КЛУБ "Чакащи - 40+"

• 136 716
  • 809
  •   1
Отговори
# 585
Наскоро позната осинови детенце на 1,8г., гледано в приемно семейство...

# 586
Sonita75 и нас ни бяха предложили дете от приемно семейство но ние дадохме отказ(имахме си причина). Но ми направи впечатление, че дедето има изградени навици, общува с възрастните без да се притеснява и беше много привързано към приемната майка, която наричаше баба, тъй като тя беше по-възрастна.

# 587
Практиката напоследък е изоставените деца да се отглеждат в приемни семейства. Моето дете го осиновихме след като 6 месеца почти бе гледано в професионално приемно семейство. Цял живот ще съм благодарна на жената , дала топлина и уют в дома си на дъщеричката ми.
Единствения проблем е че детето ми все още продължава на моменти да търси "баба".. за щастие те отшумяват.. все по-често търси "мама" ,което ме кара да се усмихвам.

# 588
Аз да дам отчет:  Laughing
Минахме курса, много сме доволни и двамата със съпругът ми.
Изключително полезен!Отидете няма да съжалявате!
Обаче нашата социална напуснала, днес ходихме да се
запознаем с новата и в четвъртък очакваме посещението и.
Срокът ни е до 23.02.Дотогава трябва да е готов докладът.
 Hug Успех на всички!

# 589
Момичета да ви се отчета, нашето чакане преключи след 1 година, вече сме родители на девет месечно момиченце на име Дария, в къщи сме от две седмици се гледаме!Много е вълнуващо всичко особено в началато, вече се адаптираме и започнахме да казваме разни срички първата думичка - тате, първото зъбче расте от долу, бяхме болни, но вече сме по добре, ходим на разходка и водим я на гости на баба и дядо, мисля, че тя вече разбира, че е у дома си!Да си майка е доста изтощително , от две седмица снощи спах за първи път добре, може би и тя, беше доста неспокойна въпреки, че си поспива добре, се буди, често с плач, но като я взема и гушна се усмихва, доста е свикнала вече с мен и ме търси, което е невероятно!Прегръщам ви всички и ви пожелавам да гушнете скоро вашите бебчета!Целувки от мен и от Дария!

# 590
Момичета да ви се отчета, нашето чакане преключи след 1 година, вече сме родители на девет месечно момиченце на име Дария, в къщи сме от две седмици се гледаме!Много е вълнуващо всичко особено в началато, вече се адаптираме и започнахме да казваме разни срички първата думичка - тате, първото зъбче расте от долу, бяхме болни, но вече сме по добре, ходим на разходка и водим я на гости на баба и дядо, мисля, че тя вече разбира, че е у дома си!Да си майка е доста изтощително , от две седмица снощи спах за първи път добре, може би и тя, беше доста неспокойна въпреки, че си поспива добре, се буди, често с плач, но като я взема и гушна се усмихва, доста е свикнала вече с мен и ме търси, което е невероятно!Прегръщам ви всички и ви пожелавам да гушнете скоро вашите бебчета!Целувки от мен и от Дария!
Simple Smile  bouquetЧестито!!! Да е жива и здрава малката принцеса и вие също-да и се радвате! Връщам се 3г. и половина назад и си припомням онези незабравими мигове-първите дни у дома-истинска вихрушка от емоции ме обзема.

# 591
Честито Anajens_bebe!   bouquet
 Да ви е жива и здрава и много да ви радва!

Момичета да попитам 2 годишният срок от кога се брои от вписването в регистъра , нали? newsm78

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 18:41 от kartiche

# 592
Прекрасно!Да сте живи и здрави, само красиви моменти!
Ние си взехме заповедта и чакаме вече...

# 593
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ ЧАКАЩИ И НАСТОЯЩИ МАМИ
Аз съм нова тука и прочетох с трепет и сълзи на очи Всички ваши радости и тревоги.
На всички,които вече е изгряло слънце в техния дом ЧЕСТИТО
Аз също бях мама,но съдбата ми отне миналата година единствения ми син на 18 г при катастрофа.
Сигурно съм най-възрастна тук на 46-7 г
Време ми беше за внуци,но сега мисля да подам документи за детенце.
Ние със съпруга ми заминахме за чужбина-да избягаме от празният ни дом крещящ от спомени.
Ще се върнем за 6 м на Георги в края на април и тогава ще подадем документи.
Моля дайте ми съвет за колко голямо дете  да кандидатстваме.
Никога през ум не ми е минавало,че ще ни сполети такова нещо.
Пиша и плача,защото няма такава болка.
Благодаря предварително.
Емилия

# 594
Здравей Емилия, стана ми тъжно като прочетох написаното и затова много исках да споделя с теб подобна история на една друга майка в подобно положение! Всъщност истината за съвета,който искаш има две страни! Решиш ли да осиновиш по-голямо дете , ще трябва да си готова да приемеш и неговата история с всички тревоги и последствия от живота в институция! Затова ще ти трябва подготовка от специалист! А малките деца имат същите проблеми , но по-малки! При всяко положение какъвто и  избор да направите със съпруга си, трябва сте готови за много любов!  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=373945.msg10315161#msg10315161
Не зная дали си чела историята на mamemo , но мисля че ще ти помогне в избора!
Стискам Ви палци !

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 15:42 от mama merita

# 595
  • София
Здравей emilia8698, много съжалявам за това, което те е сполетяло и за болката, която изпитваш  Hug Искам да те успокоя, че съвсем не си най-възрастната тука, аз в момента съм на 47 години и преди почти 7 месеца осинових моето слънчице - една прекрасна девойка на 4 годинки. Колко голямо дете ще осиновиш зависи от това как се чувстваш ти самата и доколко си подготвена за сблъсъка с един много различен свят - този, на децата расли в институция. Хубаво е да прочетеш повечко тука, за да можеш да си по-обективна в очакванията си. Във всеки случай възрастта на която си в момента не пречи да осиновиш дете и на 2,5 - 3 годишна възраст, всичко зависи от емоционалната ти нагласа. Мama Merita ти е писала, че колкото е по-голямо детето, толкова по-продължителна и по-трудна е адаптациата му в семейството, но това не бива да те плаши - с постоянство и с много любов всичко се постига. Желая ти успех!   bouquet

# 596
Благодаря на всички за съветите,утре ще започнем с документите.Вече се прибрахме окончателно в България.Надявам се всичко да е наред и да можем да се наредим на опашката за щастие.
Иначе ми предлагат дете ВЕДНАГА срещу 10 000 е
За съжаления нямам тези пари, а и не ми се иска да бъда част от този фарс.
Успех на всички чакащи за щастие,защото това е смисъла на живота.

# 597
Късмет Ви пожелавам emilia8698! Дано има повече хора като вас ,които да не поддават на предложения за плащане. Може би тази порочна практика няма да се изкорени напълно, но се надявам поне хората с желание да си платят за дете да останат толкова малко ,че този "бизнес" да стане непечеливш и желаещите да го практикуват сами да изчезнат.
Преди 2 г. след една среща в голяма компания, се оказа че съм се отзовала сред хора, които се занимават с т.н. уреждане с  дете. Бяха ми отправили предложение чрез мои познати. Ние вече си имахме нашето детенце и си дадох сметка че не бих я заменила с никое друго дете.   

# 598
Добре де, говорите за предлагане на дете срещу пари и как това щяло да изчезне. А вие и двете, когато ви предложиха, какво направихте, подадохте ли  сигнал някъде? Щото то така да си чешем езиците по форумите е лесно, но практиката няма да спре, ако самите тези, които твърдят, че са имали подобни предложения, не подадат сигнал, където трябва. Иначе всичко си остава бла бла бла.

# 599
Добре де, говорите за предлагане на дете срещу пари и как това щяло да изчезне. А вие и двете, когато ви предложиха, какво направихте, подадохте ли  сигнал някъде? Щото то така да си чешем езиците по форумите е лесно, но практиката няма да спре, ако самите тези, които твърдят, че са имали подобни предложения, не подадат сигнал, където трябва. Иначе всичко си остава бла бла бла.
Сигнал се подава когато можеш да се предоставиш доказателства.

Общи условия

Активация на акаунт