Ин-витро в Истанбул 4

• 59 031
  • 760
  •   1
Отговори
# 60
в Щерев също слагат тампони и ги махат на прегледа след пункцията,а в Мемориал няма никакъв преглед след пункцията. Лежиш си 1 час, идват през 10-15 мин да ти мерят кръвното, след 1 час ти носят храна и ако след това се чувстваш добре те пускат да си ходиш.

# 61
Честита нова година, момичета!
Пожелавам ви една много щедра, успешна и щастлива година! Много здраве, късмет, сила и вяра  Praynig

Blumchen, искренно съжалявам за резултата! Дано новата година да донесе на теб, на всички нас така жадуваните бебета  newsm04 newsm04 pacifier

Аз стартирам годината с прословутата офис хистероскопия - ще пътувам в петък до Истанбул. Дано всичко е наред и да успеем да стартираме този месец  Praynig

Момичета, от все сърце ви пожелавам една наистина изключителна и успешна нова година  Hug  Hug  Hug

# 62
  • София
Честита Нова година  Hug Нека ни донесе много здраве,късмет и,това,за което се борим толкова време-нашите деца  Praynig
lizel ,късмет и да нагласите нещата,както ги виждаш и ги планираш  Hug
Джиджелин ,ако е направена чисто пункцията и фукитата са удобни за достигане,не е задължително да си с тампонада. Аз съм имала 6 в Щерев,с по 15-20 фоликула и никога не съм имала кървене ,за да се налага това.
Blumchen ,именно заради това,което ти е писала и Бърти,че спермитата ги подбират на абсолютно случаен принцип,след първия опит,когато от 15 ИКСИ-рани и оплодени яйцеклетки,не преживя нито един ембрион до трансфера  и връщахме от 5-те ин-витро,категорично се възпротивих,дори при една,да ми прилагат ИКСИ,при положение,че ги докарваме на бройка и подвижност повече от добре. Правихме 5 пъти само ин-витро /като,при единия от опитите,успяха да ме навият да пробват отново ИКСИ на 3 и,естествено,те спряха да се развиват още на следващия ден/...не знам,каква е  причината-дали това,че ми се пада все една  и съща ембриоложка,в това,че скапват нещата още при манипулацията с инжектирането или,при всичките са нацелили все ДНК фрагментирали /като последното,все пак,силно ме съмнява...../ newsm78 Като се замисля,от около 60 яйцеклетки,не можаха да ми докарат един читав ембрион,който да продължи да се развива и след имплантацията или биохимичните и миседа ...толкова ли е невъзможно,след като,уж,нямаме сериозен проблем  Thinking Но,след като нямате проблем,за мен е безсмислено за разчиташ на "професионализма" на ембриолозите тук,природата би трябвало да се справи по-успешно от тях  newsm78

# 63
Честита Нова Година, момичета! Дано през новата година да напълним тази тема само с хубави новини за бременности и раждания. Praynig
Но,след като нямате проблем,за мен е безсмислено за разчиташ на "професионализма" на ембриолозите тук,природата би трябвало да се справи по-успешно от тях  newsm78
Blumchen, и аз мисля като Хриси. Много добре си решила ако правиш опит в БГ да настояваш да оплодят яйцеклетките ин-витро, тъй като много сме говорили за "професионализма" на българските ембриолози. Щом нямате мъжки фактор, природата трябва да се справи наистина по-успешно.
lizel,лека процедура ти желая, моля те сподели после как е минала тази прословута офис хистероскопия. Дано да успеете да стартирате този месец както сте го решили.

# 64
Момичета, в Мемориал правят ли чисто инвитро, защото при нас проблемът е в тръбите ми. Спермограмата на мъжа е много хубава и при първият ни опит инвитро от 6 извадени яйцеклетки, се оплодиха инвитро 4.
Като четох на първа страница информацията за извършваните процедури, видях само инвитро с икси...

И още един въпрос имам, в Мемориал правят ли първични прегледи в събота или неделя?

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 11:44 от ***Надежда***

# 65
Момичета, ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА. Нека тя ви донесе много късмет , здраве и сбъдване на най-съкровенното ви желание. Прегръщам ви силно, кураж и вяра.
kiara78 аз мисля да пътувам за Турция февруари-март. Може да сме там по едно и също време. Обади се когато решите да тръгвате.
Blumchen не се отчайвай. 2012 е твоята година. В един хороскоп четох че през тази година ще се родят деца, които ще станат големи личности и семейставата сдобили се с дечица през тази година са богоизбрани. Така че твоето слънчице ще се появи тази година. Успех.

# 66
Надежда, правят обикновено инвитро, аз зададох този въпрос, но мнението е подобно на тукашното, когато са малко яйцеклетките не се оставят на естествения подбор. Все пак 5 Я не са малко, може би ако са 2-3.

# 67
  • София

И още един въпрос имам, в Мемориал правят ли първични прегледи в събота или неделя?

Мисля, че не. Или поне нямам спомен някоя съфорумка да е споделяла, че има час за съботен или неделен ден. Не знам и дали правят изключения при стартиране на процедура  newsm78...

# 68
  • софия
Честита Нова Година, момичета Hug HugМного здраве и успешни процедури на всички през 2012 г

Моят опит с оплождането:

В БГ-11 яйцеклетки, 7 за ИКСИ, 4 за ин витро-не се оплоди нито една
В Истанбул-15 яйцеклекти, всички за ИКСИ по настояване на проф.Кахраман-14 оплодени, от тях 13 стигнаха стадий бластоцист-2 ми върнаха, 9 замразиха, 2 не ставаха за замразяване
С д-р Гювенч съм обсъждала ин витро и ИКСИ и неговото мнение беше, че всяко допълнително "бодене" на яйцеклетката създава предпоставка нещо в оплождането или развитието на ембрионите да се наруши и затова при всяка двойка се преценява има ли нужда от ИКСИ(това важи и за ПИД-както съм писала и друг път с нас имаше двойка с 11 опита в БГ и при нито един ембрионите не са били с добро качество и бяха изпратени за ПИД-в Истанбул им "отгледаха" 7 перфектни ембриона и ги разубеждаваха да правят ПИД, за да не се наруши развитието им при положение, че нямаха други показания за ПИД)
В моя случай проф.Кахраман изрично настояваше да направим ИКСИ на всички яйцеклетки поради комбинацията от мъжки фактор+поликистоза+липса на оплождане при първия опит

# 69
mozzi, извини ме за грубия въпрос, но ти на колко години беше, когато ги отгледа тези 15 Я? Заради поликистозата ли са били толкова много?

Мнението на д-р Гювенч ми се струва по-логично от това, к са ми казвали на мен българските лекари, а именно, че боденето било нещо като мини-асистирано излюпване (нарушаване целостта на зона пелуцида) и впоследствие подпомагало излюпването и следователно имплантацията.

Всъщност не помня какво коментирахме за Мемориал и асистираното излюпване. Колко струва?

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 14:30 от vi_ga

# 70
  • софия
vi_ga, на 29 год бях при опита ми в Истанбул.Да, заради поликистозата тръгват доста яйцеклетки при мен, даже д-р Гювенч ми обясни, че ще направят всичко възможно да има по-малко като брой, но зрели яйцеклетки.
При мен заради липсата на оплождане при опита в БГ също се обсъждаше асистирано излюпване заради съмнения за по-дебела зона пелуцида, но проф.Кахраман реши първо да се види как ще мине опита при тях и се оказа, че няма нужда  Peace За цени обаче нямам никакво инфо

# 71
О, mozzi, каква млада майка си ти! На тази възраст и без поликистоза е нормално да имаш толкова. Донорките в Гърция, които обикновено са около 30, също ги помпат за 16 Я.

# 72
   Честита Нова Година, момичета,
   Редовно чета тази тема и все повече клоня към първи опит в Истанбул. Досега не сме правили ин витро , а сме на инсеминации. За първичен преглед май не е нужно да имаме сключен брак, нещо такова ми се върти в главата  Thinking

# 73
О, mozzi, каква млада майка си ти! На тази възраст и без поликистоза е нормално да имаш толкова. Донорките в Гърция, които обикновено са около 30, също ги помпат за 16 Я.

Добре дошла, mimiroka. Не, за перглед брак не е необходим.

# 74
  • софия
vi_ga , всъщност в Истанбул имах 26 яйцеклетки-д-р Гювенч настояваше да се извадят само 15-16, които той си наблюдаваше от самото начало на стимулацията и не знам по какви причини беше убеден, че останалите фоликули няма да съдържат зрели яйцеклетки-в крайна сметка извадиха 26 яйцеклетки(трябва да кажа, че д-р Гювенч не ми прави пункцията и не знам дали това беше предварително решение на проф.Кахраман въпреки мнението на д-р Гювенч или лекаря, който ми прави пункцията не беше разбрал и извади всичко-щях да питам, но после започнаха разни хубави новини и реших, че не е толкова важно).Оказа се, че д-р Гювенч е бил прав и от тези 26 яйцеклетки веднага се видя, че само 15 са зрели и стават за нещо, за другите директно ми казаха, че няма да ги използват

Общи условия

Активация на акаунт