Отговори
# 480
  • САЩ
Ген, ген, ама и генът има нужда от малко здрав разум и превантивни мерки. Бях убедена, че по-кофти ген от моя няма след като се бях поукрасила със стрии г'а бех младо, глупаво и слабеещо редовно (и дебелеещо още по-редовно). Та очаквах, че след 2 бременности ще съм бетер зебра, но нямам нито 1. Изводите ми - мажи редовно, мажи щедро, мажи разнообразно, пий МНОГО вода, спортувай по малко, всекидневно и разумно и не си помисляй да го удариш през просото с яденето само защото си бременна. И гледай във витамините ти да има И селен.
С 2 ръца за какаово масло и Био-Ойл!
(няма мазило, коеот да премахне появили се, макс. ги свиват и то ако са нови)
(няма лазер, който да изличи напълно стрии)

Подписвам се и аз под това! След като си имах и още си ги имам доста стрии по краката появили се незнайно как по време на пубертета, просто си мислех че няма да се отърва от нови след бременноста, но за всеки случай започнах да се мажа редовно сутрин и вечер с Палмерс с кокосово масло и за моя изненада там където мазах нямам ни една. Не съобразих да мажа и кръста, а той и той си се разпъва, та там се появиха. Затова си мисля че Палмерс лусиона ми помогна. Аз нямам нищо против химиите стига да не ми дразнят  Peace

п.п. пропуснах да кажа че започнах мазането още като разбрах че съм бременна. Мазах и гърдите че и там разпъването е голямо  Crazy

# 481
... започнах мазането още като разбрах че съм бременна. Мазах и гърдите че и там разпъването е голямо  Crazy
Абсолютно!

Всичко от врата надолу и не забравяй ръцете (горе) и прасците (вкл. точно зад коленете и отдолу)!

За всички, които са решили да се вталяват за пролетта важи същото. От слабеене стремглаво се получават още по-бързо стрии...

Според една теория след навлизане в средна възраст шансът да се нацепите силно намалява. Но не препоръчвам никому да лежи на таз кълка, а и толкоз стари сред нас нЕма  Grinning

# 482
Лично мнение, че в голшма степен зависи от гена- не съм се намазала с нищо, нямам никъде разтегнати участъци ( бюста ми беше нарастнал с 3 размера). Но пък цял живот съм пила много вода - над 3 литра на ден

# 483
... започнах мазането още като разбрах че съм бременна. Мазах и гърдите че и там разпъването е голямо  Crazy

. От слабеене стремглаво се получават още по-бързо стрии...
kakto и редица далеч по-сериозни вреди телесни и мозъчни
*
Ева-честито очакване в дома ви!

# 484
Абсолютно!

И преди да забременеете да започнете да се мажете, понякога файда няма. Wink Аз като Титина се мажех несериозно с Александър, сега още по - пукната стрийка нямам. А качих завидни кила, чак ме е срам да кажа колко. Вода пия умерено, този път дори по-малко от нормално.

# 485
Аз като най-видния карък, се мазах като луда, но се нацепих от страни на корема още в началото на 9-ия месец, но bummer-а беше като се донацепих отпред на корема няколко дена СЛЕД като родих  Sad . Сега почти нищо не се забелязва, но основно се притеснявам какво ще се случи с вече образуваните стрии при следваща бременност...сигурно ще станат като кратери  Rolling Eyes .
Да се възползвам от темата да запитам Агентката понеже знам, че е веща по темата, дали са ѝ пораснали стъпалата отново след втората бременност? Аз от 5-ти номер станах на 7/7.5 , което е някаква лудост просто, надявам се тази тенденция да не се запазва със следващите бременностти  newsm78 .

Ева, честито, прекрасна новина, много се радвам  Hug !

# 486
Ева, честито чудо, лека и щастлива!

# 487
от днес официално обявявам, че съм бременна и ... минавам да се похваля и запиша.  Grinning Grinning Видях си точката и плодното сакче на ехограф и много се вълнувам!!!  Heart Eyes

Ауу, поздравления, поздравления, Ева! Да живеят чудесата! babydust7

То и аз от маса време влизам само да ви мерна, дори не се логвам...

За стриите: с първата без мазане нямах, с втората и с мазане - имах. Нямам обяснение.

Въпрос за друг тип козметични продукти: Wen. Ползвал ли ги е някой? Не искам да се подвеждам по рекламни кампании, а потребителските впечатления са в двете крайности (с преобладаващи положителни).

# 488
  • САЩ
Аз както казах, си имах стрии и от преди това та си знаех че съм склонна към образуването им и се надявах с мазане да предотвратя поява на нови или поне на по малко и си мисля че успях. Сега, дали е било от мазането или просто късмет не знам, но все си мисля че като превантивна мярка не е лошо.
Виж това с уголемяване на стъпалото не ми се случи слава богу. Докато бях бременна особено към края глезените и стъпалата ми бяха като понички, но след раждането спаднаха и ми се възвърна нормалния размер. Не че и с него си нямам проблем при намирането на обувки, но това е друг въпрос.

# 489
Фея-кръстница идеята за Уен тръгна от популяризирането през последните години на но поо миенето на коса - без шампоан, със балсам вместо това. Идеята е, че в балсамите пенителите са по-малко и не толкова силни, и са по-балансирани от към  кондиционери. Набляга се на механичното търкане за премахнване на замърсяванията, вместо на богатата пяна. Уен е на този принцип. Честно казано, за мен е въпрос на проба, за видиш дали на теб конкретно ще ти допаднат, положението е подобно като със БИО шампоаните, може да не ти допадне степента на измиване, а и зависи как се комбинира с други продукти, ако не ползваш цялата линия - аз например ползвам много други от които не желая да се отказвам, съответно при редовно ползване само на измиващите кремове на Уен се получава натрупване на силикони, които не могат да се отмиват и трябва ротация с нормален шампоан( дамите фенове на но поо са на ниско-силиконова 'диета')Обикновено се харесват най=много на хора с природно суха коса, къдрава особено, защото има нужда от допълнителна хидратация. Вземи си малък тестов комплект щом ти е интересно, наистина трябва проба.

Sawadee from Thailand! Grinning

# 490
MissNellie, остави ме без думи с този изчерпателен отговор!

# 491
но поо миенето на коса - без шампоан, със балсам вместо това.

Това за сефте го чувам.  newsm78 Имам предвид миенето с балсам.
Аз но поо-вам вече година и си мислех, че доста съм чела по въпроса, но явно не е чак толкоз много щом не знам за балсама  Thinking
DevaCare и Wen са най-популярните марки, които твърдят, че предлагат но поо продукти. Не твърдя, че са лоши или че не вършат работа...
За мен но поо е миене със сода за хляб + оцет евентуално. Пириъд. Всичко друго е поо, каквото и да пише на етикета.  Peace

МисНели, приятно из Тайланд. Hug

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 09:01 от Solley.

# 492
1. Изводите ми - мажи редовно, мажи щедро, мажи разнообразно, пий МНОГО вода, спортувай по малко, всекидневно и разумно и не си помисляй да го удариш през просото с яденето само защото си бременна.

Здравейте, да подкрепя казаното и да споделя моят опит. Качих "само"12 кг. за цялата бременност, но сякаш и дванайсетте ми бяха на корема. Мазах всеки ден с най-обикновен лосион на Гарние за много суха кожа, мазах корема, хълбоците, гърба. Стрии получих последните две седмици около пъпа, но като се има предвид, че преносих седмица след термина, си мисля че пак е добре. НО това, което не предвидих е, че и гърдите ще се нацепят яко и сега си имам две слънца в сутиена Sad

За колограмите също подрепям.Аз доста се бях засилила в началото, но сестрата на докторката ми ме вкара в правия път. Обясни ми подробно и с леко съскащ между зъбите тон, че жени, които качвали по 30кг, раждали малки бебета и хич да не съм си мислила, че ще съм от тях, защото ме опъвала на диета, ако продължа да качвам с това темпо. В резултат на моите 12 кг. Мишо се роди 4,200 и кг си свалих бързо с разходки с количката по цял ден и кърмене по цяла нощ. Друг е въпросът, че като застудя и секнаха разходките и пак надебелях, ама то си е от моя акъл това, никой не ми е виновен Sad Мисълта ми е, че човек не трябва да се отпуска, аз си хапвах от всичко, но по малко.

# 493
За мен но поо е миене със сода за хляб + оцет евентуално. Пириъд. Всичко друго е поо, каквото и да пише на етикета.  Peace
съгласна! това за балсама го пише на много места (миене със сода и след това балсам),но за мен няма никакъв сми от операцията ако след но поо-то се наплескаш с поо обилно,че и поседиш да се понакисне Stop Не разбирам хич от козметика,но ако но поо-ваш с цел придодосъобразност и а-химия балсамът няма място връз главата ти..

# 494
Хума не ползвате ли? Много го тача аз това нещо, само да не се налагаше да си мия основно банята след всяко плескане с хума...

От слабеене стремглаво се получават още по-бързо стрии...
kakto и редица далеч по-сериозни вреди телесни и мозъчни
Абсолютно! Но нали не са толкова очевадни и се правим на приятно разсеяни или си въобразяваме, че са ни подминали  Mr. Green Обаче ти пак ни ги напиши, дано остане в нечия глава!

Анет, никога не съм знаела каква е мярката за "прекалено отслабване" - за нормално знам, че приемаха до 3 кг/мес; но при всички положения предполагам значение имат и изходните кг?

На мен не ми стискаше да не правя нищо, а после да се вайкам... това упражнение вече съм го правила  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
(бях изкупила и БГ и УС пазара - над 20 мазила, кое подейства не знам, просто съм хепи, че ми се размина този път)
Клер, с около 1/2 номер съм пак нагоре  Confused Но пък 2 еднакви бременности и жени няма... не е задължително за никой друг! Но ти ме остави без думи! 2 1/2!?!?!?!

Мис Нели! СНИМКИ!! ЧЕСТИТО!!!

Оrchidblossom - добре дошла на седянката  Grinning

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 17:03 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт