Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 69

• 52 481
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив

Предложения за аватарчета.

# 361
  • Пловдив

Енгин/Мустафа, също прекрасен.

# 362
Привет дами! Hug

Виждам имаме нови попълнения, обзети от Фатмагюломания и Керимомания... Grinning Hug Добре дошли.
Който е погледнал от любопитство, за да види дали си струва да следи сериала по БТВ, май не е могъл да се спре, докато не изгледа всичко... Grinning Grinning Grinning

# 363
Привет момичета!! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

От доста време следя форума, но сега се реших и аз да напиша нещо.Всички сте невероятни и много, много готини.Преди около три седмици научих за филма от позната и изгледах сериите за 4 дни, с малко недоспиване и т.н.Съпругът ми се смили над мен да не ме "изгони" Laughing Laughing на палатка само защото е много студено... Simple Smile Simple Smile
Благодаря на всички за информацията която давате, защото нямам време и възможност да се ровя в нета. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Добре дошла, Деси. Почти всички като теб сме разбирали за форума и с голямо недоспиване сме достигали другите. От тоя Гедже вирус вече почти 3 години не съм се излекувала, напротив задълбочава се. А близките ми свикнаха вече............. Hug

# 364
Fan, предполагам имаш предвид отмятането на косата след като излезе от банята в хотела. Не можах да намеря точно него, но ти предлагам нещо друго. Бонус - парфюмиране.

И едно от любимите ми.

# 365
kokor4eto сподели как го караш тоя вирус, не е лесно.

# 366
# 367
И много ръце.

# 368
Нещо от архива. Такива снимки на двамата извън филма са май колекционерска рядкост.

# 369
  • Пловдив

http://www.youtube.com/watch?v=d_H6PBT63Qg&feature=youtu.be

Съвсем ново фенско клипче...погледнете го.

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 17:03 от mariana51

# 370
  • Тук някъде.....
Нямаше ме един ден и сте изписали цели фермани:) Съжалявам, че не мога да правя клипчета или аватари, иначе щях да окича профила си като коледна елха Simple Smile
Ох, напредвам лека-полека, стоя по нощите и подсмърчам... ако това не е керимомания, не знам какво е просто  Crazy Невероятен труд полагате, превеждайки за всички останали. Бих искала да предложа помощта си - от английски няма проблеми и мога да помогна, време също имам - засега. Пишете на лични, ако има нужда, ще става по-бързо, предполагам.
В тая връзка се сетих за нещо, което ми направи впечатление в турския език - ако някоя от вас знае турски, нека ми дообясни:
Ясно е, че те много употребяват думи като "бате", "како", но си имат различни явно. Това, което успях да разбера е :

- аби - бате, батко - употребяват го както за брат, така и спрямо не-роднини, общо-взето всеки по-млад мъж е "аби" Simple Smile

- абла - кака, тук важи същото като горното.

- "енисе" и "енище" би следвало да са чичо и леля, или по скоро вуйчо и вуйна, не знам Simple Smile Така се обръща към Керим Мурат, би следвало да е вуйчо. Обаче на ФГ й казва нещо неразбираемо за мен, нито абла, нито това.

- Йенге - поне аз така го чувам - снаха? Обаче го употребяват и в смисъл на леля като не-роднина. ФГ казва така на Мукадес:) Любопитно ми е има ли мъжки вариант на думата.

Надявам се да не съм ви отегчила, отивам да гледам още някоя серия и да се любувам на Керим.  Laughing

# 371
Здравей,Софи!
Отговарям ти на въпросите
-хала-леля-така Мурат нарича Фатма
-енге-снаха,стринка,кака-освен съпругата на брата,така наричат мъжете омъжените жени,дори да са по-млади от тях(от уважение)
-аби-не само по-голям брат,а и почтително обръщение към по-голям мъж
-дайе-вуйчо
-енище-зет,чичо
-абла-по-голяма сестра,по-възрастна жена
за тях има голямо значение обръщението-това е един вид уважение-не е прието да се обръщат на имена,освен приятели на една възраст
това се сещам засега Peace

# 372
Sofi_q, да помогна и аз колкото мога.
Аби, абла - уважително обръщение към по-голям роднина и не само. Например батко, кака - като по-голям брат и по-голяма сестра. Същите обръщения се ползват и към нероднини, които са пак по големи по възраст или като положение.
Енге и енище - това са обръщения към роднини без кръвна връзка. Например снаха, зет. Енге е и нещо като старото българско обръщение - булка (омъжена жена).
За леля и чичо има и други обръщения. Например амджа - чичо и тейзе - леля.
Имат още обръщения - например към млад мъж - олум - синко, и къзъм - дъще. Също и къз - момиче.
Още къдън - жена, ханъм - госпожа, бей - господин.
Само зет или младоженец е дамат.

P.S.

Докато съм писала се е включила и кардешим dettodorowa. Колко сме си умнички!
Това - кардешим също го ползват като обръщение - сестро, братко (те нали нямат женски/мъжки род).

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 17:17 от Cruela

# 373
# 374
Кардешим,къде се губиш като старите пари hahahaДа не си по истанбулските сокаци да дириш Енгин?Щеше на бар да ни водиш-хората приготвиха златни членски карти,прасета,тоалети нагласихме...Крюелка йок.Много бързо се покри LaughingАма от нас няма измъкване,да знаеш,ще те гоним до дупка  smile3508

Общи условия

Активация на акаунт