ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 24

• 36 733
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • Къде ли не
Искам да споделя с вас възмущението си от така наречените медицински лица! Племенникът ми се разболя в началото на седмицата и след три дневна висока температура и непрестанно кашляне, го завели на ЛЛ. След прегледа билио силно изразено съмнение за коклюш! Лекарката била бясна на не ваксинираните деца, които по един или друг начин посещавали градината в квартала и от тях идвала всичко! Имало няколко случая на болни от коклюш, обаче не е ясно дали болните не са ваксинирани. изписала и на двете деца антибиотици, за всеки случай.После ги пратили в центъра по заразни болести и лаборантката ги " успокоила", че няма страшно след като е ваксиниран, ще я изкара леко болестта. Тя била опасна за не ваксинираните и можела да доведе до смърт! Казала също че имунитет не се изграждал с ваксината, но се карало по - леко. Вчера са се обадили да кажат, че не е коклюш. Добре, че родителите са проявили здрав разум и не са започнали курс на лечение от недоказано съществуваща болест!
 Направо съм потресена от психозите, които се насаждат на родителите! Изказването на ЛЛ е толкова некомпетентно и граничещо с абсурда, че няма на къде повече. Но по - страшното е, че си позволява да настройва родителите срещу хората пожелали да не ваксинират децата си! Създава се усещане, че едва ли не, тези деца са национална опасност! След тази случка просто се чудя за каква толерантност и разбиране може да става въпрос в нашата мила държава! Няма такива филми! Никой не е в състояние да обеди тези големи бели птици, че вредата която причиняваме на децата си е по - голяма от недоказаните ползи!

# 571
В градините нали не приемат деца без ваксини?

# 572
  • Пловдив
В градините нали не приемат деца без ваксини?

Не.

# 573
Аз и сестра ми изкарахме коклюш, не сме ваксинирани с всичко, поне в картоните ни я няма тази ваксина. Питах и майка ми специално. Покашляхме и се оправихме. Не сме били в болници и тн, а на село(където се и заразихме) и после на екскурзия в чужбинско.
Били сме на по 10-12  Peace

# 574
За коклюш е писано много, както в тази тема, така и в целия форум... Мит е, че ваксинираните против коклюш го боледуват по-леко... Боледуват масово и имунизирани, и неимунизирани, като преболедуването е строго индивидуално... Такива са ми наблюденията от споделянията на родители... В момента не ми се рови за конкретни теми, но желаещите може да опитат да си намерят такива с търсачката... Освен това, преди 2 години по ЗК се поставяше ДифТетКок с жива коклюшна съставка, а уж живите ваксини създават по-добър имунитет от умрелите им събратя...  Laughing

# 575
Искам да споделя с вас възмущението си от така наречените медицински лица! Племенникът ми се разболя в началото на седмицата и след три дневна висока температура и непрестанно кашляне, го завели на ЛЛ. След прегледа билио силно изразено съмнение за коклюш!
Доста хора се възмущават на лекарите! Аз съм нещо като най-сериозно възмущаващ се и знаейки как съм аз, знаейки и ВИЖДАЙКИ как биват увреждани деца пред очите ми - не мисля, че някога ще са промени мнението ми за лекарите Sad

Цитат
Лекарката била бясна на не ваксинираните деца, които по един или друг начин посещавали градината в квартала и от тях идвала всичко! Имало няколко случая на болни от коклюш, обаче не е ясно дали болните не са ваксинирани. изписала и на двете деца антибиотици, за всеки случай.После ги пратили в центъра по заразни болести и лаборантката ги " успокоила", че няма страшно след като е ваксиниран, ще я изкара леко болестта.
Така ли? Ама наистина ли мисли, че от не ваксинираните идва всичко Wink
А какво ще каже това същество, когато аз и кажа, че точно ваксинираните са преносители на болестта!? И точно ваксинираните я карат по-тежко, защото тялото им е увредено от много алуминий, живак и какво ли не друго във ваксините.

Това, разбира се, ще бъде супер бързо отхвърлено от медиците, които използват не информираността на хората и вярата им в тях! Всичко това се променя, уважаеми.
Променя се и идват супер тежки времена за вас, четящи често този форум Wink

Цитат
Тя била опасна за не ваксинираните и можела да доведе до смърт! Казала също че имунитет не се изграждал с ваксината, но се карало по - леко. Вчера са се обадили да кажат, че не е коклюш. Добре, че родителите са проявили здрав разум и не са започнали курс на лечение от недоказано съществуваща болест!
Аз не познавам някой умрял от коклюш, но на един мой познат детето му умря в родилното след ваксина Sad

Цитат
Направо съм потресена от психозите, които се насаждат на родителите! Изказването на ЛЛ е толкова некомпетентно и граничещо с абсурда, че няма на къде повече. Но по - страшното е, че си позволява да настройва родителите срещу хората пожелали да не ваксинират децата си! Създава се усещане, че едва ли не, тези деца са национална опасност!
Че какво друго да правят медиците освен да играят със страховете на хората и да се държат надменно, без никакво основание, според мен!
Истинска национална опасност може да има, когато бъдат принудени хората да се ваксинират.
Това става най-чест, когато има ваксини с изтичащ срок на годност..

Цитат
След тази случка просто се чудя за каква толерантност и разбиране може да става въпрос в нашата мила държава! Няма такива филми! Никой не е в състояние да убеди тези големи бели птици, че вредата която причиняваме на децата си е по-голяма от недоказаните ползи!
Тук вече казах - лекарите са тези надменни и велики същества, за които всичко е недоказано от какво е, но не е от ваксини, "те са най-хубавото и добро нещо, което се е случвало на земята"!

# 576
  • Къде ли не
XVisible , много добре си анализирал поста ми!  Wink
И на мен ми се иска да знам колко смъртни случая на не ваксинирани деца, след боледуване от коклюш, има регистрирани! Сигурно нула, но си представям с каква увереност е било съобщено това на майката!
Сега като се замисля ме напушва смях с какви големи " очи на страха" гледат педиатрите на нежелаещите да се ваксинират! И как изобщо са допуснали тази "язва на обществото" да се добере до държавна детска градина! Ужас, ужас, ужас!  Mr. Green

# 577
Братовчедка ми, която е с 20 години по възрастна от мен е карала коклюш през 1957 -1958. Била е на годинка и малко . Ваксини против коклюш е нямало. Това, което си спомня леля ми като най-ужасното нещо от коклюша, е че трябвало да ходят на инжекции 10 дни (най-вероятно антибиотик) и като отивали към медицинската сестра, малката  започвала да плаче щом наближат къщата й.

В момента братовчедка ми си е жива и здрава баба, уви, на ваксинирано внуче.

# 578
Не съм влизала няколко дни и сега...какво да видя? Задължително образование от 4г?
Накратко:
Персимон, както обикновено май, съм съгласна с всичко, което казваш. Само измислила ли си коя да е тази държава: в Италия, Франция (и др. вероятно евр.страни) има големи глоби за неваксиниране, в Германия е забранено дом.образование, във Финландия ( и вероятно околните скандинавски страни) има Комитети (така ли се казваха?) за контрол на възпитанието от родителите (скоро имаше линк тук)? Слава Богу, домашното раждане поне май е почти навсякъде уредено, с малки изключения. Май трябва да е някъде много на забутано, из небелите държави.
България е ясна: на всяка манджа мерудия, нищо, че само приказва. И условията за градините ще приведе, както приведе детските площадки до 2011г. съгл. европейските норми. Само ще въведат задълженията, ще орежат де що има финансови добавки и ...ега ти черното описание, ама ми ми напомня на един филм, който не успях да догледам: 1984
Някой да ми каже, моля, че няма да се случи това! Чак ми иде да ви предложа да визуализираме свободна, зелена България, в която всички са щастливи и здрави, но трябва да се разберем да го правим по едно и също време. Признавам си, че никога не съм го правила, но както вървят работите, вече се чудя какво мога да направя, за да променя към добро.

# 579
г-жа Претенция

Ако ще ходим накъде ще е Канада. Там може да не се ваксинира, домашното обучение е  разрешено също, има Уолдроф и Монтесори ако решим...За сега не ни се иска, но ако тъпотиите се засилват и това е вариант в края на краищата.

Наистина си мисля, че е добре да визуалзираме нещо положително, защото напоследък такива ужасни неща заваляха в обществения и политическия живот на световно ниво, че просто не знам ooooh!

# 580
Моето дете много зле понесе ваксината ДТК. Такъв ужас преживяхме, обрина се на 6 месечна възраст, после обривите ставаха на рани по цялото тяло, докторите вдигаха рамене и не знаеха какво да правят. Нито един мехлем не му помогна, нито пък някаква диета. Ходихме при много светила на медицината. Добре, че попаднахме на добър хомеопат и всичко се оправи като с магическа пръчка. От тогава вече не ходим в аптеката...а не, излъгах, ходим за да си купуваме хомеопатична паста за зъби Simple Smile. Та от тогава си имам не е едно, а много на ум за ваксините!

# 581
В Канада е студено и няма да може да земеделствате. Wink
Е, ако влиза в плановете и това.

Персимон, ето чрез търсачката какво излезе като си написах ника и думата "училище" и дадох да се търси само в "по държави".

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=search2

Всъщност явно така не става.
Пробвай както ти казах.

# 582
В Канада е студено и няма да може да земеделствате. Wink
Е, ако влиза в плановете и това.

Персимон, ето чрез търсачката какво излезе като си написах ника и думата "училище" и дадох да се търси само в "по държави".

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=search2

Всъщност явно така не става.
Пробвай както ти казах.

В Канада си има земеделие, как да няма. Е по-ограничено от Бразилия Laughing Засега не сме заминали заникъде, ще видим какво ще правим. Ще потърся в сърча.Simple Smile

# 583
Да, в Онтарио и Ванкувър. Във Ван земята е скъпа. Simple Smile
В Квебек земеделието е само за 3-4 месеца.
Позволи ми да знам малко повече по този въпрос. Wink

Всъщност може да се замислите за Австралия, Нова Зелендалия и тропиците.  Laughing

# 584
Моето дете много зле понесе ваксината ДТК. Такъв ужас преживяхме, обрина се на 6 месечна възраст, после обривите ставаха на рани по цялото тяло, докторите вдигаха рамене и не знаеха какво да правят. Нито един мехлем не му помогна, нито пък някаква диета. Ходихме при много светила на медицината. Добре, че попаднахме на добър хомеопат и всичко се оправи като с магическа пръчка. От тогава вече не ходим в аптеката...а не, излъгах, ходим за да си купуваме хомеопатична паста за зъби Simple Smile. Та от тогава си имам не е едно, а много на ум за ваксините!
Знаеш ли какъв е проблемът, миличка Wink

Стават все повече и все повече хората, като теб (и мен), които не търсят лекарска помощ пред кабинетите на лекарите и се лекуват с хомеопатия или народна медицина за огромен ужас на белите престилки  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт