Животът извън града

• 24 161
  • 381
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Да, вярно, мерси, Бърди.

# 271
А какво пречи да се наеме апартамент в Рим, които откъм логистика ще е удобен за всички - и за съпруга да ходи на работа, и за Кафето да води децата?! Да е слънчев, топъл и пр. Не е нужно да е скъп и да е в центъра, а да е на комфортно място и за двамата място. Все пак младите е хубаво да са отделно......нали така?

# 272
за колко деца става в-с, на каква възраст? нещо съм пропуснала...
спомням си, че мъжът й, в момента прекарва по 3ч. дневно в колата до работа и обратно.  Shocked
та, какво й е сложно на логистиката?

# 273
  • София - Рим и обратно
Ази, ние и сега прекарваме всяко лято и всяка зимна ваканция в София. Още щом свърши последния учебен ден и на другия сме вече на път Simple Smile, не чакам и ден. Но това предполага да си стоя все така без работа и да съм свободна за престой в БГ през летните ваканции. А тази перспектива не ми допада. Искам да намеря своя си път, а не цял живот да съм придатък на децата и къщата.

немирница, цените за апартамент в центъра и за такъв на удобно място - в смисъл, близо до метро или автобус, са горе-долу еднакви и в момента за нас - непосилни.

# 274
така, според мен трябва да си дойдете в София.
очевидно си фиксирана и няма смисъл само да се мъчиш и да губиш ( и професионално) време.
малко е невероятно, че хем искаш град, хем да изминаваш 10-20 км все едно не си в град, но очевидно в София това е поносимо, а в Рим и околията не е ( както на Палмира в София не й правят впечатление  цигански каруци , а в Холандия я дразни миризмата на тор)
Мъжът ти с италиански може да намери работа в София, добра и добре платена, предполагам, че има и квалификация човека. Ти ще си намериш пътя , децата ако сте добре платени ще са при добри условия.
Всичко останало ми се струва вадене на вода от 9 кладенеца.
Извини ме, че така пряко, обаче след сто страници глупости за селски и градски пейзажи, аз до този извод стигнах.

# 275
  • София - Рим и обратно
Кое е глупости?

малко е невероятно, че хем искаш град, хем да изминаваш 10-20 км все едно не си в град, но очевидно в София това е поносимо, а в Рим и околията не е
а това пък никак не го разбрах.
Очевидно бързаш и нямаш много време, четеш и недочиташ - апартамент до Колизеума реши, че имам Laughing Не разбра за децата, липсата на транспорт и училища, а за инфраструктурата ми говориш. Не те карам насила да се разписваш.

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 18:53 от 'Кафе с мед'

# 276

всичко казано до момента няма нищо общо с реалния ти проблем.
а той  за мен е, че искаш да се прибереш конкретно в София. И в центъра на Рим няма да се намериш, ти и сега не живееш извън града, нали? Излишно  е да се самозаблуждаваш.
Не ти се кара в трафик, че усложнявало логистиката, не ти се работи какво да е, защото си учила,
работа смислена евентуално в Рим, ама е далече на 20 км, не ти идва отвътре градински труд и хобита на село, чакаш да почне ваканцията за да си отидеш още на следващия ден и прекарвате всички свободни дни у нас.  Имаш всички основания да планираш малко живот в София, аз лично изобщо не бих се вълувала село или град, като реално съм избрала София:) Не виждам никаква особена драма, всичко е в-с на .... логистика  Twisted Evil

# 277
  • София - Рим и обратно
ти и сега не живееш извън града, нали? Излишно  е да се самозаблуждаваш.

Моля?
Да 10 цента, самозаблуждавам се - живея в град, до Колизеума и има 12 театъра около къщата ни Laughing.
Не е нужно да си губиш повече време с тема, в която се пишат само глупости, които дори не си правиш труда да прочетеш.

# 278
Кафе с мед, колко са ти големи децата - на 3, и на колко е голямата? Питам за да ти дам една друга гледна точка.

# 279
ти и сега не живееш извън града, нали? Излишно  е да се самозаблуждаваш.

Моля?
Да 10 цента, самозаблуждавам се - живея в град, до Колизеума и има 12 театъра около къщата ни Laughing.
Не е нужно да си губиш повече време с тема, в която се пишат само глупости, които дори не си правиш труда да прочетеш.

Очевидно имаш някакъв проблем с мен, но и с вникването в текст.
Чети по-внимателно, може да разбереш какво ти казвам. Напълно добронамерено е.
Здрава остани

# 280
  • София - Рим и обратно
Кафе с мед, колко са ти големи децата - на 3, и на колко е голямата? Питам за да ти дам една друга гледна точка.

Голямата е на 11 и половина.

Очевидно имаш някакъв проблем с мен, но и с вникването в текст.
Чети по-внимателно, може да разбереш какво ти казвам. Напълно добронамерено е.
Здрава остани
С теб?! Откъде накъде, дори не те познавам.
Ами аз чета, ама повече от половината обстоятелства, които коментираш, просто не са верни. Не че искаш да лъжеш или го правиш от лошотия, а просто не четеш самата ти, преди да пишеш. Това е.
Иначе аз от своя страна пък останах с впечатление, че ти като че ли имаш личен проблем с това, че не всички припадат от възторг по провинциалните красоти.
Може би виртуалното общуване в случая изкривява представите.

# 281
Аз нямам никакъв проблем с това,  че не припадаш по провинциалните красоти Grinning, нито ме засяга по някакъв начин ( за Кастелли Романи прочетох подробна информация в Уикипедия, защото не можех а си представя, че нещо, което се води добра резиденциална зона на Рим е чак толкова западнало. И не е).

Това, което ме учудва по принцип е липсата на адаптивност. 
И понеже аз самата нямам  никакви проблеми да живея в италианския прованс, в центъра на София или на о-в Тимбукту - навсякъде намирам интересното и ценното като жизнен опит и дори очаквам възмжно най-много  промени, ми беше интересна темата.

# 282
  • София - Рим и обратно
което се води добра резиденциална зона на Рим е чак толкова западнало. И не е).

А къде прочете да съм написала, че е "западнало" или нещо от сорта? А и поясних специално за теб, че не съм в централните населени зони на тези места. Инфраструктура няма, а ти ми казваш, че е перфектна и има 12 театъра Rolling Eyes.
Може би и аз нямаше да имам проблеми с адаптирането, ако бяхме двамата с мъжа ми само и единствения ми проблем беше да стигна до града и вечер да се прибера. Не мога да знам, може би.

# 283
театрите не съм ги преброила аз, не ми се сърди:)

http://it.wikipedia.org/wiki/Castelli_Romani#Teatro

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 20:14 от 10 c's

# 284
....както на Палмира в София не й правят впечатление  цигански каруци , а в Холандия я дразни миризмата на тор...
дразни ме миризмата на тор, защото дразнителите са по-силни като ниво и степен на емоция. а и няма нищо друго Mr. Green, което да ми направи впечатление там. крави не харесвам, миризмата на конска пот и пикоч ми е непоносима и отблъскваща, патките и лебедите, сори, ама изобщо не ме въодушевяват. градини с треволяк и марули - също. да шия бод зад игла- не става, да бродирам - хич Mr. Green

тук имам хиляди неща, с които мога да се занимавам, без да ме дундурка някой, защото таксита дал бог, приятели още повече, кафета, заведения и ресторанти, магазини, книжарници, развлечения - колкото ти душа иска.
при всичкото това разнобразие - вероятността да се загледам в наличието или липсата на  цигани и каруци граничи с нулата.

понеже стана дума за театри - на 3 фев ще гледам с огромно удоволствие 'Балкански синдром' на мариус куркински в 'театър зад канала'.

не работя - първо имам кофти специалности, второ - няма кой да поеме децата ми, или сега само малкото. той е особен и на чужд човек не мога да го поверя.

Общи условия

Активация на акаунт