Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 26

• 71 248
  • 694
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Арееееееееееееееееееее Миленкааааааааааааааааааааааааааааааа    smile3532 smile3532 smile3532 smile3532
Ти си  Joy Joy Joy

# 481
Цитат
Туморни маркери при карцином на млечната жлеза
Първата препоръка на подкомисията за карцинома на млечната жлеза(M.J.Duffy et al.) e, че при всички болни трябва да бъде осигурено изследване на естрогенни и прогестеронови рецептори(ERиPR).
Втората препоръка е на всички болни с инвазивен карцином да бъде осигурено изследване   на HER-2 за да може да им бъде осигурена оптимална терапия.
Третата препоръка е на всички болни с   негативни за лимфни възли да бъде осигурено изследване на uPA(урокиназен тип плазминогенов активатор) и PAI-1 (ин-хибитор на плазминогенов активатор-1) в пресна тъкан за да бъде преценена нуждата от адювантна хемотерапия
Цитат
Подкомисията за карцинома на млечната жлеза(M.J.Duffy et al.) не препо-
ръчва системно изследване на Са15-3 и/или BR 27.29 за ранно откриване на метастази у болни в следоперативния период, но не оспорва правото на лекари и техни пациентки да извършват това въз основа на недостатъчно доказани съобщения.
Са15-3 и/или BR 27.29 заедно с клинични и рентгенологични изследвания се препоръчват за мониториране на лечението при болни с напреднало заболяване. Нарастване на стойностите на тези маркери говори за прогресиращо заболяване
Цитат
съществува корелация между позитивен HER2  статус и високи стойности на HER2/new в серума. Серумни стойности на HER2/new >30μg/l са установявани само при болни с позитивен HER2  статус.

Цитат
при мониторирането на лечение с trastuzumab периодичното  изследване на серумното ниво на HER2/neu предоставя съществена допълнителна информация към данните, предоставяни от  Са15-3.
Цитат
HER 2 neu всерум. Тази методика на изследване на HER 2 neu позволява освен потвържда ване находката установена при изследване на биопсичен материал и оценка на ефекта от провежданото лечение

# 482
  • София
И защо са тези цитати ?

# 483
 EmbarassedМалко се поолях, извинявам се Embarassed

# 484
  • София
Не, не си !
Всяка информация е полезна за всички нас.
Просто обяснявай защо публикуваш, а най добре е да се обърнеш към автора на темата, за да може всичко полезно да бъде публикувано на първа страница, която  всички ние преглеждаме постоянно.

# 485
  • В царството на игрите:)
Айдеееееее,драга ми Венето,уреди се с още едно нещо за изследване! Joy Joy
Като си те знам,още идната седмица ще си направиш кръвни проби на серума на белтъка... Wink
Ще си го изследвам и още как!!! Точно това и мислех да направя Rolling Eyes Не трябваше чак сега да го научавам!!!

Арееееееееееееееееееее Миленкааааааааааааааааааааааааааааааа    smile3532 smile3532 smile3532 smile3532
Ти си  Joy Joy Joy
Ето я...И тя ми се подиграва...А знаете ли какво ми е като чуя нещо за тоя пусти ХЕР!!!

И защо са тези цитати ?
Аз ги изчетох.Не разбрах много неща, но ги изчетох...Пак беше нещо за този ХЕЕЕЕЕРРРРР newsm45

# 486
  • София
Айде, като ги разбираш тези Херове толкова, обясни ми как тъй стана, че аз съм с три плюса, не съм правила херцептин?
Преди 20 години нямаше такова изследване, нямаше и херцептин.
Е, благодаря на Бога, преживях ги.
Сега ще видим колко ще преживея, след установения Хер ?
Сигурно ще умра от дезинтерия  Joy Joy Joy

# 487
 И аз си задавам съшия въпрос - как са лекували ,като не са знели разните му там хер-мер newsm78 и са  оцелявали хората , но нали фармацевтичната индустрия трябва да печели Laughing

# 488
  • София
Е, те тука е въпроса ?
И се чудя, що моторчето ми нещо се задъхва - ми то не бяха химии, лъчета, ароматазни и пр. илачи. Понякога си мисля - добре, че не ме сложиха на херцептин. Дай боже за добро да е !

# 489
Да де , като прочетеш страничните ефекти на херцептина , чак да се зачудиш за добро ли е или за лошо newsm78

# 490
  • у нас - на брега на морето
Ееееее, момичета! Направо ме умряхте от смях  smile3532! Смеете се вий на Миленка, но и на мен все ми подгрява тоя ХЕР2. Нали се установи, че от 7 ми блокчета, в едното са 3+, а в другите 2+ и в крайна сметка се разминах с тоя Херцептин /не зная да се тревожа ли или не чак толкова/, НО все съм на тръни и това изследване може да ми донесе някакво душевно равновесие. Това изследване можем ли да си го изискаме от онкото, или се заплаща?
Нани, скъпа моя градска, честит рожден ден!  newsm51  love001 bdbaloni Желая ти само хубави, вълнуващи и незабравими моменти! За разлика от Сисссс  , аз може да си те нагушкам още през следващите дни smile3534, защото независимо от ваканцията, ние сме на работа.
Ели, честит празник и на вас! bouquet nbirthday  party023 Да ти е здраво момчето и много да те слуша!

# 491
  • София
Сигурно не сте чели темите, в които разисквахме моя хер.
Утре, като съм по свежа, щото вече на бебето му се спи, ще ви разкажа отново.

# 492
  • Пловдив
Лорън, Честит празник.    bouquet Дълги години да се радваш на младежът. С внуци и правници да те дари.

# 493
Здравейте, момичета!
Не съм писала отдавна. Всъщност откакто почнах химиите. Е, вече ги приключих. Беше ужасно време и се чувствах ужасно до степен,че се затворих и не исках да виждам, нито да чувам никого. Живеех, по-точно вегетирах ден за ден. Бях на ръба,исках да се откажа. Истината е ,че химията ме изсмука тотално физически и психически. Но свърши! Косата ми не опада напълно, но вече се сгъстява и даже се къдри  Mr. Green. Да се чуди човек колко прав се оказа доктора, че след химиите ще ми порасне хубава и къдрава коса.
Трудно е да се правиш на силен,когато всъщност не си. Е, аз най-после признах пред себе си,че не съм толкова силна за колкото се смятах. Не исках да товаря никого, не исках да виждат колко ми е трудно,колко ми е зле.
 Сега се опитвам да събера парченцата от себе си. Но всъщност не мога да се позная. Уж съм аз, но не съм аз. Станала съм много по-чувствителна и рева за щяло и нещяло. Преди не бях такава.Преди се смеех, а сега не мога да се зарадвам на нищо,освен на децата си.

С вас така ли е?

Сега съм на Нолвадекс и Золадекс. Другият месец съм на контролен преглед. Туморният маркер скача и пада,но е в норма. Останах без имунна система след втората химия,както  и без месечния си цикъл. Но той не ми липсва особено. Но пък се сдобих с всички негативи на критическата възраст.

Е,благодаря ви,че ме изслушахте!  bouquet  Липсвахте ми, но нямах сили за вас!

# 494
Цитат
Това изследване можем ли да си го изискаме от онкото, или се заплаща
За съжаление касата не го поема , в нашето онко струва 120лв, в лаб .Здраве видях ,че струва 150 . Явно реактива е скъп и пак не ми взеха парите ,защото само аз желаех да си го изследвам  newsm11

Общи условия

Активация на акаунт