ЕГИПЕТ - тема 6!!!

• 74 953
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Моето картушче съвпада със сайта. Peace Разбира се на латиница си изписах името.

# 151
  • София
Моето картушче съвпада със сайта. Peace Разбира се на латиница си изписах името.
Чудесно! А какви са цените сега? Имаш ли представа?

# 152
  • Варна
Чудесно! А какви са цените сега? Имаш ли представа?

Оххххх, моето е сребърно и определено не беше скъпо. Имам и златно, но си е със някакви символи, не е с името ми...но и то си беше на прилична цена... Не помня вече, но не съм от "богатите" туристи  Mr. Green

# 153
  • София
Diana_don, като си купуваш картуша, нашите си ги взхме в Луксор ти дават една хартиена табличка с латинските букви и транскрипцията им на арабски, така че ти можеш спокойно да провериш дали е вярно изписаното. Аз я пазя и ако искаш мога да я сканирам и да ти я пратя по мейла.
 А и ти дават още една табличка със значението на отделните арабски символи. Съжалявам че не мога в момента да проверя цената, тъй като съм в Тунис, като се прибера ще я кажа с точност, но по спомени беше някъде между 12-15долара.
Дават ти и различни подаръчета за бройки. Ние поръчахме 5картуша и ни подариха две сребърни изделия по избор, взехме си Нефертити и едно скарабейче.

# 154
  • Beyond the Frontiers
И моят съвпадна  Peace

На мъжа ми взех сребърен, но не просто пластинка, а двоен и беше малко по-скъп - 17-18 долара.

Еххххх, момичета, размечтах се и аз...Била съм в Alf leila Wa leila /1001 нощ/ през септември 2007 и 2008.... Хотела е просто страхотен, надявам се все още да е така поддържан както тогава. Спомням си втория път ни дадоха стая на първия етаж, наблизо нещо се майстореше и беше шумно. Веднага отидохме и срещу 20 долара мисля /под масата/ ни смениха стаята  Mr. Green Имаше едни продавачи в магазинчетата там, бяха понаучили български. Но никога няма да забравя как в обедната си почивка обядваха някаква манжичка, седнали на земята, директно изсипана в найлонова торбичка.  Sad Носихме им кола от автоматите, защото на тях им беше забранено..емоции имаше много. Мисля, че гида ни се казваше Станислав, имаше и един Стоян. Едно момче от туристите, Симо, толкова много му хареса, че заряза родния Бургас и отиде да работи като ексурзовод там ...Извинявайте за лиричното отклонение, но благородно завиждам на тези, които им предстои пътуване. 
Не съм чела темата, предполагам всичко е казано за невероятния Карнак, за Райския остров, за бедуинското селище. Относно гмуркането - на мен ми беше много неудобен шнорхела, а и не мога да се гмуркам. Но в морето беше просто достатъчно да се потопиш главата и да гледаш червените рибки и коралите...ехххххх

Станислав, Стоян и Симеон  Mr. Green

# 155
привет   bouquet
записвам се и аз при вас, защото мисля че е крайно време да реализирам детската си мечта Simple Smile
 със сигурност ще намеря отговори на всичките въпроси, които имам, затова се връщам от 1ва тема да чета, но като цяло какво бихте ме посъветвали - екскурзия от агенция или сама да се организирам. не искам почивка на плажа, искам да разгледам всичко, което има за разглеждане там Wink
и кога е най-подходящо да се пътува  ?

Peace

# 156
  • София
bebe boom, сигурен съм, че ще успееш да реализираш мечтата си Simple Smile
А Египет наистина е една прекрасна мечта, която си заслужава човек да осъществи Peace.
Мисля, че до края на октомври, средата на ноември и след това от началото на март до края на май е подходящо време за посещение на Египет. Когато температурите са поносими и можеш да обикаляш по цял ден.
Според мен най-добрия вариант за Египет е комбинирания.
Т.е. да използваш чартъра, и ако ти е малко една седмица да останеш две.
Да използваш тези от екскурзиите, които предлага туроператора, а останалите сама да си организираш. Примерно агенциите не предлагат посещение на  Александрия, а това е втория по големина и значимост град в Египет и най-голямо пристанище.
Още повече сега, когато полетите са до Хургада, и набегом се ходи за един ден до Кайро по-добрия вариант е човек сам да организира престоя си там, така както той желае, а не само да се убива от път. И на  юг разстоянията  до Луксор и Карнак, и на север до Кайро са големи за еднодневни в последователни дни преходи Thinking

# 157
Без да звуча минорно, но точно сега не знам каква част от мечтата си ще можеш да осъществиш...Кайро най-вероятно не бих ти го препоръчала. Луксор и надолу - по-скоро да.
Аз съм от пътуващите самостоятелно, но за първа визита и то в тези нелеки времена, бих те посъветвала да се спреш на организирано пътуване.
Най-удачно за обиколки откъм климат е времето през есента и пролетта  Peace

# 158
roje22 - точно тези екскурзии бих искала да избегна, които се предлагат от тур агенциите - 1 ден кайро и то на тръгване и останалото Хургада. Сигурна съм ч еи там има какво да се разгледа, но определено искам да посетя Луксор. 
Old Sport - миналта година посетих Израел и макар че ситуацията в този район е деликатна, не мога да кажа че се усещаше напражение, незнам как стоят нещата в Египет.
за съжаление не мисля че бих могла д си позволя повече от една седмица там, но пък за 7 дни се надявам да мога да видя всичко, което си заслужава. клоня към пролетно посещение - не че имам проблем с температурите де, колкото по-топло, толкова по-добре  Laughing
благодаря ви  Hug

# 159
Ами аз лично не бих сравнявала Израел с Египет по безброй причини.
До пролетта има време, ти си планирай  Wink За температурите - не е никак без значение дали ще обикаляш на юг през зимата или през лятото, повярвай ми  Peace От Хургада е лесно ходенето до Луксор, така че по-добре оттам отколкото от Шарм примерно (освен, ако можеш да си позволиш да летиш с вътрешен)
Не подценявайте пътуванията из вътрешността с лицензирани оператори  Naughty Те освен да ви разхождат насам-натам, носят и отговорност за сигурността ви.
Знаете, че не съм страхлив човек, нито обичам да създавам излишна паника или напрежение, напротив. Просто има определен предели, след които е добре човек да е внимателен и разумен и да не поема излишни рискове Peace  Египет предлага предостатъчно емоции  даже и на най-"организираните" туристи  Mr. Green Не бих се безпокоила за това  Wink

# 160
  • София
bebe boom, запиши се на круиза по Нил. Виждат се доста неща. В Хургада се стои 1 ден. И аз не обичам организираните екскурзии и навсякъде ходим сами, но точно в Египет не бих отишла. Особено първия път. Твърде различен е. Може би само в Кайро бих отишла неорганизирано. Голям град е, с всякакви хора, но пък заради размириците, в момента не е препоръчително. Да пътувам на юг, сама ....  Sick  А Абу Симбел и Асуан си заслужават ходенето.

... тур агенциите - 1 ден кайро и то на тръгване и останалото Хургада. Сигурна съм че и там има какво да се разгледа, но определено искам да посетя Луксор. 
В последно време агенциите избягваха Кайро. Не знам дали се е променило нещо.  newsm78  До Луксор има организирани екскурзии дори и да си на море в Хургада.

# 161
Ние пък не обичаме да ходим сами по екскурзии. За да ходиш сам, това означава да си отделил много време за подготвка преди, да си изчел сума ти инфо, за да знаеш първо какво и къде да гледаш, и второ като гледаш, да знаеш какво гледаш и какво означава това. Пример-пред музея в Кайро има едно езерце, в което растат лилия и лотос. Ако си сам и не си подготвен предварително-виждаш там некви Joy растения и отминаваш, ако не си сам, разбираш, че те символизират определени неща и не са случайно там, а за експонатите в музея пък е хептен тъпо да разчиташ само на надписите на витрините, като си минал толкова хиляди километри ,за да ги видиш...... Затова и предпочитаме да ни развеждат като мечки Joy организирано по принцип. Пък точно за Египет да ходите сами на екскурзии-я се стегнете в кръста, бе моми, че другите момичета ви го казват по меко-това си е чиста  глупост и безотговорност, направо си го избийте от главата. Това беше рисковано през 2007 (дори тогава до Кайро и Луксор се ходеше в група по 50-60 автобуса, с кортеж-кола с военни с истински Joy автомати), когато ние ходихме, пък сега си е направо самоубийствено.
Иначе ние ходихме и до Кайро и до Луксор за 1 ден-вярно, много е изморително-за Кайро специално се тръгва в 1 през нощта и се пристига в 10-12 вечерта на другия ден обратно, обаче изживяването е толкова невероятно, че умората изобщо я забравяте. Още повече, че при нас имаше хора, които бяха слезли на Кайро за 2 дни и после Хургада (тогава имаше такава опция), но в Кайро бяха по същата програма видели и отделили същото време на музея и пирамидите като нас, така че......само бяха загубили 2 дни за плаж и гмуркане.
Дестинацията трябва да мине поне един път в живота, но, но може би е по-добре да се изчака пролетта, че не им стига арабската пролет, ами баш сега и размириците с този филм за Мохамед....и как попрехвърлят омразата вече и към европейски държави, а не само към САЩ....помислете и върху това.

# 162
  • Beyond the Frontiers
И аз си мисля, че круизът е добър вариант Peace

# 163
  • Варна
 smile3516 За сега(неопределено време) всичко що е за Египет е спряно,насочвайте се към други дестинации Peace

# 164
  • София
smile3516 За сега(неопределено време) всичко що е за Египет е спряно,насочвайте се към други дестинации Peace

Това официална информация ли е или лично мнение? Знаеш ли подробности?...

Общи условия

Активация на акаунт