Ин-витро в Истанбул 4

• 59 028
  • 760
  •   1
Отговори
# 15
jul_j Успех.
Дано да си "увряла" и да не си предствяш невъзможни неща. В Истанбул е твоето решение.
Бъдете здрави.
п.п само не ми мятай метли......

п.п.п. Весели празници момичета. Бъдете здрави.

# 16
Мацки ,някой беше ползвал тур операторска фирма за да отиде до Истанбул /Мемориал/ ,само не си спомням кой беше ,ще може ли да си признае и да разкаже пак ,че не намирам поста а аз си мисля ,че ще ми е по евтин варианта да го направя така ...Иначе ще се огелпам и ще съм сама  Wink

# 17
Здравейте момичета,
И аз се  замислям за опит февруари-март, дали има някой който ще ходи тогава.
Между другото още сме в Истанбул, вчера ни бе прегледа в Мемориал. По обстоен преглед не съм имала. След него не мога и да си помисля да правя опит в българска клиника.
Успех на всички момичета и само хубави новини да има   bouquet  Hug

# 18
Здравейте, момичета, ние се върнахме от Истанбул вчера след първичен преглед. За съжаление не получих много надежди - и тук изтъкнаха възрастта ми - 41, като голяма пречка, а също и операцията на киста. Не коментираха лечението с Лукрин, срещу което имах най-голямо недоволство. Потвърдиха всички диагнози от Бг лекари, изобщо прегледът мина в същия дух, както си го спомням от Щерев. Прегледа ме Айнур Фулда, която ми направи много добро впечатление и накрая дойде и професорката. Не стана дума за никакви лекарства или добавки, които да приемам до процедурата. Назначиха ми хистероскопия и генетични изследвания, като за последните обясниха, че са само за подсигуряване. Тъй като и без това нямам нито време, нито пари, това с хистероскопията ме отчая допълнително. Обясниха ми, че ще ме стимулират с по-ново поколение лекарства в по-ниски дози, ще подберат спермитата под много голямо увеличение много внимателно (това май е ИМСИ), ще наблюдават ембрионите с цветна камера и грижливо ще следят развитието им. Но на ултразвук се виждало, че нямам много яйцеклетки (??????) и не ми обещават чудеса. Някак си не ме разреваха, не ме накараха да чакам, но има толкова трудности с пътуването... Въпреки това ще се опитам да намеря необходимите пари и да продължа нататък.

# 19
  • София
Penkailieva   Hug  Hug На мен пък,нещата не ми изглеждат отчайващи,след като ще има опит и то,така прецизиран, по отношение именно на най-отговорната част,ембриологията. Нормално е ,да се презастраховат и да не ти дават напразни надежди и обещания. По-важното е,че виждат начин  Praynig Hug
За хистерото-не може ли да се измисли вариант с л.л да мине по ЗК някаква част  newsm78....все би трябвало да може да се скалъпи някаква оправдаваща диагноза  Thinking

# 20
Благодаря ти Хриси, ще помисля за вариант с личен лекар и ЗК. Тепърва ще проверявам що за операция е това и какви са цените.

# 21
  • София
Като операция,не е нищо особено-минава бързо и леко,а диагностичната,в Щерев беше около 500 лв.-правих август. Предполагам,че на други места може да бъде и под тази цена  Thinking

# 22
  • In a surreal moment!
Penkailieva - За какво точно ти назначиха хистероскопията?
Нищо ли не знаеш за този вид еднодневна хирургия? Ако искаш ще поговорим, като минала през 4 такива мисля, че имам какво да споделя.

Момичета - Честита Коледа на всички! Разбирам, че имаме и бебчета - това  е чудесно!  Grinning Praynig Да са живи и здрави! Дано България се напълни с бебета, па макар и заченати в Истанбул, за ужас на някакви псевдо патриоти, дето ме дразнят напоследък....

Весело празнуване на новата година и дано всички посрещнем по един пълен щъркел през 2012година!  stork-boy stork-girl

# 23
ИКСИ, имам цветна снимка, правена преди да започна процедури в Щерев - тоест преди 2-3 години. На нея професор Кахраман вижда нещо "абнормално" в матката вляво, което за мен е напълно невидимо, както и за лекарите в Щерев. Дали има наистина нещо или не, ще се разбере чак след операцията, предполагам. Надявам се това хистеро да ми помогне евентуално и при трансфера. Ако споделиш с мен опита си на лични, ще съм много благодарна   bouquet.

# 24
Penkailieva,един съвет от мен,довери се на лекарите и направи това което трябва,аз пък мисля.че процента за успешно инвитро е голям,годините не са много според мен,напълно в рамките на нормалното,не се притеснявай,знаят си работата,ембриолога играе една много важна роля и той ще си я сврши отлично не се съмнявай в това.Хистероскопията е лека операция,доколто може да се нарече операция,това е едно оглеждане на маточната кухина което се прави за минути..))) Къкви трудности с пътуването имахте?Дай малко повече инфо за твоето състояние,заяо ти назначиха хистеро,ендометриоза ли имаш?За да можем да коментиране..))))Пожелавам ти успех и без да му мислиш много,много,повярвай на лекарите и нещата ще се случат,ще видиш!Хисерптп може и тук да го направиш,ако там ти се вижда скъпо..)))) Hug

# 25
БЛУШМЕНННН какво става с теб,стискаме палците и се молим да ни зарадваш момичее ....))) Praynig Praynig Praynig

# 26
  • In a surreal moment!
Penkailieva - мисля, че няма да навреди да поговорим публично, все пак тези неща засягат голяма част от стерилитета при двойките.
Аз също имам някакви образувания в матката, които в "Надежда"наричат - миомни възли, малки миомки, хидросалпингс или неща, които не им е там мястото и заради тях ми правиха 4-те оперативни хистерота.

Ще ме извиниш, но трябва да отида да си оправя едни документи в града, като се върна ще поговорим обстойно.

# 27
Да ни е честита новата тема Hug, аз ви следя още от първата.
Миме, да ви е честита щерката, прекрасен новогодишен подарък за мама и тати, да е живо и здраво и много палаво дете Hug.

# 28
 :hug:Penkailieva  , не си създавай сама тревоги!! Аз съм вече на 41 и ето ,че съм бременна с близнаци и при това сме с много лоша спермограма!!  Не губи надежда, но и време не губи- по възможност ако осигуриш парите действай бързо! Това ми харесва на турските лекари, че казват точно какво ти е състоянието и как трябва да се действа!! Направили са ти план за действие- просто го следвай и всичко ще бъде наред Hug

# 29
  • In a surreal moment!
Марго - всички вие, които бременеете и раждате ни давате сила и ни вдигате от земята да продължим. Клише, но е самата истина! Много ми падна гарда след опита лятото , но като следя темата ми се вдига нивото на надеждата. Желая ти здраве и пиши по-често, ако не те затруднявам...каквото и да споделиш все ми налива кураж в кръвта! Целувки и весел празник!

Penkailieva - Когато Люси сподели, че са и предписали операция аз я посъветвах каквото и да и струва да я направи в Истанбул. Каквото там са видели, каквото там са диагностицирали и преценили, че ще пречи, най-добре е там да се махне. Това като начало, за да встъпим в темата за хистероскопиите и да си наясно, че ще те убеждавам да се оперираш в Мемориал без възражения  Grinning Peace

На кратко хистероскопската операция е вид еднодневна безкръвна хирургия. При нея под пълна анестезия за около 30 мин. хирурга вкарва много фини инструменти през влагалището в матката и оперира. Под оперира разбирай чопли, хваща с нещо като примка образуванието и го прекъсва или изтръгва. Лигавицата е богато кръвоснабдена и бързо се пълни с кръв. Хирурга губи зрително поле и каквото направил за 30 мин това  е.

Пациентка, на която и предстои хистерескопска операция трябва да (за различните болници препоръките леко се различават, но давам основното) - си подготви пакета от необходими за каквато и да е операция кръвни изследвания, да спре да се храни и пие течности в 22часа вечерта преди операцията, да отиде сутринта гладна и жадна в клиниката като си носи чехли и дамски превръзки (мразя чехлите за еднократна употреба и лигнина). Там я настаняват, попълва информираното съгласие, съблича всичко и навлича гологъзната нощница. Премерват и кръвното и  правят ЕКГ.

В операционната те опаковат и разчекват на магарето и заспиваш. Събуждат те още в операционната, преместват те в стаята, оставят те да се наспиш , дори те приканват да го направиш. След няколко часа преценяват дали си ОК, пускат те до тоалетна, дават ти вафличка и кока-кола ,за да дойдеш на себе си, лекарят ти обяснява какво е успял да почисти и те пускат да си ходиш. полага ти се 30 дни болничен, аз лично съм вземала само 3 - напълно достатъчно.

Желателно е на по-късен етап да си вземеш епикризата.

Последна редакция: пт, 30 дек 2011, 15:10 от ИКСИ

Общи условия

Активация на акаунт