Хайде да броим калории 2

• 66 217
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Имате поща, благодаря ти   bouquet Ти била ли повече килограми, или просто така си поддържаш?
Елан, без кростренажора  Laughing
Хич нямам време с детето и разчитам да отслабна намаляйки храната.

# 136
elan, с удоволствие, ако мога да помогна, с едно уточнение...

Аз не съм професионалист, не съм диетолог или фитнес инструктор. (но съм лекар) Това, което мога да споделя е единствено личното ми мнение на база опит-грешка върху собственото ми тяло.

Всъщност менюто ти ми харесва. Умишлено ли се храниш с високомазнинни продукти? От колко време поддържаш този режим?
Бих увеличила зеленчуците, сурови свежи. Не ги пренебрегвай, аз ги ям понякога дори на закуска. Хрупай си краставичка, чушка, доматче, марулка, каквото ти попадне. Те не само че са доста полезни, но ще ти пълнят корема и ще те излъжат по-бързо, че си се нахранила. Така ще намалиш калориите на едно хранене.
Посочените спортове, освен йогата всеки ден ли са? Заложи повече на по-активните спортове, макар йогата да е много хубава. Ако нямаш време и за йога, и за гири избери гирите.
Не знам колко късно се храниш и дали ежедневието ти го позволява, но ако можеш вечеряй в 18,30-19ч.

ilr, била съм най-много 53кг. Тогава не спортувах, т.е. имах по-малко мускулна маса и понеже съм с по-тънки кости, приличах на бухта. Не съм раждала. До скоро бях 46 кг, но получих травма, заради която не мога да спортувам активно в момента и по празниците ми се налепиха 2 кг.

# 137
  • Русе
Имате поща, това че си лекар е супер  Peace
да, умишлено се храня така - от въглехидрати пълнея много - без филия мога но само с една не мога - още повече че го пека в къщи - на този режим съм от 17.01.2012г.  - понася ми много добре. плодове и зеленчуци не обичам - лятото ям повече, като има по-голямо разнообразие на пазара, но със зелето и кореноплодните (които има сега основно на пазара) не можем да се разберем, сега хапвам по малко китайско зеле и салата. малко история: до най-ниските ми килограми - 17г. - 47, 20-те си години поддържах 50кг дори след раждането. след 30 започнах постепенно да качвам кг  - 53 - 55 -57. на първите 57 кг - 35г. правих дюкан - върнах ги на 53 - повече не можах. сега 38г. - 158 см - тръгнах от 59кг. - в момента 55-56 (кантара ми е механичен) - цел 50кг.
без йогата не мога - имам проблеми с врата и плексит и ми помага много
гиричките ги "махам" когато съм свободна докато гледам тел. и степера също.
имам и виброколан който ползвам за корема вечер по 20мин.
започвал да се храня към 10ч сутрин, а вечерята е около 18-18.30 в редки случаи 19.00
проблема ми е след това - имам гаден навик за дъвча нещо постоянно. налагам си да устоя с половин парченце - 5гр. шоколад 80%.

сори че дълго стана  Hug

# 138
  • 1st floor
след 30 започнах постепенно да качвам кг 
същото и при мен... Преди това си похапвах доволно , не се лишавах от нищо, не подбирах какво ям, и не бях повече от 48-49 кг. Сега ако се върна към това хранене ставам към 52-53  Sick. Ограничавам се, почнах вече и да тренирам /е, от съвсем скоро, де  Mr. Green/ и в момента съм 48. Интересното е, че преди изглеждах много по-добре /без паласки, коремче/ дори и с килограм повече. Това вече не мога да си го обясна. Сега трябва да съм 46 за да достигна тази форма.  Rolling Eyes Първо помислих, че кантара се е развалил. Купих си нов - същия резултат...Та не знам, защо така се получава...
И въглехидратите са ми голям проблем - върти, сучи , като тегля чертата се получава голям процент. Confused

# 139
  • Русе
въглехидратите ги докарвам най-много 5гр. от шоколада основно и когато ям кокос - много обичам пресен и това ми е единствения плод и малко авокадо, но са ми много скъпи и затова по малко и когато са на промоция.  Sad

# 140
  • в колонките
            Привет,красавици, Hug
       Пие ли ви се кафе, Laughing

Като ви чета как едно ограничавате,другото увеличавате... Wink.Каква е тази мания ? Аз на времето бях много кльощава - 49кг/176см , после стигнах до 98кг /от стреса най-вече/.Сега на 62-64кг. съм визуално много по-добре,харесвам се повече. Heart Eyes.Не се ограничавам от абсолютно нищо,харесвам въглехидратите /само пълнозърнести/,обожавам плодовете и зеленчуците,ядки и въобще всичко,май. hahaha.Когато имам задържане си хапвам 1-2-3 дни елда и нещата се оправят.Пътеката ми е другарче,ходя пеша до офиса всеки ден по 1 час,не се оплаквам.Лично за мен само броенето на калориите има значение за теглото.Разбира се като диабетик се съобразявам какво употребявам,но един балансиран хранителен режим за мен е най-доброто нещо за организмът. Все пак човек не може цял живот да бъде само на мръвки или плодове?
      Мнението си е мое,само го споделих с вас.Всяка решава сама за себе си.Хубав и топъл ден.  bouquet

# 141
  • 1st floor
С тая елда ме заинтригувахте, май само аз не съм яла такава  Embarassed...Сега ще се разровя как изглежда и как се приготвя...А от къде се купува?

# 142
  • в колонките
С тая елда ме заинтригувахте, май само аз не съм яла такава  Embarassed...Сега ще се разровя как изглежда и как се приготвя...А от къде се купува?
     Миличка,от 1993г.не живеем в Бг,но по големите вериги супермаркети би трябвало да се намира елда.Отначало ще ти е малко странна на вкус,но после се свиква. За мен елдата е много полезен продукт,освен,че е добра за диабетици,хора с висок лош холестерин,триглицериди е полезна и за деца.В много страни я включват в детските пюрета. Освен това има и голям % протеини.Сигурна съм,че ще намериш елда,може и от "червеникавата" /бланширана е/ и е по-евтина.
               bouquet

# 143
Непокорна, ето я елдата:

Има я по големите вериги, аз съм виждала, но никога не съм яла.
Тя какви други свойства има? Май знам, че разхлабва?!?!?!?!
Аз давам каша от елда на бебка, и съм я опитвала...ми не е лоша на вкус....
Аз днес:
З - Кафе със захар и сметана 
     20гр. сушени сини сливи - 30 К
О - Сандвич с черно хлебче със тиквени семки от Билла - 170 К
      25 гр. Вафличка - 135 К  Embarassed
Аз нямам време, понеже моето момиче е принцеса и все се носим на ръце (което странно, но не се отразява на килограмите ми  newsm78 ) и затова хапвам на бързо сандвич, вафла, сурови бадеми, банан, вафла ... абе ... каквото хвана или ако майка ми донесе сготвено, напоследък и салатка си правя като заспи бебето, но в този студ не ми се ходи до пазара ....  сега каквото имам дояждам ....

# 144
  • в колонките
          ЕЛДАТА ЗАПИЧА, Hug
    Аз от началото много страдах от тоя проблем, щото само нея ядох.Но ако добавиш и др.храна,сиренце,зеленчук и проблемът изчезва.  bouquet

# 145
хехехе....ама съм и аз  Embarassed
Ооооо аз съм доста запечена принципно, та само елда ми липсва  Mr. Green отказвам се от нея
Иначе отслабва ли се от елда или.... ти защо си хапваш?
Аз май не казах точно как стоят при мен нещата..... аз отслабна с три килограма като хапвах от 900-1200, но изведнъж реших да мина на 90 ДД и от там отслабнах с 1 кило и край... и сега пак броя, но като си гледам таблицата май съм занижила доста калориите, та ще ги увелича малко. Днес ми е много студено и май ще пропусна кростренажора, макар че имам нужда от движение, но все като заспи детето и ми се ще и аз да си почина, вместо да се моря, но ще видим довечера може да му се метна  Laughing

# 146
  • в колонките
  ilr, Hug,отслабва се с елдата,много даже,съдържа голям % протеини. Така,както се отслабва от постното месо.Ако си от хората,които обичаш въглехидратните храни -яж елда,но ако предпочиташ постното месо - хапвай си мръвки.От темата /предишната/за елдата една девойка отслабна много,но беше стриктна.Ти си избираш,разбира се,от постното месо също се хваща запек. Mr. Green
     Успех.  bouquet

# 147
Ами месото го обичам ама вратно  Mr. Green Ми ще пробвам елдата стига на вкус да ми хареса, че овесени ядки и трици ми се гади чак иначе имам цели пакети и то големи ама не ги ям. А това момиче как я е приготвяла и само елда ли е ядяла?

# 148
  • в колонките
Ами месото го обичам ама вратно  Mr. Green Ми ще пробвам елдата стига на вкус да ми хареса, че овесени ядки и трици ми се гади чак иначе имам цели пакети и то големи ама не ги ям. А това момиче как я е приготвяла и само елда ли е ядяла?
      Ще се опитам да изровя от старата тема за елдата ,ще се постарая да пусна линк,щото не си спомням точно как се е хранила.Вратните пържолки са вкусни,но калоричнииии.Е,сега в студа май са по-добрият вариант от елдата. hahaha
           bouquet

# 149
  • 1st floor
Това на картинката никога не съм го виждала  ShockedRolling Eyes Ако някой от БГ е купувал елда да каже, моля, от къде...

Общи условия

Активация на акаунт