Годината отмина вече, на топличко се гуши МАЙското човече!

• 30 111
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Добро утро момичета  Hug
На разбралите пола честито,на мамите предстоящи им прегледи стискам палци и да разкажете как е минало.
На рожденничките кажете как изкарахте празника момичета.
По въпроса с настроението и аз нямам какво толкоз да пиша напоследък въм в една дупка, аз живея с мойте родители и е ад ( това във връзка с поста на Йовка) снощи се скарахме с татко ми и то все за глупости са.Те искат едни неща ,а аз други страшна работа.

Май това с настроението е масово явление Sad хормони ли са не знам вече. Нещо ме наболява корема от време на време,но в петък съм на ЖК и ще питам доки.

Силно ви прегръщам и ви пожелавам един прекрасен ден   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 76
Добро утро и от мен
искам да ви кажа че напоследък и аз не мога да се похваля с добро настроение и мен все на сълзи ме избива ама хормони какво да се прави.Относно свекървите аз лично от моята колкото и да е странно не мога да се оплача поне за сега,е в целта си да ми помогне или да ми е от полза с нещо малко ми става досадна на моменти ,но за сега има търпимост,а и аз не съм от най-лесните,добре че милото винаги е зад гърба ми и ме подкрепя относно взаимоотношенията ми с нея.
С риск да ви стана досадна ми се иска да ви попитам,някоя от вас ходила ли е на фетална ехокардиография във Фемина при Д.Спасов и каква е продължителноста на прегледа и каква е цената ,защото утре съм на преглед и ми се ще да съм подготвена .Предварително ви благодаря!

# 77
  • София
Ивка, с първата ми бременност бях на ФМ при д-р Спасов. Изключително доволна останах тогава. Прегледа продължи повече от час. Чак по едно време ми беше досадно, че гледаме всяка веничка и аортичка по няколко минути. Той установи и увеличени бъбречни легенчета при дъщеря ми, които преди няколко години потвърди и нефролог. Изключителен професионалист. Не знам в коя седмица си, но аз ходих тогава в 24-та седмица и ми се скара, че толкова късно отивам, защото ребрата се калцирали и затъмнявали гледката към вътрешните органи в гръдния кош. Пожелавам ти успех!

# 78
  • Точно където трябва
Здравейте, момичета!
Аселина, дръж се! Simple Smile Ще се справиш!
Закъснях с поздравите за рожденичките, но пък искрено ви пожелавам да сте живи и здрави, колкото и да е клиширано! Леко раждане и здрави бебоци! И това да е само началото на хубавите емоции! Благодаря за почерпката. Simple Smile
Момичета, не се оплаквайте от свекървите, нали сте временно заедно.
На мен ми се очертава трайно да живея с моята, освен ако не спечеля от тотото. Simple Smile Дразни ме с доста неща, но пък знам че не е злонамерена. Дори е казвала на мъжа ми, че каквото и да става трябва да застава на моя, а не на тяхна страна.
И исках да ви питам - колко често ходите на лекар и при кой? В см. като имате някакъв инцидентен проблем при този по ЗК ли ходите или при този, който ви следи на частно? И "частният" пуска ли ви някакви изследвания?
Моят ме вика веднъж месечно и ме гледа на ехо-то само. А като чета непрекъснато споменавате за някакви изследвания, които не съм и чувала.
Освен това- има ли мами, които още нямат големи коремчета? Моето сутрин е съвсем малко, после като хапна и си заприличвам на бременна, но мисля, че е по-скоро от храната. Който не знае, че съм бременна не би се усъмнил. А вече съм 23г.с. Нормално ли е?
Във вторник съм на ФМ, дано всичко е ок! Praynig
И засега последен въпрос-всеки ден ли усещате бебчетата да ритат? Аз имам дни, в които почти не го усещам...

# 79
Много ти благодаря Джуджи, в 21 г.с. съм и надявам се всичко да мине успешно и безпроблемно и най-важното всичко да е наред бебока.Информацията ,която ми даде определено ме поуспокои още веднъж благодаря! Какво щях да правя без вас ,целувки на всички и Hug Hug Hug. Сега ще се оправям и ще ходя на ЖК да видим мъничето.

# 80
elliee, аз от може би една седмица всеки ден си усещам бебо по няколко пъти на ден, не само сутрин и вечер. Доста си рита вече. Мисля, че не ми личи кой-знае колко, но за ръста ми, може би всичко е наред. Днес сме на ФМ при доц. Томова и ще пиша после какво е станало. А относно изследванията - аз досега 1 път само съм си правила - кръвна картина, група, и още нещо имаше. А сега пак същите, но има и Васерман.Преди 2 месеца като бях на преглед, питах АГ за други изследвания - тя каза да не се притеснявам, че каквото трябва ще ми казва...може би се дразни, че всички майки четат форумите и когато някоя е направила някое изследване, следва и те да го направят...не знам. Но не се притеснявай, ако имаш доверие на лекаря ти, той ще ти каже какво трябва  Hug
Приятен ден на всички! Simple Smile

# 81
  • София
Цвети, как се казва лекарката от Окръжна болница? Аз там родих дъщеря ми, а преди това лежах два пъти за задържане и имам впечатления за повечето лекари /които тогава работеха там/. Сега въобще не знам на къде да се насоча за раждане и ми се прокрадват идеи пак там да раждам, но имам време да си помисля.

Йовка, честит рожден ден! Пожелавам ти здраве и леко и безпроблемно посрещане на бебето, когато дойде момента!

Лекарката се казва Йоли Братоева. Съвсем скоро са правили и ремонт на родилното и изглежда много добре. Като цени също като че ли е най- евтино, ноември месец една приятелка на зълва ми е раждала там и каза цена от 360 лв за избор на екип с включена упойка.

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 11:42 от tzveti 1

# 82
Moni_bonboni добре дошла и лека бременност Simple Smile
ioli честити сини гащи  Simple Smile
Аселина аз се присъединявам към идеята на Mi6oka2 да те посещаваме,бъде спокойна и смела,ще видиш как бързо ще мине времето и докато се усетиш ще буташ количка в парка   Hug
По повод на настроението ми,мъжа ми казва ,че за 9те години в които сме заедно,това е периода в който съм най-уравновесена,спокойна и лъчезарна (миличкият ми той Grinning ) . А много интересно как за има няма за 1 седмица коремчето ми изкочи,вече не само се чувствам ,но и изглеждам  preggo  newsm44 newsm44 newsm44 , това предполагам се дължи на безспирните ритничета и крушета на моят малък мъж  Joy Joy Joy
Усмихнат ден и само позитивно мислене Simple Smile
Щях да забравя....,някой беше споменал за среща в края на месеца....да се организираме нещо,докато сме още подвижни Joy Joy

# 83
Аселина аз се присъединявам към идеята на Mi6oka2 да те посещаваме,бъде спокойна и смела,ще видиш как бързо ще мине времето и докато се усетиш ще буташ количка в парка   Hug

asselina, и аз се присъединявам към момичетата, дано само и с мен нещата са добре,че знаеш и мойта не е лесна, но ще трябва да дочакаме щастлив финал, нали така?  Hug

Приятен ден и успех на прегледите днес!

# 84
Ето ме и мен след преглед при кардиолог  Simple SmileВсичко според доки е нормално за една бременна,и аз съм много щастлива  Simple SmileМиналия месец АГ ми пуска изследвания и бяха ок,тази сутрин аз си назначих сама ПКК  Embarassed за да съм по спокойна и утре чакам резултатите

# 85
  • България, Шумен
blagovesna много се радвам за добрите новини!
Добре дошли на новите дами с бременни коремчета!

# 86
Здравейте! Simple Smile
Благодаря още веднъж за хубавите пожелания момичета!

Аз ходих днес за изследване на антитела, надявам се всичко да е наред  Praynig . Пуснах си допълнително и изследване само на желязото, защото ми беше над горната граница и бях на диета за намаляването му и се надявам да е влезнало в по-ниска граница. Пепи се беше залепил за мен и държеше да гледа как ми взимат кръв, гледа, гледа и накрая каза "Пепи не иска да му взимат кърва /така казва вместо кръв/. Направо не знам как раждам, така е залепнал за  мен като лепенка е. Confused

/Благовесна, браво за добрите новини!

elliee, аз се старая всеки ден да усещам бебенцето. Има дни, в които си спи кротко, но аз изпадам в паника и го поразбутвам или викам бъдещия батко да му каже нещо и обикновено тогава се размърдва. Но определено има дни, в които просто не е активен, то е нормално...ама аз съм  #Crazy  Mr. Green

Относно прегледите- аз ходя веднъж месечно при доктора по ЗК и веднъж месечно при док, при който ще раждам. По ЗК ходя, колкото да ми дава направления за изследванията, така и така се осигурявам поне да не плащам и като взема направление, ходя в рамките на 30 дни, докато е валидно, избирам ден, който ми е удобен, защото ходя с бъдещия батко и е малко по-натоварено. Мисля, че след 28 или 30 г.с. прегледите ставаха по-начесто 2 в месеца, но вече не помня.
Другата седмица съм на ФМ, но сама си я "назначих", следвайки ФМ, които правих с предишната бременност.

sweety85, опитай се да не се ядосваш и ние се караме за глупости и се успокоявам, че всичко е временно.
Относно празнуването- ние бяхме вкъщи, мъжа ми направи едни пържоли и салата, поръчахме и нещо допълнителни за хапване от интернет, защото не ми се искаше да карам мъжа ми да готви, хапнахме и тортичка, позволих си около 50 грама шампанско, защото ми се пиеше и така, общо взето доста мързеливо, но за повече нямах сили, нито желание. най-радостен беше Пепи, хапна торта, пя, радва се, игра Laughing

ioli, честити сини гащи!

Krem_IM, аз с предишната бременност ходих при Марков, преди 3 г. Доволна съм, тогава прегледа беше около 30-40мин, записа диск с клипче и снимки, показва и обяснява всичко. Недостатък беше, че се чакаше много около час по-късно след записания час ме прие, сега надявам се да не чакам толкова, записала съм си втория възможен час. Пиши след прегледа чака ли се? Аз съм при него на 19.01.
Ако имам оплакване се обаждам на лекаря, при който ще раждам и ходя при него.

# 87
Aсе, нали знаеш, че и аз имам същия проблем, и при мен е от нарушен ген, само дето при мен тромб си  има, аз вече лежах един месец - в болница и вкъщи, а на инжекции съм от 12 октомври. Първо беше хепарин в болницата, а после Фраксипарин вкъщи. Ще трябва да се слагат до два месеца след раждането. Не е страшно, ама понякога е много дразнещо, защото се случва да стане кръвоизлив, да не се разнесе, да сърби, но в крайна сметка - помагат. Тромбът беше 30 см- 100% запушване в крака, сгъвката и корема, а миналата седмица като ходих да видим накъде въврят нещата, се оказа, че има значителен прогрес - коремът е отпушен, на сгъвката има около 50-60% пропускливост, а на крака около 20%. Та .. бъди спокойна, дори да се появи тромб, има как да се "лекува", а според мен при вече назначено лечение, шансовете са много много малки.

Препоръчвам ти Дяволов да те следи, аз май в крайна сметка си се ориентирах за раждане при него в МД. Още обмислям Токуда, но изборът според мен трябва да е спрямо специалиста, а не заведението. В тази връзка, някой има ли идея кога има отворени врати в МД?

Пожелавам ви слънчице днес!

# 88
Привет!
Минавам само с едно бързо въпросче - ако се откажа от лекаря си по ЗК, може ли личната лекарка да ми дава направление за изследванията. Принципно те ще са ми предписани от лекаря, при който се следя частно.
Аселина, моля се за вас с бебече!  Praynig
Благовесна, браво за добрите резултати!  Peace
Анджела, в МД вратите са отворени всеки вторник от 14 часа http://www.maichindom.com/bg/open_doors/  Hug

# 89
Благодаря ви дамми,усмихнат ден на всички  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт