Бихте ли гледали чуждо дете?

• 23 040
  • 491
  •   1
Отговори
# 300
Надя, и аз, но тихо Simple Smile, че ще скокнат отгоре ни  :Д
Що е необходимо някой да ви скача?  
 Моля за разяснение, що е туй "семейната ценност"!

Но не е лошо понякога да се замислят по принцип, защото животът е наистина непредсказуем...
Те, това твърдя и аз. Grinning Животът е непредсказуем.  

# 301
Nekomusume, да можеш да прощаваш, не е толкова лесно и не е до искам или не искам.
Аз такова нещо не мога да простя и зная, че няма да мога. Ако го направя, ще съжалявам цял живот, че съм го направила. Ще намразя себе си.

# 302
Това със "семейните ценности" е много разтегливо понятие. През соца живееха хората и ужким пазеха "градивната клетка на обществото" и вярваха в нейния смисъл и не се развеждаха, щото беше срамно и петно за цял живот и така се натискаха нещастни в панелката ведно с децата, които също не бяха особено щастливи, а и икономическите условия, освен политическите също предполагат към такова лицемерно поведение и видите ли те "семейните ценности", таковата...онаковата...истината е, че винаги, във всеки един обществен строй, във всяко едно време е имало хората, които зачитат семейството и такива, които не....

# 303
  • Paris, France
Аз го написах веднъж - в темата писа потребителка, която е била приета и то не след 6 , а цели 18 години неизвестност, че съществува.
Значи нито е невъзможно, нито е лошо това приемане.
Отново никой не обърна внимание...

Не е същото. В случая на потребителката бащата изобщо не е знаел за съществуването и и не я е признавал. Най вероятно в момента на зачеването и не е бил с жената, с която е бил в момента на научаването за съществуването и. Освен това потребителката е била на 18 а не на 6 години и едва ли е отишла да живее с тях и не е имала нужда от грижите от които има нужда 6 годишно дете. Едно е да научиш за съществуването на дета а съвсем друго да трябва да го гледаш. Ако едно допълнително дете дойде в къщи ще трябва да му се осигури стая (почти невъзможно или много скъпо), стаята да се обзаведе, да се води и взема от училище, да има място и столче в колата. Ние, като ходим на екскурзии в хотел, често се налага да вземем 2 стаи и единия да е с едното дете а другия - с другото. Това дете къде ще го денем? Малко е да стои само в стая а ако е момиче синът ми едва ли ще го иска в стаята. С мене и дъщето няма как да остане, защото аз не го искам а и ми стигат грижите по нея.

Лятото моите деца са при майка ми. Това дете къде ще иде? То не е никакво на майка ми, която едва се справя с двете мои.

# 304
  • София

Ами то е като чувството за хумор, или го имаш или не, не можеш да си го "отледаш"!!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 305
Това със "семейните ценности" е много разтегливо понятие. През соца живееха хората и ужким пазеха "градивната клетка на обществото" и вярваха в нейния смисъл и не се развеждаха, щото беше срамно и петно за цял живот и така се натискаха нещастни в панелката ведно с децата, които също не бяха особено щастливи, а и икономическите условия, освен политическите също предполагат към такова лицемерно поведение и видите ли те "семейните ценности", таковата...онаковата...истината е, че винаги, във всеки един обществен строй, във всяко едно време е имало хората, които зачитат семейството и такива, които не....
Отговориха вместо мене Simple Smile

# 306
  • София

Е то какво има да му отглеждаш на едно 18 годишно дете.  newsm78 newsm78

Питай некомусуме, според която 2-те истории са идентични.

# 307

Ами то е като чувството за хумор, или го имаш или не, не можеш да си го "отледаш"!!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ам` веете ги тука семейните ценности /на мен така и не ми се изясни, в каква връзка... /, пък не щете да ги обясните на незнающите като мен.
Ха, не ми се измъквайте с отговора на Тумба!

# 308
Мен ме взеха.  Mr. Green
Въпреки, че баща ми научи за мен 18 години след раждането ми и майка ми не беше умряла. Явно съм мноооооого чаровна  Crazy.
Дори “мащехата ми“ и майка ми ми търсеха заедно по магазините горнище за сватбената рокля, че застудя един ден преди сватбата, а аз лежах болна с 39 градуса.

Близки са, разбира се!
А едно 18 годишно има също толкова нужда от родителска грижа, както и едно 6 годишно.
6 годишното нужда от училище, 18 годишното - от университет, примерно.
Не споря за нищо с вас. Само ми се струва доста жестоко това категорично и крайно отхвърляне.

# 309
аз не знам какво разбирате под семейни ценности, но за мен тези понятия са неповлияеми откъм епоха - обич, взаимопомощ, доверие, сплотеност .. такива работи. Ценностите могат да бъдат разклащани ( от например ей такива проблеми) , а семейството може да се предефинира и  извън 'традиционното", но винаги остава като  мъничка група, в която хората се чувстват уютно, сигурно, в която си помагат и се обичат. Семейството е здраво не когато няма проблеми , а когато ги преодолява в името на запазването на тази лична вселена.

# 310
  • Paris, France
Това със "семейните ценности" е много разтегливо понятие. През соца живееха хората и ужким пазеха "градивната клетка на обществото" и вярваха в нейния смисъл и не се развеждаха, щото беше срамно и петно за цял живот и така се натискаха нещастни в панелката ведно с децата, които също не бяха особено щастливи,

Моите родители се разведоха точно през соца а за баща ми не е бил първи развод. Половината ми съученици бяха деца на разведени родители. Аз си бях много щастлива и даже по ми харесваше у разведените майки, защото беше по-спокойно, уютно и приятно. Имаше и извънбрачни деца и даже и татко ми има такова и то точно в БГ. В ранния соц извънбрачните деца не са имали право на издръжка нито да наследяват и това дори ако са признати. Имах непризнат от баща съученик и бащиното му име беше Еленков а майка му се казваше Елена. Викаха му Еленкин и копеле. Беше ужасно подиграван и точно затова тогава не бих имала извънбрачно дете.

# 311
Луна
Simple Smile семейството да е ценно за теб и да не го правиш за смях по възможност (обект на клюки в случая). Peace

# 312
  • Пазарджик
Мен ме взеха.  Mr. Green
Въпреки, че баща ми научи за мен 18 години след раждането ми и майка ми не беше умряла. Явно съм мноооооого чаровна  Crazy.
Дори “мащехата ми“ и майка ми ми търсеха заедно по магазините горнище за сватбената рокля, че застудя един ден преди сватбата, а аз лежах болна с 39 градуса.

Близки са, разбира се!
А едно 18 годишно има също толкова нужда от родителска грижа, както и едно 6 годишно.
6 годишното нужда от училище, 18 годишното - от университет, примерно.
Не споря за нищо с вас. Само ми се струва доста жестоко това категорично и крайно отхвърляне.

А и като се има предвид, че повечето говореха за изневярата и за предателството, в този случай пак ги има. След 16, 18 години брак, едва ли ще може човек да си тръгне толкова лесно.
Цитат
Моите родители се разведоха точно през соца а за баща ми не е бил първи развод. Половината ми съученици бяха деца на разведени родители. Аз си бях много щастлива и даже по ми харесваше у разведените майки, защото беше по-спокойно, уютно и приятно. Имаше и извънбрачни деца и даже и татко ми има такова и то точно в БГ.
А от това вярвам само, че може би на баща ти не му е бил първи развод. Много жени, вече, са с разведени родители по време на "соца". Аз съм от тях и наистина не се възприемаше толкова лесно, както сега. За травмите върху децата вярвам, че са същите независимо от строя.

Последна редакция: пн, 26 дек 2011, 15:01 от Irina St.

# 313
Луна
Simple Smile семейството да е ценно за теб и да не го правиш за смях по възможност (обект на клюки в случая). Peace
Глупости на търкалета ми пишеш, diani81. Във връзка с темата нищо съществено. Няма нищо ценно в това да се стремиш да си кон с капаци и да знаеш, усещаш, че ако стъпиш накриво, няма да си ценен за семйството си.  Peace
  10 c's, права си, не мога да не се съглася.

# 314
Егати и хипотетичните хипотези..... Crazy
В духа на темата, аз бих  ............ама само хипотетично ,че днес ми се добрее.

Не разбирам как авторката може да стигне до някъкво заключение (по такъв сериозен казус)при тези хипотетични разсъждения.
От толкоз "хипо..." #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт