Търся жилище под наем или ходене по мъките

• 80 233
  • 937
  •   1
Отговори
# 915
...
СПоред мъжа ми, би трябвало да искаме по-голям депозит, тъй като всяка повреда би струвала доста пари. Според вас реално ли е това изискване?...

Най-разпространено е 1 наем + 1 депозит.
Можете да пробвате, но малко наематели ще се навият да дадат накуп по-голяма сума, при положение, че при другите имоти няма такова условие.

# 916
Една четвърт от наема не се плаща? Да разбирам ли, че последната ви наемателка е плащала 1/4 от общия наем, а е ползвала цялото жилище?

# 917
  • На земята, която е всъщност звезда.
Една четвърт от наема не се плаща? Да разбирам ли, че последната ви наемателка е плащала 1/4 от общия наем, а е ползвала цялото жилище?

Доколкото разбирам, тя не е ползвала цялото жилище, а само една стая и за останалата част са търсели наематели.

# 918
red shoe, може би съпругът ти има право, но търсенето най-добре ще ви покаже дали това изискване е реално.  newsm78 Нямам достатъчен опит като наемодател...
          Аз също бих искала съвет - предстои ми отдаване под наем на апартамент, който най-вероятно ще се хареса на студенти. Въпросите ми са свързани с оформянето на договора за наем, както и с последващите отговорности. Каква е практиката - индивидуален договор с всеки поотделно? /максимум 3-4 души/ Миналата година правехме банята и кухнята на апартамента, двама младежи ни питаха дали ще го даваме под наем. Искали да се съберат 4 човека и да го наемат, но всички консумативи да са включени в наема?!? / newsm78 тогава цената трябва да е като в хотел за нощувка/... Другото, което ме притеснява - хубаво ще се съберат примерно 4 човека, за да си делят наема, но ако 1 от тях примерно реши да напусне и не си изплати задълженията, как се процедира към останалите? Да се вкарвам ли в този филм или да търся за наематели семейство /или на семейни начала/ - и без това апартаментът е преходен хол с кухненски бокс, баня, спалня. Ясно ми е, че тези младежи не влизат в манастир, но не бих искала да се окажа с 4 наематели и N-броя обитатели.
         Ще съм благодарна на всички, които споделите опит, мнения и съвети!

Аз докато следвах съм живяла по този начин - 4-5 човека в един голям апартамент. В случая договорът беше сключен с един от съквартирантите и логично ако някой от другите се изнесе, наема на апартамента си оставаше същия, като останалите съквартиранти плащат повече докато се намери друг човек.

# 919
Аз докато следвах съм живяла по този начин - 4-5 човека в един голям апартамент. В случая договорът беше сключен с един от съквартирантите и логично ако някой от другите се изнесе, наема на апартамента си оставаше същия, като останалите съквартиранти плащат повече докато се намери друг човек.

Taka беше и при нас в нaчалото. В смисъл ние отдадохме апартамента при тези условия. ДОри не сме държали да са студнтки, така се случи. Но с годините момичетата се сменяха, дори тези които бяха наели апартамента вече не бяха там. Малко го бяха обърнали на на общежитие. Всяка си плаща нейната част от наема и ако няма 4ти овек неговия дял не се дава. Това си е наша грешка, но не живеем в града, там с жилището се занимава наш роднина, прави ни услуга и мъжът ми, за да не го притеснява така оставяхме нещата. 
Последните няколко месеца една от наемателкитеживя сама в целия апартамент, но това си беше лично наше решение. Трябвяаше да правим ремонт, а зимата нямаше как да се задействаме и решихме да я оставим до пролетта. Това е.
Истината е, че не се чувстваме прецакани. Общо взето сме доволни от наемателките.

# 920
Благодаря ви за отговорите. Очаквам още препоръки и мнения за плюсовете и минусите и от двете страни - наематели и наемодатели  Hug

# 921
Здравейте. Търся си квартира в София. От Бургас съм и ще се пренасям да живея там. Може ли да ми препоръчате нещо, тъй като нямам опит кое как става и може да излязът изненадващи неща.

Нямам специални условия, само искам да не е навряно в квартал, който има труден достъп с целият град.

Къде да си търся по удобна и евтина квартира, може и със съквартирант.

# 922
За лесен достъп до целия град - потърси си квартира в центъра. Ако си с кола - не ти го препоръчвам заради морскосинята ни зона. 
         Според това в коя част на града ще си в повечето време можеш да се ориентираш къде да търсиш квартира.
           Това може би ще ти бъде от полза:
http://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/121/marshrutna-mrezha
       както и опцията за търсене на маршрут с обществен транспорт тук:
http://www.bgmaps.com/
         Успех!

# 923
Като за начало можеш просто да си потърсиш жилище, което влиза в твоя бюджет, като квартала няма особено значение. Като все пак избягваш някои места като Красна поляна, Обеля, Модерно предградие.

# 924
Като за начало можеш просто да си потърсиш жилище, което влиза в твоя бюджет, като квартала няма особено значение. Като все пак избягваш някои места като Красна поляна, Обеля, Модерно предградие.
Що пък Обеля да е по-зле от Дружба?

# 925
По какъв критерии да отбягва точно тези квартали?  Simple Smile
За Красна поляна се сещам за циганите, но те са навсякъде.

# 926
Да, критериите ми са главно циганите, но просто не ми се изброяваха всичките квартали, в които не бих живяла.
 Просто предпочитам квартала ми да не граничи с циганска махала.

# 927
Да, критериите ми са главно циганите, но просто не ми се изброяваха всичките квартали, в които не бих живяла.
 Просто предпочитам квартала ми да не граничи с циганска махала.
Личен опит - в Обеля няма почти никакви. Това не мога да го кажа за някои части на Дружба, Люлин 5,  и т.н.
Вземи сложи в списъка Захарна фабрика, като това ти е критерият.

# 928
  • София
suncho , а в кой район ще учите / работите в София

# 929
  • София
zaiko, кв. "Лозенец", "Ив.Вазов", "Гео Милев", цигани няма.

Общи условия

Активация на акаунт