Как бихте живяли, ако парите нямаха значение?

• 8 441
  • 121
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Бих пътувала,много....по далечни и прекрасни места,ще се отдам на хобитата си...

# 16
Парите сами по себе си не са зло и не искам да си представям каква би могла да бъде разменната "монета", ако тях ги нямаше.  Sunglasses  Хора сме все пак, не комунисти.  Mr. Green

# 17
Най-голямо удовлетворение ми доставя да помагам на хората - всячески.
За жалост в днешно време парите играят огромна роля в живота на хората.
Та ако спечеля 6-ца от тотото,бих направила същото.Бих помогнала поне на малка част от хората в нужда.Анонимно.
Ако не съществуваха парите- щях да съм улеснена.
Бих обиколила света.
Бих писала и издавала книги.

Ще добавям ...

# 18

Парите нямат значение, когато са много.

а, аз бих си изпълнила мечтите, които имат нужда от пари  Simple Smile

# 19
Парите сами по себе си не са зло и не искам да си представям каква би могла да бъде разменната "монета", ако тях ги нямаше.  Sunglasses  Хора сме все пак, не комунисти.  Mr. Green
Откровено изненадана съм от уклона към комунизъм на темата. Няма предвид парите да не съществуват или да има по равно за всички.
Идеята ми беше, ако вие лично изведнъж се окажете безкрайно богати, как бихте си живяли.  Peace

# 20
  • София
Единственото нещо, което ме докарва до бяс, са проблемите с пари - липсата им и други неща.
Така че ако нямах проблеми с парите, просто щях да съм абсолютно щастлива и спокойна!
Нямаше да променя начина сина живот особено, ако имах достатъчно пари.

# 21
След уточнението - бих се занимавала с анонимна благотворителност.
Това е нещото,което наистина искам да правя и което не мога да правя, защото нямам достатъчно пари !  Hug
Хубава тема, мечтателна ! smile3501

# 22

Идеята ми беше, ако вие лично изведнъж се окажете безкрайно богати, как бихте си живяли.  Peace

Няма такова нещо, като безкрайно богат човек. Парите винаги имат значение и в тази връзка смятам въпроса за утопичен, макар и идеята да е красива.  Peace Иначе за благотворителност и въобще за добри дела не е нужно да се имаш за "безкрайно" богат.

# 23
Тумбе, тази вечер къртиш направо  Laughing

Патенце, както винаги.... Whistling Laughing Heart Eyes

Инак....отде викате ще дойдат благата за мечтите, а.....ааааа...да, бе има дядо Коледа...опа и извънземни...а и да не забравяме Библията, има и Господ-все някой ще даде...всички вярваме и всички не вярваме, ама се надяваме...хахахха...абе големи сте "мечтатели"...

# 24
Пфф, големи песимисти сте.  Mr. Green Нямало Дядо Коледа, нямало и безкрайни богатства.  Naughty Аз пък ще си мечтая.

# 25
Ми мечтай си, все пак има Комунизъм, дявол го взел...

# 26
Какво ли е парите да нямат значение? Не безобразното им наличие ги прави без значение, а безобразната им липса.
Та, ако трябва да отговоря на зададения в заглавието на темата въпрос, вероятно щях да бъда индианка от поречието на Амазонка, срещала външни хора три пъти в живота си.

Колкото и пари да имаш, те винаги занимават съзнанието на човек и имат своето значение за него. А и светът е малък, човек бързо се насища, пък екскурзиите до Марс още не са редовни.

# 27
Бих възстановила и ремонтирала църквата в селото на баба в нейна памет.
Бих платила лечението на болни дечица.

След всичко това бих.....
Австрия или Швейцария. ...
Бих инвестирала в собствено жилище там.
После бих пътешествала много. Със съпруга ми и с децата ми.
Бих писала любовни романи, много ме бива в тях Mr. Green
И бих посетила Лапландия за следващата Нова година. Joy Joy Joy

# 28
  • out of space
Парите сами по себе си не са зло и не искам да си представям каква би могла да бъде разменната "монета", ако тях ги нямаше.  Sunglasses 

Точно това си мислех до като четях темата. Парите са измислени за улеснение. Нали едно време са си разменяли продукти!
Така че нищо не би се променило за мен. Понеже нищо материално не бих произвела при такава ситуация, то...най-вероятно бих станала готвач на кораб...или направо да ме изгорят на кладата.

# 29
Е нали ако всички са безкрайно богати няма да има нужда от благотворителност.  
Или всеки иска само той да е безкрайно богат та да покаже колко всъщност е по-добър от реалните много богати хора в момента.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт