До къде ни стигат парите и причина ли са те за дразги между нас

• 38 725
  • 712
  •   1
Отговори
# 570
  • България-Швейцария
А защо да ти се промени живота се възприема като нещо лошо, та всички се напъват да не им се е променил? newsm78
По отношение на работата - ако жената се изявява в силно конкурентна среда, направо са си драма промените.
Има едни такива трудно достижими, но особено проветриви места, на които ако не си up and running веднага следващият те измества безскрупулно, особено пък ако усети, че в момента си уязвим.

# 571
Аз, като родила на 31 год., си признавам съвсем чистосърдечно, че първата година и половина ми беше адски трудна и депресираща. Не заради липсата на развлечения специално, а заради цялостната промяна в начина на живот. И липсата на време, което да е посветено само и изцяло на моята персона. Не че сега е по-различно положението, но... свикнах и за момента се примирих.

+ 1, родила на 29.
Специално за себе си, ако можех да върна времето назад и ако знаех, че ще искам да остана с 1 дете, щях да родя след 33. За мен плюсовете да родиш в по-късна възраст са неизмиримо повече от колкото да родиш рано.

Като чета наистина има значение и какво си е детето, моята не е от лесните - Краси беше писала, че е научила прохождащото си дете, да ходи, да ходи и да се връща при нея.
Е моето не подлежи на абсолютно никаква "дресировка", такава е от раждането си. И сега като гледам майки как си водят дечицата за ръка, спокойно много им завиждам, много искам и аз така, на 3 г. ще стане скоро и повче от 2-3 мин. не съм успяла да я водя за ръка. Да стои кротко в ресторант - абсурд, в такъв филм ме вкарва, че не Благодаря, но факт е, че с порастването й става все по-лесно.

# 572
  • София
А защо да ти се промени живота се възприема като нещо лошо, та всички се напъват да не им се е променил? newsm78
По отношение на работата - ако жената се изявява в силно конкурентна среда, направо са си драма промените.
Има едни такива трудно достижими, но особено проветриви места, на които ако не си up and running веднага следващият те измества безскрупулно, особено пък ако усети, че в момента си уязвим.
Тия от бързата писта са друг случай. Аз имах предвид какъв е смисълът от надприказването тук как животът, разбираш ли, не се променял с децата. Че са драматични промените е ясно, само се пречупват през различна гледна точка.

# 573

Специално за себе си, ако можех да върна времето назад и ако знаех, че ще искам да остана с 1 дете, щях да родя след 33. За мен плюсовете да родиш в по-късна възраст са неизмиримо повече от колкото да родиш рано.

М, аз така мислех преди да родя. Сега като единствен плюс на късното родителство виждам това, че мога да разкажа на детето си един куп интересни неща, които една майка на 20 не би могла. И че съм по-мъдра, може би, не избухвам, не истеризирам, броя до 10, преди да кажа нещо. От друга страна на 20 едва ли щях толкова да се тревожа, да организирам, да държа под контрол и да се вторачвам в детайлите. Мисля, че при всички положения би ми било по-лесно и бих си отгледала детето някак между другото.

# 574
Родих на 23г, като 5месеца преди това разбрах, че съм бременна (родих в 7ми месец). Така че нямах много време за настройки и дрън, дрън глупости. Така че от един напълно лежерен живот, в следващият момент се сдобих с бебе, недоносено и започнаха нон стоп грижите и мисленето дали това дете ще оживее.
Не се чувствам ощетена, нито ми е било особено трудно.

# 575
Парите не са причина за дразги,но липсата на свободно време е фактор за такива. Peace

# 576
  • Пловдив
Не се чувствам ощетена, нито ми е било особено трудно.
Ама аз НЕ казвам, че съм ощетена, а за трудно - сама си го направих да е трудно. Само казвам, че с раждането на едно дете животът ми се промени. Явно, че има други жени, на които не се променя - тук така споделят. Но моя и на съпруга ми се промени. От всякаква гледна точка.
След кардиналната промяна с раждането на едно дете, второто беше по-лесно за приемане, а третото даже не го усетих Grinning Но все пак - трудно е с три деца под 5г Simple Smile

# 577
Но все пак - трудно е с три деца под 5г Simple Smile
Е как не, ти си супер смела за мен. Аз със три, сама, - директно в лудници ще вляза Naughty

# 578

Само не ми е ясно защо има желаещи да ме убедят /и не само мен/, че нещата в живота ми не са, както ги виждам аз.

... А колата? Леле, колата на какво приличаше на тръгване за морето. Подвижен катун.
... Да ме прощават дамите, излизащи с бутилчица в чантата, не мога да си представя как ще тръгна някъде без кат пълен набор дрешки за детето, съобразени и с възможни промени в метеорологичните условия или пък няма да предвиждам какво ще яде, какво ще пие, къде ще спи.
... "Облечи се, да не настинеш!Внимавай, ще паднеш, ще си счупиш зъбите!" hahaha
...
Относно "подвижния катун" - в нашата кола не се яде и пие. Когато някой е гладен или жаден, спираме на някое заведение. Децата гладни, жадни и недоспали не сме си държали никога.
Набор от дрехи не нося, защото ненавиждам навличането излишно на децата. Излизам и без вода - децата са си облечени от нас и този филм на обличане и събличане не го играем. Вода винаги мога да им купя. Като бебета носех АМ, но тогава е друго.
Обличането, яденето и спането се решават с пари в джоба, а не с истерии.
И ако тормозя децата си за дрехите, зъбите и какво ли не още, без реална заплаха, наистина е по-добре да си ги държа вкъщи /но пък са ми се паднали деца, които са достатъчно кротки и имат чувство за самосъхранение, пък и това са деца и могат да кажат дали им е студено или са гладни; те не са полуидиоти, та аз да им казвам какво да усещат/.

# 579
Янтра, а аз не казах, че животът ми не се е променил. ) А че не съм изпитвала особени трудности от това.
Промени се и още как, всичко се промени и то много.

# 580
  • Варна
... пък и това са деца и могат да кажат дали им е студено или са гладни; те не са полуидиоти, та аз да им казвам какво да усещат/.
С тази разлика, че твоите са 7-8 годишни, а на Елица - няма две още. Та всеки си гледа от неговата камбанария.

# 581
... пък и това са деца и могат да кажат дали им е студено или са гладни; те не са полуидиоти, та аз да им казвам какво да усещат/.
С тази разлика, че твоите са 7-8 годишни, а на Елица - няма две още. Та всеки си гледа от неговата камбанария.
Да преместим темата тук ,става ли?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=634007.new#new

# 582
Антония, дори на 2 г. пак не съм носила излишен багаж и пак не съм ги навличала излишно. Принципно на мен ми е напълно непонятно прекаленото вторачване /особено в БГ и в южните държави/ в съвсем елементарни неща по отношение на децата. Надали нормален човек ще ги пусне голи на минусови температури, но навличането с дрехи, прехранването, отношението към децата като към неразбиращи същества и т.н. ми е непонятно, дори и да са на невръстна възраст. Peace
Елица е права в едно - то е донякъде и във връзка с темата.
Човек е спокоен, когато има на какво да разчита /не визирам бабите/. Ако финансово не те затруднява да задоволяваш нуждите на децата и семейството си, остава единствено необходимостта от емоционална ангажираност, физическо общуване и психологическа стабилност на родителя.
Да преместим темата тук ,става ли?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=634007.new#new
  bouquet

# 583
  • София

Само не ми е ясно защо има желаещи да ме убедят /и не само мен/, че нещата в живота ми не са, както ги виждам аз.

Аз пък се чудя къде пък видя някой да те убеждава в твоя живот как седят нещата.
Явно ти се чувстваш длъжна да обясниш как е в твоята кола.
Подвижен катун беше употребено в смисъл на количество багаж за средноголям микробус натъпкано в лек автомобил с 5 врати, а не да давам на дете на година и 5 месеца ядене и пиене в колата.
Все още не съм си хранила детето в заведение и не смятам да го водя в такова преди да влезе забраната за пушене на обществени места. А да носиш кат дрехи означава сгънати в чантата, не да ги облечеш на детето. Те са за извънреден случай, ако детето се изцапа, намокри или времето застудее при по-дълга разходка сред природата например. За някои излишен багаж, за други необходим. Аз съм на принципа, че е по-добре да имаш нещо и то да не ти трябва, отколкото да ти потрябва и да го нямаш. Не е като да съм финансово обезпечена, за да купя на детето жилетка, докато сме на Витоша. Надявам се, вече съм се изразила достатъчно ясно. Mr. Green

Добре че ми беше оказана чест да съм права в едно. Laughing

# 584
Родих на почти 24, но животът ми претърпя коренна промяна в съчетание и с други фактори. Второто дете не вярвах, че ще промени кой знае колко картинката- лъгала съм се доста. Ако, живот и здраве съумея да износя трето дете, сигурно ще претърпя и трета промяна на приоритети, статукво, поведение.

Общи условия

Активация на акаунт