Новата президентша

• 99 375
  • 2 139
  •   1
Отговори
# 1 410
Не схващам защо? Какви са тия "международни срещи" и защо трябва да са и съпрузите?
Какво искат тия отвън? "Някаква простотия"?

Холограма, попитай законодателя. Така е написал в закона.
На държавни събития е отредено място даже на деветата дупка на кавала, но на съпруга/съпругата на официалните лица - не.
На междудържавни събития условно им се дава право на "отделна програма".

Явно съпругът на Меркел също се придържа към тези протоколни правила. На назначението й и на клетвата и за канцлер не присъства, на среща с Обама и Обамица присъства.
Не знам любителките на жълто и радетелките за бонтон как биха тълкували факта, че премиер-министърът на Исландия е жена, женена за жена, във втори брак.
Добре е за нея, че не сме исландци. Щяхме на кол да я набучим тази дърта лесбийка, дето срама няма.

калитко, Зорка НЕ трябва да е на трибуната до Първанов. Мястото всеки на такива събития е точно определено и в закона изрично пише, че местата не може да се разместват. Просто прочети закона, там има съвсем точен списък.

# 1 411
...Холограма, попитай законодателя...

Питам теб. Защо изобщо съществуват "добри нрави", благоприличие и пр. условности? Защо?
Законите са една условност? Кому е нужно?

# 1 412
Пак сравнявате круши с ябълки. Меркел не е държавен глава.

# 1 413
Никой не може да я задължи, зависи каква е програмата за срещите, като предварително се съгласува между отделите по протокол. Ако има първи дами, се изготвя отделна програма за тях.
Всъщност, на събитието имаше първи дами - Зорка Първанова, и по протокол, е трябвало да е на трибуната до съпруга си, но заради липсващата "модерна не-българска първа дама", се е наложила "лека промяна в протокола" (това бяха думите на някаква специалистка по международен и дипломатически протокол, или нещо от сорта...), и се е наложило, тя да стои отстрани "при неофициалните лица"
П.П. За тези които са се зачели в закона, да кажа , че никой не е казал, че е нарушила закона, защото, ако го беше направила, постъпката й нямаше да се обсъжда в Бг мама, а някъде другаде...

Не е вярно.

# 1 414
...Холограма, попитай законодателя...

Питам теб. Защо изобщо съществуват "добри нрави", благоприличие и пр. условности? Защо?
Законите са една условност? Кому е нужно?
Не знам дали трябва да откриваме спор за добрите нрави, защото явно ни се различават критериите.
За мен например е много далеч от добрите нрави да клеветиш някого, когото не познаваш и не ти е длъжен с нищо, нито ти е сторил зло, да му устройваш публичен линч, да ровиш в кореспонденцията му без негово съгласие и да я тиражираш, притова грешно.
Та явно по-добре да се следва законът, тъй като относно добрите нрави концепциите са не една и две.

За мен например много по-възмутително е, че вицепрезидент Марин е помилвал люти престъпници, изнасилвачи, хора с тежки престъпления, отколкото че Плевнелиева не се е явила в тълпата на агитките.
Но ето че и това е законно.

Протоколът за съпрузите и на президенти, и на премиер-министри и всички останали официални лица е един и същ за всеки тип събитие. Не се прави разлика.

# 1 415
........
калитко, Зорка НЕ трябва да е на трибуната до Първанов. Мястото всеки на такива събития е точно определено и в закона изрично пише, че местата не може да се разместват. Просто прочети закона, там има съвсем точен списък.
Мисля, че споменах, според кого е трябвало да е там - не според мен, а според протокола, който се е наложило да бъде променен....
Хубаво, че четете закона, но към всеки нормативен документ си има правилници, наръчници, и указания как да се прилага, и какво точно означава това, или онова. Написах думите и коментара на професионалист в тази област

# 1 416
  • София
За мен например много по-възмутително е, че вицепрезидент Марин е помилвал люти престъпници, изнасилвачи, хора с тежки престъпления, отколкото че Плевнелиева не се е явила в тълпата на агитките.
Но ето че и това е законно.
Излезе ли информация кои са помилваните през мандата му? Сериозно питам, защото, когато последно търсих имаше публикуван само броя помилвани, но не кои са и защо са избрани за помилване.

# 1 417
Добре, че не избрахме Кунева, за да могат всички Боянки тук да изпъкнат с познания по етикет и добри нрави.

# 1 418
... Ако има първи дами, се изготвя отделна програма за тях.

E кви ше са тия "първи дами"?! От Третия свят? Коя модерна би отишла?

Интелигенти невярно и отдадени.

Аргун имаш право, но тук дадоха съпругът и` за пример/пък било то и под ниво президент/, а дори и той сам е дръзнал да си осветли позицията , не чрез мънкането на жена си. Може би  не е достатъчно модерен човека и отдаден. Знам ли?!
Реално, ако ефира е толкова притеснителен има социални мрежи, хората често ги използват и без да ги питат, видно е. Може да се изложи някаква позиция и нещата да приключат като пито-платено.
За да ти е мирна главата дори и да си наясно , че никой с нищо не те задължана по закон, но има вперени очаквания и погледи към теб, можеш да ги отклониш с думи прости. Чудно как за някои неща сме неми , пък за други имаме мнение?
Е, някак много избирателно се подхожда.
 Хей това пък не го разбирам -защо, когато някой не мисли като "мен" бива заклеймен като злобна, завистлива и недоклатена женица? Rolling Eyes
Дали пък не ви минава през ума , че има и други виждания мисления , пък дори и около вас да не сте чули различни от вашите?

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 14:27 от Fortune

# 1 419
Не просто обиди, а ужасяващ линч, напълно несъразмерен с несъществуващо провинение.
Толкова злоба и завист събра тази тема, че скланя към много тревожни изводи.
Човек може само да се надява всичката тази лошотия, особено подмолното интригантство, което за пред хората е все в благочестива поза "богомолка", да не му е в обкръжението и битието му да не зависи от нея. ...

Peace

# 1 420
  • София
Добре, че не избрахме Кунева, за да могат всички Боянки тук да изпъкнат с познания по етикет и добри нрави.
Айде и ти спря да четеш. Намери друг, на чийто гръб да се правиш на интересна, моля.

# 1 421
...Не знам дали трябва да откриваме спор за добрите нрави, защото явно ни се различават критериите...
Та явно по-добре да се следва законът, тъй като относно добрите нрави концепциите са не една и две...

Защо трябва да се следва законът? Той е условност.

# 1 422
Калитко, протоколът е Закона и Правилника за приложението му.
Там всичко съвсем ясно е описано.
Службата, която отговаря за спазването на протокола, има правомощията да организира по протокол отделна програма за съпрузите, придружаващи държавни и официални лица, при междудържавни мероприятия и срещи, НЕ И при официални държавни събития. При официални държавни събития законът съвсем точно описва мястото, местоположението и реда на присъстващите. Там съпрузи НЕ фигурират и се допълва, че дори местата на присъстващите по закон не могат да се разменят.

Да, Холограма, явно е условност, например за генерал Марин, тъй като той по закон трябваше да е там.

# 1 423
  • София
Холограма, може ли за глупавата ми кратунка кратко обяснение какво означава това "законите са условност"? Кой го е твърдял и в какъв контекст?

# 1 424
...явно е условност, например за генерал Марин, тъй като той по закон трябваше да е там.

Неспазването на условностите влече не спазване на условности.

ПП
Марин имаше официално изявление. По него се ориентирах.

Общи условия

Активация на акаунт