Отговори
# 660
Тия, честито! Hug  bouquet

Тини, Hug

Пашик, че и моят е същият - казва точно 3 думи - кака - сестра му, а-ка е някаква дума за всичко, което иска да получи Mr. Green, и мам Heart Eyes Преди викаше баба,тата, сега и това не казва...

# 661
Рор, ние имаме гущер, ...
Хейли, или защото не съм си изпила още кафето, или пък съм забравила какво съм писала по-нагоре, но не се сетих в каква връзка ми казваш за животните  Flutter Ние имахме коте, което не махнахме (по съвет на много хора), въпреки че Тони се роди, но за огромно съжаление го загубихме завинаги. Живеехме си страхотно, котето обичаше Тони. Тони много се радваше на животинчето. Аз също възпитавам Тони отсега да расте с любов към животинките.

Тини, бързо възстановяване!

# 662
Честит имен ден на всички Нинчета - да са здрави, обичани и щастливи   bouquet

Тия, честито миличка, лека и безпроблемна бременност и красиво и здраво бебче на финала  Hug
Тини, дано бързо премине болката и всичко е ок  Hug
Мила - чакаме да пишеш как е щерката
Наденце  Hug
pashic - въобще не се притеснявай за Симонка. При децата има такива периоди. След като усвоят нещо ново, следва затишие и затвърждаване на вече наученото. Ако, например, е в процес на усвояване на катеренето - говоренето, приучването към гърне, самостоятелното хранене и другите нови дейности, остават на заден план. Хлапетиите имат капацитет само за 1 основна нова дейност. Просто приоритета при Монката е паднал другаде, а не върху говоренето. Ще видиш, че после ще те изненада приятно  Hug.

# 663
  Добро утро, ние спахме до 7 йее. Само, че аз не спах. Защото се събиди както обикновенно в 4,30, но реших да не ставаме, дадох и мляко веднага след първото помрънкване и уж заспа. Но промрънкваше доста често и бях заета да се моля да заспи  Mr. Green
  Тия, честито и от мен   bouquet Лека бременост и послушно бебе на финала!
  Пашик и аз така все се филмирам, спокойно, добре са ни децата. Миналата седмица ходих до градината да говоря с тях, че пак се бях шашнала. Нали имаме едно детенце на гости, тя е с месец по-голяма от Мишел, но е много напред. Говори малко, но разбира всичко. Носи каквото и кажат, като и се повтори някой звук или дума почва да го повтаря., знае животни всичко. А ние нищо. Знае само кучето и бебето кое са. Думи казва основните. От животни само куче. Бях се амбицирала да и повтарям па па, езика ми се подул, но тя не го научи и се отказах. В градината викат, че всичко знаела, на англииски на всички *команди* отговаряла, но не съм сигурна. Но вече не се притеснявам де, мина ми този период. Страхотни са ни децата  Heart Eyes

# 664
Смехоранка, ще пиша, но първо да ви благодаря за суперската изненада.
Картичка с толкова сладък текст, че Мила вече наизуст го научи, хехе.  Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes

Вчера на снимката не се видя нищо по-различно от миналата седмица.
Пак си изглежда счупен. Та сега няма да я снимат известно време.
Другия петък ще има смяна на гипс и трябва да вземем детски патерици,
но още сме далеч от стъпването. Снощи пак говорих с учителката, от понеделник поне тръгва.
Само сутрин, че няма да ви казвам как се качва инвалидна в кола, ако това упражнение го правя повече от веднъж на ден, ще получа херния... Tired

Тини,  HugОправяй се.

Пашик, и Нико не говори. Само мучи и крещи.  Mr. Green

# 665
# 666
Здравейте мамита,
мерси за подкрепата и аз не мисля да насилвам Габи на гърнето ,когато тогава ,но ме притеснява каато го пусна на ясла дали няма да ми го върнат и дали ако не с е научил на гърне ще му сменят редоовно памперсите защото имаме проблеми и стия памперси  Sad много често се подсича и се обрива водих го и по лекари и се установи че е от урината, използвах какви ли не кремове против подсичане, мих го със тетра , мазах го и с противовъзпалителни кремове, но доста често се зачервява и подсича и затова искам по-скоро да свикне на гърне и да махаме памперса.
Тинииии  Hug като чуя за операция и особено на главата ... бъррр настръхвам ,но знам че ти си герой ! дано скоро махнат тая панделка и всичко да е наред. Ако нямате още вода идвай в нас  има  Simple Smile Heart Eyes
 Тия много хубава новина ! Няма да ти честитя още ,че е раничко. Дано всичко е наред и скоро да се чуят тонове на сърчице  Praynig
ВЕСИ   браво на Пецата значи е лесно адапривен свикнал на яслата с обстановката , децата и гърнето проблем нямате и с ноктите ми той готов изгледан вече  Wink
Той и нашия няма проблем с хората контактен е ,но се стряска от непозната обстановка и знам че ще имам ядове докато свикне на яслата,но няма как мисля че всички се сблъскват с това.

За прощапулника- още не съм правила защото нашия мързеланко сега прохожда. Прави по 2,3 крачки, а за мен това не е прохождане . Ако се пусне от единия до другия край на стаята тогава.  Simple Smile
Аз се захващам малко с домакинска работа. Лек уикенд на всички!

# 667
Здравейте!

Оле, мен от животните не ме е страх. У нас всичките сама си ги гледам, като ме няма по някаква причина вкъщи повече от 3 дни мъжа ми само ги храни. Като всяко начало, ще е трудно, но после всичко се нарежда Praynig Hug

Мила, това, че се вижда, че е счупено какво означава? Колко още ще го чакате крачето преди да се разбере дали ще се наложи операция?

Симеон си хвана черпака - без да се замисля и чуди, без да избира други неща. Категорично!  Joy

# 668
Здравейте мамита,
мерси за подкрепата и аз не мисля да насилвам Габи на гърнето ,когато тогава ,но ме притеснява каато го пусна на ясла дали няма да ми го върнат и дали ако не с е научил на гърне ще му сменят редоовно памперсите защото имаме проблеми и стия памперси  Sad много често се подсича и се обрива водих го и по лекари и се установи че е от урината, използвах какви ли не кремове против подсичане, мих го със тетра , мазах го и с противовъзпалителни кремове, но доста често се зачервява и подсича и затова искам по-скоро да свикне на гърне и да махаме памперса.

Цвети, това определено си е причина, за която да дерзаеш да махнеш памперса.
За да не е агресивно и да не го намрази, пробвай различни методи във вид на игра, забавление, без натиск.
Някой беше споменал, че първо се запознавали с гърнето на игра. Дай му го да си го мотка из ръцете, а не да сяда на него, да види, че не е задължително.
Също има книжки, които можете да четете за ходене на гърне. Имам една в електронен вариант, ако искаш да ти я пусна ми пиши мейл на лични. Ако са му интересни книжките и обича да имитира някой....
Ако е по стабилен, пробвай да го водиш направо в тоалетната прав, нали е мъж, или ако му е високо се насочете към каналчето на банята.
За Симона купихме ето такъв адаптор и тя много обичаше да седи на него. Чувстваше се голяма, че сама ходи, но беше малко по-голяма. Може с такова да пробваш.
Моята педи казва, че между годинка и почти две е най-трудно приучването на гърне. Или трябва да започнеш да "тренираш" детето отпреди това, или да изчакаш да мине този период.
Незнам каква ви е настилката, но ако предразполага, можеш да го оставиш и без памперс, само с гащи, които да намокри и да му е неприятно, за да разбере идеята на гърнето.
Сядайте заедно в банята, докато ти пикаш и той да пиша и така.
Толкова се сещам за сега.
Успех!  Hug

# 669
Здравейте пак, благодаря че ми съчувствахте  Simple Smile

Тку съм Хейли, нещо не ми се пишеше по празниците.
Излязаха 8 зъба почти наведнъж след няколко месечно затишие - кътници и кучешки.
А сега и двамата реват и точат сополи, вдигат Т, ние с мъжа само без Т.

Бобче и на нас ни каза педи на петия ден (днес) и снощи беше вдигнала много Т, та й давах панадол. Нашата педи обясни че щяла да гради имунитет и за двете неща, уж не било толкова страшно.
Като слага ваксината педи каза, че само някъв стрептокок щял да я спре да сложи ваксината, иначе няква хремичка и стафилококи не били проблем.

Цвети, в яслата трябва да ги учат на гърнета, така че няма какво да се притесняваш, че няма да го вземат.

Днес ме зарадваха, че Бръмбазела (доста от вас я познават - консултант от ЛЛЛ) се сдоби с трето съкровище - момче Емил. Да й е жив и здрав, много радост и веселие в голямото им семейство!  Hug
Леле как лети времето! Да й е жив и здрав!

Видях че и нови бременни има тука, лека бременност им пожелавам!   bouquet

Забравих да ви кажа тоя грип как ме е ударил в главата - тъкмо слагам какпи на дребната и батко й идва и ми вика "Мамо изядох си попарата" и аз му отговарям "Добре, може да я пуснеш в тоалетната"  Crazy като имах предвид да сложи чинията в мивката  Crazy  Crazy  Crazy

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 13:51 от Саманта Упс

# 670
Orhids и ние се приспиваме с АМ и гушкане. Мисля на пролет да заменя АМ с кис. мляко, защото АМ все пак е обогатено с минерали и витамини и мисля, че ще е полезно в студения сезон като имуностимулант.
За говора прочетох, че чак на около година и половина започва активно трупане на речников запас. Разбира се, по-ранното или по-късно "проговаряне" си е до дете. Рано ни е да се притесняваме още за това. И Светлозар ползва само 2-3 думи и основно на бебешки мърмори - много му е смешен "говора"  Laughing
За разбирането започвам да си мисля, че разбират повече отколкото показват  Mr. Green Светлозар е фен на котките и в книжките само котките показва, дори сам си ги открива и ми носи книжката да ги видя, но на никое друго животно не реагира. А като тръгне да прави нещо забранено ме гледа как ще реагирам. Явно разбира, но просто не му се ще да изпълнява  Mr. Green
Тzzzvety защо не попиташ в яслата какви са им изискванията. И на мен ми бяха казали, че в нашата искат децата да са научени на гърне и да ядат сами, но като питах директорката се оказа, че изобщо нямат такива изисквания.

# 671
И ние се приспиваме с АМ и кърмене, ама кърмата вече посвършва, та малкия нещо им говори на гърдите всяка вечер, ама те не пускат повече.  Mr. Green Вече вървим към отбиване.

Нашето човече е всеядно. Снощи имаше картофена салата с праз (той много обича картофи) и по едно време отказа картофите и започна само праза да яде, който аз чинно бях отделила в моята чиния (че хич не ям лук, чесън и праз). Също така яко яде суров лук на салата и снощи го пробвахме на печен чесън - хапна си и от него няколко скилидки.  ooooh! Днес изяде цяла купичка супа от коприва му бях направила и се съмнявах дали ще я иска, а той с такъв апетит я хапна (нещо, което аз също не ям). Отделно яде по няколко плода на ден.

И ние не говорим думи, само "мам", "ко" (използва се за почти всички) и "уа-уа" (имитира как лае кучето). Ама явно децата са различни, аз съм проговорила супер рано, брат ми чак на 3 години. Мис файн, нали казват, че двуезичните деца проговарят по-късно, та и при вас може да е така.

Мила, много готин жест на класа на Мила. Много хубаво ги учат децата още от малки. Дано Мила се оправи скоро.

Хейли, супер за кученцето, че имаш желание да го гледаш в апартамента. Аз се надявам като се изнесем да живеем в къща (надявам се догодина) да си вземем куче.

Дайте идейка за нещо като адаптор за стол за малкия. Искам да му вземем нещо, което да става на големите столове и да може да стои с нас на масата, че неговото столче сме го командировали при баба му, че е там по цял ден, а не ми се ще да купуваме пак цял стол, който да се чудя къде да сложа.

# 672
Пишем двама Mr. Greenи може и да бъркам буквичките,т.е аз пиша,а Ники мести мишката Mr. Green
Мила Hug
За спането и ние заспиваме с мляко задължително,ако няма мляко,няма и да заспи.
За анкетата хванахме черпака  chef
Ники,пък постоянно нещо приказва,освен мама,тати,баба,дядя,лели,пана(падна),дай,айде,папа,си бърбори нещо от рода на бъля,бъля и там някакви бебешки изречение,неразбираеми за моя мозък Mr. GreenНай-новото е,че играе хоро Mr. Green.Един ден като се загледа в една народна песен и не мърда това дете.Викам си:"леле какъв интерес " и като запозна вдига ръцета,върти се в кръг,вдига крака и подскача Mr. Greenголям смях е,с мъжа ми щяхме да паднем направо.Записала съм му клипче и скоро ще го кача Mr. Green
Днес беше страшен студ и ужасен вятър,излезохме за малко до един детски клуб,но Ники не го пуснаха да играе,защото имаше дет рожден ден и залата бе резервирана,а то милото стоеше пред вратата и чакаше само някое дете да отвори и да се мушне след него.После го пуснаха де,но му се приспа и играта се размина Simple Smile
Кат,честито сърчице Hug

# 673
Блур, нашето е такова подобно. Много е хубаво и се сгъва за път.  Peace

# 674
Блур, нашето е такова подобно. Много е хубаво и се сгъва за път.  Peace

Оле, е супер, мерси много. Даже успях да го намеря същото на един сайт, остава да го поръчам.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт