А искате ли внуци?

• 11 144
  • 228
  •   1
Отговори
# 90
  • София
      Искам внуци и ми е много криво,че от три деца имам само едно внуче.Не разбирам как може да си пропиляваш живота само в работа и спане, та това живот ли е? И за какво живеят, да работят, да си плащат наема и сметките и нищо друго.

# 91
Някой хора просто не бива да бъдат родители.
Лично аз - както дойде.Това е личен избор,който уважавам.
А дали искам ? - искам ................

# 92
      Искам внуци и ми е много криво,че от три деца имам само едно внуче.Не разбирам как може да си пропиляваш живота само в работа и спане, та това живот ли е? И за какво живеят, да работят, да си плащат наема и сметките и нищо друго.

Колко са големи децата ти? Едва ли са повече от 30-годишни, време пред тях достатъчно.

# 93
  • София

Колко са големи децата ти? Едва ли са повече от 30-годишни, време пред тях достатъчно.
   На 29, 33 и 34, пред тях време може да има, ама дали има пред мен, не се знае!

# 94
Тайна, пожелавам ти от сърце по едно внуче догодина!  Hug

# 95
  • София
Тайна, а аз ти пожелавам и трите ти деца да имат близначета и всичките да ти ги тръшнат да ги гледаш Simple Smile

# 96
Върнах се назад да почета другите мнения. Интересно че и темата за продължаването на човечеството е засегната. Ми то човечеството се множи с такава сила че скоро земята ще ни отеснее - ако ще го спасяваме, то по-добре да нямаме ни деца, ни внуци. За българската нация вече е друг въпрос. Но човешкия род? Най-слабо ме интересува той, хич не е на изчезване, даже напротив.

# 97
  • густо майна Филибето
Нямам против да имам внуци, но дали децата ми ще искат деца си е тяхна работа. Няма да страдам, ако нямам.

# 98
  • София
Тайна, пожелавам ти от сърце по едно внуче догодина!  Hug
Тайна, а аз ти пожелавам и трите ти деца да имат близначета и всичките да ти ги тръшнат да ги гледаш Simple Smile

Дано, от вашите уста в Божиите уши! Hug

# 99
Аз имам внук на 2г. и 9 м. Прекрасно е! Носи трите имена на съпруга ми, синът ми /бащата/ носи трите имена на свекър ми, а съпругът ми носи трите имена на дядо си. Това е семейна традиция. Родът е продължен! Имам още един неженен син. Надявам се на още внуци .

# 100
  • София
Да, искам да доживея да имам и да гледам внуци! В това отношение съм земен човек със здрав разум и не изпитвам никакви притеснения, че ще съм остаряла и каква баба ще съм. Ще ги дундуркам, ще ги гледам, ще им угаждам (и ще правя напук на родителите им hahaha) Ако съм с акъла си дотогава, ще съм най-добрата баба на света!
 За човечеството не знам, ама искам най-егоистично моята кръвна линия да бъде продължена и запазена в деца, внуци и правнуци. Останалото е вятър и мъгла.

# 101
Искам разбира се и няма да приема по никакъв начин ако детето ми не иска.  Naughty Какво значи "негов избор"? Shocked Това е съдбоносен избор, който определя живота и съдбата на още много други хора покрай него, и просто няма да го допусна. Нито да съсипва собствения си живот, нито чуждите. Naughty

За щастие, детето ми не е глупаво и отлично разбира и само тези неща, та едва ли ще се наложат войни.

Ти сериозно ли ги мислиш тези неща?
Как какво означава негов избор, да не би да е твой? И, ако няма внуци това ще съсипе безброй животи ли?
Плашиш ме, вЕрно. Mr. Green

п.п. но важното е, че вече си дала насока на детето си кой избор е съдбоносен за него и още безброй хора, за да не се наложат войни

# 102
Искам внуци, да. Също както искам деца и семейство въобще, в реда на нещата ми е и бих била тъжна ако нямам никакви внуци. Няма да натяквам, разбира се, но затова ще си родя поне 3 деца - вероятността и трите да се откажат да имат свои деца е прекалено малка и все някое ще ме зарадва с внуче  Wink

И аз така.

С добавка, че най-вероятно ще натяквам и ще поощрявам по всякакъв начин правенето на внуци.
Пък аз ще си ги гледам - не ми тежи.  Wink  Peace

# 103
Върнах се назад да почета другите мнения. Интересно че и темата за продължаването на човечеството е засегната. Ми то човечеството се множи с такава сила че скоро земята ще ни отеснее - ако ще го спасяваме, то по-добре да нямаме ни деца, ни внуци. За българската нация вече е друг въпрос. Но човешкия род? Най-слабо ме интересува той, хич не е на изчезване, даже напротив.

Понеже само аз засегнах темата и то не точно в този контекст си позволявам да ти отговаря. Отбелязах, че по принцип този вид мислене на самодостатъчност с доза егоизъм /здравословен, да, но все пак егоизъм/, ако съществуваше повсеместно, едва ли би довело до настоящето ни съществуване като вид. Другият прочит - че видиш ли, ако не искаме деца и внуци ще нарушим развитието на вида ни, не съм развивала.  Изводите си ги правите сами без мое участие. Grinning  Не съм отрекла, че човечеството се множи - напротив - позволих си да коментирам вид мислене и какво вероятно би произлязло, ако това е повсеместно явление.
Това беше коментара ми Дидитка, основан върху друго мнение по темата. Peace

# 104
  • София
Не съм изчела темата и си отговарям направо.
Важно ми е какво иска детето ми. Важно ми е да е щастливо. Ако иска да роди 5 деца, ако иска да не ражда. Знам ли, че дъщеря ми е добре и доволна от живота си, все ми е тая дали ще се радвам на внуци или не. А и да си призная, че не тръпна от желание да дундуркам деца на стари години. Тъкмо обратното - мисля да си почивам и да се занимавам със себе си, стига да доживея до тогава.

Общи условия

Активация на акаунт