КЛУБ "Чакащи - 40+"

• 136 648
  • 809
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте на всички дами от клуба -"40+",каквато съм и аз.
Към Lisisko: Добре е че сте посочили неизвестен произход. По съвет на социалната и ние, преди време, поправихме така декларацията си и радостта веднага (до 1 месец) дойде при нас(като преди това бяхме чакали около година). Нашето слънчице е с известна БМ, но неизвестен баща - не е посочено в удостоверението за раждане . Такива деца наистина има много и те са в графа - неизвестен произход. Нашето момиченце беше на 1г.10м., когато си я взехме.
Така че - малко ви остава. Пожелавам ви скорошна, пролетна -  bouquet Simple Smile

# 106
...днес отидохме в "нашето" ДСП И депозирахме декларация, с която правим някои промени,а именно-освен едно,може и две деца,възрастта,която бяхме посочили-от 6 мес. до 1 г. и 6 мес.,променихме на "от 1 месец до 2 годинки, и последна промяна-посочихме, освен български, и неизвестен произход...

Още една идея да напомните за себе си Simple Smile: Ние разпечатахме 28 снимки с нашия прекрасен лик  Laughing (тримата с кучето, в цял ръст) и ги дадохме на социалната да ги разпрати във всички РДСП... После ни казаха, че фотото е изиграло голяма роля за това да ни изберат (самото наличие на такова...)...  Simple Smile

Dor4eto48, Aprelia, добре дошли! Simple Smile
Dor4eto48, аз не съм от Варна, но съм почти сигурна, че навсякъде изискват такава декларация за платени данъци и такси. Просто отиди в агенцията и попитай за списък с всички документи, които са ви необходими за кандидатстване...

# 107
Dor4eto, на нас не са ни искали бележка за платени данъци, но и ние не сме от Варна. Ако неплатените данъци те притесняват най-добре е да попиташ в агенцията, както те е посъветвала Chandra.

# 108
... неизвестен ми е странно като понятие newsm78

хм, като пояснение, от личните ми наблюдения (без претенции за достоверност спрямо практиката на социалните да квалифицират произхода, която като цяло ми се струва не съвсем последователна) неизвестен е произходът на дете с известна майка от бг произход и неизвестен баща, както и намерените деца, разбира се, там е обективно. ако майката е от ромски произход, а бащата е неизвестен, произходът е ясен за социалния доклад. на същия принцип жена от ромски произход на 16-17 години в социалния доклад е нормално да се води безработна, въпреки че трудовата дееспособност в България настъпва на 18 ... мило, нали.

по повод разнообразните етноси, които битуват по нашите ширини, да ви разкажа - приятелка, бг туркиня, когато й разказах за осиновяването, клиширано възкликна "сигурно е много трудно, много ли чакахте?" и допълни, че имала близки в семейстото, които също осиновили, много чакали, над три години ... нали разбирате, нейните близки, от турски произход, са чакали за дете от същия произход като техния, не за българче ... не допускам, че деца от еврейски, арменски или руски произход се срещат по-често ...

# 109
ако майката е от ромски произход, а бащата е неизвестен, произходът е ясен за социалния доклад.

Според мен и в този случай произходът е неизвестен, тъй като той се формира и от бащта, както и от майката - нали затова съществува  понятието смесен произход, когато произходът на бащата и майката е различен.
Това е по мое наблюдение, което също не претендира за 100%-ва достоверност. Всичко е много относително и субективно, струва ми се.

# 110
и последна промяна-посочихме, освен български, и неизвестен произход...
В социалните доклади много рядко ще прочетете, че ПРОИЗХОДЪТ на децата е "неизвестен" - такъв има единствено, ако и двамата биологични родители (БР) не са известни (детето е намерено някъде) или ако  биологичната майка (БМ) или и двамата БР са се отказали да декларират произхода си...
Изобщо, произходът на БР е този, който ТЕ ЛИЧНО декларират.

ако майката е от ромски произход, а бащата е неизвестен, произходът е ясен за социалния доклад.
Според мен и в този случай произходът е неизвестен, тъй като той се формира и от бащта, както и от майката - нали затова съществува  понятието смесен произход, когато произходът на бащата и майката е различен.
Това е по мое наблюдение, което също не претендира за 100%-ва достоверност. Всичко е много относително и субективно, струва ми се.
Ами да, логично е да е така, но и моите наблюдения се покриват с тези на Велла. Социалните гледат на този аспект малко като евреите Wink и според тях важи принципът на майката. При баща неизвестен, ако майката на детето е от:
   -  български произход, детето се води с български произход (произходът на бащата не е отразен, той може да е и ромски и всякакъв), а ако тя е от
   -  ромски произход, тогава и детето се записва с ромски произход (произходът на бащата не е отразен, той може да е и български и всякакъв)...
В тези случаи за "смесен произход" не може да става дума, тъй като бащите са неизвестни. "Смесен произход" се записва само, когато има информация и за двамата БР...

Излиза, че за кандидат-осиновители, които задават като ограничение "български произход", всъщност е е важен единствено произходът на МАЙКАТА. Ако тя е българка, а таткото от ромски произход, този вариант се приема,...  но ако майката е ромка, а бащата от български произход, този вариант се отхвърля...  Confused

Нарочно пиша толкова подробно, с толкова повторения, защото често имам чувството, че хората не се замислят, какви конкретни ограничения поставят с изискванията си...

# 111

Hug Hug Hug
                  Здравейте , Мили Дружки!!!
          Вече 1 седмица сме си в къщи... newsm03 newsm53 и Направо не знам на кое Небе съм....та затова чак сега успях да седна .... Joy
         Както се казва - и аз вече трябва да се отпиша от темичката... Embarassed, но понеже аз я започнах... няма да се отървете от присъствието ми съвсем...ще ви чета редовно и ще пиша , когато имате нужда от моя опит или подкрепа- така , както Вие бяхте до мен през тези така понякога очайващо и непоносимо дълги месеци ... newsm51 smile3501  love001 Hug
      А иначе не мога да не споделя - Нашата Бебешка Госпожица - Деница , скоро ще направи 1.4м  и за тази седмица ни заля с толкова положителни емоции , отпусна се и вече вършее из къщата с пълна сила Joy За щастие с храненето нямаме проблеми , също и с контактуването -  вече свикна и с Тати и с Баба.А и аз взех да задобрявам със памперсите  LaughingДано и времето се оправи, че вече ни е време за разходки ....
             Гледам я и понякога още не мога да повярвам , че е Истина и че ми се случи Това Чудо!!!ОБИЧАМ ВИ и ви Пожелавам от цялата си Душа- Спокойствие и Вяра - по пътя към Вашето Щастие Praynig Peace Hug

# 112
  • Някъде в България
 smile3501  love001 Бъдете щастливи!

# 113
  • у дома
Бъдете здрави и щастливи!

# 114
Браво Сара!  Grinning А госпожицата ми е адашка - страхотно!...Simple Smile

# 115
  • София
Sara, smile3501!!! Бъдете щастливи!

# 116
  • Колибите
Честита, Сара!
Бъдете много щастливи Hug!

# 117
Благодаря ви за топлото посрещане момичета! Скоро да гушкаме малките човечета  Praynig Има ли някой от варна, че имам някои въпроси newsm78 На първо време мога да запитам и вас, има ли изискване да представиме декларация или някакъв друг документ, че сме си платили всички местни да речем данъци? Ние не сме ги платили поради разни причини Rolling Eyes и това ни спира единствено да подадем вс документи Sick
Да, за София искат такъв документ и без него не те регистрират. (Още един начин за пълнене на хазната Simple Smile

# 118
И честито на Сара!!Да сте здрави и много щастливи!

# 119
Благодаря ви за отговорите момичета  bouquet  Hug Ъук в Декларацията /за Варна/ не зачитам това да е сред изсикванията но знам ли в по-късен момент може и да стане  Sick
Сара честита ви радост у дома   bouquet  Hug Смея ли да попитам с какъв произход е девойката?
Ние също държим на Българския такъв но от четеното дотук из форумите разбирам, че това е трудна да не кажа невъзможна работа т.к из тези соц заведения почти липсват деца от Бълг произход Confused

Общи условия

Активация на акаунт