Отговори
# 645
Влизам да чета ... колко неща са се случили  Confused

Никид - дано е добре детенце и да загърбите скоро всичко. Отношението на портал, вътре в спешното е просто ужасяващо! 100% е незаконно да искат предварително пари за паркинг. Повечето болници имат портал, но се плаща на излизане.

rossy-pm, нямаш повод да се притесняваш. Бебчето в теб е твърде малко и отлично защитено. Лежала съм за задържане с каката в болница и съм била свидетел на десетки съдби. И с лекари съм говорила. Сърцето на бебето в ранна гестационна възраст спира единствено, ако е генетично увредено. Както Кали ти е казала, ходи си на прегледи да ти е спокойно, но бременността ти ще е като всяка друга  Wink

Бебеш
, вашата случка не мога да я подмина. Има хора емоционални вампири. Те се хранят само, ако "ядат" друг. Обикновено се държат така само към конкретен  и много близък човек. Не вярвам, че тук важи правилото "мъжете са си такива". Да, повечето са несъобразителни, но това е съвсем друго. Ти си човека,  който може да му противостои. Той няма да се промени сам, но ако ти игнорираш на всяко ниво подобно отношение ще му секнеш емоционалните кражби. Отнема много време, но е въпрос на промяна в мисленето. Ако си наложиш неговите думи да не стигат до сърцето ти всичко ще е наред.
Щастливи са хората от типа "ти го плюеш то си мисли, че дъжд вали". Тях ничий негативизъм не може да ги  засегне.

LADY_N, аз водя и двете на детски кът, редовно. Винаги се втрещявам като видя болни деца, трябва да изкарам веднага моите все едно те са виновни и ги наказвам. Каката ми направи първата си пновмония от детски кът където собствениците бяха завели внучката си  - ужасно болна. а иначе си в правото си да поискаш от работещите да изкарат болно дете, навсякъде има надписи, че деца с хрема и кашлица не се допускат. Аз само веднъж направих директна забележка на една майка, тя най-нагло ми каза, че детето и е с алергия. Аз кашлям от 2 години и знам как звучи алергична кашлица, трудно ще ме метнат. Но така или иначе на другия ден Али беше прихванала "алергията" на детето.

# 646
Тея също хвана пневмонията от детски кът.

# 647
  • Пловдив
Никид, ужасно преживяване  Sad Дано малката е добре и утре да сте си вкъщи  Praynig Praynig
Praynig

Моя мъж е много против да водя Влади по детски центрове и Молове, ама то пък издържа ли се все в къщи  Confused

Lady N, аз също мога да ти споделя моите наблюдения. Свекърите ми и двамата са лекари и е ужасно. Точно защото знаят, много се притесняват. Мъжа ми като е бил малък, за щяло и не щяло  са го мъкнали  по болниците и са му давали хапчета. Сега се опитват и с Влади така, но не минава при нас.

RikaRurika, може да пробваш този сироп за кашлица. Аз сега си го направих и пия, дано имам подобрение, че много кашлям. Става и за деца. 250мл бира, 100гр небет шикер (захар, фруктоза също може) и един лимон хубаво измит, изцеждаш сока и го настъргваш, без костилките, всичко това се смесва и се вари 30мин на водна баня, прецежда се и се пие по 1 с.л през 15, 30 или 60 мин в зависимост от състоянието  Peace

# 648
  • София
Децата като са болни ги расхождам на открито стига температурата да не е над 37,5. Всъщност за болно дете според мен чистият въздух е по-необходим даже отколкото за здраво дете. В клеб разбира се не ги навирам болни, ама има и такива родители за съжаление.
 *** Lady N *** мисля че може би наистина по друг начин възприемам болестите на децата. Сигурно съм малко по-спокойна и не се паникьосвам много от болести, защото съм горе-долу наясно с повечето от тях. Първото е че калявам децата от малки. Бягат вкъщи боси по плочките, ходим на расходки навън в студ какъвто и да е освен -20 и желателно без ръкавици и ги къпя с леко топла вода, към 28-29 градуса. Да чукна на дърво но каката до сега антибиотик не е пила. Като се разболеем предпочитам бабините средства- физически методи на охлаждане при температура, чай с малина, инхалации, морска вода за хремата и билкови чайчета. Рядко прибягвам към някои хомеопатични препарати и още по-рядко към парацетамоли, сиропчета от кашлица и други такива. В болница могат да ме вкарат само на носилки и то ако не мога да се съпротивлявам Mr. Green. И сигурно по причината че познавам много некъдърни и безсъвестни лекари и за двете раждания си плащах избор на екип за да родя с лекар на който мога да доверя най-ценното си съкровище.

Бебешондел не мисля че мъжът ти го е казал сериозно. Ако беше толкова лош едва ли щеше да му родиш 2 деца. ММ също в някои моменти, когато обстановката е напрегната и е нервен може да каже нещо без да си помисли преди това. После му става гузно и се извинява, важно е според мен съпрузите да не се хващат толкова на думите. Някои хора просто са такива, първо казват, после мислят понякога. Ако той го е казал за да си излее гнева и вътрешното напрежение и както казва Добра да си прехване малко от твоята енергия според мен най-добре е да не му кажеш нищо и да си излезеш от стаята. Така той си остава там със своите отрицателни емоции без да си получи желанното, а именно гневът и съответственно енергията ти.  Един-два пъти и ще схване че не му се връзваш. Идеални хора няма и все пак мисля че трябва да се опитваме да сгладим "лошите" черти на нашите половинки.

# 649
Никид  Hug и дано се включиш с добри новини и сте си удома и здравички  Hug

Мъжете, наистина, понякога много изгрубяват и аз се вързавам на ММ всеки път  Confused
Преди два дни ходихме на детско парти в клубче, но се бяхме разбрали всички деца да са здрави, за да няма сърдити и болни после, но сме си близки приятелки и си казваме нещата направо. Но сега е грипно време и само по разходки на въздух го извеждам с количката или с колата. Около мен доста майки вече влизаха в болницата с мъниците и като разказват как е било там - да пази господ  Praynig
Голямата ми дъщеря като бебе много падаше на глава и дори на 1г. и 4м. си счупи дясната ръка  Cry този стерес още ме държи...сега пазя мишлето много и се моля да нямаме произшествия.
Ники  Hug

...много грешки правя при писане, брей  ooooh!

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 15:33 от pipi_mb

# 650
Ники, много прегръдки за малката Дени!

Днес се включвам, за да споделя възмущението си. Отивам на кафе. Има детски център там. Аз бях без децата си. Влиза семейство с едно момиченце, а то с едни блеснали очи, една зверска кашлица ... Вкараха го в детския център да си играе ... Ами възмутих се ... Вие водите ли децата си като са болни на детски център?

Ние когато сме болни задължително го водя по детските центрове!
Ти как мислиш, дали някой ще напише, че си води детето болно там? Понякога много тъпи въпроси задавате.

# 651
 Hug  ⅞ ...and Happily Ever After...в подписа има "...Днес Тя има рожден ден."  newsm59  newsm38

# 652
Днес се включвам, за да споделя възмущението си. Отивам на кафе. Има детски център там. Аз бях без децата си. Влиза семейство с едно момиченце, а то с едни блеснали очи, една зверска кашлица ... Вкараха го в детския център да си играе ... Ами възмутих се ... Вие водите ли децата си като са болни на детски център?

Ние когато сме болни задължително го водя по детските центрове!
Ти как мислиш, дали някой ще напише, че си води детето болно там? Понякога много тъпи въпроси задавате.
Дали е тъп въпроса или не не решаваш ти. Налягай си парцала и спри да разваляш добрия тон в темата.

# 653
Никид, дано всичко да е наред. Пиши моля те, как сте когато имаш възможност. Ужасно е значи...

Роси, не се тревожи. Стреса наистина е бил голям, но вярвам, че всичко с малкото бебче ще е наред.

iliyanamos, много хобаво си обяснила нещата за падането. Много е добре ,че в темичката ни има комнетентен човек по лекарските въпроси и може да помага с акъл при дадени ситуации, които дано да са по-малко... За това ,което беше написала за лекрските грешки напълно те подкрепям. Майка ми също е лекар и работи с онкологично болни, така че ми е ясно , колко е трудно понякога да се вземе решение и колко е трудно да загубиш пациен. Само че напоследък лекарите , на които не им пука, за съжаление станаха много, освен това лекарска грешка, некомпетентност поради некачествено образование и незаинтересованост към пациента като че ли станаха синоними Sad

НикиHug

# 654
Никид  Hug Стискам палци всичко да е наред и скоро двета с Деничка да сте си в къщи напълно здрави. Praynig Peace

Роси  Hug Hug Hug всичко е наред с бебчето, а щом и Марио е добре всичко е наред.

Бебеш, не знам какво да кажа  Confused Изказването му е просто немислимо и абсолютно, абсолютно незаслужено. Аз даже и досега се чудех защо някоя баба не ти помогне малко и как издържаш на това напрежение. Но ти си го познаваш и знаеш най-добре дали го е казал като израз на изтощение и от негова страна или се случва и друг път, но игнорирането най-много лекува подобни изказвания. Hug

# 655
Ох ,като четох как са паднали Марио и Деничка ,направо косата ми се изправи  Sad дано са добре миличките  Praynig Никид ,пиши как сте ?  Hug
Ние два дена излизаме за половин час,Петя отначало много се радваше на снега,но като походи малко и взе да се пързаля ,отказва да ходи по снега и хем мрънка хем се смее,едни звуци издава ,много се смях  Party
*** Lady N ***  да си призная,досега не съм водила Петя на клубче или във мола,в по далечен квартал сме и нямам възможност ,сега е и студено ,а и поради тази причина която ти казваш как майки си водят болните деца! Единствено ако сме пазарували в по голям магазин като Кауфланд или Лидл сме я водили с нас.Но предполагам лятото ще ходим  Peace
Мъжете, наистина, понякога много изгрубяват и аз се вързавам на ММ всеки път  Confused
Аз съм същата  Confused

Ники   Hug

# 656
Илиянамос,и аз така се опитвам да я гледам...Без да я изнежвам прекалено,повече навън...но да си призная последните студени дни ме изплашиха:)И повече по балкона щъкаме за по мъничко...Замислих се за този Панадол дето понякога вечер преди лягане давам за зъбките като растат и е кисела...Какво мислиш?Досега други лекарства не е пила,само хомеопатия за зъбите и Осцилококцинум на два пъти като има някой болен наоколо.

Може да ме помислите за луда,аз съм си де...Аз досега в детски клуб не съм я водила...и то точно заради страха от вируси.В молове също...може би два пъти лятото като не е имало как...да пазаруваме нещо за нея с половинката.Носех я още в кенгуруто.Знам,че ще трябва да се среща вече с дечица,но все ми се иска да мине грипавия период,а и да поотрасне.Като гледам само покрай зъбите какво й е...ами не ми се мисли друго...И се мъча целенасочено да я държа вкъщи и навън само на въздух.Тъпо ми е,така съм се затворила,но ми се ще още малко да избутаме така.А то накрая половинката ще го донесе ама айде... WhistlingВикам си поне да е по-малко като брой пъти.Но и съпругът е против да я водим където и да е,а уж беше много За...аз съм била маниячка...а като чу на приятели как боледуват дечицата...по-добре вкъщи си стойте...Та сега сме единодушни:)Като никога...Simple SmileОпределено би ми било по-приятно да щъкаме напред-назад с нея,но дано и нашето време дойде!Тамън да се возим сами в колата без проблемчета hahaha

Но ми се вижда недопустимо видимо болно дете да се води на клуб!Аз бих направила забележка,да си призная.

Ники Hug

Ох Никид не пише...дано е добре Денито...само рифрешвам днес...

Днес направих малко снежно човеченце на перваза на балкона за Ая...малко на пиле заприлича JoyНо тя му се радваше и пипаше снега,и се хили:)

# 657
По въпроса с извеждането от вкъщи ако са болни, и аз като iliyanamos  извеждам ако температурата не е много висока.Не бих завела детето точно в клуб от съображения спрямо другите майки, но моята Дая редовно се случва да играе с болни деца, не ми прави впечатление ако някой и кашля в лицето, ВЕЧЕ Simple Smile Аз нали имам друга теория за болестите.В интерес на истината по парковете преди много са и кашляли в лицето но тя никога не се е разболявала.Баба и направо може да изпадне в ужас при такава ситуация, аз съм спокойна . Simple Smile
Дая боледува много първия месец в детската, но това е нормално, напълно обяснимо.Като я вземам виждам вечно хремави и кашлящи деца в групата.

Днес извеждах децата с шейната, опитах се да направя снежен човек , Дая си носеше и носа и очите му , но за съжаление не стана, снегът беше много замръзнал и не се получи.

Отивам да правя питка-слънце, каката ще ми помага. Simple Smile
Честит рожден ден на голямата дъщеря на Светлето!Да ви е жива и здрава, да става все по-умна и красива!

# 658
  • София
KalinaZ, аз съм другата луда, която не си е водила детето в детски клуб!  Hug
Основно заради вируси, но другото ми съображение е, че е твърде малък и виждам отлично къде са му интересите. На него му дай да препуска - друго не го вълнува! Да си намери жертва, която да го води за ръцете и той да тича и да пищи от кеф.
Какво ще му разбере малката главица от клубче? С други деца също не съм го събирала тенденциозно, защото всички наши приятели или са без деца или са с големи деца  Laughing
По молове ходим всеки уикенд, но никога не се завирам в други хора и в лудница.

Ще видим как ще е пролет-лято като ще се мотаем по градинките - хич не ща, ама няма как. Доста често просто не ми се общува с никой. Искам да си пуйча сама, да не си мерим с никой нищо и да не си леем мозък, но явно няма да се размине  Party

Нещо много студено ми беше днес - опитахме една разходка, но аз се вкочених и се прибрахме.
Сигурна съм, че е здравословна разходката на студа, но поне и да ти е приятно. Аз обаче когато усещам, че вятъра минава през мен и кръвта ми замръзва, няма сила на земята, която да ме накара да стоя и да треперя само и само да дишаме чисти, софийски, бензинови изпарения.

# 659
  • Ямбол
Здравейте,благодаря на всички за задружното успокоение,наистина помага душевно.
Дени днес спа до обяд,после в 14:30 часа пак спа 2 часа,спи спокойно,изглежда добре,само като,че ли е доста нервна,но и обстановката тук е такава,все иска да пипа неща,които са мръсни и опасни.
Скучая,и стоя сама в безизвестност,нищо не са и правили повече след приема,само някакъв зъл дежурен сутринта към 7 влезе,пита има ли нещо,повръща ли и толкова.
Нищо друго.
Ще ми се пак да и се направят снимки на черепа,че четох едни ужаси,че стават кистички с вода вътрешни,че може и след 2 години да има някакво отражение,и мира не ми дава какво може да е.
Можело да се чувстват изтръпвания на крайници,главоболие,но как би могло да се разбере.

iliyanamos,благодаря ти за ценните насоки,ще следя обезателно,ако има и друго,ще се радвам да споделиш,бих отишла в др.градове на по-обстойни прегледи,не знам при какви специалисти,утре ще звънна на личната да ме насочи.
За изписване нищо не се казва още,но и от кого ли.
Хвърлиха ни сутринта от 1 кофа черпак с воднист грис,на обяд вода с брашно-било пасирана супа. а сега и картофена супа било,но е пак вода,отврат.
Добре поне,че имам кърма.
Ще пиша отново като има нещо.
Пазете много малките.
Благодарности на всички Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт