Франция извън Париж

• 78 360
  • 531
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз само Анси мога да препоръчам от опит и да отговаря на условията.
Но ако бях сега там, щях да избера Дижон. Не съм бил, но от стрийт вю много ми допада.
Анси има по-малка старинна част.

# 511
Beaune е прекрасно. Бях през април за една нощувка на отиване и една на връщане до/от Южна Франция. Посетихме бившата болница с цветния покрив и една винарна La Patriarche. А една съседка днес ми препоръча и Дижон.

# 512
  • пак на Рив Гош
Аз много харесах и Дижон, и Бон.
И двата се обикалят лесно и приятно. В Дижон има един маршрут за разглеждане на града, Le parcours de la chouette (маршрутът на кукумявката), който минава през по-забележителните места.
Ние се отбихме също и в един магазин/музей за горчица:
https://www.fallot.com/

# 513
  • София
Благодаря! Ще прегледам Анси, Дижон и Бон 🙂. Всичко няма да стане - ще трябва да избирам, което ми е много трудно 🤣
Колата не е изключена, но предпочитам (по ред причини) да я избегна по възможност.

# 514
  • София
Бург ан Брес остави в мен очарователно впечатлетие

# 515
Благодаря! Ще прегледам Анси, Дижон и Бон 🙂. Всичко няма да стане - ще трябва да избирам, което ми е много трудно 🤣
Колата не е изключена, но предпочитам (по ред причини) да я избегна по възможност.

Аз не разбрах, че ще бъдете без кола. Не знам как се стига до Бон тогава. То е малко градче. Предполагам, че Дижон и Анси са по-подходящи тогава.

# 516
  • пак на Рив Гош
Има директни влакове от Лион, гара Part Dieu до Бон, пътят е около час и половина.
Лион - Дижон е около 2 часа с влак.
Дижон- Бон е около 30 минути.
А може и да се направи Лион - Дижон - Бон - Лион в един ден, ама ще е повече препускане. Но, зависи от групата и начина на пътуване.

# 517
Аз в моя живот си имах една мечта - да видя Прованс. И както си му е реда, най-голямата мечта остава винаги за после. Обиколихме много и все не оставаше време за Прованс. Е, купих билети за следващата година, и от края на юни до средата на юли имаме 14 пълни дни с кола под наем. Кацаме и излитаме от Лион. Умишлено го предпочетох пред Ница, където сме били, обиколили крайбрежието и не искаме да се бутаме в морския туристопоток.
Отиваме основно за лавандуловите полета, но и за архитектура, малки селца и градчета, хубава храна и природа. Обожаваме Тоскана и обичаме да се скитаме ей така по пътищата за снимане и хапване.
Тепърва ще скицирам маршрут. Ще целя 3 до 4 места за спане максимум. Но бих била благодарна да дадете мнение къде и какво сте видели в региона и наистина си заслужава. И къде ще е удобно да търся настаняване. Като съм склонна дори да стигнем до Каркасон, което е много извън... Ние пътуваме доста.

# 518
  • пак на Рив Гош
Аз бях избрала Систерон като "база" за нашето пътуване из Прованс преди (малееееее!) 13 години. Аз много харесах Екс-ан-Прованс и Арл, както и няколко селца в околностите- Люрс, Маноск, Форкалкие.
В блога си имам 3 поста за нашето провансалско пътуване:
https://marmottesetchocolat.com/blog/2012/09/deux-semaines-en-pr … vence-part-i.html

Каркасон също много ми хареса, както и други градчета по катарските земи. Но той е по-далече.

# 519
Прованс е широко понятие. На мен също ми беше мечта и тази година през април, благодарение на ремонта на банята у дома, я осъществих отчасти. Бяхме отседнали в Авиньон и за две седмици видяхме доста неща в околността, но остана и много за гледане. Бяхме в Оранж, Салон дьо Прованс, Сейнт Реми, Пон дьо Гар, Арл, Горд и Везон ла Ромен. И един лавандулов музей. Всичко препоръчвам. Много ми похвалиха Baux de Provence, но не стигнахме до него. При първа възможност мисля пак да отидем в района. Самият Авиньон също много ми хареса, ходихме и на един театър със сина ми.

# 520
  • София
Ние бяхме една седмица във вила близо до Апт и Русийон. Оттам ходихме в близката околия и Авиньон - основната задача бяха лавандуловите полета 🤣 и почивка. Преди вилата бяхме в Екс, който много ми хареса и ни беше удобен от полета до Марсилия.
След това минахме през Арл, после за 2 дни в едно крайбрежно курортче посока Монпелие (но нямахме време)  и накрая за кратко Марсилия. Навсякъде беше прекрасно!

# 521
  • София
Може ли да ми кажете през средата на август има ли все още лавандулови полета цъфнали или отдавна са приключили?

# 522
  • пак на Рив Гош
Няма, лавандулата цъфти обикновено между средата на юни и средата на юли.

# 523
Здравейте, някой бил ли е в Креси?

# 524
Здравейте. Ако някой е посещавал Etretat или околността, би ли споделил място за настаняване, моля? Мерси предварително.

Общи условия

Активация на акаунт