Любители на кучета-25

• 40 568
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • София
С храната също няма проблем: на обяд и вечерта в 19.00 получава консерва, към 22 часа сипвам дозата гранули.

Деска, що толкова много ядене?  newsm78 Толкова начесто по-точно? Джесика не е бебе  Simple Smile

Ами защото дозите са малки  Mr. Green: на обяд - 1 супена лъжица консерва, вечерта - 2 супени лъжици и после 20 грама гранули. Горе-долу това й е дозата храна за деня. Освен това аз си лягам късно, тя също не спи, а си играе и някъде към 2 часа през нощта огладнява и хапва от гранулките, ама не винаги  Hug Не ми харесва системата "сутрин и вечер", защото стоят гладни по 12 часа, сигурно цяла нощ им стържат стомахчетата  Tired

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 11:29 от -=Деси=-

# 451
аз не смея сама да режа да не говорим, че не ми е много ясно каква е нормалната дължина:)
5 евро и лекарят й обръща внимание, попреглежда я, обсъждаме , кръц-кръц и винаги се уреждам с безплатни добавки:)

# 452
  • На земята, която е всъщност звезда.
Кои марки са ОК откъм изследвания в/у животни ( т.е не изследвани)? Аз също бих ги избягвала...

За съжаление, най- известните, посочени в темата марки, със сигурност тестват върху животни, а  като гледам производителите, със сигурност понаблягат и на химията:  

IAMS / Eukanuba owned by Procter & Gamble
Hills Science Diet owned by Colgate Palmolive

The majority of pet food brands available in the UK are produced by two animal testing companies - "Nestlé Purina/Friskies" and "Pedigree, Masterfoods (Mars Inc)."

Nestlé Purina/Friskies:
Alpo, Bonio, Felix, Go Cat, Gourmet,
Omega Complete, Proplan, Spillers, Vital Balance, Winalot.

Pedigree, Masterfoods (Mars Inc):
Bounce, Cesar, Chappie, Frolic, James Wellbeloved, Katkins,
Kitekat, Pal, Pedigree Chum, Royal Canin, Sheba,
Techni-cal (US & Canada), Whiskas.
Pedigree also manufacture Thomas rabbit food and Trill bird food.

# 453

Но още се чудя как да подходя към пинчера - ужасно се гъне и не дава да му се пипат лапите. Деси, как ги пилиш, Джесика стои ли мирна, докато го правиш?

Аз човърках лапите на Ая от малка и се карах, ако не ги даваше. Сега стои и търпеливо чака да свърша с рязането и пиленето.
На Тара не сме рязали още, но тя успешни си ги изпилва сама.

При нас е много студено. На Ая усещам как лошо й става, като усети, че ще излизаме. Не иска и да си върши работата, само ми скача по краката да я взема на ръце.   Confused   Мисля днес да поръчам едни обувчици - неопренки пак(последния път не дойдоха), защото много й мръзнат лапичките.   Confused

При Тара ситуацията е съвсем различна - сама се заравя в снега, похапва го - въобще, страшно се забавлява и хич не й се прибира вътре.   Grinning

# 454
Малко снежни поздрави -
https://lh3.googleusercontent.com/-P2jwFQLylJc/TyKIfBHgeqI/AAAAA … s640/P1273415.JPG
https://lh3.googleusercontent.com/-I0QL_0QwWqI/TyKIjDQs7sI/AAAAA … s640/P1273419.JPG
https://lh6.googleusercontent.com/-LZMNu5s79YI/TyKImBqLFhI/AAAAA … s640/P1273420.JPG
Нашето момче по цял ден виси  на вратата и иска да си прави разходки в снега.
Много му харесва да го яде , май няма да чистим навън ако продължава така...
С тези коментари за храните ме вкарахте в размисъл.На Джери много косми му падат,
като го взема в себе си цялата ставам в косми.Някой спомена, че от Еукануба спирал косопада
и мисля да пробвам.Като я гледам на линковете,които сте пуснали даже е по-евтина
от Канина,който му взимам.
Нокти съм рязала 1-2 пъти само връхчетата като беше малък с нокторезачка.Виждат ми се големи, но ще го водя при вет.

# 455
# 456
И сме мноооого пораснали.На 6 месеца- 3,5 кг- до кога нарастват на размери...
Всичко ни става малко, добре, че се специализирах в плетенето на пуловери.

# 457
И сме мноооого пораснали.На 6 месеца- 3,5 кг- до кога нарастват на размери...
Всичко ни става малко, добре, че се специализирах в плетенето на пуловери.

Той е стандартен размер пинчер, така ли?   Embarassed 
Някой ми беше казал, че до 6 месеца растат пинчерите. Ая действително до тогава расна. След това малко й се разви гръдния кош само.

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 15:00 от Feeling

# 458
Така излиза май, но го взехме за мини.При лекаря казаха,че има нещо и от чихуа,защото бил по- симпатичен.

# 459
Наистина е много симпатичен.Голям сладур. HugНашите нокти са рязани само няколко пъти,а пък е почти 10годишен.Но само на ветеринар.На нас не дава нищо,даже и да го погледнем не дава.А там стои като препариран,не гъква.Каквото и да му правят,трепери от ужас,но не напада да хапе.Вече и намордник не му слагат.Те се шегуват,че обстановката му действала като опиат.Гранули всякакви- ненавижда.От бебе сме го взели,и от бебе го мъчим с тях.Всякакви съм пробвала ,за кучо са УЖАС.Седи гладен и по 3 дни, и не ги яде.Като му ги смеся с месце и други вкусотийки се поизлъгва.И така вече 10-тина годинки. Joy

# 460
  • София
Чета последните няколко страници и си задавам един въпрос: почти всички казвате, че кучовците не харесват гранулите ,/аз също имайки опит с 4 кучета/ защо тогава толкова много държите да ги ядат? Заради твърдението, че "всичко си има в тах"? Или просто защото е по-лесно? Ето Roni1969 казва "за кучо са УЖАС", но 10 год. му ги предлага упорито. Мисля си, че щом така масово някой кучета ги отказват, значи има защо и не насилвам моя да ги яде. Сега се е отказал категорично и е на натурално хранене - е вярно, че един път седмично му готвя и на него, но какво толкова! На пролет ще му предложа пак, но само защото като пътуваме е по-лесно за този който го храни. Ако откаже пак обаче, ще измисля начин.
Моля да не се обиждате, никого не искам да засегна, но нали много си ги обичаме животинките? Когато синът ми не обича някоя манджа - не я готвя или не му я предлагам. Това са моите елементарни разсъждения, затова са ми интересни и вашите. newsm78

# 461
Моля за съвет, кучето вече ака 4 пъти от сутринта (отделен въпрос е, че все вкъщи), но дали е нещо от гранулите или е настинка? благодаря предварително   bouquet

# 462
Нора, не може да си ги изтърка сама на асфалта и има няма на 2 месеца ходим на ветеринара да ги клъцне. Като почне да ме дразни, че "чука" по ламината и знам, че е дошло време  Grinning
Много я е страх горката от студа и снега, вчера само един пък пишка на вън, вторият хич не поиска да излиза  Rolling Eyes Днес на второто излизане и пишна и газ към входната врата.   animal037 След малко пак ще я занеса навън, да не се стиска, че не е хубаво хич.

vanyia, много е готин. Личи му, че хич не му е студено и се кефи.

А ние сме цял ден така: http://prikachi.com/images/474/4315474Y.jpg

Или така: http://prikachi.com/images/477/4315477X.jpg

# 463
Моля за съвет, кучето вече ака 4 пъти от сутринта (отделен въпрос е, че все вкъщи), но дали е нещо от гранулите или е настинка? благодаря предварително   bouquet

Да не е хапвало повечко? Тара ги прави такива, когато яде обилно. 

mariyka, започвам и аз да мисля като теб. Колко храни опитаха до сега(Royal Canin, Hill's, Happy dog, Eukanuba) - все не са им по вкуса.
Сега поръчах Нутрам за Ая. За Тара още мисля какво да е - колебая се между Virbac, Taste of wild и Orijen. Ако и с новите храни не си паснат, планирам да започнем да им готвим.   Peace

Pea, много е готина Нора с одеалцето.   Hug

# 464
еми ние й даваме Хепи дог и на чувала пише за 20 кг, 310 гр. само че от развъдника дето я взехме казаха да й завишим дозата и да й даваме по 400-450гр. та й даваме сутрин и вечер по 200 гр.
Ще видим, ако и утре е така  Cry Мерси за отговора  Hug

Общи условия

Активация на акаунт