Отговори
# 630
браво на вас, не бъдете суеверни, квото има да става, ще става.
И аз незнам в коя гама да купувам,но розови неща никак не харесвам, така че дори да е момиче, няма да розовее  Whistling
Знам ли  ooooh!

# 631
cotton4eСъс свекито продаваме и бебешки дрехи и още преди празниците се влюбих в едно боди с мики  маус и просто си го отделих,общо взето каквото си харесам от магазина си го взимам и си го отделям в една торба,но не ги нося в къщи все още!Имам и две възглавнички и постелка за вана!Зълва ми ни е приготвила количка,ваничка на стойка,столче за колата и още куп работи!От кумовете имам оредени дрешки до 1г и 6месеца...още нищо не е в къщи от суеверие,но сме заредени!На пролет тръгваме за по-сериозни покупки кати леглото например,но за сега не купуваме нищо Simple Smile

# 632
Момичета, едно питане имам, ако може да ме просветите Simple Smile Мисля си април и май да си ги взема целите за болничен, после при изчисляваме на майчинството за тези 2 месеца НОИ 80 или 90% ще ми ги плати. Знам че 80% е за общо заболяване, а за болничен при бременост (то не е заболяване нали така по пътя на логиката) не е ли 90%??? Ако ми е тъп въпроса извинявам се Simple Smile

# 633
Момичета, едно питане имам, ако може да ме просветите Simple Smile Мисля си април и май да си ги взема целите за болничен, после при изчисляваме на майчинството за тези 2 месеца НОИ 80 или 90% ще ми ги плати. Знам че 80% е за общо заболяване, а за болничен при бременост (то не е заболяване нали така по пътя на логиката) не е ли 90%??? Ако ми е тъп въпроса извинявам се Simple Smile

Открай време си е 90% мила, така ще ти се изчислява и майчинството след раждането на бебока  Hug

# 634
Здравейте милички Hug
Много сте писали през почивните дни,уж четох,четох,ама все не успявах да се разпиша...Моята кукла пак е болна и се гледаме вкъщи,та не ме оставя намира  Laughing
Виждам за покупки си говорите  Mr. Green и с дъщеря ми и сега умирам да пазарувам,но се въздържам все още.Оглеждам в нета,събирам идеи,минаваме през магазините с таткото като сме на разходка.Аз всичко за каката купих като влязох в 9тия месец,не от суеверие,а просто не исках да ги складирам в нас още.Искам аз да си подготвя всичко,изпрах си дрешките,измих си всичко.Остана само кошарата да се вземе след като вляза в болницата,иначе беше вече капарирана.Сега имам много неща от нея и ще купувам по-малко,но с още по-голямо вълнение,защото сигурно ще ги избирам дълго,но пак смятам по същото време.
Катя радвам се,че всичко е наред  Hug Твоя въпрос ме провокира да се разровя и прочета,та това което намерих е,че не винаги болестта се предава на бебето(както и за др болести важи),но си е сериозно да.Аз не съм си правила това изследване(с тази бременност),но като малка всяко лято бях на село и целувах всички животни наред,куче имах преди 2 години,та все си мисля,че някога назад съм го изкарала.
Надя добре дошла,лека и безпроблемна бременност  Hug
Аз бях до тук...малката се събиди  Crazy Надявам се да мога да ви изчета по-късно.
Лек ден ви желая и много,много усмивки  Hug

# 635
Бамбукита, по отношение на болничния (понеже аз в момента съм така), доколкото знам, той е 80% от сумата, върху която те осигуряват, тоест от брутната ти заплата. След това, при изчисление на майчинството, за тези месеци ще ти сметнат 90% от тези 80%. С други думи, ако брутната ти е 1000 лева, то болничният ти е 800. После, при изчисление на майчинските тези два месеца ще се броят все едно си се осигурявала върху 800 и съответно за тях ще се получават 90% от 800 (720 лв.) (обаче майчинските май се изчисляват накуп, разделени на 24 месеца, така че това не е съвсем коректно). Дано не съм те объркала нещо - поне доколкото знам аз, е така  Simple Smile
Момичета, искам да ви попитам дали някоя от вас се следи по ЗК в Майчин дом в София и ако да - при кого? Възнамерявам да се презапиша (след горчивия опит с Втора градска). Искам да ме следят там не толкова заради изследвания и т.н. Просто ми се ще, ако имам някакви извънредни препятствия покрай бременността и раждането (дано не се случва Praynig), да мога да разчитам и на Майчин дом, защото не съм убедена, че в клиниката, където ходя, имат подходящи условия в това отношение newsm78 Благодаря ви предварително   bouquet
А това за 90-те процента, доколкото знам, се отнася за онези 45 дни преди раждане. При болничния преди това май си е като за заболяване. Ама аз не съм раждала, де, та дано не ви объркам  Blush

# 636
  • Видин
Бамбукита, по отношение на болничния (понеже аз в момента съм така), доколкото знам, той е 80% от сумата, върху която те осигуряват, тоест от брутната ти заплата. След това, при изчисление на майчинството, за тези месеци ще ти сметнат 90% от тези 80%. С други думи, ако брутната ти е 1000 лева, то болничният ти е 800.................
Наистина е 80%, но гледат дохода ти назад 18м., т.е. средно-аритметичния ти доход за 18м. назад и вече от получената сума се взимат 80%. 90% ще се взимат предвид когато ти изчисляват 45 дневния болничен. Дано да съм права, а да не объркам някого Blush
Котонче, относно розовото - ти и да не купуваш, бъди сигурна че 90% от хората, ще които взимат нещо за бебка (ако е момиче) ще взимат розово ooooh! Mr. Green

# 637
Мерси nouvelle_vague  Wink Има логика да е така както казваш, чудесно ми го обясни Hug И аз мислех, че е на 80% болничния преди раждане, но пък ме бъркаха 90те % след това. А нали всичко ми е първи път, докато се науча,хихик.
Аз се следя в Полимед при една докторка, а вече 2 пъти тя ме прати в Майчин Дом при доц.Маринов (завежда патологична бременност там). Може би й при него ще родя, но има време да решим това.
Какво те разочарова във Втора МБАЛ? Майка ми работи там, но в гинекология - акушерка е. Знам че базата им е добра в родилното, но пък лекарите са меко казани (според нея) мърлячи. Затова и тя не ми дава да раждам там. Защото ги знае.
Моята колежка сушщо е е бременна и в края на април ще ражда там и то без избор на екип, просто й се чудя на акъла, но всеки си преценява сам. Има пък и много добри отзиви и от друго места, абе всичко си е въпрос на избор и поске на късмет.....

# 638
nouvelle_vague да мила права си, аз говоря пък за този който е 45 преди раждане, ьвно не съм разбрала

# 639
Бамбукита, накратко за Втора градска (да не отегчавам останалите, щото вече се оплаквах  Blush): отидох без проучване за конкретен лекар с идеята да ходя там колкото за направления и някой и друг допълнителен ехограф. Попаднах на лекарка, която след нелеп опит да ме прегледа (виждала там нещо, което мърдало, около 8-9 см, ама в по-напреднала бременност можело да се измери и каже - тогава бях в 10 г.с. !) си призна, че не умее да работи с ехограф. В нейните представи прегледът се състоеше в опипване на корема за големината на матката и преглед с ръкавица и спекулум с неизяснена чистота - това при условие, че й казах, че искам да съм сигурна, че бебето е живо и се развива, защото имам мисед преди това и още един ранен аборт преди него. Освен това ми написа някакви уж направления на ръка върху обикновени бележки  Shocked И така - не бих стъпила повече там. Аз си се следя и се надявам, живот и здраве, да родя в "Щерев", но ме е страх, че там май нямат условия за преждевременни раждания и т.н. и искам да се застраховам с болница с подходящо отделение за всеки случай  Simple Smile 

# 640
Megi_82 аз до сега ходих в Майчин дом защото тук в началото ме бяха постреснали.А иначе ходя при Райкова и Йорданов.Ти при кого си драсни едно ЛС може да се съберем и с другото майче от форума ,ще ми бъде приятно.

# 641
Попаднах на лекарка, която след нелеп опит да ме прегледа (виждала там нещо, което мърдало, около 8-9 см, ама в по-напреднала бременност можело да се измери и каже - тогава бях в 10 г.с. !) си призна, че не умее да работи с ехограф. В нейните представи прегледът се състоеше в опипване на корема за големината на матката и преглед с ръкавица и спекулум с неизяснена чистота
Тая има ли представа що е то "гинекология"???? Егати и ужаса. Бягай далеч от там!!!!

# 642
Надя добре дошла и от мен и лека и безпроблемна бременност  Hug
ha-ho бързо оздравяване на малката бонбонка  Hug
Ох броя минутите да си ходя вече от работа, чувствам се скапана още от понеделник, незнам как ще издържа до края на седмицата  #Crazy

# 643
  • Пловдив
Така да се отчета и аз ходих при АГ-то каза че всичко е наред питах го за ФМ каза че било рано между 20 и 24 седмица та споделяйте от кои лекар сте доволни това само за варненките да си запиша час и да бягам. Пита ме дали искам да си направя БХС аз отказах че то ми е късно само евентуална паника да си навлека. Ония ден мисля че усетих бебо да шава а той ми каза че било рано след 20 седмица и сега си мисля че аз нещо си внушавам.

# 644
Бамбукита, бягам - затова сега търся къде да се презапиша  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт