Фентъзи и фантастика - Тема 4

• 61 826
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
Аз ги имам книгите, вече поне 2-3 пъти съм ги препрочитала и в електронен вариант. Много ме яд наистина, че не до издадоха поредицата. С удоволствие бих си ги купила, нищо че после ги свалям и от нета. Нямам време и доста би ме затормозило да ги чета на английски. Мечтая си някога да имам толкова свободно време, че да мога да почна да чета и на английски. Не съм съвсем зле с езика, но поне в началото би коствало доста усилие.
Ех мечти Simple Smile

# 46
  • София
Аз чета в момента "Игрите на глада". Малко е тийн, но се чете бързо и не е скучна. Интересна ми е идеята за съчетаването на новите технологии и същевременно живота като през Средновековието. Представете си къща като на хобит, а вътре има телефон и телевизор. Главната героиня ходи на лов, за да изхранва семейството си, а президентът на страната и идва на гости с кола Mr. Green. Досега не бях срещала такова нещо, макар че четох някъде, че май го имало при Кинг.

# 47
  • София
Досега не бях срещала такова нещо, макар че четох някъде, че май го имало при Кинг.

Може да се каже, да. В "Тъмната кула" на Кинг, макар че там заигравката с времето и паралелните реалности позволява всякакво съчетание на всичко.
Не съм чела "Игрите на глада", но съм си ги нарочила за скорошно прочитане, след като във различни литературни теми във Форума изчетох доста положителни отзиви за тази поредица.

# 48
Някой има ли впечатления от "Генезис":

...на Бърнард Бекет?

Thinking

# 49
Хареса ми, доста е философска, с изненадващ край  Peace

# 50
  • Разпиляна във въображението
Аз чета в момента "Игрите на глада". Малко е тийн, но се чете бързо и не е скучна. Интересна ми е идеята за съчетаването на новите технологии и същевременно живота като през Средновековието. Представете си къща като на хобит, а вътре има телефон и телевизор. Главната героиня ходи на лов, за да изхранва семейството си, а президентът на страната и идва на гости с кола Mr. Green. Досега не бях срещала такова нещо, макар че четох някъде, че май го имало при Кинг.

Това за Средновековието не го разбрах. Живеят си в къщи, има търговия и т.н.

# 51
  • София
Ами аз като чета си представям някакви малки къщички като едно време, ходят на лов да се препитават, имат някакви дюкянчета за кожи, правят супи от диви кучета, обличат се с елеци от някакви животни и обувки от мека кожа, имат огнища и т.н. Става въпрос за Окръг 12, не за столицата. Затова казвам Средновековие - като в повечето книги от жанр фентъзи Peace

# 52
  • пак на Рив Гош
Роца, излезе и втората част на "№4" - "Силата на шестимата", също бива. Взехме я на щерката за Коледа и докато я опаковах... взех че я прочетох. Embarassed
Мерси Simple Smile. Вече е история и чакам август месец, когато ще излезе третата  Laughing

Зарибихте ме с тези "Игри на глада" (гледах и трейлъра на филма миналата седмица), а и ги имам под ръка  Wink. Ще им дам шанс може би още тази вечер.

След "Силата на Шестимата", започнах "Жената на пътешественика във времето", но нещо не ме грабна. Повествованието ми е накъсано и хаотично, ту от негова, ту от нейна гледна точка, с прехвърляне във времето... изисква ми по-високо ниво на концентрация в сюжета, отколкото съм склонна да отделя вечер към полунощ  Laughing Затова се прехвърлих на една историческа книга за Тюдорите  Grinning

# 53
Здравейте! Да взема и аз да се обадя тук. Wink
Таман тези дни прочетох поредицата за "Споделящият нож" на Лоис Макмастър Бюджолд. Много ми хареса.  Иначе май се запалих с Фондацията на Азимов. Властелина още не съм го чела - гледала съм филмите и няма да е скоро четенето - като по уветря ще е.
Хвърлила съм око на Ездачите от Перн, покрай споменаването им тук.
Я да Ви питам чели ли сте на Марион Зимър Брадли нещо? И хареса ли Ви? Аз я открих с поредицата за Дарковър, след това с Авалон, а и  си намерих две книги  ( свързани са) " В името на светлината" и " Сянката на светлината". Много ми хареса как ги е написала, особено за за Дарковър ( сигурно,  защото ми е любима Blush). За сега само тези нейни книги съм намерила, а искам още за Дарковър, но отдавна не съм попадала на такива.

# 54
Здравейте!

Аркади, пробвай другата фентъзи поредица на Бюджолд, за Шалион. Те са три книги - http://chitanka.info/serie/shalion. На мен ми харесаха повече от Споделящият нож.

# 55
^
 Да си кажа честно нарочила съм ги, но сега почнах Ездачите, за да ми слегне малко Ножа - да не сравнявам с Шалион. Simple Smile
До сега много ми допада първата за Перн Rolling Eyes
Много се радвам, че ги "открих" тези две авторки.   bouquet

# 56
От Властелина най-харесвам Легендата за Арагорн и Арвен.  Mr. Green

Не мога да го разделяна части. за мен си е едно цяло. Първия филм си беше недовършен, втория не можеш да го разбереш ако не си гледал първия, а третия - логичния край.

Поредицата за Шалион и на мен много ми харесва.

# 57
Здравейте, за първи път съм в тази тема, нямам време да изчета предишните. Simple Smile
Да си кажа и аз за "Властелинът" - цялата книга е вълшебна, не мога да определя любима част.
Скоро я купих и на английски език, сега побутвам големият ми син да я прочете. Аз не знам кога ще събера смелост да я започна.

Имам една молба - да ми препоръчате някои фентъзи романи, които ги има в читанката. Като вляза в раздел фентъзи, има страшно много книги, нямам идея кои са добри.
Досега съм чела - "Мечът на истината"(след като прочетох първата част, не мирясах докато не свърша цялата поредица), "Землемория", изтеглила съм "Игра на тронове"(засега я отлагам, че като я започна, няма да има спиране Wink).
Както виждате съм много назад с материала Embarassed Ще се радвам на всяка препоръка!
Предпочитам фентъзи пред фантастиката. Като по-млада четях и фантастика, но сега нещо не ме влече.
Лек ден на всички! Hug

# 58
Подобно на Меча на истината е Колелото на времето- многотомна, по средата някъде става леко боза (точно като поредицата за меча, но аз харесвам и такива) но иначе интересно и магическо. Написани и качени са всички части без последната, която се очаква догодина(или май към края на тази беше)
Споменаха се Драконовите ездачи на Перн- също много приятно четиво, 3 книги на бг, останалите(хм, към 20на може би) на англисйки, но и само трите е достатъчно да прочетеш, има си завършеност според мен
От фантастиката- аз не съм чела много, но задължително прочети поредицата за Майлс Вркосиган и за Бараяр, има я качена цялата в читанката, много е завладяваща, една от любимите ми поредици на всички времена! Авторката им и фентъзи поредица- Споделящия нож (която е по-скоро романична) и една друга Шалион, но изобщо не могат да се сравнят с поредицата за Майлс.
Аз мислех да почна Игрите на глада,но мернах поредицата на Jeanne DuPrau - Books of Ember, ако някой е гледал филма за City of Ember за един град под земята- е той е основан на първата книга. И понеже филма беше интересен, реших да я прочета, тъй като там не стана много ясно защо са под земята точно и какво се случва след това. Поредицата е тийн към детска (главните герои са 12 годишни), но е много приятна за четене. След нея ще прочета Игрите на глада- явно започвам някаква Young Adult -Teen  вълна  Grinning

# 59
  • пак на Рив Гош
След нея ще прочета Игрите на глада- явно започвам някаква Young Adult -Teen  вълна  Grinning

И аз съм така  Laughing (както казва един колега, трябва да приема факта, че съм бавещ се тийнейджър   Mr. Green). При мен, обаче, май вълната почна със "Здрач"-овете и продължи с Пърси Джексън и "Номер 4"  Laughing
От няколко дни започнах "Игрите на глада", уж на майтап да видя като как е... и установих, че съм залепена. В събота почнах втората и вече почти я преполових (при положение, че вчера почти нямах време за четене).

Отказах се от "Жената на пътешественика във времето" някъде на около 40-50 страница. Определено не е моята книга.

Izma, ако ти се чете фентъзи, може да пробваш "Белгариада" и Малорейските хроники на Дейвид Едингс - http://chitanka.info/person/david_eddings

Благодаря за идеята за Драконовите ездачи и Books of Ember, ще ги прегледам за по-нататъшно четене Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт