Любители на кучета-25

• 40 540
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Ами оставете ги един ден без храна и ще се рестартират
Човешка храна не давам нито на кучето, нито на котката ( то и не остава  Twisted Evil), но като спре да яде гранула или сменям, или изчаквам малко, после яде
Не мога да я развеждам из цялото меню, тя така или иначе след 2-3 кг се уморява и трябва да редувам. Днес почна Еукануба и се назландисва. Утре ще яде

Храни не смесвам ( прочетох го в чакалнята на ветеринаря на една брошурка, че не се правело така), давам само един вид храна на хранене.

# 436
  • На земята, която е всъщност звезда.

Искам да й резна ноктите, четох, че при белите нокти живеца се виждал. Утре ще я погледна, но откъде да си купя уред? Да ми препоръчате някакъв?
На вет не мога да я водя, няма да даде. Naughty

Нокторезачки:

http://zoomagazin.eu/categories/vsitshko-za-kutsheto-167/noktorezatshki-74/

# 437
Искам да й резна ноктите, четох, че при белите нокти живеца се виждал. Утре ще я погледна, но откъде да си купя уред? Да ми препоръчате някакъв?
Нокторезачки:

Гледах в Джъмбо, че има нокторезачки за кучета. Аз Нора я водя редовно на ветеринар ни да и отреже ноктите защото са черни и ме е страх да не и отрежа живеца ( имаше един такъв случай и много кръв тече, а в колата дамаската ми е бяла и ....  Grinning )

# 438
Момичета я да ви питам,как режете тъмните нокти,аз лично немога да преценя и клЪцкам само връхчетата от страх да не захапя живеца,но все ми се струва че има прекалено дълги ноктета  newsm78

# 439
  • София

Нокторезачки:

На нашите пуми им режа ноктите по-често от колкото на децата.
Големият е с бели нокти, но е са му много големи и сухи, трудно се режат и го правя бавно и по малко. Нокторезачките, които са като "ножица" са ми по-удобни, от колкото тези като "гилотина". Ако купуваш, отиди с кучето и помоли да пробваш дали са подходящ размер. Случвало ми се е да резна и живец - кърви, но без реакция от страна на кучето, явно няма нервни окончания, ....не знам, нелогично звучи, но това ми е опита.Като цяло не им е кеф и се правим на маймуни с дъщеря ми, за да са спокойни, отвличаме внимание - лакомства и дърдорене на глупости Simple Smile))))

# 440
  • София
Нокти режем само при ветеринар, че на мен ми трябват 4 ръце, за да се справя. Иначе без проблем дава да ги изпиля и загладя с пиличка, и така криво-ляво ги поддържаме в нормални размери  Peace

С храната също няма проблем: на обяд и вечерта в 19.00 получава консерва, към 22 часа сипвам дозата гранули. Ако не иска (консервата или гранулата) - нейна си работа, стои гладна до следващото хранене. Като знае, че няма да получи нищо друго - яде без да се мръщи Mr. Green

# 441
ветеринар й ги реже ( точно защото знае къде да реже , а и има подходящ инструмент) не й реже винаги всички нокти последният път 2:)

# 442
Аз съм давала 3 - 4 вида храни, Пурина като беше малка, но не бях доволна, имаше пърхут, после давах роял канин, имаше малък период в който давах хилс. Нереа не обича особено гранулите, сега ги ползвам като наградки и така ги яде, ама ако сложа в чинията не ще. Впечатленията от рояла са ми не чак толкова добри. Аз вече 2 месеца давам натурална храна и да ви кажа, не очаквах, че ще има такава видима разлика. Първо изчезнаха едни бели петна по муцуната, които бяха все едно с по-рядка козина. Това 2 - 3 седмици след като спрях гранулите. После изчезна едно провлачване, което го правеше понякога навън. Миналата седмица от мързел не бях пазарувала и давах гранули и след няколко дни почна да влачи крак.  newsm78 Не знам, на мен гранулите не ми харесват никак, а след този "експеримент" още по-малко. Но според мен ако ще са гранули: Арден Греиндж, тук ги няма за съжаление (в турция), а има и други марки не чак толкова нашумели като роял канин, еукануба и тн. Освен това Еукануба правят опити върху животни, нещо недупостимо за мен и в това отношение не са по-добри от Педигри.

Нокти не режа, няма и нужда, тя сама си ги изпилва. За мен рязането на нокти, освен ако не тича кучето на поляна (говоря за големите породи) е признак на недостатъчно движение. Ние сме рязали само 1 път, като беше малка и още нямаше всички ваксини и не можехме да излизаме. Друг път не се е налагало.

# 443
  • София
Ами оставете ги един ден без храна и ще се рестартират

При мен не върши работа, голям инат е - не яде.

# 444
  • София
Малко спам: Забелязвате ли, че Пепито я няма от няколко дни? Дали приема поздравления за Втория бонбон?  bouquet

# 445
Храната е Dog Elit, снощи я хапна, хареса й. Отзиви ще дам по-натам.
Снощи докато се протягаше маймуната забелязах на свивката на долните крака, откъм корема зачервявания. Не са грапави, не ми приличат на рани, по-скоро като охлузвания. Не реагира като ги пипам, явно не я боли. Утре мисля да я заведа на вет, обаче остава въпроса как ще я накарам там да легно по гръб и да стои мирна. Толкова да ги мрази тия лекари.... Twisted Evil

# 446
С храната също няма проблем: на обяд и вечерта в 19.00 получава консерва, към 22 часа сипвам дозата гранули.

Деска, що толкова много ядене?  newsm78 Толкова начесто по-точно? Джесика не е бебе  Simple Smile

# 447
И аз забелязвах,че почнахме да режем нокти като стана студено и не излизаме на вънка/нали е йорки и е мнооого заморничава - трепери като лист милата/ ,но и мен ме е страх и мъжа ги реже ,но много по малко че нали се черни и не се вижда хубаво докъде .

# 448
Кои марки са ОК откъм изследвания в/у животни ( т.е не изследвани)? Аз също бих ги избягвала...

# 449
  • София
Аз около две седмици вече събирам сили да изрежа ноктите и на двамата. Извеждаме ги навън, но е снежно и не успяват да си ги изтъркат. С кокера криво-ляво ще се оправим, дава да му се правят разни манипулации.
Но още се чудя как да подходя към пинчера - ужасно се гъне и не дава да му се пипат лапите. Деси, как ги пилиш, Джесика стои ли мирна, докато го правиш?

Общи условия

Активация на акаунт