Коледа 2011 - тема 5

• 58 688
  • 389
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, искам да попитам някой който е правил пълнена тиква, сушените плодове трябва ли да се накиснат предварително?   Thinking

# 151
Здравейте на всички,чета ви отскоро ,но това ,което виждам е превъзходно,бих ви помолила да ме ориентирате към нещо лесно и бързо,но и вкусно много нахално Laughingнямам време,а избора е голям,без канела и много подправки newsm78

Коледни сладки

200 грама бял шоколад /при мен Милка/
125 гр. безсолно масло
6 броя чаени бисквити /Роден край с мляко/
100 гр. захаросани плодове /ползвах от микса на Лидл/
50 гр. коктейлни черешки

Начупваме шоколада на малки парченца и добавяме маслото при него. Разтопяваме ги в микровълновата за 1 минута. След това бъркаме да се разтопят всички останали бучки шоколад. След като добие течна консистенция добавяме накълцаните на ситно череши и захаросаните плодове, а накрая натрошаваме на ситно бисквитите и изсипваме и тях. В правоъгълна тавичка разстиламе станиол /не съм сигурна, че ще стане със стреч фолио/ и изсипваме получената смес. Изравняваме и покриваме с още станиол. Оставяме за няколко часа в хладилник. След като се втвърдят добре, режем на квадрати.

П.П. Не си спомням чия беше рецептата, но станаха много хубави!   bouquet
Освен тях забърках и една доза меденки на Джема, също много сполучливи, а довечера ще направя и забравените сладки.

# 152
  • До Балкана
Момичета, искам да попитам някой който е правил пълнена тиква, сушените плодове трябва ли да се накиснат предварително?   Thinking
Аз ги накисвам съвсем леко в някакъв сок с малко ромова есенция. Държа ги 2-3 часа и тогава пълня. Peace

# 153
  • Под сянката на разлистените кактуси
Дайте едно рамо и споделете кога и как ще украсявате вашите АКК?
Аз моя ще го украсявам довечера. Мисля да го полея с портокалова глазура и да изрежа листенца от ММ. Ще сложа снимки като е готов!

# 154
Dallcheto   bouquet

# 155
Дайте едно рамо и споделете кога и как ще украсявате вашите АКК?
Аз моя ще го украсявам довечера. Мисля да го полея с портокалова глазура и да изрежа листенца от ММ. Ще сложа снимки като е готов!

Портокаловата глазура готов микс ли е или ти си я приготвяш?

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 16:48 от Eliza_bet

# 156
  • софия
Огромни благодарности   bouquet на мамата която каза за "Сладката къща"на ул.Враня,най-сетне се наканих и аз да отида и оооооо какви неща има,купих си айсинг,крем брюле на прах,готови тарталети и еклери и готови фигурки коледни има ,въобще страхотни неща,мн. съм доволна.
А сега отивам да сглобявам къщичката и после ще има снимки

# 157
# 158
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привеет,

Днес съм си у дома и цял ден клепам  Mr. Green ....

Опекох Линцервите очи на Нудел и съм запленена.  Hug Нудел, прекрасна рецепта......  Heart Eyes

За АКК и аз се чудя......... да го украся ли, да не го ли украсявам. От една страна външния вид е много важен, от друга не ми се ще да плескам ММ отгоре, а и за да сложа ММ, трябва за мажа с маслен крем....  newsm78. Обмислям да взема от разните заливки/фондани на Йоткер и да го залея, като само нацъкам някакви фигурки отгоре....

scaramouche  Shocked ОХХХХХХХ! Прелестни са тези претцел-сладки. Обожавам мента и шоколад.

Patio, прелестни къщички.... Жестоки!

аНи, много, много добре си се справила с украсата. Цветята са уникални...

Бианка, прекрасни!

Роца, да мина да пия един шоколад у вас  Flutter Laughing

лулу!, Хич недей се заканва така!  Naughty Не може!!!

АнукCrazy Heart Eyes

# 159
  • Под сянката на разлистените кактуси
Портокаловата глазура готов микс ли е или ти си я приготвяш?

Ще си я приготвя от 450-500 г пудра захар и 60 мл портокалов сок,  става нещо като РА. Струва ми се, че ще е по-вкусно, отколкото с ММ.
Tatitt, пробвай така, по-малко играчка е!

# 160
Тunata , много ти благодаря  Hug

# 161
  • Viena
Искам да ви питам ванилените кравайчета могат ли да се правят с шприц? newsm78

# 162
  • София
Patio, страхотни къщички! Страхотни!
Bianka, много красиви сладки!
лулу, много са хубави!

Аз нямах време да снимам последните неща и започнах да подарявам.  Wink Днес черпих и в работата и всички бяха очаровани.  Simple Smile

# 163
Ей незнам от къде намирате време да правите тези творения на изкуството. Браво на вас.

# 164
Момичета и аз приключих с печенето на сладки. Мислех си, че тази година съм много продуктивна, но вие ме сразихте - толкова различни видове сладки, кои от кои по-вкусни и красиви! Още веднъж да ви кажа едно голямо БРАВО и да ви благодаря, защото точно заради една подобна коледна тема преди няколко години се запалих по сладкоправенето!
Ето и последните два вида сладки които изпекох:

Нешприцовани шприц сладки

Маслени лентички с дъх на ром

Весели празници на всички!

Общи условия

Активация на акаунт