Отговори
# 405
Честити нови бебчета от последните дни!Да са живи и здрави и да растат много силни и послушни!На мамите-бързо възстановяване!
Аз си дадох заявка също за фейсбук - Теодора Попова съм.
Току що се обадих на нашата педиатърка.Ще ни вземе и тоя път,макар че има доста пациенти.Ама аз съм много доволна от нея.Винаги се е отзовавала при нужда и е много добър диагностик.В Дианабад е,15та поликлиника.
Аз също съм скорпион-ноемврийски Simple Smile
eeli,аз на малкия му давам коластра от началото на есента.Много съм доволна от резултата (да чукам на дърво).Миналата година пак така. Simple Smile

Коя е вашата, Теди? Ние сме при Тодорова? Там ли живееш?

# 406
imortisha я й се опъни на тази лекарка и я постави на място Naughty аз на мойта предишна лекарка й казах , че ми е писнало от такива лекари като нея в БГ и че  е некадърна, ела да видиш после как си промени отношението, ама беше до там.Сега съм при друг лекар ама и там нещо не съм доволна, но поне се държи хубаво. Ама нали затова ще й плащаш, айде да си гледат работата ако си позволява още да се държи грубо я отрежи и това, как пък не ще плащаш да те изражда такава ОВЦЪ  #Cussing out

# 407
Мами здравейте и от мен.
Понеже ми е първа бременност и само се ослушвам за контракции или болки някакви.
Обаче нищо по - различно не усещам. 38-ма седмица съм, а само малко стягане в корема имам и то рядко, и това е.
Бебето рита много, както до сега, но по-силно.
Снощи ме боля от дясно кръста, но много ми напомня бъбрек, не друго,
понеже си имам пясъци и си го знам.
Хич не ми се иска да започне раждането изведнъж,
все си го представям да има симптоми някакви по-раншко, че да се подготвя психически.

Хубав ден на всички, днес е много слънчево  Simple Smile Hug

# 408
Привет привет  Hug

Честито на мама Ваня, дано всичко е добре с бебе Димо   bouquet

Аз вчера ходих до болницата, обадих им се че имах доста слузесто течение, приличащо на тапа. Казаха да отида, оказа се че сигурно ми пада тапата тъй като имах много слуз  Rolling Eyes Но контракциите ми са слаби когато ги имам, и нямам разкритие. Така че се моля тази тапа да не е признак поне за мен. Доста емоционално го приемам всичко. Ходих и на хомеопат вчера - въобще не съм доволна. Но в крайна сметка изясни "истината" относно арниката - каза че няма никакъв проблем да се пие. Каза че в големи потенции е добре да се започне от 37 седмица, но може и по рано. Каза ми и за едно хомеопатично което помага за самото раждане, да стане по-бързо - ако има интерес ще го пусна тук, сега си чакам имейла с обясненията от нея. И макар и да имаше полезни неща от разговора ни, не съм доволна. Толкова е трудно да попаднеш на добър хомеопат...

kon4e_milionche, като започнеш да раждаш съвсем няма да ти да минава плавно  Laughing според мен бързо е по-добре. Иначе какво е да раждаш 48 часа! Ти и бебето ще сте уморени и колкото по-дълго толкова по-големи шансовете за секцио.

Аз отивам да прибера малко из вкъщи че два дни нищо не съм пипнала и е ужас. Иска ми се да се пробвам да направя нещо като солен кекс с леща и кашкавал... не съм от много готвещите, така че стискайте палци  Laughing

# 409
Момичета някой пие ли Верапамил и Гинипрал???Изписаха ми ги но ми се струват не много безопасни със странични ефекти/Сърцебиене,треперене/Незнам дали да ги пия!!!!Моля за отговори!!! Praynig Cry

# 410
  • софия
Здравейте и от мен,аз ви чета редовно,но не съм по писането.Честито на всички които станаха мами,макар и
по рано,пожелавам им здрави бебчета и бързо да си ги приберат вкъщи.Последно декември имах болки и контракции и оттогава съм в болнични и на магнезий,до деветия месец ще го пия/сега съм 8/.Не ми препоръчват много да се движа и затова си скучая вкъщи предимно.Аз живея на Опълченска,до Билата,предимно ходя в нашето паркче до църквата св.Никола,мола не ми е далече,така че мога да се включа в срещите на локалните мами и бъдещи разходки заедно с бебчетата.
Хубав ден от мен,аз ще ходя да купувам на бъдещия батко нови пантофи/поредните/,непрекъснато ги протрива отпред в градината и на всеки 2-3месеца си ги сменяме.

# 411
Досега писах, писах и изтрих всичко Close За мен си беше сериозно постижение, взимайки под внимание, че аз не пиша много, но пък за сметка на това се старая да ви чита и се информирам кой, как.
На срещата планувах да дойда, но....
Гледам започнали са и новините да идват Grinning
Честито на мамите и добре дошли на бебоците  bouquet  bouquet
Чакам новини от Лъвчето, дано всичко е ОК! Стискам палци Praynig
Присъединявам се и към групата за Шейново. На 23ти съм на тонове, ако има някой с който има вероятност да се засечем, да свирка Whistling
Имам и въпрос към мамите с каки/батковци: Спряхте ли ги вече от детска градина, ако не ще ги спирате ли с наближаването на събитието? С тези вируси и всякакви други гадости се чудя какво да правя. По празниците си изкарахме поредния и вече изпитвам страх, а и докторите препоръчват - преди раждане и след да се спират по-големите. Освен това обявиха и епидемиата от шарка...... newsm78

Спящата ние сме в една градина. Ади ходи ли още? Аз все да ти звънна, но както споменах бяхме доста зле до преди няколко дни.
Аз Алек го пуснах днес за първи път от преди Коледа, но с цел да си припомни и да не губи много тренинг, че много му хареса да си седи в нас и не иска и да чуе да градина.
Стига толкова за сега, после пак.

# 412
Аз не мисля да спирам детето от градина.Не мога да си представя бебе и 5 годишна луда глава на едно място.По тази причина ще почваме ремонт да и направим абсолютно отделна детска стая.Пред малко идва майстор и както си мислех че ремонта ще е след 2-3 месеца е оказа че другата седмица бил свободен.Работата не е много и се съгласих, каза че ще приключи за 3-4 дни.От 23 декември малката е в Коледна ваканция, чакам с нетърпение понеделник да започне градина.Много му липсва на детето, за мен е лудост да я спирам от заниманията, а и още повече тя е подготвителна група и ще изтърве много матерял ако я задържа в нас.А и това дали ще донесе шарка си е въпрос на имунна система....Не е казано че ако в групата има шарка всяко дете ще се зарази.

# 413
и аз няма да го спирам от градина, баща му ще го води и взима, просто не мога да си представя да търча между двамата...той малкия не е толкова палав,а ама все иска нещо - да му сготвя нещо и т.н. ще ми дойде много, то и сега мога да спра от градина, все пак съм си у нас, ама не искам, там си знае режима....

# 414
Аз имам ученик,така че няма как да го оставя вкъщи.А и той не ми е болнав. Peace
Радвам се,че отдавне неписали момичета се разписаха днес. Peace

# 415
  • София
ЗДРАВЕЙТЕ,МИЛИ МОИ МОМИЧЕТА!ДНЕС НИ ИЗПИСАХА С МАРИЯ И СЕГА ВЕЧЕ СМЕ ВКЪЩИ!БЛАГОДАРЯ ЗА ПОДКРЕПАТА ПРЕЗ ВСИЧКИ ТЕЗИ МЕСЕЦИ,БЛАГОДАРЯ ЗА СЪПРИЧАСТНОСТТА КЪМ ВСЕКИ ПРОБЛЕМ,КОЙТО МЕ ТЕРЗАЕШЕ ПРЕЗ БРЕМЕННОСТТА И НАЙ-НАКРАЯ БЛАГОДАРЯ СЪРДЕЧНО ЗА ВСИЧКИ ПОЖЕЛАНИЯ,КОИТО СТЕ ОТПРАВИЛИ КЪМ МЕН И МОЕТО МОМИЧЕНЦЕ!БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ ВСЯКА ОТ ВАС С ЛЕКО РАЖДАНЕ И ЗДРАВО ДЕТЕ!Всичко,което ви интересува за раждането-питайте.Ще разкажа!

# 416
И аз няма да я спирам.Според мен няма смисъл,изтърва материал,трябва да й осигурявам храна ,а тя не иска да яде едно и също.Винаги различно с претенции най вече за закуска.
А каква е разликата м/у градина и училище и там има вируси.И мъжете носят от работа.А ученик ,не можеш да го спреш.
Моята дъщеря е родена Януари,баща й работи на летището/много хора/,свекъра ми/в Бърза помощ/и там болни/,свекърва ми също с доста хора работи,а и с автобус ходи на работа.Зълвата беше още ученичка.Абе вируси колкото искаш.Но детето не се разболя......и досега никога не се е разболявала от някого...

Любче,разказвай всичко което ти се казва...няма какво да те питаме.Бързо са ви изписали.

# 417
Пепче,много си права. Peace
Ей,Любче радвам се,че вече сте си вкъщи с Мария.Чакаме снимки.Целувки на малката принцеса. Hug
Още новини от мама Ваня-малкият Димо е в кувиоз но според докторите е в отлично здраве.Родил се е 1800гр(за см тя не беше сигурна,ще пита и допълнително ще ни информира). Laughing Laughing Laughing

# 418
  • Бургас
Здравейте мами! Ето ме и мен, майката на Димо, който толкова много бързаше да излезе на бял свят  Grinning Не ме познавате, защото съм от редовно четящите, а не редовно пишещите.
Благодаря ви на всички за топлото посрещане на малкото ми съкровище! Пожелавам ви вашите да не са такива бързаци и да си дочакат термин и живот и здраве много да ви радват  Hug

# 419
  • Sofia
Любче, желая ти кротко бебче и прекрасни месеци у дома  bouquet

Viki 88 TOD и TOS са стойностите в mm HG измерено  вътреочно налягане и не е  притеснително D e Dextra за дясното око, а S sinistra за лявото. Щадящо означава, че в периода на изгонване ще те подпомогнат с Кристелер метода - мануално или пък ще си насрочите дата за секцио.

какъв е този метод - ако може да ми поразясниш за него .....  newsm78

Аз вчера бях на преглед при лекаря който ще ми прави секциото - тука в Перник ще си раждам, прегледа бебка - 2530гр е, главично е разположена макар че няма значение това, плацента и води са в норма, тонове също. Изкара ме с термин 20,02,2012 но мисля че той ги смята с цикъл през 28 дни (както и ЖК, а аз съм през 25, но това няма значение). На 19,01 съм отново на преглед да я видим как е госпожицата, предполагам че ще се виждаме всяка седмица с него - важното е да я следиме и ако реши и да излиза по арно да можем да реагираме.

Стига злословихте за скорпионите  Joy
а така  Joy стига - май че сме доста ноемврийските скорпиончета

Вики, скорпи  Laughing това е натискането по корема, наречено е на акушер-гинеколога, който го е въвел като масова практика. Не се бой, още повече щом вече сте се уговорили с д-р  Wink

Да укрепва Димо и да бди св. Димитър над него  Hug

Общи условия

Активация на акаунт