Грижи за косата - 87

• 74 516
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • в Кошера
И аз ако може тук да попитам къде извън нета мога да си закупя този Тривитаминол?  Praynig

Във всяка ветеринарна аптека  Peace

# 76
Искам да попитам обаче за какво служат/как действат/ оцета и ракията, защото и много познати ме питат и мислейки никой не знае и не може да отгатне.

Не правя тази маска, но по принцип оцета е за блясък, а ракията за "загряване", за да подейства по-добре маската.  Peace

# 77
Искам да попитам обаче за какво служат/как действат/ оцета и ракията, защото и много познати ме питат и мислейки никой не знае и не може да отгатне.

Не правя тази маска, но по принцип оцета е за блясък, а ракията за "загряване", за да подейства по-добре маската.  Peace
благодаря за отговора! Но не е ли газта за блясък? И ако не е - за какво тогава е?

# 78

благодаря за отговора! Но не е ли газта за блясък? И ако не е - за какво тогава е?

Вярно, че и газта е за блясък.  newsm78

Незнам ама ми се струва, че където има газ има и оцет  Laughing

Нали се сещаш за прословутата маска "газ, мас и оцет"  newsm78 Laughing

Слагай си оцет няма да ти навреди - едно време баба ми си спомням, че след като си изплакнеше косата я обливаше с разреден оцет за блясък и мекота... аз не съм пробвала, защото на мен ми мирише, но тя се кълнеше, че има ефект и без тази "процедура" не излизаше от банята.  Laughing

# 79

Вярно, че и газта е за блясък.  newsm78

Незнам ама ми се струва, че където има газ има и оцет  Laughing

Нали се сещаш за прословутата маска "газ, мас и оцет"  newsm78 Laughing

Слагай си оцет няма да ти навреди - едно време баба ми си спомням, че след като си изплакнеше косата я обливаше с разреден оцет за блясък и мекота... аз не съм пробвала, защото на мен ми мирише, но тя се кълнеше, че има ефект и без тази "процедура" не излизаше от банята.  Laughing
Grinning благодаря!   bouquet

# 80
Оцетът помага за по- лесното измиване на маслата от косата.  Grinning

Ракията загрява и отваря порите, за да проникнат съставките по- добре.

Газта е за блясък, да.

# 81
Газ, мас и оцет си от всякъде за борба с въшки, като газта е да ги убие, като същевременно ти изгаря и скалпа,  а маста и оцета, по лесно да падат от косъма.
Както и да е, аз от години си ползвам златното - жълтък и зехтин. Много добра маска.

# 82
Оцетът помага за по- лесното измиване на маслата от косата.  Grinning

Ракията загрява и отваря порите, за да проникнат съставките по- добре.

Газта е за блясък, да.
Peace Само да добавя, че алкохола (ракията или какъвто друг сложите, аз слагам коняк) също помага за по-лесното измиване на маслените съставки.

Извинете за нахлуването, чета ви отдавна, но имам нужда от съвет.  Embarassed
С косопад съм от август, вече 6-ти месец. Традиционно есенния косопад при мен продължава до ноември (пролетта за щастие ми се разминава), но този път наистина продължи прекалено дълго. От месец някъде се поуспокоиха нещата, но все още си ръся косми. Пробвах много неща - добавки вътрешно, маски, скъпи продукти и бабини рецепти, подстригване - косъма ми стана доста плътен, косата расте изключително бързо, но ...
Искам да се консултирам с лекар - дерматолог или ендокринолог ми трябва? Доколкото прочетох в нета хормоналните изследвания не се покриват от здравната каса, така или иначе ще ги пусна преди да си запиша час, кои хормони се изследват? Някой правил ли е подобни?

# 83
Освен коспопад, някакви други симптоми имаш ли. Чупливи нокти, умора, сърцебиене, промени в цикъл, смяна на настроения, раздразнителност и т.н.
Ако е само косопада и дерматолог ще свърши работа, но ако са повече неща ендокринолог, а и той ще прецени кои хормони да пуснете. Някои се поемат от касата, стига да си с направление при специалиста.

# 84
  • в 1001-та нощ
кака Лара  Peace най-добре отиди на лекар и не си самоназначавай нищо  Peace косопадът може да е симптом на нещо друго, примерно дефицит на желязо  Peace

още повече, че при теб е намалял и поприключил, след като спре погиването на косми - продължават да падат - вече погиналите по-рано - от погиването до падането на 1 косъм минават 2-4 месеца, най-вероятно при теб поприключат нещата и скоро ще се радваш на новите растежи  Peace

можеш да отидеш на лекар, най-малкото, за да си спокойна, а паралелно можеш да вземеш лосион/ампули за стимулиране на растежа и добавки за това  Peace стига да нямаш някакви противопоказания  Peace

# 85
Merlin_B, от изброените нямам оплаквания, но още след раждането се сдобих с пубертетско акне, въпреки, че отдавна я минах тази възраст. По-скоро то ме наведе на мисълта, че хормоните имат пръст в цялата работа.

a.l.e.n.a,   bouquet не знаех за тази времева разлика между погиването и падането. Може би наистина идва краят Laughing Иначе от растеж не се оплаквам, новите 'попълнения' вече са на по 4-5 см Crazy А нали и след падането на косъма имаше някакъв мъртъв период и чак тогава пониква новия косъм...

Благодаря за включването и на двете   bouquet

# 86
Здравейте момичета! От две седмици използвам ''елексира'' с тривитаминол, веднага забелязах променя в косата си, стана някак по гъста, мека и не се омазнява на другия ден.. доста съм доволна, НО както винаги има едно ''но'' при мен, от както използвам тази маска косата почна да ми капе много, и това малко ме плаши, чудя се дали да спра с тази маска, при вас имало ли е такива случаи, вие какво мислите?? Надявам се да не съм ви досадила с въпроса, но доста ме притеснява.   Rolling Eyes

# 87
potrebitel22 , ползвала съм и Seri Cristal Кристали за коса 50ml и Seri Силикон за коса против цъфтеж 50ml има си разлика ..... силокона е по-добър и по-икономичен ... консистенцията също се различава , силокона е по-концентриран от кристалите  Peace

Дачита, обръщала ли си внимание каква е разликата в състава? "Силикона" няма водна база ли? Можеш ли да предположиш защо само тази фирма има такъв продукт в асортимента си, щом действа по-добре - по-труден е за употреба? Доста е учудващо, че никоя друга компания  не се е възползвала от възможността да предлага  още един един продукт в линиите си...

***Ди*** не мога да коментирам продукта. Съставките се подреждат по ред, който показва количеството им във формулата, от най-високо към най-малко. Тези формули ми изглеждат на мен поне разбъркани, примерно балсама освен вода има най-много парфюм?! шампоана освен вода има най-много емулгатор?! просто нямат смисъл за мен тези формули.

Мед и канела много измит, като за 1.50лв шампоан.

# 88

***Ди*** не мога да коментирам продукта. Съставките се подреждат по ред, който показва количеството им във формулата, от най-високо към най-малко. Тези формули ми изглеждат на мен поне разбъркани, примерно балсама освен вода има най-много парфюм?! шампоана освен вода има най-много емулгатор?! просто нямат смисъл за мен тези формули.

Мед и канела много измит, като за 1.50лв шампоан.
Много благодаря за отделеното време и отговора   Wink
 Това са продуктите, за които прочетох доста суперлативи, но за пръв път реших първо да питам, а след това да купувам:
http://manentail.com/products/deep-moisturizing-shampoo-2/
http://manentail.com/products/deep-moisturizing-conditioner/
MissNellie  bouquet

# 89
Ясно.. значи няма да го взимам Grinning А относно маската с тривитаминол - газта откъде се купува? Wink

Общи условия

Активация на акаунт