КЛУБ "Чакащи - 40+"

• 136 681
  • 809
  •   1
Отговори
# 615
Юлка, значи е време да започнете да напомняте на социалните за себе си... Simple Smile Като за начало можете да отидете при инспекторката и да помолите да прочетете доклада - разкажете просто, че при широката рамка, която сте поставили все още нямате обаждане и искате да се уверите, че всичко в доклада е ок. Вие имате право на това!... Simple Smile После можете да направите някои дори "козметични промени" в изискванията, защото в този случай ще се наложи на всички РДСП да ви извадят папката, за да ги добавят и така има голяма вероятност да се сетят за вас. (Често кандидатите получават писмо много скоро след декларация за промени)... Добра идея е просто да изберете някоя симпатична ваша обща снимка, да я разпечатате 28 пъти (ако сте задали всички РДСП) и да я дадете на вашата социална с молба да я разпрати на останалите РДСП. Тя може да опита да ви откаже, но всъщност няма право. При нас това изигра много положителен ефект и социалната инспекторка от РДСП, в което беше вписана дъщеря ни каза, че снимката много е повлияла при избора... Simple Smile (нашата дъщеричка е вече от две години у дома) Успех!:) Hug

# 616
Чандра,всичко това го направих миналия месец,от "без значение "на "абсолютно никакво значение "За пол ,етнос и произход.Срещнах се и с директорката на софийското РДСП тя беше много мила пожела да й занеса наша снимка ,но само за тях защото имали проблем с куриерите и скоро нямало да могат да я разпратят до другите РДСП-та ,"а и може да не се наложи"(ти как би го разбрала).Колкото до доклада имам копие от него дадох го на психоложката от "Анимус" която ни води обучението и тя каза че доклада е добър само на едно място социалната нещо си противоречала с предходна констатация но това да не ме притеснявало защото било маловажно , Cry newsm78 Cryиначе доклада бил супер.Нейния също е много положителен така че не знам какво да мисля. Чопли ме от вътре да отида пак но се страхувам да не стана досадна ,и да ме отсвирят съвсем.

# 617
Юлка, аз си мисля, че винаги е хубаво човек да напомня за себе си - възпитано, вежливо, но да се появява от време на време... Simple Smile И бих настоявала да изпратя някак снимки...  Какво е противоречието в доклада??... Стискам палци!  Hug

chochi_78 , успех и на вас!:) Дано не чакате дълго! И ние скоро ще сме във вашата ситуация, само дето сме на повече годинки... Simple Smile Стискам палци!!  Praynig

# 618
Аз, след като чакахме година и половина, написах изрична декларация, че нямаме претенции за произхода. След още малко чакане,  извадих телефоните на РДСП и започнах да се обаждам и вежливо да питам, дали се е получила информацията че нямаме претенции за произхода. След десетина дни получихме писмо.

# 619
Здравейте! Искам да попитам може ли да искам преглед от лекар специалист и да не се доверя на заключението на педиатъра,което първоначално ми представиха.Казаха ви,че първо трябна да дам съгласие, за осиновяване а после да го преглеждам.Това ми звучи малко абсурнно.Какъв точно е реда ,ако въобще има такъв.

# 620
Нямам представа законово как стоят нещата. Децата са поверени на персонала в дома, те преценяват кое е в техен интерес и кое -не. Като се замислиш - ако всеки тръгне да ги подлага на медицински прегледи защото може и да осинови, но пък кандидат- осиновителите също трябва да са наясно и не е редно да осиновят на сляпо. На мен не ми разрешиха да го снимам, преди да потвърдя, че ще го осиновя. Решението го взех на петата минута и когато пътувах със социалната към техния офис, за да подам молба до съда, се чудех какви ги върша?! Добре, че такива ги свърших!!! Елегантното решение на проблема е да отидеш на следващата среща с някой твой доверен педиатър/специалист, ще го представиш за много близък, няма нужда да се разбира, че е лекар. Нека той/тя да прегледа детето на място, ако трябват допълнителни изследвания би могло да се обсъди с лекаря на дома и социалния работник, където може да изразиш опасения, че имаш съмнения за истината в доклада. Длъжни са да предоставят цялата истина за детето. Докато чаках дата за делото и ходех в дома, често се засичахме с едно семейство, което щеше да осиновява едно момиченце. Те така си доведоха педиатърка, която установи, че детето има хроничен отит, за който нищо не беше посочено. Това не е причина да не осиновят детето, но поне се започна лечение на проблема, то на 1 годинка как да каже, че си го боли. Като цяло мисля, че в много домове разрешават друг лекар да погледне детето на място и не се дразнят от такова искане. Ако при теб нещо са се издразнили - действай умно. Наличието на сериозни и тежки заболявания, които да повлияят директно на решението на кандидат-осиновителите и да са в разрез с тяхното  посочено в доклада желание, не би трябвало да липсват от доклада за детето.

# 621
 Копирам го и тук, вижте:
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2013-05-31&article=452848

Момичета, само аз ли забелязах че според изказването на този господин Гочев , кандидат осиновителите са по-малко от децата за осиновяване и това само в тяхната дирекция  . Ние какво чакаме тогава 42 здрави дечица,още 56 с някакви заболявания а там сме вписани само 36 кандидат осиновители е това ако не е порадоксална новина    smile3516 smile3515 smile3511 smile3514  

# 622
Спокойно, Юлка,

Това са всички деца, освен ако не сте съгласни да осиновите тинейджър?

# 623
Мамо Ира,вярно че това са всички деца ,но в Добрич има три дома в един е до 3г. другия от3до7 така че вероятно само една трета от децата са тинейджари  ,не успях да намеря по-точна информация но и самият г-н Гочев казва че 4 бебета са вписани само през април в регион Добрич.Пожелавам на всички ни, социалните по региони наистина да се размърдат и да ни срещнат по-скоро с нашите деца. smile3541 newsm32 Two Hearts

# 624
И ние чакаме...вписани сме във всички 28 общини...и какво?
Е няма оправия в тая тъпа държава!  #Cussing out

# 625
  • Колибите
Юлка, Тути, прочетете внимателно поста на Чандра Ден и действайте според нейните съвети. Запазете спокойствие и проявете търпение. Действате уверено и спокойно.

# 626
Момичета, знам че чакането е изнервящо , но се успокойте. За да ви предложат детенце, трябва законово да изтекат 6 мес от вписването ви в регистъра.След изтичането им можете да почнете да звъните. Нашите 6 мес изтекоха през м. септември миналата годнина, октомври вече са ни били преложили, но тк сме били втора двойка кандидат-осиновители, получихме известието чак през ноември, а от декември сме вече трима у нас плюс кучето.
А и за да предложат всяко едно дете ,то трябва да е след 6ия му месец.
Според мен нещата при социалните се раздвижват доста напоследък.
поздрави и бързо чакане

# 627
 vasilevag, не е необходимо за кандидат - осиновителите да изтекат 6 месеца от вписването в регистъра.
Момичета, много е изнервящо това чакане, но имайте търпение. Ще дойде този прекрасен, когато момент ще получите добрата вест.  Hug

# 628
Не е необходимо и детето да е навършило 6 месеца. Нашият син беше на 4,5 месеца, когато получихме писмото. Ние бяхме второто семейство избрано за него. Биологичната майка беше подписала декларация за отказ още при раждането.

# 629
Къртиче, в много РДСП не допускат консултация с външен лекар дори до изписване на детето... Стискам палци!  

Знам, че чакането е тежко, но... не се изнервяйте от глупости... Не знам, какъв журналист е писал това, но в материала има много подвеждащи моменти, от които незапознатите биха си съставили съвсем погрешна картина:

"Осиновителката настоявала да вземе хлапето преди време, тъй като живеела сама." - Това конкретно хлапе ли? Настоявала?

"Тя си избрала момиченцето и процедурата била задвижена." - Избрала?

"Гочев изрази недоумение от случая, защото по процедура в рамките на месец одобреният осиновител или семейство имат възможност да се срещат с детето." - В интерес на истината въпреки, че кандидатите в това РДСП подписват план за минимум четири срещи с детето, в ДМСГД Добрич реално те получават право само на ДВЕ срещи с детето до подаване на исковата молба (при това без допускане на роднини, родители, лекар и т.н. - само кандидатите). Това се спазва много стриктно и било вътрешен правилник....

"Към момента в регистъра за осиновяване в Добричко са вписани 98 деца, като 42 от тях са здрави, а другите 56 имат различни заболявания. Само за април в списъка са вписани 4 бебета." - Както по-горе са писали, изобщо не се пояснява, къде са настанени децата, на каква възраст...

В данните на дирекцията фигурирали в края на април 36 семейства, които кандидатстват за осиновяване на дете, добави още Гочев."  - Какви са тези семейства? Кандидати в момента в осиновителна процедура, кандидати от Добрич или от цялата страна?... Нали имало вече единен регистър...

Успех на всички!  

Общи условия

Активация на акаунт