Ин-витро в Истанбул 4

• 59 035
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
 vi_ga, Благодаря за бързия отговор и милото посрещане   bouquet
Успех на всички  нас в процедурите Hug

# 76
mozzi, ти си с добри впечатления от д-р Гювенч, нали? Аз мисля при него да ходя в Бахчесъ.

# 77
  • софия
vi_ga, с прекрасни впечатления съм-и като знания, и като отношение.Говори перфектен английски, специализирал е в САЩ, въобще страхотен е.Нямам никаква информация за клиниката, в която работи сега, дано ембриолозите им са добри Peace

# 78
  • In a surreal moment!
Момичета, срещнах в сайта на БДЖ едно старо разписание на влак с маршрут Белград - София - Истанбул. Дава , че от София тръгва в 19.30 и към 8часа сутринта е в Истанбул. Скъсах се да звъня на телефоните на международно бюро Рила , ама никой не се обажда. Явно са го закрили. Ще продължим с проучването, защото мъжо работи в ЖП-то и , ако има вероятност да ползва някакво намаление в билета ще е супер. Пък и лично аз предпочитам влака пред автобуса като транспорт. Въпроса ми е - някоя от вас проучвала ли е тази възможност за придвижване и дали нещо сте чували?

Аз си систематизирам медицинската информация и пиша подробен мейл на Кюбра, като гледам да го направя на 2 езика - турски и английски. Сакън да не остана неразбрана  Grinning  Приятели ще го прегледат преди да го пусна, че да не съм гугълирала някоя тъпотия.
За сега ще отидем само на преглед. Фокусирам се върху 4 основни въпроса към проф. Кахраман - 1. Състоянието на матката ми(епикризи от всички лапаро и хистероскопии и цветните снимки от преди и след).
2. Пълнотата ми( зад която са  - инсулиновата резистентност, хипофункцията. на щитов. жлеза и Хашимотото)
3. Диагнозата на мъжо(олигоастенотератозооспермия).
4. Възрастта ни(42 за мен и 43 за него).  
Тревожи ме , че нямам нищо официално от единственото ни ИКСИ това лято в ЦРЗ "Надежда". Пак ще направя опит да поискам някаква епикриза, но веднъж ми казаха , че не дават, а за снимки на ембриони не съм ги чувала да говорят...май въобще не правят. Аз съм си водила хвърчащи записки за стимулацията , дано да свършат работа. Дозировката не съм сигурна как да я преведа , защото 5 сухи съставки Фостимон разтварях в 1 разтворител - като каква е тази доза, знае ли някой?
Дали пропускам нещо?!? Подсещайте моля ви!

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 15:25 от ИКСИ

# 79
  • София
5х75 IU е дозата, може и 375 IU да я напишеш, би трябвало да им стане ясно  Rolling Eyes

# 80
  • София
ИКСИ,на нас в Щерев ни дават една снимка на трансфера /които,за съжаление,изхвърлях след тестовете  #Cussing out/ и една закачаха за стимулционния протокол ....няма ли начин да си погледнеш досието и да финтеш нещо с телефона,например,ако има  newsm78

# 81
  • In a surreal moment!
Виждала съм си досието месец след отрицателния опит, но на  стимулационния протокол нищо нямаше закачено. Ще звънна и ще питам, но сега са още във ваканция.

Сетих се още нещо да попитам тези ,които са били на преглед в Мемориал - нали се каня да свършим без преспиване и в тази връзка се тревожа, че няма да има къде да се измия преди прегледа. Проблясна ми идеята ,че като мюсулманска държава ще има душчета в тоалетните или бидета...  Споделете ,моля ви, има ли подобни неща, на какво да се надявам или да се въоръжавам с шише?!?

# 82
Икси, според мен в краен случай може да ползваш мокри кърпички. Успех на прегледа.

И аз се вълнувам също като теб, защото вчера след обяд изпратих мейл на Кубра, и днес сутринта вече имах отговор от нея - на 16-ти от 15,30 съм на преглед Grinning Веднага изтичах до АГ Варна, където през август правих процедура, и сестрата ми копира всичко от досието ми - епикризи, изследвания, всичко. Дори ми пресне и протокола за извършената процедура, в който е описано състоянието на ембрионите по дни. И колко много се ужасих, като видях, че на втори ден, когато всъщност ми беше трансфера, съм имала 2 оплодени яйцеклетки с 2 ядра, както е нормално, и 2 - с по 1. Всичките на втори ден са били разделени на по 2 клетки Shocked Shocked Shocked, а Александров преди трансфера ми обясняваше, че двата ембриона били много хубави. Да не говорим, че два от ембрионите са били 2 качество, единия 1-во, и един 2-3 качество. И аз чаках бременност Rolling Eyes Shocked Shocked

А знаете колко важно е да имаме доверие в лекуващите ни доктори...много ми е мъчно, защото аз го загубих доверието в досегашният ми доктор, който така възхвалявах Confused

Сега гледам смело напред и не само с надежда, ами и с вяра, че този път ще успеем. Чувствам с цялото си тяло, че този път ще успеем. Пожелавам го и на вас!

# 83
  • In a surreal moment!
***Надежда*** - извинявам се ,ако проблема ми с измиването  е травиален и отегчителен, но на  мен кърпички не мисля ,че ще ми свършат работа след 12часово пътуване и още към 7-8 часа чакане за преглед. Очаква се да напусна дома си към 17ч и да мина на преглед на следващия ден към 13ч най- рано. При моите над 100кг въпросът с измиването е особено тревожен.
Желая ти успех и аз чувствам нещата по подобен начин, дано имаме вярна интуиция!
Нищо не разбирам от ембриони и не мога да коментирам споделеното от теб.

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 18:46 от ИКСИ

# 84
Икси, права си че кърпичките май не са приемлив вариант...може би шише с вода би свършило по-добра работа. Спирам да досаждам с предложенията си. Важното е прегледа да мине добре и да получиш зелена светлина за начало на процедура Praynig Hug

# 85
ИКСИ спокойно, тоалетните в клиниката всички са с бидета, така че има къде да се измиеш преди прегледа,а и отделно в кабинетите също има и мен лично преди 2-3 от прегледите ме поканиха да мина първо през тоалетната. Така че това да не те притеснява.

# 86
Момичета,благодаря ви за хубавите и мили пожелания!Пожелавам от все сърце да изпитате майчините емоции в най-скоро време!
Ние с бебка Дари сме добре и се напасваме лека,полека,като имам време ще пиша повече!
Успех и късмет на всички през новата 2012 година!

# 87
  • софия
Мими26 ,да ти е жива и здрава бебка, много радост да ви донесе Hug Hug

ИКСИ, не се притеснявай, Blumchen  ти е отговорила, но и аз да потвърдя-условия има, мен преди първичния преглед ме попитаха дали имам нужда да посетя тоалетната, но дори и да не те попитат направо и кажи на Кюбра и всичко ще е наред-има си бидета и е много удобно Peace

***Надежда***, на мен на трансфера в БГ ми върнаха един ембрион разделен на две и един на четири -проф.Кахраман каза, че за първи път чува за подобен случай, но ако продължават така може да реши,че в БГ това е практика ooooh!

# 88
Момичета, ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА. Нека тя ви донесе много късмет , здраве и сбъдване на най-съкровенното ви желание. Прегръщам ви силно, кураж и вяра.
kiara78 аз мисля да пътувам за Турция февруари-март. Може да сме там по едно и също време. Обади се когато решите да тръгвате.
Blumchen не се отчайвай. 2012 е твоята година. В един хороскоп четох че през тази година ще се родят деца, които ще станат големи личности и семейставата сдобили се с дечица през тази година са богоизбрани. Така че твоето слънчице ще се появи тази година. Успех.
Nagy, аз съм май повече за март месец.  Дано се засечем. Засега ще си подсилвам организъма, че пак ми се появи ендометриозата и дагнозата ми е  ИЯР  Confused
Професор Кахраман не ми каза да се оперирам а директно да се прави процедура.
Успех на всички момичета, дано тази година е успешна за всички ни   bouquet

# 89
  • Sofia
Мили мои, борбени момичета, напоследък не пиша, но наминавам периодично и чета как се развиват нещата при вас.

Нека 2012 е по-щедра и сбъдне повече мечти! Бъдете силни, не спирайте да вярвате, че ще се сбъдне и вашата мечта!

Мило Мими 26 честита радост! Нека бъде здрава и щастлива вашата Божидара, да ви радва много и всичките грижи да са зад гърба ви. Нали осъзнаваш, че вие дочакахте вашето сбъдване. Благословени сте  bouquet

Аз от три месеца съм на противозачатъчни и надеждите ми напоследък спят зимен сън.. Ноооо планът е този месец да направим нашия финансиран опит в България, така че ще заредя батериите на оптимизма пак.

А бе вие не си ли мислите за осиновяване? Индивидуално ли идва момента на човек за това или има някакво правило колко да се опитва опитва опитва.. Не, не че съм се отчаяла или нещо (аз все пак съм с един опит и на 30, не следва да съм се предала, и не съм се), но се чудя бе.. напоследък се чудя защо просто не си осиновим едно детенце и да си дойде всичко на мястото. Защо детето ни трябва да има нашите гени? Защо това е толкова важно за нас? Не знам  newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт