакам резултатите. нещо напоследък нервите не ми издържат!

# 542
Май без да искам съм уцелила - за глада и химията  Rolling Eyesот петък след химията почти не съм яла , само се наливам с вода и чай Crazy

# 543
В интерес на истината, аз също мислех да не ям като получих диагнозата, за да го утрепя от глад Mr. Green Май не съм била далеч от истината, въпреки, че ми казаха, че няма да успея Mr. Green

# 544
Нещо много Русенки се появиха в темата, това направо ме притесни - нали съм коренячка Софиянка от Русе, обаче вероятно рачето ми е почнало да се развива още докато съм си била в родния град. Дали има нещо общо с Румънското обгазяване .  Почти всичките ми роднини от женско род, които са там  - сестра, дъщеря, племенници тормозя постоянно да ходят на профилактични прегледи. Само мама съм оставила на спокойствие, ама за сметка на това, тя казала на  личния си лекар че може и тя да има рак, защото дъщеря и се разболяла. gery_dobreva - преди година и половина и аз ходих на ПЕТскенер във Варна. Всичко е точно така както ти описа milmich Hug. Резултатите ми ги изпратиха след това по пощата.  Обаче моят хирург някак   с пренебрежение се отнесе към това изследване - не знам защо. Все пак ако го бях платила - си е цифра  /тогава беше 3000лева/ а той само му хвърли един поглед и измърмори нещо от рода, че било излишно.

# 545
  • София
Не се тревожи Бигбаба.
Аз съм коренячка софиянка, ама корена ми е от Стара Загора.
ЦЯЛОТО МИ СЕМЕЙСТВО, написах го с главни букви, защото искам да крещя вече, измря от РАК !
Баби, дядовци, лели, вуйчовци, сестра ми и каквито се сетите...
Ще измрат и всички българи, защото на никой не му пука какво се случи и какво се случва.

# 546
# 547
  • София
Здравейте колежки по съдба, аз съм бабата на Лъчи и се казвам Зара. Както се досещате, имам рак, оперираха ме, от 6 възела 1 мета. Това е положението. Хера ми е 3+. Предстои купонът с химиотерапията. Толкова много четох Вашия форум, че реших да се включа и аз.
Умирам от страх от химеотерапията, но явно няма на къде да бягам. Ако оцелея след тази дата, че дойда отново при вас. Тук е най-уютно за мен - харесва ми духът на всички момичета, които пишат. Браво на Вас!

# 548
Добре дошла колежке   bouquet и не се тревожи толкова от химията ,може пък да си късметлийка и да я изкараш добре Wink

# 549
  • София
Добре заварила! Пропуснах да честитя днешния двоен празник - кой каквото празнува - Трифон Зарезан и св. Валентин. Бъдете здрави и продължавайте да поддържате духа си. Защото аз се чувствам здрава - поне засега, въпреки ужасната диагноза. Е, не минава ден, когато се събудя, да съм я забравила, но това е, защото съм умничка!!!

# 550
  • София
Здрасти Зара! Аз съм бабата на Вики и Алекс - баба Маргич.  Hug
Не ми е приятно, че си една от нас, но ми е много приятно да се запознаем. Нито една от нас не е умряла от страх, въпреки че преминахме през ада на химията. Така ще бъде и с теб. Всичко ще мине и бързо ще забравиш! При нас в темата наистина е хубаво, но още по-хубаво е когато се съберем на "по тъмно" Laughing и на по чаша червено винце. Надявам се и ти да споделиш нашето дружно семейство.
Поздравявам ви всички мили мои момичета! Желая ви да си изкарате една много романтична и приятна вечер с вашите половинки, без оглед на това дали ще празнувате Трифон Зарезан или св.Валентин. Важното е да се чувствате щастливи! Целувам ви!  love001   

# 551
  • София
Здравей, Марги4. До преди малко празнувахме Трифон Зарезан с един колега и съпруга ми и сега се връщам към нета, за да ти благодаря за сърдечния прием. Желая хубава вечер на теб и всички, които празнуват.

# 552
  • София
Здравей Зара и от мен  Peace
Нещо много ми напомняш за моето поведение, след като се сдобих със спътника си в живота / нямам предвид съпруга си/.
Желая ти да бъдеш винаги така - с приповдигнат дух и да не се предаваш.
Що се отнася до страха... ами нормално състояние, кой не се страхува.

# 553
Що се отнася до страха... ами нормално състояние, кой не се страхува.

ОООО, питайте ме мен за това. Там съм такъв специалист, че равна нямам. Ако някой има въпроси по отношение на страха и ако иска да знае как да НЕ може да се пребори с него, мен да пита Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Последното ми изстъпление беше онази вечер, когато се обадих на Еми да и кажа, че си напипвам нещо на черния дроб smile3506/Хули, не стреляй!!!! Rolling Eyes/ Лелелееее, откачи момичето - няма да ви пресъздавам какво чух, но се оказа, че съм страхотен "специалист", а  и , че съм дебеличка, за да мога да си напипам каквото и да е newsm78. Тъй като последните ми чернодробни ензими бяха по - височки и нещо ме подпира отдясно, аз все за това си мисля.... Mr. Green
Та, да кажа и аз "Здравейте" но новодошлите. Тук наистина е уютно, а и щом ме търпят още, момичетата са направо велики Mr. Green
Таня, как си след първата химия?
Зара, химията не е приятна, но не е и непреодолима. Няма как...На теб Херцептин ще ти правят ли?

# 554
  • София
Хей, девойки безстрашни, дайте едно рамо.
Моля, споделете http://www.facebook.com/notes/photos-by-sophie-kaleva/%D0%B1%D0% … 2/362587960426560

Общи условия

Активация на акаунт