Помощ за оплетен случай с родителски права

• 14 383
  • 67
  •   1
Отговори
# 60
Отдавна не съм писала, но все още не съм загубила битката

Междувременно заедно с двете дела за родителски права и това за домашно насилие (където съм обвинена, че тормозя психически дъщеря си) ми бе образувано досъдебно производство по НК чл.182 (Родител или друг сродник, който не изпълни или по какъвто и да е начин осуети изпълнението на съдебно решение относно упражняване на родителски права или относно лични контакти с дете, се наказва с пробация или глоба от сто до триста лева, а в особено тежки случаи - с лишаване от свобода до шест месеца или с глоба до три хиляди лева.)

Това лято буквално всяка седмица бях в полицията да давам някакви обяснения. Във връзка с досъдебното производство ми направиха и криминална регистрация - това означава снимки в профил и анфас, вземане на отпечатъци и пр., както си е с престъпниците.

В момента чакам решение на прокурор дали ще го внесе в съда, т.е. дали ще си имам ново дело. Наказателно.

СГС взе решение по делото за родителски права три месеца след последното заседание, което беше през февруари. Решението потвърждава първоинстанционното - родителските права са мои а психо има право да вижда дъщеря ми два уикенда в месеца. Обаче не влезе в сила, т.к. психо обжалва и в момента чакам ВКС, а в сила продължават да бъдат безумните привременни мерки, на които съм се съгласила със споразумение преди две години. Безумно е привременни мерки да продължават две години, но това са нашите съдилища.

Новият частен съдебен изпълнител - не знам дали да споменавам името му, доста е известен, да не му правя допълнителна реклама - ми е наложил за два месеца 4 глоби в размер общо на 1600 лв. Глобите са за това, че не изпълнявам съдебно решение. Не е имало случай, в който психо да е идвал и аз да не съм отворила вратата и да не съм му дала възможност да говори с детето. Дъщеря ми категорично отказва да тръгне с него. Напоследък щом го види се напикава (тя е на 7 години и по принцип няма този проблем в никоя друга ситуация!)

Аз обжалвам глобите, а ЧСИ не внася обжалванията в съда повече от три месеца.

Писах няколко писма до Камарата на ЧСИ и до инспектората към Министъра на правосъдието, и до самия министър, но получавам абсолютно формални отговори "не бяха установени закононарушения". Гарван гарвану око не вади.

Междувременно има още една жалба от психо до прокуратурата за чл.182 от НК. Евентуално чакам и от там още много нови изненади

Психо е нападнал моя близка на улицата, след което е подал жалба срещу нея, че тя го е тормозила.

Прочее мисля, че съвсем правилно ЕС ни критикува за съдебната система, тя е АБСОЛЮТНО И НАПЪЛНО БЕЗУМНА. Не мога да опиша с какви абсурдизми се сблъсквам всеки ден. Най-абсурдното е, че няма механизъм очевадно откачени хора да бъдат въдворени в институции и озаптени. От това страда самата система, той е вирус в нея, но тя няма никакъв имунитет срещу него.

Във всеки случай за себе си съм приела, че няма да има решение на моите проблеми до пълнолетието на детето

На никого не пожелавам среща с такъв изрод!

Бъдете здрави и се радвайте на децата си!

# 61
Според мен е редно вече да търсиш медиите. Може и да звучи откачено, но си го помислих.

# 62
И аз така мисля ! Peace

NellHug

Проблемът е , че този психо има силни хора в съдебната система , лош късмет си имала да се омъжиш за него ... Tired

Много сили ти желая ! Hug Hug Hug

# 63
Да, идеята с медиите е много добра!!!!! Наистина потърси контакт и разкажи своята история!!!!! Може да се стресне!

Много сила Hug Sad

# 64
Това е ужасно, но и при мен нещата ще стигнат до там и не знам как ще се реши. Преместихме се на нов адрес и в нова детска градина.  Решението на съда е всяка първа и трета събота и неделя да е при него с преспиване и четвъртата сряда и четвъртък също с преспиване. Никога не съм си позволявала да не му я дам или да попреча на виждането. Даже вместо да я вземе в петък 17 часа винаги я взема сутринта. Сега ме атакува затова детето да е 50/50 при него и при мене. Сякаш е футболна топка да си я разменяме. Та след като преместих детето в друга детска градина ,която е много близо до новото ни жилище, той направи такъв скандал . Не ни пускаше да вървим дърпаше дъщеря ми. Все да говорим. Все едно и също. Никой още не ни познава в този блок и той направи скандал пред съседите, които не познавам .Като изсипа за мен порой от лоши неща. Аз съм виновна за всичко, а как той не е ,той само искал да бъде  баща. Като чуя тази дума "баща" ми става зле. А да стигнем до тук е затова, че той си намери любовница от друг град. Измисляше командировки   и аз му вярвах.Когато разбрах вече беше късно. Аз в друг пост разказах малко затова. За побоищата и затова как ме караше да подписвам ,че се отказвам от дъщеря си. Вчера без да ме е предупредил и без да му е ред да взима детето отива в 16 пред градината да  я вземе. Учителката му казала, че няма да му я даде . Той започва ,че е баща  и че има права. Уплашил децата . Все пак тя не е се е стреснала от него  и казала ,че ще извика полиция. В момента в който отивам да я взема той се излегнал на тротоара и наблюдава. Клошар, кой нормален човек ще го направи.

# 65
  • Бургас
Ох като ви чета ми става жал. Няма ли никакъв шанс да се опитате да ги пиканите БНД към разговор. Да седнете и да говорите с тях, че тия деца имат нужда от спокойствие. За какъв дявол им е да побъркват всичко живо около тях. Няма съд или решение, което да помогне. Все ще е война.
Nell, ти даваш ли детето както е по решение? Не да отвориш вратата, а да му приготвиш багажа и да предадеш детето на бащата? Това с напикаването е най - притеснително. Означава в прав ред страх. Явно детето е под голямо напрежение. Хвани го тоя красавец и му обясни какво се случва с детето ви. Голям човек е. Не сте го създали това дете за да му разбива психиката.  По - голям ужас от това да те е страх от родител няма. Той дали няма да иска да вземе детето и теб? Няколко пъти да излезете заедно и да гради отново връзка с детето? За два, три месеца няма да му стане нищо.
martina_89, при теб още по - грозно. Това с 50/50 е най - голямата тъпотия на този свят. И как детето ще знае къде е дома му? Ще има две къщи, два живота...Не е нормално.

При БНД на Ванката решаваме проблемите с говорене. Много, много говорене. За сега има резултат. Взима го когато може /тук има още за говорене/, понякога новата му жена гледа детето /но Ванката е доволен, аз също/, не му говори лошо за мен. Плаща издръжка, купува му неща. Стигнахме до баланс след 1 година. За тази година доста пъти се спирах да не го подгоня в съда. Да не изтърва нервите. Веднъж той го направи и крещя пред детето, но от тогава има промяна в поведението му. И нито веднъж не съм викала, крещяла, заставала на контра. Просто говорене. За 10 години общ живот го познавам и знам как да подходя към него.

От друга страна много патим с бившата съпруга и майката на дъщерята на съпруга ми. Крие дъщеря му, плюе го, меси се къде и падне. Последната и глупост е да го съди за минимални режими, като оправдава поведението му с насилие и алкохолизъм. Ако не го познавах от 20 години и нея също, можеше и да се вържа, но картинката е болезнено ясна на всички. Просто злоба. И най - тъжното е, че няма съд, които да им реши проблема.

Та мили мами ако сте в положение да искате да говорите, а да отхвърлят всеки разумен ваш довод, просто ви желая успех и ще се надявам, че нещата ще се оправят. Обичайте дечицата си и ги пазете. Те най - много страдат заради глупавите грешки и убеждения на възрастните.

# 66
Sesana благодаря за отговора. Ако знаеш колко пъти съм се опитвала да говоря с него по нормален начин нищо не помага. Детето е при него и той вместо да я занимава да я забавлява той звъни на намен и започва да крещи и то пред нея.  Искам да кажа ,че той  има не е вече  само мое мнение психически отклонения. Какво се случи вчера. Отива пред градината на детето и застава  до оградата и я гледа през решетките.  Иска да го съжаляват.Учителките три стоят там. Отивам да я взема и те изплашени.Казаха ,че ако той не се махне от там и не се се вземат мерки  ще изключат детето от градината,че не могат да пазят само моето дете. И са прави. Опитах се пак да говоря с него . Освен това детето ми е от 3 дни на градина там. Той каза  " нека да я изключат от всички градини да не ходи инкъде да видиш ти какво ще ви причиня още.  Ще убия теб, себе си адвокатката ти  и всички около теб. "Казах му ,че ми е направил добра услуга ,че съм при адвокатката и тя чува всичко. 10 минути след това и пише  смс, да не предприма нищо,че се извинява и ,че се заклева в детето си ,че вече няма да безпоки никого. Какво се казва на това?. И сега ще видим довечера какво ще стане.

# 67
  • Бургас
Закрила на детето не могат ли да помогнат? Имаш достатъчно свидетели за тормоз. Жалба и ограничителна заповед? Все нещо трябва да можеш да направиш. За 50/50 на тази възраст, че и изобщо няма шанс да се отсъди.
Щом нямаш шанс за нормален разговор, то изход нямаш. Детето ви не е играчка. Започни да записваш телефонните ви разговори. За доста видове телефони има специални приложения, които го правят. В съда не важат самите записи, а свидетел, който ги е прослушал. Най - добре би било да го принудиш да пише, а не да телефонира. СМС, поща...Започни ти да кореспондираш така с него, за да ти отговаря.
Просто е време да започнеш да го слагаш на мястото му. Нито ти, нито детето ти сте играчки.
Доста често висим при адвокати, защото се налага. Доказателства му е майката.
Ето например при нас се оказа, че нищо не сме взимали на детето на мъжа ми и той не е потърсил бившата си нито веднъж. Да ама и ние имаме вина. Давахме и касовите бележки, да връща дрешките ако не и допаднат/както е и редно да бъде/, ходи докажи после...ми умна жена съм, пазаря само с карта. Зад някои бележки има извлечение от банката ...не са всички, но пак доказват. В разпечатките на мъжа ми има поне 100 повиквания към нея...Мисълта ми е всяко дребно нещо в един момент върши работа, ако нямаш човек насреща.
Записвай разговорите си, принуди го да кореспондира по скайп, поща, смс. Изчакай го месец и не му позволявай да ви тормози. Ако е страхлив, ще клекне.

Общи условия

Активация на акаунт