Църквата се произнесе днес.

• 31 301
  • 844
  •   1
Отговори
# 690
Ясмина, Църквата не може да дойде насила при теб. Както и Господ не те кара насила да вярваш в Него.
Който има вярата, знае че това е храмът Божий и отива в нея. И не гледа греховете на свещениците. Но винаги имаш избор да предпочетеш определен свещеник пред друг за нещата, за които искаш Божия благословия, за изповед или за духовен отец.
...

В Светото писание е казано: „Тъй като където двама или трима са се събрали в Моето Име, там съм и Аз, сред тях.”
Не е упоменато, че църквата е мястото, като сграда. А и Исус сам е "разбутал" храма, за да изгони търговците от там... Wink

А и отношението към децата, независимо от зачеването, раждането, произхода им и т.н. е изразено в няколко прости думи: ”Оставете децата да дойдат при Мене и не ги възпирайте, защото тяхно е царството небесно.”

Ама гледам доста хора не знаят в какво вярват - просто послушно махат с опашка...

# 691
Азаф, това са много убави цитати, наистина. Но в другата тема и аз обясних как точно е създадена Христовата църква и защо трябва да се уважава като институция.

Христос е изгонил търговците от храма и е бил яростен при това. Какво място имат търговците в един храм??

# 692
  • Най-сетне у дома
Добрите новини от Църквата тези дни не спират! Току що прочетох, че Германската католическа църква е реабилитирала над 25 000 жени, деца и мъже, изгорени като вещици и магьосници през 16 - 18 в. Също така, оказа се, че преди цели 12 г. Светата Римокатолическа е признала, че земята наистина е кръгла. Не знам Джордано дали е реабилитиран, понеже той е изгоял (буквално) и заради твърдението, че Земята не е единствената планета, пък за други планети Светата май нищо не споменава. Сега и инвитрото е ОК. Има надежда за този свят  Laughing

П.С. Това, с търговците в храма, е иносказателно. Метафора. Не буквално.

# 693
Нека не намесваме католическата църква, защото няма нищо общо с Православието.

Не е метафора, Сауле Wink Това си е точно  реален случай из живота на Христос.
Какво чудно има, че е изгонил търговците?? Нима храмът трябва да бъде тържище?

# 694
Азаф, това са много убави цитати, наистина. Но в другата тема и аз обясних как точно е създадена Христовата църква и защо трябва да се уважава като институция.

Христос е изгонил търговците от храма и е бил яростен при това. Какво място имат търговците в един храм??
#Crazy
Честно казано, по-напред писа, че редовно четеш Светото писание...
Попрочети пак за църквата - какво е казано там - за функциите й, целта й, ролята й, защото за един вярващ човек следва да е от значение какво казва Библията и да се води по него.
Съжалявам, но не мога да уважавам измислена от хората институция с хора на заплата в нея, които са точно търговците. За мен църква е там, където двама и повече души са се събрали в Негово име и църква е тялото ми, когато искрено се уповавам на Бог. Останалото е популизам.
И все ми се иска служителите на БПЦ да приличат на Св. Иван Рилски, но не знам защо те повече ми приличат на попа от приказките за Хитър Петър...
Особено в последните дни...

# 695
  • София
Току що прочетох, че Германската католическа църква е реабилитирала над 25 000 жени, деца и мъже, изгорени като вещици и магьосници през 16 - 18 в.

Католическа или протестантска? Протестантите са горяли вещици, не католиците.

# 696
Нека не намесваме католическата църква, защото няма нищо общо с Православието.

Не е метафора, Сауле Wink Това си е точно  реален случай из живота на Христос.
Какво чудно има, че е изгонил търговците?? Нима храмът трябва да бъде тържище?

Да, било е реална случка от живота Му, но е разказана с цел да се използва като метафора за търгуващите /буквално/ с кръщенета, венчавки, индулгенции /в определени деноминации/, опела /не знам дали това е мн.ч. на думата/ и др.
Библията не е приказка, за да я четеш буквално. Peace

# 697
Добрите новини от Църквата тези дни не спират! Току що прочетох, че Германската католическа църква е реабилитирала над 25 000 жени, деца и мъже, изгорени като вещици и магьосници през 16 - 18 в.

Ахаха, чиста работа. Или кел файда. Страхотни са тия хора, да им се ненарадва човек.  Grinning

# 698
Току що прочетох, че Германската католическа църква е реабилитирала над 25 000 жени, деца и мъже, изгорени като вещици и магьосници през 16 - 18 в.

Католическа или протестантска? Протестантите са горяли вещици, не католиците.

Всъщност и католическата църква /в частност, Инквизицията/, и протестантската църква са си "падали" по изгарянето.

# 699

In Linkoln is veritas!!!

# 700
Азаф, този  цитат "Там където са двама или трима събрани в мое име, там съм и аз посред тях" иска също да покаже, че молитвата става по-действена, силна и чута от Бога, когато повече от един човек се молят за нещо.
Има много случаи на истински чудеса на изцеления и избягване от смърт точно в такъв вид молитва.

# 701
Точно така и иска да каже, че е достатъчно вярващи хора да се съберат, а не да се търси посредник и то в лицето на брадат чичко с линкълн, който обича да се изказва по въпроси, с които не е наясно... Peace

# 702
Посредникът е нужен за други неща - кръщение, венчавка, изповед, причастие...Няма как без свещенство.

И няма как да не вземат пари за тези неща, след като Църквата все пак трябва да се издържа от нещо. Нали и там има хора на заплата, които продават свещите, участват в подпомагане на литургиите, а един свещеник в празнични дни е дърпан отвсякъде и е на повече от 8-часов работен ден.

# 703
линкълн, който обича да се изказва по въпроси, с които не е наясно... Peace
Във второто си изказвание са наясно, само , че на мен не ми стана ясно каква е разликата междудете родено ин витро чрез донор и такова от биологичните родители.
Ако сурогатнота майка износва дете от двата биологични родители ще бъде ли разрешена?

# 704
  • София
Ох, много са смешни тия!
Оня ден отричаха всичко, сега пък било разрешено инвитрото, ама само с материал от бащата.
Май въобще нямат представа за какво говорят.

Общи условия

Активация на акаунт