ЕГИПЕТ - тема 6!!!

• 74 998
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
Галактик,, благодаря ти, аз го гледах вчера този сайт, но той и сега е едно към едно копиран на сайта на Алфатур. Както и да е, предполагам че на място ще се изяснят нещата, освен това съм сигурна, че се предлагат и много други неща. Днес четох в един от руските форуми - казват, че са буквали екскурзии от местни фирми, специално тази в пустинята, на половин цена в сравнение с тези на Тез...

Аз утре ще звънна до агенцията да видя как върви записването /не че се надявам да ми кажат, ама знае ли човек, това че тук се пише малко, не означава, че няма интерес.

Мъжът ми сега провери на страницата на Форин офис в Англия - към днешна дата този район от Кайро до Асуан го дават безопасен.

Имах въпрос относно пансиона, ако сме само 2 дни ангажирани с пълна екскурзия, не е ли по-добре да бъдем на ОЛ, разликата не е голяма, май излизаше около 70 - 80 € за двамата. Всъщност парите не са чак от такова значение, ние сме мързеливи и ако прекарваме деня около басейна... А и мъжът ми не обича да яде на крак - иска си маса, прибори, салфетки, и разбира се - чаша вино или бира... няколко пъти, хаха.

# 526
  • София
В Египет съм била 2 пъти. При първото ми посещение, преди многоооооо години акустирахме с кораб в Александрия и имахме екскурзия до Кайро и пирамидите. Втория път бях ноември 2014 в Хургада. Това което ми направи впечатление, че хората са абсолютно неинформирани (не всички, но в по-голямата си част) къде отиват и какво се очаква да видят на екскурзиите. Дори при екскурзията до Кайро не бяха разбрали, че в Историческия музей ще видят съкровищата на Тутанкамон и хукнаха по пазарите да купуват дънки (голям хит, хахахаах).  В моята класация за съкровищата на Египет, пирамидите не са на първо място. Да, грандиозни са, но няма никакво изящество, творчество... Разбира се, че си заслужава да се видят, но това което ме остави без дъх в Кайро беше маската на Тутанкамон. Може би, защото беше толкова неочаквано да видя цялата тази красота на 20 сантиметра от мен, но загубих дар-слово и то след като вече бях видяла свинкаса и пирамидите. Така, че ако сте в Кайро, не пропускайте Египетскя музей. А за Луксор нямам думи. Близо 25 години очаквах да видя храма в Крнак (http://diana-cacaotours.blogspot.com/2014/11/14_15.html). Съжалявам, че в програмата ни не беше включен и харама в Луксор, а нямахме свободно време в което мога да го посетя сама. Истинския Египет за мен е Луксор, Ком Омбо, Едфу и други храмове и забележителности по река Нил. С едно отиване , няма как да се види всичко. И винаги има нещо за което си струва да се върнеш отново.

# 527
  • Beyond the Frontiers
Галактик,, благодаря ти, аз го гледах вчера този сайт, но той и сега е едно към едно копиран на сайта на Алфатур.

Не точно. Всички други сайтове копират от сайта на Тез тур  Peace

Diana_Don, на едно мнение сме. П.П. Другият път, като те засека ще се обадя, да се запознаем Simple Smile

# 528
  • София
jfjallen  по мое мнение, по-добре е да сте на олинклузив. Храната отстъпва на тази в Турция, но все пак има достатъчен избор. А вечер на по едно питие се заформят чудесни разговори... За екскурзиите аз препоръчвам да ги вземете от Тез тур. Ще се аргументирам. Да, може и да намерите някоя по-евтина на място, но за мен Египет си е арабска държава и предпочитам сигурността на една солидна фирма, която работи като часовник. Второто е, че екскурзоводът ви е на български. Колкото и да е добър вашия руски или английски, не е ясно какъв ще е на гида. И на трето, но не на последно място, посрещащия екскурзовод там е отличен професионалист. (и за да няма коментари, не работя в Тез тур, хахахах)

# 529
  • София
Diana_Don, на едно мнение сме. П.П. Другият път, като те засека ще се обадя, да се запознаем Simple Smile
Ще ми е приятно.  Peace

# 530
+1 за Тез Тур.
И аз съм за оул инклузив. Отделно в дните на екскурзията ви дават пакетирана храна.

# 531
  • София
Ааа то натрапници има къде ли не, аз с тях се оправям...  Mr. Green Даже в Европа на улицата са ми предлагали секс и то много прили4но изглежда6т млад мъж...Да не повярва 4овек... Shocked

Роже, здравей и в тази тема. Ти ако не е тайна в кой курорт бе на екскурзия в Египет? Има6 ли блог за там?
Здравей, Лунна пътека Hug
Не е тайна разбира се. Това беше през далечната 2009година. Летяхме със самолет с Тез Тур до Кайро. Спахме там в един от най-мизерните хотели, в които съм бил по света, макар и 4 звезди.
И единственият, в който ме беше гнус от чаршафите, затова и спахме облечени Mr. Green.
Всъщност едва ли може и да се очаква друго от хотел, в който всеки ден се настаняват десетки групи за по една нощувка...
Но на другия ден бяхме щедро компенсирани с посещение  на пирамидите, обиколка на града и Египетския музей. Вечерта с автобус пътувахме до Хургада, където бяхме в един наистина приказен хотел- Алф Лейла Ва лейла Peace.
В блога ми няма писано за тази екскурзия

# 532
  • Beyond the Frontiers
За огромно съжаление Тез тур вече не предлагат веригата Албатрос в това число - Алф Лейла Ва лейла

# 533
Пораздвижила се е пак темата, бравос Simple Smile Може пък тази година да стигнем 50 стр...преди време бързо-бързо ги изписвахме Simple Smile
Към имащите много въпроси - само да добавя, че на 1 стр.би трябвало да работят линковете - събирала съм отзиви за хотели както и отговори на често задавани въпроси, за да не се налага да чете човек всичко наред. Нещата не са се променили много.
За досаждането от страна на персонала ( не на уличните търговци) - това в добрите хотели го няма. Като добри определям не непремено скъпите такива! Там, където мениджмънта е на място, изцепки като това с опита за целуване в стаята, няма.
За записването на екскурзии на място - зависи за кои екскурзии става дума. За големите като Кайро, Луксор и т.н. - със сериозна агенция/оператор - Тез, Некерман и т.н. За по- кратки екскурзии като лодка със стъклено дъно примерно може и с по-дребни фирми. Във всеки хотел има инфо табла на представените там агенции със списък на предлаганите екскурзии. Логично, ако пътуваш с Тез примерно, запусваш през тях. Но ако си индивидуално пътуващ, можеш да си избереш с кой да отидеш. Некерман примерно са на отлично ниво. Ако човек реши да пътува самоорганизирано, може да поиска пре резервацията на хотела и трансфер. Така няма да се безпокоите за пазарене и т.н. при пристигането си.

# 534
Ние вече се записахме и сега остава да се надяваме чартърите да се напълнят... а, до тогава ще си чета старите темички Sunglasses

# 535
  • Beyond the Frontiers
Тъкмо се връщам от една презентация на Тез тур. Програмите за Египет се радват на голям успех и записванията вървят сериозно.

# 536
Тъкмо се връщам от една презентация на Тез тур. Програмите за Египет се радват на голям успех и записванията вървят сериозно.
има ли програми за шарм?

# 537
  • Beyond the Frontiers
Не за сега няма.

# 538
Това звучи много обнадеждаващо.
Очаквате ли да има ?

# 539
Когато се записвах за пътуването сега, от ТА ми обърнаха внимание, че може да имам проблем с паспорта - ние пътуваме от 21 до 28 март, а паспортът ми изтича на 24 септември - т.е. 6 месеца без 4 дни. Не знаеха дали няма да направят въпрос на летището. Аз ще си проверя и тук в посолството им, но.... все пак се чудя - хем не ми се вади толкова рано нов паспорт, хем тук могат да ми кажат - няма проблем, а пък на летището... да кажат "йок", връщай се. Някакви съвети или опит newsm78

Общи условия

Активация на акаунт