Декемврийската дружина вече при родените премина!

• 26 887
  • 727
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Момичета, вие извеждате ли децата в това време. Мен си ме е шубе, много духа и ми се вижда много студено. Дори и на балкона не сме излизали. Дали не правя грешка?
Не,сега не излизаме навън.На мен ми е студено и си ми е много добре вкъщи,пък и да ви кажа честно времето за разходка сега го ползвам за почивка Mr. Green.

Следродилна депресия-за това нещо само съм чувала.И след двете раждания ме удря точно обратното.Не могат с нищо да ми махнат усмивката от лицето Grinning.

# 226
Здравейте, момичета! Хайде и аз да се запиша в темичката, много се радвам, че вече сме в родени...
Галактик - темата е страхотна, както винаги. Поздравления  newsm51
Чипче - как е Дивна? Надявам се да сте по-добре.  smile3525
По въпроса с килограмите - качих 19, до момента съм свалила 13, остават 6 + 2/3, които ми бяха в повече отпради да забременея  Simple Smile Корема ми почти се прибра от самосебе си, но аз от няколко дни все пак нося колан - засега не виждам разлика.
От много време не съм писала, защото вече съм се пощурила - цяла седмица бяхме с ужасна хрема и сополи, подозирам, че таткото ни ги донесе от една мъгла, но милото дете още не може да се оправи - стигнахме до капки - ксилометазолин и виброцил. В момента вече сме по-добре, но пък си имаме конюктивит на едното оченце - лекуваме го с тобрекс. Освен това сме с бебешки дерматит, та и него мажем с някакво кремче, а за капак си имаме и гъбички в устата - отново кремчета освен в устата и по-дупенцето. И от цялата тази химия Яна отново ми направи обривче по цялото телце. Направо го измъчихме детенцето - като тръгна да му дърпам сополките и вече даже не се дърпа, стои и гледа примирено.
Не знам дали депресия или просто от притеснение, но рева непрекъснато, с повод и без...
Памперси сменям и преди и след хранене, въобще след като я усетя, че е наакана, че така се бяхме подсекли, че още не може да се оправи.
Пъпчето още не ни е паднало...
Смотаната ни педиатърка я гоня от началото на миналата седмица да дойде вкъщи да ни прегледа, е дойде - вчера  #2gunfire А уж ни е позната...
Ох, много далго стана, ама имах нужда да споделя, знам, че ще ме разберете. Сърцето ми се къса като я гледам каква е мъничка, пък ние само с лекарства я тъпчем.
И накрая въпрос към ЛЛЛ От няколко дни в началото само по време на кърмене, а сега и през останалото имам странни пробождащи болки в гърдите. Сякаш някой ми набива игли по посока от зърното навътре в гърдите. Възможно ли е да е свързано с гъбичките в устата на Яна или да търся мамолог овреме?

# 227
http://prodavalnik.com/listing/index.php?user=beznadejden_1& … 1&user_type=0
Вижте какво намерих в продавалника Mr. GreenМисля,че офертата е много добра!
Дюки,все едно описваш моята хубавица вечер като суче-чак става червена!
Цветенце те цената на Турските памперси си е толкова-17-18 лв пакета.

# 228
здравейте мами  Hug
и аз да се отчета днес бяхме на консултация, биха ни ваксина
наддали сме 1400 гр за месец и сме порасли с 4 см от раждането, прегледаха ни, гукаме вече, издаваме звуци, педи каза, че се развиваме по-бързо.Нямам обяснение, само си спомням, че доста рано я усетих да рита когато бях бременна  Grinning

за килограмите по време на бременността качих 13 и ги свалих за месец, въпреки, че кърмя и ям.Но никога не съм била кльощава, нито слаба, а добре сложена.От преди бременността имам 5 кг за сваляне, и тях ще ги сваля, май.Ми така е като гледам бебето сама, никаква помощ от никъде, само моя мъж ми помага да гледа бебето, но домакинската работа и друга си я върша сама, безсъние и така.

# 229
Ей Мамчета Здравейте и от Нас   bouquet

Вчера за сефте успях да влезна в новата ни темичка Simple Smile но чак днес успявам да пиша Simple Smile Така ще е поне докато влезем в час.
Да са ни живи и здрави дечицата!!! Повече радости и по- малко тревоги да споделяме за напред !!!!!!

# 230
Момичета днес Коцето прави 2 месеца, почерпете се за негово здраве.

Днес по повод месечинката си и за първи път каза малкия "агуууу" на играчките си и след това не се спря да им гука, а вчера за пръв път се засмя с глас.
Утре сме на консултация и ще ни бият едната от ваксинките, стискайте палци малкия да е понесе добре, че много ме е страх да не вдигне температура.

# 231
  • Beyond the Frontiers

Толкова е, но в София никъде не съм ги видала на такава цена. Аз личн ги поръчвам от този господин и съм доволна. На 2 пакета спестявам 16 лв и пристигат до нас... Mr. Green

# 232
Искам да попитам момичетата от Стара Загора ако могат да ми препоръчат добър гинеколог, при който да се отиде на ФМ
Ако ФМ е фетална морфология - д-р Иван Тодоров. Ако те интересува мога да ти дам координати на лични  Peace
П.С. всичките мами от Стара Загора ходихме при него,но не работи със здравна каса

# 233
Привет!

Искам да изкажа мнение - Колийф, Инфакол и Еспумизан нямат една и съща съставка  Naughty! За Лефакса не знам! Инфакол и Еспумизан имат една и съща съставка - Симетикон, но пък имат сигурно и други добавки, които различават двата продукта. Моята бебка е по-доволна от Инфакола например! Колийф съдържат ензима Лактаза, затова и могат да се комбинират с Инфакол или Еспумизан.

Лара, и ние се давехме до скоро от шишетата на Томи Типи. Мисля, че й бяха доста щедри бибероните за ранната й бебешка възраст. Извадих от резервните запаси 2 шишета на Авент и сега сме на принципа "Което извади късмет". Вече по-малко се дави, но май си е от лакомия  Wink!

А до кога ще стерилизирате шишетата и бибите? И всъщност на всяко хранене ли го правите? Аз все още си стерилизирам на всяко хранене, но щото си стоя в къщи и не ми пречи да ги мятам в стерилизатора.

# 234
Здравейте, момичета! Хайде и аз да се запиша в темичката, много се радвам, че вече сме в родени...
.....
И накрая въпрос към ЛЛЛ От няколко дни в началото само по време на кърмене, а сега и през останалото имам странни пробождащи болки в гърдите. Сякаш някой ми набива игли по посока от зърното навътре в гърдите. Възможно ли е да е свързано с гъбичките в устата на Яна или да търся мамолог овреме?

Denita84,

Болките в гърдите може да са предизвикани от немалко неща - недобро позициониране на бебето и разраняване на зърната, силен рефлекс на потичане, придружено с усещане за болка, вазоспазъм, гъбична инфекция и др.

Споменаваш, че Яна има млечница. Това е една твърде възможна причина за болките и при теб. Обикновено, когато бебето или майката е диагностициран с млечница, се налага и другият да се лекува успоредно.
Вероятно най-добре ще бъде да направиш консултация с личния си лекар или гинеколог по въпроса и да му споделиш твоите симптоми, както и това, че Яна има млечница.

Докато се консултираш с лекар, мога да дам малко информация за действие.
Би било добре гърдите да се измиват с хладка, чиста вода след всяко кърмене и по възможност да постоят на сухо. Когато си у дома, спокойно можеш да правиш въздушни бани. Гъбичките виреят добре на влажно и топло и се подхранват от въглехидратите. Много майки ограничават поне временно захарта, белия хляб и изобщо въглехидратните храни.

Ако ползваш подплънки, е добре да са за еднократна употреба и да се сменят често. За останалите дрехи, които имат директен допир до гърдите, е препоръчително да се перат на поне 60*С. Би било добре залъгалки, биберони, шишета и евентуално играчки, които бебето пъха в устата си, да се измиват добре. Там където е възможно да се изварява поне 20 мин.

При бързо и адекватно лечение, предписано от лекар, вероятно няма да се наложи да предприемаш всички тези мерки. Прилагам и статия по темата:

Може ли да имаме млечница?

Бързо справяне с трудностите ти желая!  Hug

# 235
Моето дете се старая да не го оставям да плаче, е разбира се като го къпем няма особено какво да направя или като сменям памперса, защото бързам да приключим процедурата, тъй като си мисля, че му е студено. Повече от 21 градуса няма как да направим в тоя хладилник на първия етаж.
Аз мисля да изварявам и гладя до 1 годинка (дано издържа с гладенето), то изваряването не ми е проблем, защото са две шишенца и няколко бибки на ден.
За килограмите не ми се приказва, бяха +20, свалих 8, после още 1 и сега нагоре пак 1, но непрекъснато ям нещо сладко. Няма да споделям цифри, че е страшно, бях  напълняла доста и преди да забременея. Надявам се пролетта с разходките и записване на фитнес + диета след спиране на кърменето да се очовечя, че то и годинките май си казват думата Sad
За гукането го чакам да започне всеки момент, защото миналата вечер загатна нещо лекичко като гукане, иначе се закача с някакво провикване леко като звучна прозявка.
Момчил също пръхти по някой път като суче, което е различно от напъването за акане, захапва пуска, мърда, направо се побърквам да го намествам непрекъснато, мисля че наистина търси канал, който пуска повече.
Оф много се разписах май Simple Smile Лека вечер на всички и поздрави на всички празнуващи  Hug  bouquet

# 236
  • София

Толкова е, но в София никъде не съм ги видала на такава цена. Аз личн ги поръчвам от този господин и съм доволна. На 2 пакета спестявам 16 лв и пристигат до нас... Mr. Green

Колко излиза доставката до София, ако не е тайна? Simple Smile

# 237
Здравейте!
Да се включа и аз малко по темите.
Депресията мен май започва да ме пуска. Не е отминала напълно, но в началото много плачех, от всяко нещо се разстройвах. Сега съм по-добре, макар пак сравнително лесно да се поддавам на емоциите. Ама и аз винаги съм си била емоционална, та не се впечатлявам много-много. Mr. Green
По въпроса с плаченето - ами почти не я оставяме. По стечение на обстоятелствата ММ си е при мен (остана без работа), та все единия от двамата я гушка. Иначе като е спокойна гледаме да я сложим я в легълцето, я на дивана... Надявам се, че няма да я научим на ръце! Praynig

И да ви питам нещо. От два-три дни по време на кърмене Кари изведнъж става нервна, както е с цицка в уста започва да мята главата, така изпуска зърното и се изнервя още повече, започва да търси свирепо, пак захапва, пак нервничи и така докато не я махна. Като стисна зърното -пуска, значи има. Съобразявам се с какво се храня, не може да е от променен вкус на кърмата. На вас това прилича ли ви на колики, защото е съпроводено с ритане, блъскане и естествено яка аларма  newsm78
И при нас се случва, според мен не са колики. Но така и не съм установила защо го прави. По едно време ми го направи на 2 поредни яденета само на лявата гърда и започнах да се филмирам, че нещо не я иска. Слава Богу, не се оказа така. Simple Smile
Памперса вече го сменям преди хранене (в началото го правех след или преди да дам втората гърда, ама то защото се наакваше или по време на ядене или веднага след това). Ако се наака прекалено бързо след това, изчаквам 30-ина минути и сменям пак. Нощно време не сменям, щото дребната ми спи по 8-10 чАса. Иначе ако се излъже да се събуди по-рано (към 4-6ч.) пак сменям. Обикновено е празен, ама карай. Simple Smile

Искам да попитам момичетата от Стара Загора ако могат да ми препоръчат добър гинеколог, при който да се отиде на ФМ
Категорично - Иван Тодоров. ФМ ще струва 40лв. Адреса е "Св. Патриарх Евтимий" 97, ет.3. Работното време е от вторник до петък: 15-19ч., събота: 9-13ч. Запишете си предварително час (поне 7-10 дни по-рано и моят личен съвет: искайте си най-ранния възможен час, за да чакате минимално, защото човека обръща много внимание на бременните си пациентки и ако се случи да е имало повече такива преди вас в същия ден, може да се наложи да чакате и 2-3 чАса) на телефон 042/64-55-79 в работно време или на GSM 0888/93-75-48. Няма да сбърка, който ще ходи! Peace

# 238
Привет!

Искам да изкажа мнение - Колийф, Инфакол и Еспумизан нямат една и съща съставка  Naughty! За Лефакса не знам! Инфакол и Еспумизан имат една и съща съставка - Симетикон, но пък имат сигурно и други добавки, които различават двата продукта. Моята бебка е по-доволна от Инфакола например! Колийф съдържат ензима Лактаза, затова и могат да се комбинират с Инфакол или Еспумизан.

Blush Грешката е моя, ама така е, като не съм се наспивала от сумати време, а и не се очертава такава възможност  Wink
И на мен Томи Типито много дашно ми дойде, все се оливаше и давеше с него, първо помислих, че сме много лакоми, но с Авент нямаме никакви проблеми и подмених набора шишета с Авентски  Peace много странно, и с бибите е така, иска само на Авент, явно си хареса марката  Laughing

Привет!

А до кога ще стерилизирате шишетата и бибите? И всъщност на всяко хранене ли го правите? Аз все още си стерилизирам на всяко хранене, но щото си стоя в къщи и не ми пречи да ги мятам в стерилизатора.
Ще стерилизирам някъде до 3-4 месец, като започна да захранвам, стерилизирам на всяко хранене засега, че имам минимум по 2 шишета - 1 с кърма и 1 АМ, после само ще мия с гореща вода, мисля че ще е достатъчно  newsm78

за гладенето  - като се запролети спирам, не съм мазохистка, да се потя в жегите над ютията, не ми е голямо удоволствие, пък и време няма да има тогава от разходки на слънчице

не знам какво е това депресия и с двете бременности, ама хич не съм от емоционалните, та може би затова  newsm78
, но тва клечене вкъщи ме убива направо, така не съм свикнала, досега излизах рано сутрин и се връщах късно вечер и ползвах къщата за спане само, а сега ме избива на лудост, така ми се пуши, че две не виждам, а не ми се почва гадните цигари пак, че отърване няма  #2gunfire

памперс сменям след ядене, че акаме най - често докато ядем, през нощта не сменям, само веднъж пробвах, ама то нямаше смисъл, беше си празен

и да попитам като стана въпрос за гукането, вашите бебоци усмихват ли се  newsm78 , че ние го раздаваме много сериозни и дипломатични, смее се само насън, а си спомням че щерката още първата седмица се смееше с глас

# 239
Моето хлапе нещо е много кекаво  Sad Sad SadОще не може да си държи главичката,не иска по корем да го слагам хич.Дали е нормално Thinking Thinking Thinking. Каката по това време беше ехеее колко напред

Общи условия

Активация на акаунт