А искате ли внуци?

• 11 208
  • 228
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Значи вече не искам внуци, а котка. Децата няма как да ги върна, ама поне внуците да избегна Laughing

Хубава работа, ами наследството? Ами гените? Котката занеш ли колко ще се трогне, ако я заплашиш с обезнаследяване? Mr. Green

котката ще е маркова и ще я водя по ккиноложки изложби, ще печели медали, ще и викам "кажи, би, маминце" и ще бъде кастрирана.

# 211

котката ще е маркова и ще я водя по ккиноложки изложби, ще печели медали, ще и викам "кажи, би, маминце" и ще бъде кастрирана.

Киноложките изложби са за кучета. Simple Smile Но нищо де - може да й е интересно. Simple Smile

# 212
  • София
Опа, обърках се здраво с тези изложби!  Embarassed ама, пусто и като не разбирам от котки и кучета, само знам че гиводят по изложби, сресват ги в едни клетки, връзват им панделки и им говорят с малоумни физиономии.

# 213
Не искам внуци на всяка цена
Както и не вярвам на клишето, че внуците са по-мили от децата

# 214
Спокойно, необичащи котките - за вас са създадени тези кучета, чиято цел е точно да си ги галите в скута пред камината, да им връзвате панделки и плетете пуловерчета и да им говорите разлигавено (все неща които бихте правили с внуче - т.е. пълен заместител, само без реването и нервите). Компактният размер е колкото на котка (че и по-малък), и с такъв размер апартаментът им е достатъчно голям да си се разхождат в него, значи няма нужда да си показвате носа навън. Идеално.

Ако не обичате и кучета, има и други решения на проблема - зайци, морски свинчета и други подобни гадинки, ставащи за галене.

# 215
Дидитка, ти сериозно ли предлагаш тези плъхове като вид кучета? Това кучета ли са? hahaha
МАЛКО ОФФ:
Не обичам котки, кучета обичам, но не кучета-плъхове. Когато пиша за куче имам предвид това -

Та ...така, някои с котки, други с деца и внуци - кучетата не ги бутайте там. Joy

# 216
А ангажиментите по кучето? Един мопс иска няколко минути разходка на ден, а немската овчарка и голдъна дори на стари години искат да са навън с часове.
Вземете си котка, ако не обичате да се влачите с часове в дъжда, снега, жегата, както ще направя аз след няколко минути.

# 217
А ангажиментите по кучето? Един мопс иска няколко минути разходка на ден, а немската овчарка и голдъна дори на стари години искат да са навън с часове.
Вземете си котка, ако не обичате да се влачите с часове в дъжда, снега, жегата, както ще направя аз след няколко минути.

Не се оплаквай, тъкмо ще се разкършиш и ти.. това упражнение съм го правила години наред и не е толкова лошо. Котките са ужасно лигави създания...бъррррр - имам непоносимост към тях.
Но да не изкривявм темата е за внуци. Mr. Green

# 218
Дидитка, ти сериозно ли предлагаш тези плъхове като вид кучета? Това кучета ли са? hahaha
МАЛКО ОФФ:
Не обичам котки, кучета обичам, но не кучета-плъхове. Когато пиша за куче имам предвид това -
Абе и за мен не са кучета това, ама откъде да знам - може да имат почитатели в темата та реших да не рискувам да настъпя нечий мазол  hahaha Щото някои хора точно с такава цел си ги гледат. Сега се сетих обаче кое е идеалното куче-внукозаместител - болонката. Това е универсалното куче на средната възраст, средна та чак до късна. Открай време бабичките се разхождат с болонки пред блоковете, не им трябват внуци. Ето болонката е симпатично кученце, прилича повече на плюшена играчка отколкото на плъх, малко е и не му трябва много. Тъкмо докато баба му нищи клюките на пейката пред блока то може да си обикаля и да си дриска из неокосената тревица. Пък на мен ми дайте немската овчарка с две внучета отгоре й Laughing

# 219

Не се оплаквай, тъкмо ще се разкършиш и ти.. това упражнение съм го правила години наред и не е толкова лошо. Котките са ужасно лигави създания...бъррррр - имам непоносимост към тях.
Но да не изкривявм темата е за внуци. Mr. Green

Куче, пред внуче.Това да обличам 5 ката дрехи , ботуши и ръкавици половин час, за да излезне, пък точо излезне и каже-пика ми се, или-дай водичка...ц, не го ща на старини.Или аз го питам-кажи, бабе, какво искаш, каква супичка баба да ти направи, а то ми изреди сто неща или  пък точно му направя желаното, а то каже-ааа, аз вече не искам супа топчета, искам картофена...ц, и това не го ща на старини.
Достатъчно дълго съм гледала и куче и котка, като одъртея ще са ми нужни разходчици, ма не баш овчарски.Ще си взема нещо пенсионерско, ще разуча.Тези, кучетата-мишки и на мен не са ми по вкуса, ама на бабичка и овчарка не върви.Пудел?Ще си го фризирам като Френски. Flutter

# 220

...

Не казвам, че е лошо - аз моето куче го избирах точно да е по-динамично и да иска много разходки, но виждам как на други хора вече им тежи, защото да речем младите са го взели като малко сладко паленце, но вече не им се занимава и са го нахлузили на родителите.

# 221
Дано да съм жива и здрава да вида и внуци, но това е в далечното бъдеще. От разни баби съм чувала , че като си майка в процес на грижити към децата не се осъзнават и оценяват много неща, а като станеш баба внучето ти става по мило от собственото дете. Може би защото майките стремейки се към възпитание и в резултата на бързото ежедневие не им остава време истински да се радват на децата си. Съдя го по себе си.

# 222
  • на брега на реката
Искам и вече имам! Имам си една малка сладка внучка и много я обичам. Добре , че дъщеря ми ме вика често да я гледам и да и се радвам на спокойствие.  Наистина внуците са по-мили от децата. Сега имам всичкото си свободно време за нея.  С удоволствие я гледам, сменям памперси, играя си с нея , дори я храня с кърма в шише като се наложи дъщеря ми да излезе да си свърши нещо. Храня я с шишето в позата за сучене , а тя ме гледа странно  и се подсмихва , сякаш разбира , че от мен само шише може да получи. Много ми липсва като не я видя няколко дни. Дано случа на снаха и на нея ще помагам, ако ме иска.

# 223
Искам и вече имам! Имам си една малка сладка внучка и много я обичам. Добре , че дъщеря ми ме вика често да я гледам и да и се радвам на спокойствие.  Наистина внуците са по-мили от децата. Сега имам всичкото си свободно време за нея.  С удоволствие я гледам, сменям памперси, играя си с нея , дори я храня с кърма в шише като се наложи дъщеря ми да излезе да си свърши нещо. Храня я с шишето в позата за сучене , а тя ме гледа странно  и се подсмихва , сякаш разбира , че от мен само шише може да получи. Много ми липсва като не я видя няколко дни. Дано случа на снаха и на нея ще помагам, ако ме иска.
newsm51 Страхотен пост! Да ти е жива и здрава внучката! Hug

# 224

Браво! Е такава баба искам да бъда и аз,   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт