Бургаски мамчета - 7 - ма тема

• 30 809
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Бонбонче,голям срам но не съм сигурна в точното име на акушерката,нещо от рода на Данинова.
Глюкоза питах дали да давам еначе никой нищо не ми предписа,само една от сестрите ми каза да го слагам по-често,на 2 часа на гърда.С баткото давах глюкоза,преди малко педиатърката беше вкъщи и тя препоръча между храненията да давам но аз я соча като главен виновник за нещастното си кърмене при баткото и не смятам да давам.Иначе Сашката само спи и яде но няма режим,на поискване е,а и стази жълтеница е доста оспан.Иначе помпа на ползвам,значи се справя и той,че и аз поне засега. Laughing

# 631
  • На морето!
Дейзи, добре дошли! Да знаеш, че много, много липсваше! Чакам те като имаш време и желание да разкажеш подробно за раждането!  Hug
Шоки, Вери също беше със силна жълтеница, едва преди дни се изчисти, но аз още в болницата казах, че ще е на кърмене на поискване и не искам да ѝ дават вода, глюкоза или нещо различно от АМ, съгласиха се без проблем и никой не е настоявал.

# 632
  • Burgas, Bulgaria
калисто аз звъннах за  час при Калчева на 30 ,като първият свободен бе на 7-ми  Peace

# 633
  • Burgas
Честити бебенца на всички новообебили се мами!Да са им живи и здрави!

Deyzi, добре дошла отново в редиците вече с празно коремче и бебе в ръце HugНа мен още в ДМ ми изписаха да давам глюкоза по 50-100мл. на ден, но като се прибрах в къщи давах само 1я ден и после спрях...сега предлагам вода от време на време но в повечето случаи бебо ми отказва.
January, аз мисля че ти направи всичко по силите си, затова в никакъв случай не се чувствай виновна.Важното е да сте здрави и да се радвате един на друг. Hug
Аз да ви кажа след няколко дневен застой вкъщи с двамата юнаци ми се видя нанагорнище, но днес бях само с Мони и си направихме една дълга разходка от повече от 3 часа, която ми дойде много добре. След няколко дни се стягаме да отиваме на планина за около 2 седмици и се надявам там да релаксирам, ако не от друго, то поне от чистия въздух. Grinning
Иначе да ви кажа, че бебо вече се обръща и от корем по гръб, и обратно и трябва много да внимавам, че да не стане някой инцидент с падане от високо Laughing

# 634
Да кажа добро утро!!!
Мойта бебка е супер неспокойна от 22ч и до сега... Не мога да я кротна и това е. То не беше къпане, хранене, люлеене, пеене, гушкане - не, та не. Днес имахме гости и сигурно се е превъзбудила. ММ все ми повтаря да й вържа червен конец, ама аз нали не вярвам в такива работи, но накрая ще го направя. Сега милата си поревава до мен, ама какво да я направя?! Надявам се скоро да се успокои и да поспи, че така ми е много жал!
Дано и утре времето е като днес и ще я изведа на разходка - да глътне мвъздух, да я лъхне малко ветрец и да поспи после като мамино трупче!

# 635
Я,кой се е разписал тук- моят гуру и подръжник на духа в първите месеци на бременноста.Добре дошла Slavka , как сте с малката госпожица? А мъжете?
Аз да се похваля и тук, при нас нещата са о кей, бебка си расте и няма намерение да излиза преди 26.02,поне доки така казва,нищо,че майка й вече е решила да ражда, кой ли ме пита!
january, и аз не вярвах в такива неща, но има някаква енергия, да знаеш! Пожелавам ти лека вечер ,дано вече спинкате спокойно!

# 636
  • Бургас
Добро утро и от нас!
И ние в отбора на будуващите цяла нощ...
Искам сън, но няма.
Крис, има още малко време до  термин Simple Smile , за къде бързаш!

# 637
Добро утро и от мен:)

И аз да кажа като January и моя Жорка след къпане, масажи, хапване си поспа един час и след това рев та рев. Взех го и го сложих да легне на гърдите ми. Е поуспокои се малко. След това вода, биберон, но нищо не помогна. Накрая му направих още 30 мл и си ги хапна като юнак и заспнка. Така спа без да се събужда около 4 часа. Но тези шумове в нослето му SadSadSad така го измъчваха, че аз станах за да му оправя нослето и след това пак хапна и заспа. И така пак 4 часов сън. И аз искам днес да е хубаво времето, че да го изведа поне за 30 минути, както се казва.
Забелязала съм че вечер преди лягане иска малко повече да хапва, макар че не ми се трува добре:(SadSad. Нали вечерята трябва да е по-лекичка но........... юнака си иска:(Sad

Жени - много хубаво звучи - почивка на планина. Да си починеш там и дано времето е с вас:)

# 638
Добро утро! Може нещо от времето да се отразява й на мъниците! А иначе January, не е лошо едно червено конче или синьо оченце или другото светена вода от църквата и като си тръгнат гостите й измий очичките.

# 639
Добро утро, мами, бъдещи мами и бебета ! Как сте ? Аз си покашлям и покихвам , но поне нямам температура вече.

# 640
мадам тиква
На ФМ ли ще ходиш при Калчева? А БХС прави ли?

# 641
  • Burgas, Bulgaria
да ФМ ще правя. В 13г.с. ходих в Девата при моя доктор ,но сега искам и от там да мина ...БХС не съм правила и не смятам ,лично аз го намирам за чиста статистика даваща доста грешки и така.... Hug

Дейзитооо ,гледам снимки ОРБ ,много година станала- модерни кошчета за бебето....хубави стаи...просторни ....да ти кажа, наистина започвам да се замислям  Simple Smile

# 642
  • Бургас
тикве, аз за това и не правих БХС.

Януари, в църквата продават едни възглавнички против уроки и лоши очи. Аз такова имам в количката и в кошарката. Тия червени конци твърде не християнски ми идвам. Ама всеки си знае в какво да вярва.  Peace

Дейзи, липсваше определено!  Hug

На мен педито ми изписа да давам глюкоза и в болницата споменаха, защото ни изписаха с висок билирубин. Но аз казах че ще бъдем на изключително кърмене, заинатих се. Имахме моменти, когато съм била на ръба на отчаянието и съм посягала да давам с пипетка или лъжичка, но беше плюто и категорично отказано. Е, мина, трудно, но факт! Peace Не мога да кажа, че глюкозата не помага или помага, но определено и тежки като моя случай минават без нея.  Peace

Момичета пробвате ли белите шумове, които ги има разпространени в нета? Стават за приспиване на новородени, незабравили шумовете от утробата.

# 643
  • Бургас
Добро утро!
Как сте всички?
Спинкахте ли тази нощ?
Ние се кърмихме и поспивахме по малко.Към 12 часа се събудих, че чух Мимка да плаче в другата стая, а тя се събудила и се уплашила, та пратих мъжа ми да спи при нея и сега май тъй ще е.
Хайде, желаем лек ден на всички!

# 644
Добро утро и от мен!
Тази нощ за разлика от предната и ние с беба поспахме.
А вчера след обедното хранене я изведох на разходка/верно, че само за час, ама се отрази благотворно и на нея, и на мен/. Днес по план, ако не завали, пак ще се разхождаме.

Момичета, вижте на каква темичка попаднах във форума: за БЯЛ ШУМ
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=282081
все бях чувала за такъв ефект, ама то си е цяла наука.
Даже успях преди малко да приспя беба до аспиратора/доста по-бързо от пеенето на песнички/. Дали е случайност или ще се заформи като тенденция?! - не знам, ама ще пробвам.
Я кажете вие имате ли си традиция да се приспивате по конкретен начин и с конкретен шум?

Общи условия

Активация на акаунт