Фентъзи и фантастика - Тема 4

• 61 830
  • 740
  •   1
Отговори
# 15
  • Belgium
Ами лично аз почти не съм чела фантастика  Blush

# 16
  • В полите на Пирин планина
За мен "Властелинът" си е едно цяло и ми е трудно да го разделя на части - цялата история "протича" и се допълва от началото до края ... "Хобитът" не съм чела.
В последно време наблягам основно на фентъзи - някак този клон на фантастиката повече ми допада и ми е по-близък.

Последна редакция: нд, 25 дек 2011, 19:56 от Lady Brinne

# 17
  • София
Гласувам за Хобитът  Peace
Очаквам филма с нетърпение.

# 18
  • Майничка
Изобщо не мога да предпочета някоя част от "Властелинът" пред друга, абсурд! Grinning
Ще чакам и "Хобитът" с огромно нетърпение.

Момичета, май наблягате повече на фентъзито, което не е за изпускане  Hug

О, другите също не ги пренебрегваме, но напоследък като че ли нищим повече сагите, пък те май са повече във фентъзи - жанра.

# 19
Не мога да ги реазделя! Гласувам за всичките!!!  bouquet

# 20
Да се запиша и аз тук. Не знам коя е любимата ми част от "Властелинът". Всички са еднакво добри. Може би първата, която четох преди 20 години.
Аз еднакво харесвам фантастика и фентъзи. Препрочела съм почти всичко което е издадено на български, но напоследък наистина повече фентъзи има. Сега почвам отново Малазанска книга на мъртвите, поне тази поредица е завършена вече.
Иначе от фантастиката най ми допада:
Луис Макмастър Бюджолд с поредицата за Майлс Воркосиган
Айзък Азимов с поредиците Фондация, Империя и Роботите
Джеймс Уайт с поредицата Галактическа болница
и още много и много.

# 21
Здравейте!  wavey

Досега не съм писала тук и аз не знам защо. Аз също не мога да определя една любима част от "Властелинът", за мен книгата е едно неделимо цяло. Определено я харесвам повече от "Хобитът".

С "Колелото на времето" стигнах да 11-та книга преди няколко години и там запецнах, да не говорим, че ги позабравих вече. Сега съм погълната от "Песен за огън и лед".

УФСЪ, и на мен една от любимите поредици ми е за Майлс Воркосиган.

# 22
 Здравейте,

Аз не бях особено голям фен на фентъзи жанра, но откакто започнах да чета "Колелото на времето" останах приятно изненадана. Сега в момента чета "Гилдията на магьосниците" и общо взето я чета на един дъх, явно това се очертава да се окаже един от любимите ми жанрове  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 23
Момичета, май наблягате повече на фентъзито, което не е за изпускане  Hug
О, другите също не ги пренебрегваме, но напоследък като че ли нищим повече сагите, пък те май са повече във фентъзи - жанра.

Оооооооох  Crazy
От фентъзи-сагите ме хващат вече нервите, едвам изчаках Мечът на истината, това 10-12 години чакане книга по книга, а сега пък се зарибих по Троновете...   Blush
Но повече няма да се лъжа, отсега нататък, твърдо решение или от вече умряли писатели или доказано приключили поредици  Joy

# 24
  • Майничка
Абе, подозирам, че има нещо гнило около кончината на Джордън, нали се бил изказал, че щял да пише, докато му заковат капака на ковчега, та явно на някого му е писнало да чака края на "Колелото на времето"... Wink

# 25
Дълги години напълно умишлено пропусках фентъзито като жанр, виждаше ми се незрял и лековат... Мартин промени мнението ми  Peace

Винаги съм харесвала истинската фантастика.
Като се почне с Уелс и Верн през Азимов, Кларк, Бредбъри, Шекли и ЛеГуин, до Франк Хърбърт, Филип Дик, включително съветските Стругацки и Ефремов, няма как да изброя всички.  Whistling

Само ще вмъкна, че любимецът ми е Робърт А. Хайнлайн, подписвам се под всеки ред написан от този човек в социален смисъл!!!  Heart Eyes

# 26
Ах, Хайнлайн!  Heart Eyes "Врата към лятото" ми е една от любимите книги, а "И той постори крива къща" си го препрочитам поне 3-4 пъти годишно.

# 27
  • пак на Рив Гош
Аз се чудя защо никой не пише в старата тема, а то нова имало  ooooh! hahaha

За много години, да сте здрави и щастливи!

Аз по време на коледната ваканция си "преговорих" отново "Властелина на пръстените". Определено от трите части най-много ми допада "Двете кули" - и като книга, и като филм. Между другото, започнахме и да "обработваме" Камбанката - дядо Коледа й донесе илюстрирана книга за митичния свят на Толкин и дори получи разрешение да изгледа началото на "Властелина" - до момента, в който Билбо тръгва на път  Laughing.

Междувременно прочетох четвъртата част на "Ерагон" - хареса ми повече от третата, ама малко разтеглена ми се видя.
Май с възрастта започвам да се нервирам от дълги и подробни описания на битки  Laughing и на дълги саги (като Boomer). Установих, че поредица от повече от 3 книги издържам все по-трудно. Абсурд е сега да препрочета "Колелото на времето" (а почти нищо не си спомням). Е, има и изключения - преди месец-два изгълтах книгите за Пърси Джексън на един дъх и сега съм фрустрирана, че следващата излиза едва тази есен.

Сега съм захванала "Аз съм номер 4". Преди време гледах филма и не го намерих за твърде разтърсващ, но реших все пак да дам шанс на книгата. Оказа се доста приятно четива, харесва ми повече от филма.

# 28
Надявам се да ми помогнете. От няколко седмици се побърквам, защото не мога да се сетя нито автора, нито точното заглавие на една книга, коята съм чела много отдавна. Подозирам, че е била като част то някакъв сборник. Лошото е, че половината от книгите ми са при нашите и няма как да проверя. Заглавито е нещо от рода на - Десет (не съм сигурна точно за броя) изгледа на връх (не се сещам как се казваше) от остров Хоншу. Знам, че изобщо не успях да ви ориентирам, но ако някой случайно се сеща за подобна книга ще съм му много благодарна.

# 29
  • София
"24 Views of Mt. Fuji, by Hokusai", "Двайсет и четири изгледа към Фуджияма на Хокусай" от Роджър Зелазни

Общи условия

Активация на акаунт