Животът извън града

• 24 199
  • 381
  •   1
Отговори
# 210
тъкмо си мислех - как можах да се омъжа за такъв глупак, 30 години в тази къща, хич пък да не му дойде на ума просто да увеличи градусите Wink. впрочем - имаме и подово - с него беше по-добре според мен. по-миналата година мъжът ми сложи и радиатори - ами не е като с преди, като изкл1чихме подовото.

различно се усещат 20 градуса - в апартамент и в къща. в софия у нас е 28 градуса.
пини, изобщо не ми се спори по темата.

рокси - не се смейте на колежката. на мен така ми се смееха/което доведе само до отдръпването ми от хората/, че получавам страшно главоболие от вятър, дори просто имам сили само да се кача на горния етаж и в мига в който легна, просто потъвам и се изгубвам. също и от буря със силен дъжд. това е заболяване и е много мъчително за хората, които го имат.

-------------------------

кафенце, една малка шега за брака, че се отклонихме насред полето в храсталака Simple Smile :

Млад атинянин попитал Сократ:
- Учителю, добре ли ще сторя, ако се оженя?
- Няма да е лошо! - отвърнал философът. - Попаднеш ли на добра жена, ще имаш щастлив живот на обикновен човек. Но ако жена ти се случи зла, нейното поведение ще те насочи към дълбоки размисли и ако си достатъчно търпелив, можеш да станеш прочут философ.

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 19:01 от слънчева*

# 211
  • тук-там
Пълни глупости са това, че къща не може да се затопли.

Чета темата от началото, защото и аз бях пред такава дилема!
Моето е по-различно - защото мога да избирам - или всички на 5 км  от Пловдив - или всички на пъпа на града.
На 5 км имам прекрасна къща с още по-прекрасен двор - всички удобства!
Проблемът е в транспорта за малката. Затова се натискаме в града, за сега.
Относно отоплението - 400 м2 къща се отопляват с около 6т. въглища на сезон -от октомври до април- автоматизиран котел - два пъти на седмица зареждаш резервоара! Температури под 25 градуса не признавам! Peace

Разбирам напълно Кафенцето! Няма смисъл да се напъваш за нещо, което не ти е по-сърце!

# 212
живяла съм дocкоро в апартамент.
Няма разлика в топлото.
Когато подът е топъл и на 21-22 да намаля пак се усеща топло. Аз обичам да ми е много топло вкъщи. Ходя по къс ръкав лято и зима. Децата са винаги боси

# 213

различно се усещат 20 градуса - в апартамент и в къща.

съгласна съм.
но не съм съгласна, че 28 градуса вътре и минус 10 навън е здравословна комбинация.
Аз мога да надуя и на 25 градуса и ще се затопли ( зависи и от кинтите, все пак, няма какво да се лъжем), но ще съм все болна ( горчив опит от минали години).

Но общо взето къща се топли по-трудно, в апартамент все пак има човек общи стени със съседи и тн. В къща е по-усойно, няма съмнение. Поддръжката изисква повече  -  и пари и работа. Ако искаш всички удобства трябва да си готов да плащаш много пари.

# 214
аз да не казвам голяма дума, но не помня кога за последен път съм била болна.
Навън като е минус 15°, дай ние вътре да сме на +15° за да се каляваме ли?
Нямам намерение да ходя навлечена като сърма в къщи.

# 215
10 c's - права си  Simple Smile

обаче за мен вътре е много важно да е висока температурата. ако се навлека- не се получава. все пак съм си у дома и не се чувствам комфортно да съм със ски екип. когато излизам навън, първо се настройвам за студ, второ се обличам подходящо. но у дома и студ - непоносимо.

# 216
аз да не казвам голяма дума, но не помня кога за последен път съм била болна.
Навън като е минус 15°, дай ние вътре да сме на +15° за да се каляваме ли?
Нямам намерение да ходя навлечена като сърма в къщи.

според мен ( това е лично мнение, не  претендирам никаква меродавност) температура до 20 градуса е ОК при ниски температури навън. Минус 15 е много, аз бих 'надула' до 22 макс.
В момента тук е около нулата до плс 3 градуса  ( кучи студ за зоната:)) и термостата е на 18. Леко хладно е, но не е нужно да се навлича човек.

# 217
Моля ви се , стига вече с това трудно затопляне на къща  Confused Става досадно ... В момента в къщи е 25 градуса навсякъде - и в баните и в коридорите и на мансардния етаж . Аз съм по къс ръкав , а малкия е бос . В какви къщи сте живяли за Бога / ако изобщо ви се е случвало /  ooooh!
Какво им е усойно на къщите ? Ако е в някой дол - сигурно ... Моята къща е на високо и е целодневно огряна от слънце ...За сведение в единият ни апартамент понякога парното не можеше да качи повече от 19 градуса в спалните , ако ще и чудо да стане  Confused Става въпрос за ново строителство с изолация и нова дограма .

# 218
....В какви къщи сте живяли за Бога / ако изобщо ви се е случвало /  ooooh!
.....
в картонени  Wink
ама никога не ни се е случвало Simple Smile

# 219
Нел, в нашата къща е по-усойно. Не страдаме от това, и това не е причина да копнеем апартамент. Не сме в дол, но например зависи от разположението на стаите, козирки разни и т.н  Нашите са по-скоро тъмни, разположението е такова, прозорците традиционно тук са по-малки /жеги големи в лятото/, стандарите за балконски врати също са по-тесни. Изобщо малко е трудно да се обобщи, но например къщите в квартала на моя приятелка в Германия изглеждат така, а около нас така / това не е моята къща, да не решите, че е:))/  Общо взето архитектурата е съобразена с климата. Тука са свикнали повече на жеги и по-малко на студ и съответно държат лятото да им е по-хладно

# 220
някои хора обичат да им е по-хладно, да.
Но ако видя някой да стои вкъщи с две жилетки и три чифта чорапи, някак ми е трудно да повярвам, че този човек се чувства комфортно при стайна температура 20°
Оптимална температура според мен e 23-24° (независимо каква е температурата навън -20 или +30°)

# 221
  • София
Понякога в сградите абонатните станции дават фира и се отразява на топлоподаването чувствително.
Като се смени абонатната станция, нещата се регулират, прощавайте за отклонението, но така и така за отопление стана дума, поне на някой може да му е полезно, като информация.
Може и винтилите на радиарорите да не фунционират правилно и такъв случай имах, дойд един чичико, почисти всички винтили и имаше серизен ефект.

# 222
10 c's - втората къща , която си показала е страхотна  Peace
Стана ми мъчно за Италия ... връща ми се там Simple Smile

# 223
рокси - не се смейте на колежката.
Нее, не сме се смяли на нея, а с нея се смяхме на статия, защото ни се стори невероятна, но и тя беше някак смешно написана, недообяснена.
Наскоро обаче по конкретен повод с нея говорихме, и се оказа че си е баш така, със съответното медицинско обяснение.

# 224
10 c's - втората къща , която си показала е страхотна  Peace
Стана ми мъчно за Италия ... връща ми се там Simple Smile

Eh, това е по-тузарската част на селОто, нормално къщите са по-различни , но се запазват тенденциите - малките прозорчета козирки и т.н:D

Общи условия

Активация на акаунт