Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 6

• 102 957
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Малко глупав въпрос Embarassed- Цветните хавлии или бельо със какво ги перете- с цветни дрехи и препарат за цветно ли?

# 151
Хавлиените кърпи - цветни, бели или шарени - ги пера отделно на 60° с прах за бяло. Обикновено цветовете им са устойчиви и не пускат и не избеляват, а отделно купувам само хавлии, които могат да се перат на високи температури.
Цветното бельо - става въпрос за тениски, потници и гащи, а не за чаршафи, нали? - го пера с цветни дрехи на 30° - 40° с продукт за цветни дрехи.
А ти? Grinning

# 152
  • Варна
От кога се каня да задам един такъв въпрос.
Тези с препарат за бяло или за цветно трябва да се перат?

# 153
Хавлиените кърпи - цветни, бели или шарени - ги пера отделно на 60° с прах за бяло. Обикновено цветовете им са устойчиви и не пускат и не избеляват, а отделно купувам само хавлии, които могат да се перат на високи температури.
Цветното бельо - става въпрос за тениски, потници и гащи, а не за чаршафи, нали? - го пера с цветни дрехи на 30° - 40° с продукт за цветни дрехи.
А ти? Grinning
благодаря ти за изчерпателният отговор.Аз чаршафи,хавлии и бельо ги пера заедно незевисимо дали са бели или  цвитни с прах за бяло,но някои цветни неща започнаха да избеляват та затова попитах.

# 154
Мимс, цветно.

# 155
  • Варна

Благодаря   bouquet
Уж не е като да не съм прала доста през живота ми, но винаги съм изпадала в почуда, когато ще пускам например бяла блуза с някаква цветна апликация. Ако я сложа с бялото, рискувам цветната част да пусне и да боядиса останалото бяло, а и цветното да избелее. Ако пък я пусна с цветното, бялото от блузката най-вероятно ще се захаби от другите цветни. Накрая взимам компромисно решение и я пускам с бялото и цветоулавяща кърпичка.

# 156
Аз ползвам гел за цветно за такива дилеми.
Имам един разкошен спален комплект - бяло, черно и червено. С разкошни овце, магарета и гъски Heart Eyes.
Пера го с гел за цветно, 40 градуса. Не е мръднал.
Бялото си е бяло, черното си е черно, червеното - и то свети.

# 157
  • Варна
Изясни ми се, още веднъж благодаря!

# 158
  • София, откъм тъмната страна
Днес в кварталния магазин за паралелен внос видях нов прах за пране Ленор. Да Ленор, но не омекотител а прах за пране, не съм се объркала. Някакви отзиви за него? Имаше и за бяло и за цветно. На проктър и гембъл е.

# 159
  • София
В по-горния пост май става въпрос за Персил за 60 пранета? newsm78
В тази връзка да попитам купувате ли продукти (в случая препарати), предназначени за нашия пазар или предпочитате онези от паралелния внос? Ето, например, въпросният Персил... Да, да, знам я въпросната табличка на първа страница. Поздравления за автора й  bouquet Но независимо от това, ви питам... 

От години купувам продукти от магазините за паралелен внос.Доволна съм.

# 160
Днес в кварталния магазин за паралелен внос видях нов прах за пране Ленор. Да Ленор, но не омекотител а прах за пране, не съм се объркала. Някакви отзиви за него? Имаше и за бяло и за цветно. На проктър и гембъл е.

обсъждахме го преди няколко месеца. Не си се объркала. Отзивите бяха, че немския Ариел е доста по-добър от него и че Ленор е доста скъп. В началото бяхме възторжени, после всяко чудо за три дни. Почти сме го забравили.

# 161
Дайте съвет как да избеля позахабени кухненски кърпи. Накисване в Аче? Пране на 95%? Или нови?

Спасих една любима бяла покривка с петно от неизвестен произход,което не се махаше с нищо.Прах я не помня колко пъти-пусках я с всяко пране,което нямаше и да я боядиса,без да съм я ползвала и без да съм я гладила.През ден,през два,като сменях праховете-проба с всички налични и на всякакви необходими за останалото пране температури.Малко е смешно,ама защо да не се опита.При положение,че не тежат кой знае колко- добавка към друго пране.
И петното се изпра с......?

Не помня,но в един момент видях,че го няма,а след всяко пране малко или много намаляваше като интензивност и размер.Смисълът е да се изпере много пъти.

# 162
Купувам   си  само  немски  продукти ,  защото с  тях   съм свикнала   а и ми  вършат  работа.  Когато  не си  ги  нося  от чужбина по  време   на  работа  или  пътуване ,  вършея по  магазинчетата  за  паралелен  внос.  При мен  6-5  няма.  Държа  си на  точно определени неща .

# 163
  • гр.Добрич
От табличката на 1-ва страница да разбирам, че Персила от където и да е, е най-доброто на пазара? За тези, които пазарят пот магазините на Борн, бихте ли ми препоръчали добър прах, че искам да сменя ОМО-то.

От карфур си купих този омекотител, но розов на цвят. Много е гъст и ми оцвети белите кърпи.
http://www.ciao.fr/Avis/Soupline_Aroma_Therapy__925562

# 164
За Стара Загора да докладвам  Grinning , посетих магазинчето на ул."Хаджи Димитър Асенов" и имаше доста немски неща. Взех си сол за миялната AS и прах за бяло Ленор с подарък омекотител - да го пробвам и аз. Попитах дали предлагат мерителни чашки и жената ме попита за течен или за прах, поисках за прах и ми я подари даже  Simple Smile . Беше много любезна и подчерта, че при нас водата е твърда и трябва да използвам дозата за твърда вода. Само ми направи впечатление, че на нито на солта, нито на праха имаше превод на български... Забелязах там Персил за черно, който последно си поръчвах от немския Амазон: http://www.amazon.de/gp/product/B005CH8JKY/ref=ox_sc_act_title_2 … ;m=A3JWKAKR8XB7XF много съм доволна от него, аромата му е много приятен също. Имаше и това: http://www.amazon.de/Persil-Hygiene-Sp%C3%BCler-2er-Pack-1000/dp … U/ref=pd_sim_dr_3 . На връщане си минавам по обичайния път и забелязах, че на ул. Гео Молев отварят магазинче за паралелен внос, още не работеше - зареждаха го, там ми е по-близо и ако има качествени неща ще е супер  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт