ОКТОМВРИЙКИ 2012 очакваме ви!

• 37 929
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
а за следването, аз сум 23 в момента и първата ми бременост беше края на 1ви и началото на 2ри курс, не съм прекъсвала,  завършвам и се надявам есента преди да се роди бебето да се дипломирам, а и за магистратура след това си мисля  Wink ако има кои да помага през това време е супер, защото лекциите и срещите с другите хора те разсейват за малко от бебето, което все пак ни натоварва с грижи и внимание  Simple Smile

# 571
делянка няма смисал да ходя в бургас те от там раждат в сливен,мислех за стара загора но и там не знам къде,моя маж си идва в събота,имам уговорка с доки за сряда,последната ми менструация беше на 07,01.но не ми е редовен цикала,тя ми каза че няма смисал от ехограф че е рано преди това щеима сак и нищо повече,и това че другите чували  сарце в тия седмици не е вярно,не знам ще се побаркам вече

# 572
Здравейте,поизгубих се малко......,бях на изпити и неможех да влизам често !Вчера ходих на лекар последната ми МЦ беше на 13.01 видя се само една точица с размери 3мм.Лекарката каза след две седмици да отида пак вече да чуем сърдечната дейност,изписа ми Утрогестан,заради болките в яйчниците .....Тези дни кашлям адски много,днес ще ходя при личната  да ме чуе,че ме притеснява защото адски много се напъвам. Simple Smile

# 573
  • София
Добро утро! Как сте днес, милички? Тази сутрин закуската е от мен:

Виждам, че отново имаме нови попълнения!  Приветствам ви с

Annick, честито сърчице Two Hearts Лека и спокойна бременност и прекрасно здраво бебче през Октомври!

Аз за пола какви ли не калкулатори намерих и все различно ми показват newsm53 Каквото дойде такова smile3525 А пък другата седмица като отида на преглед и докторката каже две са.........лелееее. Егати кефа! newsm44 newsm44

Между другото онзи ден се зачетох в темите за раждане в различните болници и макар да е доста рано, май съм се насочила за сега към Окръжна и аз. Не прочетох едно лошо мнение, а пък и освен това не се спряга само едно-две имена на добри доктори, а за 10-тина поне се пише постоянно от различни майки, че са доволни newsm12 newsm10 Ще видим, има доста време все пак Wink

Желая ви лек и усмихнат петък!

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 10:16 от Щастлива жена

# 574
  • Под кленовите дървета
Добро утро мило момичета Hug
Хайде закусете и по задачи Simple Smile
Djia вие природени ли ще бъдете? Забравила съм колко ви е разликата?

П.С. Без никой да се обижда, но ползвайте опцията "Проверка на правопис".

# 575
аз няма да отбивам, но тя сама ще спре се надявам,така или иначе кърмата на бременните към 5м спира тотално, но пък тя суче само преди сън и то по глътка-две - по-скоро по навик:)Simple SmileSimple Smile
но по-лошото при нас е,че тя без мен не иска да спи, през деня понякога я оставям и заспива, но нощно време не съм я оставяла никога и ще трябва да я науча...

колкото до ученето, първият път забременях като бях втори курс и макар и вече завършила имам да взимам няколко изпита... сега обмислям пак да запиша нещо, учех в НБУ психология и при нас можеш да запишеш магистратура и без диплома за бакалавър... само трябва да проверя как стои въпроса с 2880лв за майките студентки-редовно обучение...

аз след малко се оправям и отивам да си прибирам мъжа от работа, че той една седмица работи, една почива, ама като работи въобще не се прибира и сега и е кееееф, само дето милия щр трябва сам да си готви, че аз до кухнята не припарвам, добре че майка ми си ни гледа двете с Катерина...

аз така и така се олях та а продължа- първия път исках момиче и си имам, и сега пак моиче искам...всички ме бъзикат че ще е момче, защото знаят колко искам момиче, но аз от малка просто си знам, че ще имам три момичета...та стискайте ми палци...има едни китайки календари, по които от годините на майката, месеца на зачеване и годината излиза че пак ще  момиче...

усмихнат ден ви желая:)Simple SmileSimple Smile

# 576
Хубав ден и от мен!!!! smile3525
Всичките калкулатори отчитат момиче!!! newsm03 Таткото е убеден, че е направил момче, но аз не съм толкова сигурна. Моята майка също мисли, че е момиче, сестра ми също.....А и аз май си искам момиченце!!! Но каквото такова- да е живо и здраво.
 А за раждането и аз към окръжна съм се насочила.

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 11:22 от neli_m.nankova

# 577
то ни е още рано, но по-добре според мен като си избирате лекар, четете и се интересувайте от това как изражда, защото има много прехвалени лекари, които обичат в последния момент да казват, бебето е голямо, ти си с  тесен таз(такова животно няма) и айде секцио...така, че тези, които си имат индикации от сега или не са против него - ОК, но всички онези които искат да раждат нормално имайте едно наум...защото доста мои приятелки така си бяха намерили подходящите лекари и в последния момент ги сменяха...за болница Вита например, 90% от майките излизат срязани без причина...

аз твърдо искам да родя нормално и бебето да не ми го взимат освен за мерки и теглилки, затова още не знам кде ще раждам, ще си следя в поликлиниката и ще търся...предишното ми раждане в Тина Киркова без екип, без уговорки мина за 4 часа нормално, без проблеми, без гадни лекари...ама късмет просто...ама тоя път определено искам нещо сигурно... Окръжна честно ми е далече...

Затова може да си се следите по ЖК в кварталните поликлиники и да сортирате мнения вече за израждащи лекари...или поне тези, които си нямат препорчани и проверени лекари...

офф, толкова да ме мързи, трябва да ставам да се оправям а още не съм станала от леглото...

# 578
  • Под кленовите дървета
Ох, Лорини, отдавна се каня да ти кажа, че ако имам момиченце, ще имаме адашки Laughing
КАтерина ми е отдавна избрано име за момиче и мъжо не смее да каже нищо Rolling Eyes

Аз имам вътрешно усещане, че ще е момиче. По календарите излиза един път момче, друг път момиче, но да видим дали ще се окаже по-силен майчинският инстинкт.

Лорини е права - избирайте лекаря внимателно. Аз избрах моята лекарка внимателно, но имам някои усложнения и затова сега си търся добър хирург, че ми се налага пластика на шийката.
За второ раждане, май ще предпочета Щерев, ако имам още допълнително здравно осигуряване, а и ми е по-наблизо. Първото ми раждане протече ужасно бързо - за има няма 3 часа родих, а отидох с 5 см. разкритие, защото тогава усетих същинските контракции. Ако хората са прави и второто върви по-бързо, може и да нямам врее да стигна до Окръжна Laughing

Лорини, аз да те питам като консултант - абе девойко, имам усещането, че всеки момент ще потече кърма, а не кърмя почти година. Усещам мравчици по каналите като от слизане на кърма. Ужасна работа ти казвам, по едно време взех да се оглеждам за бебе да посуче. На моменти така ми натежават гърдите, че наистина все едно съм изпуснала времето за кърмене. Това нормално ли е?

Една статия за суровите ядки:
http://www.-spam013-/article/256-%D0%AF%D0%B4%D0%BA%D0%B8-%D0%BF … BE%D1%81%D1%82%3F

# 579
  • София
lorini , как ти завиждаммммм, искам и аз да се излежавам до къснооо smile3524 Sleeping smile3524 Между другото и на мен ми е малко далече окръжна болница, но аз няма да ходя на ЖК там, а само за самото раждане.  Доколкото разбрах от темата за раждане там, в самата болница не се води ЖК по ЗК, а само на частно в кабинетите на лекарите. Освен това бебето си е при теб. Пишеше също, че това е единствената болница в София, която не прави секцио по желание, а само по медицинско предписание. Даже там секцио се правело с и без избор на екип. Аз винаги съм искала нормално раждане и се надявам да родя така Praynig даже не смятам и за избор на екип да плащам. Нямам определен доктор, но както споменах в предния пост - там се коментират доста имена на израждащи доктори, а не само едно-две на "най-добрите", както е в повечето други болници. Моля те само да не ме разбираш погрешно, че се опитвам да те навивам или нещо такова. Това си е моето виждане, ти си имаш твое разбира се. Аз единствено искам да споделя мнението си, без да го налагам на никой smile3525 smile3525 smile3525

# 580
lorini - не си права за тесния таз. Има "такова животно", повярвай ми. Аз съм от тези с "животните"  Wink Преди да ти пусна линк да прочетеш по темата само ще кажа, че лекарката от предишната ми ЖК, без да знае къде и при кого ще раждам, още в 6м. ми бе казала да се готвя за шев и кройка заради тесния си таз. Тази, при която раждах и ще раждам знаеше, че искам нормално раждане, предупреди ме, че шансовете да се случи са доста малки, но въпреки това се опита така да изроди малката. Е, нямаше как да се получи и накрая, след 20 часа прекарани в пред-родилна зала, ме свалиха в операционната с пълно разкритие и губещи се тонове на бебока. Ето и кратка справка  - за "животното"

Добре дошли на новите мамчета, лека и безпроблемна бременност   bouquet

# 581
  • Под кленовите дървета
Да и аз съ чувала за тесен таз. Знам, че с упражнения може да се поправи - йоги, гимнастики и други целящо подсилването на хрущияла който се натрупва между двете тазови кости, за да се отвори таза достатъчно.

# 582
Здравейте момичета,на мен всички калкулатори ми показват момче.Вече започна по-малко да ми се гади,но с нощното посещение на тоалетната трудно се разбираме.
Исках да ви попитам имате ли идея дали в България се прави този  ДНК тест за пола на бебето в ранните месеци?

# 583
  • Под кленовите дървета
Прави се, но само по медицински препоръки и при съмненения за генетични аномалии.
Няма да се съгласят да го правят за да видят пола.
Трябва да имате фамилна анамнеза, че има риск от генетично заболяване.

# 584
Прави се, но само по медицински препоръки и при съмненения за генетични аномалии.
Няма да се съгласят да го правят за да видят пола.
Трябва да имате фамилна анамнеза, че има риск от генетично заболяване.

Благодаря ти за бързия отговор  Hug просто нямам търпение да разбера  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт