Ин-витро в Истанбул 4

• 59 023
  • 760
  •   1
Отговори
# 45
  • In a surreal moment!
Penkailieva - изчакай, не бързай, аз в еуфорията си забравих , че нямаме международни паспорти, личните карти и те изтичат през януари и ще направим ново вадене на всички документи. Стандартната поръчка - 30дни, при тази икономия на средства ще изчакаме, какво да се прави.

Аз проучих , че имаме директна автобусна линия В.Т-во - Истанбул :вторник, сряда, петък. Автобуса пристига в 6.00ч на автогара Есенлер и се връща за БГ в 18.30ч. Чудя се и това е моят въпрос към ходилите вече - можем ли да свършим първичен преглед и даване на материал за спермограма + придвижването от-до болницата и автогарата за този прозорец от време, по мои сметки 12часа. Знам, ще кажете - убийствено, без нощувка, но....цъкаме всяка стотинка, знаете как е. Двупосочният билет от ВТ до Истанбул е 90лв на човек.

*** допълвам се, че според гугъл ърт от автогара есенлер до мемориал разстоянието е около 13км и се взимало за 15мин. Възможно ли е това? Не пише с какъв транспорт....дали не се обърквам като се ровя в тоя ърт...уф

Момичета, извинявам се, ще ви подосаждам с обичайните стотици пъти писани въпроси, но чувствам голяма несигурност...примесена с тревога и вълнение...дано не забравя нещо, много се губя напоследък, дори за елементарни неща...ох Хашимото , ох нерадост Simple Smile

Последна редакция: сб, 31 дек 2011, 09:25 от ИКСИ

# 46
ИКСИ, то и аз съм избързала, никого не намирам днес, нали е празник, и моичкият е цял ден и цяла нощ на работа на площада, просто няма как да свърша нещо.
Иначе за рейса и за престоя и за това дали ще ви стигне времето - всичко е ОК. Първо си запазете дата за преглед, като посочите възможните дни, междувременно паспортите и превода на изследвания и епикризи. От автогарата до болницата през чичко Гугъл си измислете транспорт. Ние ползвахме градския - 2 ТЛ или 1.60 лв на билетче (там са с жетони, продават се от автомати на всяка спирка). Картата на транспорта свалихме от Гугъл. Други ползват такси. Така и не разбрах колко струва  Laughing. Важното е да знаеш, че никой там не говори нито български, нито английски - явно езиците са привилегия на хора, които не ползват автобуси често  Wink . Ако знаех това, щях да се опитам да науча поне да чета на турски, за да разбирам как се произнасят имената на спирките на градския транспорт и кварталите. Но всеки, абсолютно всеки, се спуска да помогне с всичко, на което е способен, ако го попиташ. И е уредено - малко като се ориентираш, е по-лесно отколкото у нас в София.

# 47
  • София
 balloonДа се запиша и аз в новата тема преди да сте я преполовили...

Blumchen , много съжалявам - очаквах съвсем друго  Sad Но ти пожелавам това наистина да е последното разочарование и новата 2012 да ти донесе така дълго чаканите бременност и бебе/та Praynig

Момичета, щастлива и успешна нова година!santa2                    

EFP preggo stork-boy stork-girl newsm32 newsm32 newsm32

# 48
Честита Нова година!
Нека 2012 ни донесе така чаканите дечица!
С пожелания за здраве, любов, светлина в душите и сърцата, щастливи усмивки и сбъднати мечти!

На въпросите относно пътуването, ровейки в нета, намерих нещо, което може да е от полза:

http://sladunche.blogspot.com/

Моля за извинение, ако вече сте коментирали този пост.

Весели празници и късмет през новата 2012

# 49
весела и щастлива нова година! да сме здрави и да сбъднем своите мечти.

ИКСИ, таза идея за едноднеевнот пътуване и на мен ми мина, предвид, многото нагласявания за път, отпуски, пари и какво ли още не. ще си помисля още десетина дни и може би така ще направя, но първо трябва да питам на автогарата къде пристига автобуса, за да се ориентирам да градски превоз или такси до болницата. така ще успея бързо да замина и няма да губя време, пък умората ще я преборя със спокойствието което ще имам след техните обстойни прегледи.

# 50
За много години, момичета! Да сте здрави, да сте весели, да сте борбени и да сте късметлийки! Общуването с вас ми е много полезно с информацията, надеждата и подкрепата! Дано 2012-та да бъде нашата година!

Блогът на сладунчето е много полезен, не ми беше попадал. Там има отговори на много въпроси по организацията.

Blumchen, много се вълнувах за теб и ужасно съжалявам, че стана така. Как си сега? Няма да униваш, чу ли! Всичко е въпрос на късмет!

# 51
Честита Нова година момичета! Дано тази да е по-щастлива и по-успещна за всички ни!

vi_ga, благодаря ти,че ме мислиш! Отчаянието вече отмина, сега започвам да мисля за следващия опит-какви изследвания допълнително ще трябва да се направят, какво мога аз да направя за повишаване шансовете-храна, повече движение и т.н.... Чакам отговор от Кюбра да видим и те какво ще кажат и така.....Единствената ми дилема сега е следващия опит къде да го правя-в смисъл,че дни преди да замина за Мемориал си получих заповедта от Фонда и много се надявах да не я използвам. Но сега нямам финансовата възможност за втори опит в Мемориал,а докато събера необходимите средства ще минат повече от 6м. и ще загубя финансирането от Фонда. От друга страна след този опит в Мемориал тук направо си изпитвам страх да започна-лекарите ни са страхотни, но ембриолозите,а и техниката им са много зле (мое мнение). Мислех си, все пак ако реша да е в БГ и ако се стигне до пункция да настоявам да ги оставят да се оплодят ин-витро (нямаме мъжки проблем) и да ги върнат на стадий бластоцист-дори и с риск да не се стигне до трансфер. При предишния ми опит, т.к. били само 5 яйцеклетките, ми ги иксираха и само една се разви както трябва и на 3-ти ден беше разделена на 8, втора разделена на 6, а останалите не се оплодиха. Та си мисля,че ембриолозите не са подбрали качествени сперматозоиди.....Та такива мисли ми минават,но да видим първо какъв отговор ще получа от Кюбра.... newsm78 

# 52
  • София
...Та си мисля,че ембриолозите не са подбрали качествени сперматозоиди....

При един от многото ми опити тук ембриологът в прав текст си ми каза, че ги подбират на случаен принцип - гледат ги само дали мърдат и толкова... Така че, много правилно си го мислиш, Blumchen HugПожелавам ти да вземеш правилното решение, макар чи си давам сметка колко е сериозна дилемата ти...

# 53
Колкото и еретично да звучи, аз не вярвам в ИКСИ-то, защото дори и подборът да е под много голямо увеличение, не се знае какво ДНК ще се случи. След двата ми провала със стимулираните опити, правих "обикновено" инвитро на ЕЦ и имах големи надежди, последния път настоях за трансфер на бластоцист и той се получи даже на 4-ти ден, което от друга страна беше доста съмнително, но аз бях горда с него и това засега беше най-добрият ми резултат.
Не знам какво да те посъветвам, Blumhen, много пъти сме коментирали къде е разумно да се пробва в България. Всеки си има разни предпочитания. В Афродита ембриолизите са гърци, нямам информация от птрва ръка обаче. Аз ходих само за преглед. А може би ако успееш да прилъжеш да те обслужи Александров...

# 54
За много години момичета,да си пожелаем много късмет,много вяра и много сбъднати мечти за всички нас.Нека тази години да вървим по правилни път,да сполучим в начинанията си,да имаме сили да се борим и да стигнем до мечтата си,нека тази година е по лесна за нас,нека бъдем по добри,нека да сме здрави и Господ да е с нас!Обичайте се и бъдете щастливи!                 Blumchen,аз също имам неуспешен опит в Турция,но няма да се откажа,пак там ще правя опита,тук в БГ нещата стоят по друг начин с ембриолозите,напълно съм съгласна с теб,знам че в Турция ще успея.Направи това което ти подсказва сърцето и което смяташ за най правилно,докторите в Турция дават 3 месеца почивка и може да се започне отново процедура,зависи от това дали яйчниците са се възтановили добре и с каква стимулация са биле,аз като отидох на прегледа в Турция след неуспеха,яйчниците ми бяха нормални,направих някои излседвания и ми казаха след 3 месеца ще ме чакат за успешния опит,търсеха причината,решихме че ще  съм с друга стимулация,мъжът ми спря лекарствата за бъбреците които пиеше защото се оказа и в тях проблем,отразяват се на сперматозоидите..и малко повече късмет ни трябва..)))Ще се случат нещата ..))))Изчакай КУБРА да ти отговори,ако действително 3 месеца трябва да изчакаш,по добре изчакай!  bouquet

# 55
  • София
За много години,борбени момичета santa2
Бъдете здрави,обичани,щастливи........и през тази година дано се сбъдне мечтата на всяка една от нас,ама не само за положителни тестчета,а за здрави,пухкави бебчета newsm32 newsm32

# 56
Здравейте борбени момичета Grinning

Ето ме и мен в "турската" група Laughing След неуспешен опит в АГ Варна и известни неприятни моменти по време на опита, случайно или не, съдбата ме ме отведе до един пост на Бамбоо, която също беше пациент на клиниката...и решихме с мъжа ми следващият ни опит да е в Турция.

Възнамеряваме да стартираме първата половина на април и от сега знам, че това ще бъде нашият успешен опит. Искам да благодаря на Марго Петрова, Бамбоо и Сладунче, които изключително изчерпателно описват престоя и процедурата в Турция. За момичетата, които все още не са стартирали, това е много полезна информация.

Е, момичета, ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Нека тя бъде здрава, щастлива и плодородна за всяка една от нас!

# 57
Мацки, весела и успешна нова година на всички. Дано мечтите ни се сбъднат скоро. Имам въпрос към момичетата правили икси в мемориал. Навиват ли се те да ви слагат инжекциите или сами се боцкате? Не съм сигурна, че ще се справя сама. Не че толкова ме е страх, ами не съм сигурна, че ще я сложа правилно.  Embarassed Embarassed И другото- една позната след пункция й бяха набутали 2 медицински тампона, ваденето, на които било кошмар. В мемориал има ли такава практика Embarassed

# 58
Здравейте момичета, и от мен пожелания за много здраве, усмивки и щастливи новини, каквито вие най-много си мечтаете - да се случат през 2012 г.   newsm47 smile3521

Джиджелин, по принцип при процедурите в Мемориал сама си слагаш инжекциите, не е толкова сложно, в по-стар пост нещо се бях въодушевила и подробно обясних как се слагат правилно, намерих го: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=613250.msg20170659#msg20170659

Това за тапоните след пункция - в Мемориал изобщо не слагат тампони?! То няма и толкова кръв всъщност. Дават ти дамска превръзка.

# 59
На мен в Св. Лазар при 2 от пункциите са ми слагали тампони. Махнаха ми ги при прегледа, преди да си тръгна и абсолютно нищо не усетих. Не виждам защо ще е толкова болезнено.

Общи условия

Активация на акаунт