Отговори
# 75
Скъпи майчета, ето ме и мен! Преди два часа се прибрах от Варна, но ми трябваше малко време да се освестя от прегледа и пътя, и да си призная и да си изгледам още поне два пъти диска с обстойния
преглед  на newsm30. Момичета нямам думи   да ви опиша как се чувствам, камък ми падна от сърцето. В момента когато започна прегледа Давидков и като ми каза, започваме преглед - мъжки плод, ревнах с пълно гърло, а като ми каза "видя ли пишока" и още повече. Боже почувствах някаква топлина и сърцето ми се сви за малкото човече което расте в мен. Прегледа включваше 150 показателя анатомични, морфологични и търсене на хромозомни аномалии. Видях му петте пръстчета на двете крачета  и двете ръчички, отново чух сърцето му, гледаха подробно всеки орган - бели дробове, черен дроб, аорта, коремна стена, гръбначен стълб, всички прешлени, разни средни фаланги на пръстите, което така и не разбрах какво значи, уста, носле, целия му профил и дали има белези на аномалии, свързани със синдрома на Даун. Всичко е в нормата, всичко е наред, обясни ми подробно, че за него не се налага амниоцентеза, но не може да я изключи и да ми каже "Не, недей ходи" - решението си е мое, по ехография съм в 16с.4д, но по ПМС съм си толкова колкото показва лентичката. Единствения му съвет беше ако правя амнеоцентеза да е единствено в София при д-р Мазнейкова - най-добрия генетик. Много ми се скара че съм пропуснала ранния ембрионален скрининг и ми обясни колко важен е бил той. Оказа се че с първото си раждане съм имала вътрешни разкъсвания, но нищо страшно, канала е затворен и няма опасност за загуба на плода. Обясни ми че съм с предна плацента и нормално количество околоплодна течност. Видяхме дупето на бебо, всяка една подробност ми беше обяснена на простосмъртен език. Измери отново всеки един орган - и така в крайна сметка ще си имаме мъж с голям пишок по неговите думи, сега е 10,99 см, 143 грама тежи, нормално е всичко, няма заешка устничка или вълча паст и така. Извика ме на 28.02 отново и ми каза да не се занимавам със странични изследвания в БС, а да си ходя на една нормална ЖК и колкото по-малко го разпитвам моя лекар по-добре. Препоръката му - всеки месец вагинален секрет и стерилна урина, тъй като все пак се водя с проблемна бременност. Обясни ми че ако се сблъска матката с бактерии, това може да предизвика, пукане на мехура и евентуален аборт в най-лошия случай. Това което ми изписа да пия е - да продължа с фолиевата, ферофолгама - по 1 таблетка, но-шпа - 3х1, някакви витамини които за първи път чувам и магнерот 3х1.
Излязохме с мъжа ми като преродени от кабинета му, не съжалявам че отидох, защото се успокоих.
Искам да ви благодаря на всички, че сте до мен  Hug smile3525, нямате представа колко много съм признателна на всяка една от вас, затова че сте съпричастни с болката и радостта ми и затова че се молете за бебо. Мечтата ми беше да имам още едно детенце, молила съм се, тъй като имах несполучливи бременности преди това и сега се чувствам толкова щастлива, че не мога място да си намеря. А нашата кака като научи че ще си има братче, почна да звъни на всички и понеже отидохме до училище да и кажем, и там вече научиха че мама чака второ бебе.
На всяка от вас пожелавам една безпроблемна и красива бременност. Истински ви благодаря момичета  Hug Hug Hug
Относно количките, харесала съм си няколко, но с моя мъж решихме че няма да купуваме от Бг, защото са три пъти по-скъпи отколкото примерно ако си поръчаме същата от Англия например. Засега сме се спряли на няколко - една от тях е : http://www.mothercare.com/Silver-Cross-Complete-Pram-Pushchair/d … s=related-tab-3-5.
Да не забравя добре дошли на новите мами, нямате представа колко готин тандем сме тук, от всяка една може да се научи по нещо ново, да обмениш опит и умение, да не говорим че може да намериш обич, топлина и подкрепа.
И се извинявам, че пак се поолях с писането  Embarassed, но съм много развълнувана още  newsm44.
И последно, каквото и да се случи, реших че няма да се подложа на амниоцентеза, и мъжлето ми ме подкрепя. Решихме повече почивка, по-малко натоварване и повече положителни емоции.
Целувам ви всички и всички ви прегръщам.  Hug Hug Hug

# 76
Чудесни новини, мила Пепи!

# 77
  • София
 Hug Направо нямам думи да изкажа радостта си!  smile3525
Щастлива съм, че вече си спокойна. Така трябва да бъде през цялото време! Всички ние трябва да бъдем спокойни и да сме положително настроени и устремени към един прекрасен и успешен юлски финал  newsm76
Честити сини гащички, мила  Heart Eyes

# 78
  • Варна
pepina_79 страхотни новини - сега се успокой и се наслаждавай на бременността си  newsm51 newsm44
И между другото -  чудесен пост за Давидков, той явно си е взел бележка последно време  newsm10
Моля те да ми пишеш ако не ти е удобно тук , то на лични колко ти взе за прегледа?

# 79
мама Рая, BeReady, Petya28 много ви благодаря, наистина се чувствам страхотно  Hug
Petya28 няма проблем да ти кажа - прегледа ми струваше 120 лв, аз бях се подготвила за 150, както ми беше казала моя колежка, определено си е търговец, но не съжалявам за всеки пръснат лев затова, че мен в Бс ме одраха за скрининга 89 лв, а в генетичната във Варна е 25 лв доколкото разбрах от него, та за мен това не бяха грешни пари. И не защото не е търговец, напротив, човек си личи отдалеч, но определено това което прави, умее ДОБРЕ да го прави, диагностиката му е добра, а вниманието което получих е много повече отколкото съм си пожелала.

# 80
А за  stork-boy си ми беше мечта голяма, но всички ми казваха че ще имам момиче, така ме виждали, та и затова ревнах като чух момченце.  Grinning
Ох не мога да си намеря място от щастие, сложих и един боб със зеле, отивам да го видя да не го прегоря от вълнение  Joy

# 81
Здравейте момичета,
Искренно се радвам за всички хубави новини които споделяте. И аз бях на преглед предния петък, само среща с акушерка и неспирни разговори за предишни заболявания, фамилна история и тн и тн.
Искам да попитам мамчетата с втора и трета бременност, предните пъти тренирали ли сте дишане за самото раждане? Защото на мен в момента всички ме агитират да започвам да тренирам дишането си, което много щяло да ми помогне за контракциите и напъването.
По въпроса за килограмите аз съм качила само едно килце, и се надявам кантара да не лъже Simple Smile
Още нещо извинявам се ако се повтарям, но изчетох само цялата предишна тема не и по задните но искам да ви попитам обсъждали ли сте Китайския лунен календар за предвиждане на пола http://www.chinesegenderchart.info/gender-calculator.php . Не че вярвам в тези неща просто за забавление и няколко минутна занимавка да кажете какви са резултатите ви и дали съвпадат с тези от прегледа, ако имате желание разбира се и ако темата не се повтаря Simple Smile

Приятен и усмихнат ден  Flowers Bouquet

# 82
Брава Пепина -чудесни новини . Hug

# 83
Laty една моя приятелка си взе Peg Perego и на третия месец се счупи.В яда си тя си купи най- евтината количка и си отгледа бебето.Може да е единичен случай, но трудно се прежалват тези пари още повече ако не успееш да се насладиш на покупката достатъчно дълго.

# 84
  • София
МарияС, сигурно само този тест не съм правила... и естествено не съм изненадана. Абсолютно навсякъде, включително и тук ми показва, че ще е момче  Laughing На мен обаче все още лекар не ми е потвърдил пола, така че ще мога да кажа дали тестовете познават чак след 2 седмици  Laughing

# 85
Laty сестра ми си вози щерката с такава количка за окколо година , много е хубава да, но е супер нефункционална, дълга, но тясна, и като порасне бебо не е удобна мила.
ell7 благодаря ти мила  Hug
MariyaS аз смятам да ходя в Бс на две теми относно дишането по време на контракции и раждане, тъй като първия път никой не ми обясни, и се разкъсах, а сестра ми ходи по време на бременността и каза че това определено и е помогнало много.
А за теста, може да е съвпадение но ми даде че ще е мъжко, а при мен вече е потвърдено със сигурност  Simple Smile

# 86
  • Sofia
pepina_79 - Страхотно, новините са от хубави, по-хубави!!! Hug Hug Hug Много се развълнувах докато четох написаното от теб, че направо все едно аз съм била на преглед. Може би, защото утре ми предстои!

Ех, тази тема наистина ще я изпълним само с хубави емоции и много добри новини!!!

# 87
zarady благодаря ти искрено  Hug и ще стискам палчета, няма нищо по-хубаво от това да видиш бебо и да знаеш че всичко е наред

# 88
Пепина, страхотни новини! Браво! Всички така да продължаваме.
Аз бях на редовна ЖК и всичко е наред.
За покупките на мен ми е рано, така че все още не се заглеждам по нищо. А и имам трима племенници, така че от тях ще взема някои неща и няма да се налага да купувам. Колкото до това да се купи количка за 2000 лв., всеки за себе си сам преценява, но за мен е супер безсмислен разход, то всичко останало ще излезе толкова, колкото едната количка! Ама хора разни! Важното е децата да са живи и здрави, другото е въпрос на вкус!

# 89
    Здравейте, момичета.Аз преди малко се върнах от ФМ и дадох кръв в Майчин дом за БХС.Страшно съм развулнувана и щастлива от днешният преглед ,защото ми казаха 4е ще е момче и таткото е много радостен  Grinning .За сега казаха че всичко е наред и е много подвижно само мърдаше и едвам лекарката го измери.Надявам се и кръвният резултат да е наред. Като ми излязат резултатите ще пиша отново.Лека бременност на всички и повече почивка Hug

Общи условия

Активация на акаунт