Гримиране - техники, съвети, идеи - 4

• 55 473
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
един съвет може ли - понякога ми се иска просто да сложа един молив отгоре и спирала и това да е. но, първо, получава ми се дебела линия и не мога да я изтегля във външния ъгъл, и второ, през деня ми се цапа горната част от молива. как да запечатам цвета и да не цапа, да не се изтрива?

Или за по-лесно просто си купи очна линия и слагай нея  Wink Молива трябва да е хубав и клепача не много мазен, за да ти стои на място без отпечатване и размазване. Хубава и гладка линия също се получава по-трудно.

# 526
как се разгримирате - посока, движения...? на мен винаги ми попада мляко в очите

# 527
как се разгримирате - посока, движения...? на мен винаги ми попада мляко в очите
Аз лично ползвам водата на Биодерма - Сенсибио h20, за мен, грима се маха много по-лесно с нея, отколкото с мляко и не щипе. Избягвам да търкам, а по-скоро напоявам два памучни тампона с дегримьора и ги слагам върху очите да постоят и да разтворят добре пигментите. После мия лице с пяна и т.н. Не знам дали е пускано, но ето едно много полезно клипче по темата:
http://www.lisaeldridge.com/video/12596/make-up-removal/

# 528
Момичета здравейте.

Имам въпрос към вас - каква пудра използвате под очите,когато нанесете коректор, с какво я нанасяте ? Имам една прозрачна пудра нанасям я с четка за пудра с леки движения(преди това сам я изтръскала) ,но като я сложа ми сивее под очите и стой сякаш пак имам сенки .

Как да се справя с това ?

# 529
woman_in_me малко е труден момента с пудра под очите, продукта трябва много внимателно да се подбере, заради спецификата на текстурата на кожата.  Може въобще да не си намериш пудра, която ти е подходяща. Като цяло е добре да се избират максимално финно смлени пудри с голямо съдържание на силика, която отразява светлината (Benefit powderflage, MUFE HD Powder). Нанасяне с мека пухкава четка, изтръскана от излишен продукт.

На мен са ми нужни, за полагане върху ФДТ,сл.коректора, тоест най-накрая за туширане, светлина на тъмните кръгове;)Не знам дали сте пробвали?За това търся някакви свнки, както се казва средна хубост,  в естесвен нюанс;) newsm78

Само да не стане ефекта Ким Кардашиан. СЪс сенки може да се постигне, но доста трудно да се намери подходящия нюанс на матови сенки, с подходящ подтон, няма как дасе препоръча, трябват проби за да се уцели нещо, което няма да стои прекалено различно. АКо не държиш на сенки непременно, коректор писалката на ИСЛ е с точно такова предназначение.

И един съвет, споделен от МАС тези дни, за който не е видял:

Полага се молив и червилото; тънка салфетка или тоалетна хартия се разделя на пластове и един пласт се слага на устните, попивайки излишното червило; Отгоре се минава с пухкава четка с пудра, за се направи още по-дълготрайно. Салфетката контролира много финно количеството пудра, което попада върху устните. Получава се особено дълготраен резултат. Може да се сложи и глос след това. Тайната: важное  устните да са ексфолирани преди това, за да не се подчертаят несъвършенства и да изглеждат пресушени.

# 530
  • София
И на мен,затова мляко ползвам само за премахване на фдт.За очен грим мицеларна вода,или нещо от този род

# 531
Здравейте! Тази година ще съм абитуриентка и ми трябва съвет за грима.
Роклята ми леко тъмно червена (нито бордо, нито ярко червена). Когата ми е светла, като имам розови оттенъци, очите ми не са големи, бадемовидни, устните - тънки.  Какво червило, какви сенки, какъв руж да слагам?

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 16:24 от Slavena Dineva

# 532
Slavena Dineva, аз лично не мога да ти дам никакъв съвет, тъй като не си написала нито каква ти е кожата, нито очите, нищо.
Ако си от София всеки четвъртък този месец в аптеки Ремедиум на Граф Игнатиев ще има безплатен грим и консултации от 12.00 до 18.00 и може да отидеш  Peace

# 533
За съжаление не съм от София, но благодаря за информацията. Hug

# 534
  • в 1001-та нощ
И на мен,затова мляко ползвам само за премахване на фдт.За очен грим мицеларна вода,или нещо от този род

а може да се ползват и продукти за чувствителни очи  Peace

# 535
Използва главно от тези продукти http://www.graftobian.com/commerce/catalog.jsp?catId=1021 , но как да си поръчаме  newsm78

Графтобиан може да се поръча от тук., има международна доставка. МАрката е специализирана професионална и е по-трудна за намиране.

Slavena Dineva  акцентирай или на устни, или на очи. Аз бих акцентирала на очи, при положение че устните са тънки, особено за вечерен повод - нека очите са с по-тъмен, тежък грим, а устните в лек, естествен нюанс, леко розов. Задължително сложи изкуствени мигли, ще уголемят очите, а и ще стоят страхотно на снимките. Погледни клипчето от 1ва стр за уголемяване на очи, както и за класически опушен грим, ако е твой тип.Като цвят бих се придървала към по-естествени нюанси, за да няма сблъсък с цвета на роклята. Ружът, щом кожата ти е студена, е желателно също да е студен, розовеещ. ПОмисли за база за грим и база за сенки, за да си сигурна че грима ти ще издържи дълго време безупречен. Ако искаш ми прати на ЛС снимка за по-конкретни съвети.

# 536

Аз до скоро избягвах въобще да ползвам мляко. Много ми е неприятна консистенцията му. За махане на очен грим, няма шанс някой да ме накара да го ползвам  Laughing За тази област ползвам някакъв тоник, демакиатор /най-добре за водоустойчин грим, чисти много по-лесно/ или мицерален разствор.
Но мицералната вода не ми харесва как маха ФДТ и за това реших да пробвам с мляко само за лицето. Взех си млякото на Нивеа за комбинирана кожа. Много добре ми понася на лицето  Peace Кожата стои свежа след това и не се омазнява. Харесва ми определено  Peace

# 537
  • където си пожелая...даааа...
за очите можеш да използваш специалните лосиони за около очите вместо тоалетно мляко Peace

# 538
  • София, Лагера
Момичета, какво представлява безцветната пудра? Моля да ми кажете някоя марка да й разгледам!  Praynig

# 539
Аз ползвам Виши Дермабленд. Харесва ми  Peace Фиксира много добре ФДТ и дава много хубав матов завършек.
Безцветната пудра върши същата работа, като другите матиращи пудри. Но не променя цвета на ФДТ и няма нужда да напасваш и нейния цвят  Grinning На мен тя ми стои по-незабележима от цветните. Но зависи какъв ефект търсиш. Не съм сигурна, че има безцветни пудри с блестящи частици за озаряване примерно  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт